Klantenservice
Zoek
Zoek
Sluit
U bent hier: 

<< Terug naar overzicht

Opleiding: Vakmanschap CO-certificering (theorie en praktijk)

Nu de ‘gasketelwet’ is aangenomen ben je verplicht om gecertificeerd te zijn voordat je aan een cv-ketel mag sleutelen. WasCollege zorgt ervoor dat jij klaar bent voor deze verandering met de opleiding Vakmanschap CO-certificering (theorie en praktijk). Je moet namelijk vanaf 1 juli 2020 officieel gecertificeerd zijn. 

Online kun je een test doen om te kijken hoe goed je de theorie al kent. Tijdens de opleiding volg je een theoriedag, om zo goed voorbereid te zijn op het theorie-examen van OTIB. Dit theorie-examen moet je halen om een toegangscode te krijgen voor het praktijkexamen. Voordat je dit tweede examen gaat afleggen volg je bij WasCollege praktijklessen, zodat je goed voorbereid bent op het examen. WasCollege neemt het examen af en als je geslaagd bent word je ingeschreven bij Qbis. Daar is voor iedereen te zien dat je gecertificeerd bent. 

Wil je liever deze opleiding volgen zonder de theoriedag? Dat kan ook. Ga daarvoor naar de opleiding Vakmanschap CO-certificering (praktijk)

Let op: het gaat hier om opleiding voor een persoonlijke certificering. Het bedrijfscertificaat valt hier niet onder. 

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die werkzaamheden verricht aan gasverbruikstoestellen. Hieronder vallen zowel montage als service- en reparatiewerkzaamheden.

Vooropleiding

Voor de praktijk is het nodig om het theorie-examen te halen. Zonder dat je geslaagd bent voor de theorie kun je niet aan het praktijkdeel beginnen. Het is voor deze opleiding nodig om gedegen kennis te hebben over gastechnische installaties, zowel op praktisch gebied als op het gebied van regelgeving.

Duur van de opleiding

Deze opleiding duurt drie dagen, inclusief examen. Je volgt een dag theorie en je volgt voor de rest het praktijkdeel. Je ontvangt, na het halen van je examen, het Wasco Certificaat Vakbekwaamheid Werkzaamheden aan Gasverbrandingsinstallaties.

Planning en kosten

De data voor deze opleiding zijn nog niet helemaal bekend. In oktober zullen we de data bekend kunnen maken en naar alle waarschijnlijkheid starten we in november met de opleiding. 

De kosten voor deze opleiding zijn € 675,-. Voor dit bedrag krijg je het lesmateriaal, wordt het examen afgenomen, ontvang je het certificaat en krijg je een lunch.