Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.

Flamco Flexcon expansievat 18 liter rood 0,5 bar (max.) 3 bar

artikelnr: 1350100leveranciersnr:  26185

Dit Flexcon expansievat is geschikt voor toepassing in gesloten c.v.- en airconditioninginstallaties (volgens EN12828) en koelinstallaties. De Flexcon expansievaten kenmerken zich door innovatieve techniek en een uitgekiende constructie. De uiterst geringe permeabiliteit van het membraan...

Lees meer
Bruto prijs: €44,88per stuk
Kenmerken
MerkFlamco
Leverancierscode26185
EAN-Code8712874261853
Product soortExpansievat
SerieFlexcon
KleurRood
Inhoud18 liter
Druk(max.) 3 bar
Uitgebreide info

Dit Flexcon expansievat is geschikt voor toepassing in gesloten c.v.- en airconditioninginstallaties (volgens EN12828) en koelinstallaties. De Flexcon expansievaten kenmerken zich door innovatieve techniek en een uitgekiende constructie. De uiterst geringe permeabiliteit van het membraan verhindert het weglekken van de voordruk. De membranen zijn voorgevormd en worden, in tegenstelling tot een niet-vatvullende balg, bijna niet op rek belast waardoor hun eigenschappen op lange termijn behouden blijven. De klemringconstructie klemt het membraan in tussen de twee vathelften, wat niet alleen een perfecte afdichting maar ook voorkoming van mechanische beschadiging van het membraan tijdens gebruik gerandeert (belasting verdeeld over hele klemrand en niet op 1 ophangpunt). De Flexcon vaten hebben een stikstof gasvulling die zorgt voor een langer voordrukbehoud en waarmee corrosie voorkomen wordt. De ribben op het membraan voorkomen vastkleven aan de vatwand en garanderen instroom van expansiewater bij de geringste drukstijging. De ongecoate draadnippel verzekert een probleemloze aansluiting. Zowel het in dit vat gebruikte membraan als het gebruikte staal zijn van hoge kwaliteit en de vaten worden gecoat met een glanzende epoxy-poedercoating voor een perfecte bescherming en afwerking. Doordat de vathelften van de Flexcon 8 - 80 liter uitwendig worden gecoat vóór assemblage is er op de klemrand geen kans op corrosie. Het stikstofventiel van dit vat is verzonken in een dut en wordt extra beschermd door een ventieldop en een kunststof beschermkap.

Technische specificaties

 • Maximale werkdruk: 3 bar.
 • Voordruk: 0.5 bar
 • Vaten conform EN13831.
 • Geschikt voor toepassing in systemen met een maximale aanvoertemperatuur van 120 °C.
 • Maximale temperatuur membraan: 70 °C.
 • In overeenstemming met Richtlijn Drukapparatuur 2014/68/EU.
 • Met SBR membraan.
 • Diepgetrokken vathelften met verzinkt stalen klemring.
 • Geschikt voor glycoloplossingen tot 50%.
 • Kleur: rood (RAL3002)
 • Flexcon 35 - 80: Op poten en inclusief bevestigingsset.

Anderen kochten ook
artikelnr: 2952325leveranciersnr: 18008721
artikelnr: 8055580leveranciersnr: 0020025929