Zoek
Zoek
Sluit
U bent hier: 

Informatie over het coronavirus en Wasco

Laatste update woensdag 1 april 09.00 uur

Via deze pagina zal Wasco alle relevante informatie met je delen over het effect van het coronavirus op onze dienstverlening. Deze pagina zal direct worden bijgewerkt als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

De afgelopen dagen heeft Wasco diverse maatregelen getroffen om enerzijds onze dienstverlening te kunnen garanderen en anderzijds de gezondheid van onze medewerkers en klanten niet in gevaar te brengen. Binnen Wasco zijn duidelijke afspraken gemaakt rondom hygiëne, hierbij volgen wij strikt de regels van het RIVM.

Sinds 12 maart zijn aanvullende maatregelen getroffen. Medewerkers van Wasco werken waar mogelijk thuis en op kritische afdelingen (waaronder in de distributiecentra) zijn de werktijden aangepast waardoor er minder grote groepen tegelijkertijd aanwezig zijn om op die manier het risico te verlagen.

Sinds 16 maart hebben wij wederom extra maatregelen getroffen. Op de vestigingen handhaven wij een nieuw protocol (in lijn met RIVM-regels) waarbij wij 1,5 meter afstand willen garanderen tussen personen. Daarnaast zijn er additionele hygiënemaatregelen getroffen. Ook hebben wij extra maatregelen getroffen in onze bezorging en zullen wij “contactloos” afleveren.

Vanaf dinsdag 24 maart zullen onze vestigingen hun openingstijden voorlopig aanpassen naar 07.00 tot 16.00 uur.

Status van onze dienstverlening

Bereikbaarheid binnendiensten:

Onze binnendiensten zijn op dit moment gewoon bereikbaar. Wel kan het zo zijn dat de wachttijden wanneer je belt iets langer zijn dan je van ons gewend bent. Dit komt door de spreiding van werk(tijden) en thuiswerken. Per mail en de chat op onze website zijn wij daarentegen prima bereikbaar. Door deze omstandigheden heeft digitale communicatie op dit moment dan ook onze voorkeur, als je de mogelijkheid hebt om hier gebruik van te maken. 

Bestellen en bezorgen:

Onze leveringen ondervinden op dit moment geen hinder. Je kunt gewoon bestellen zoals gebruikelijk. Om onze chauffeurs en onze klanten te beschermen zal er tijdelijk niet meer worden gevraagd om te tekenen voor de levering, maar zal er een foto worden gemaakt van de geloste goederen. Onze chauffeurs zullen te allen tijden 1,5 meter afstand bewaren van personen bij het lossen, ook gaan onze chauffeurs handschoenen dragen bij het lossen.

Afhaalvestigingen:

De openingstijden op de afhaalvestigingen zijn voorlopig aangepast naar 07.00 tot 16.00 uur. Ook zijn inmiddels extra maatregelen getroffen, op onze vestigingen hanteren wij de (RIVM) regel dat er minimaal 1,5 meter afstand tussen personen wordt bewaard. Daarnaast verzoeken wij klanten om zoveel mogelijk contactloos te betalen met de pinpas, contant betalen is niet meer mogelijk bij de vestigingen. Tenslotte verzoeken wij je zoveel mogelijk jouw order op voorhand door te geven zodat wij deze al voor je klaar kunnen zetten. 

Piketdienst en afhalen goederen in distributiecentrum:

Tot nader order kunnen er geen orders worden afgehaald in het distributiecentrum tijdens werktijden, we verwijzen je voor het afhalen van goederen graag naar onze vestigingen. Indien deze situatie tot problemen leidt overleg je met onze binnendienst voor een passende oplossing. Onze piketdienst buiten werktijd is gewoon bereikbaar.

Voorraden:

Er zijn op dit moment geen leveringsproblemen en/of problemen met voorraden. Mocht er in de nabije toekomst iets veranderen laten wij dat op deze pagina weten.

WasCollege:

Op basis van de nieuwe richtlijnen van het RIVM hebben we besloten om in ieder geval tot en met 28 april WasCollege te sluiten. Alle geplande opleidingen en trainingen tot die datum gaan daarom niet door. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op deze pagina. Als WasCollege de geplande opleidingen en trainingen weer kan hervatten, zullen we contact met je zoeken om een nieuwe datum in te plannen.

We zijn door deze omstandigheden momenteel helaas ook niet in staat om nieuwe inschrijvingen aan te nemen.

Eventuele vragen ontvangen wij graag per e-mail op wascollege@wasco.nl.

Bezoeken van onze buitendienstmedewerkers:

Op dit moment bezoeken onze buitendienstmedewerkers geen klanten. Dit doen wij om de gezondheid van onze klanten en onze buitendienstmedewerkers te beschermen. Onze buitendienstmedewerkers zijn wel gewoon bereikbaar per telefoon en per email.  

Voorraadscans van servicebussen (RFID):

Op dit moment worden geen voorraadtellingen gedaan van servicebussen door ons RFID-team. Dit doen wij om de gezondheid van onze klanten en onze medewerkers te beschermen. Wasco neemt contact op met klanten om op een later tijdstip de scans alsnog uit te voeren.