Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 

Voor een koele zomer!

Jij zorgt dat jouw klant er koel bij zit!

Wij houden jou op de hoogte over alles wat te maken heeft met KOEL. Jouw klant wil een koele en frisse woning, zeker nu de zomer in aantocht is. Wekelijks gaan wij jou informeren over alles wat hiermee te maken heeft, delen wij kennis en geven wij advies.
Ook van de actualiteiten en acties houden wij jou op de hoogte.

Heb je nu een vraag of ben je op zoek naar advies? Onze adviseurs zitten voor je klaar!

NIEUWS

Tips & tricks voor plaatsen PV-panelen

Wij hebben voor jou handige tips en tricks rondom het installeren van PV-panelen onder elkaar gezet.

Ken jij ze al?

Airco: de motor achter gezonde binnenlucht

Wist je dat de airco jouw klant ook kan voorzien van gezonde lucht? Er zitten diverse filters en luchtreinigende functionaliteiten in het systeem die naast verwarmen en koelen de lucht ook nog eens zuivert.

Ontdekt het snel!

Jouw klant: Kan je koelen met een wtw?

Jouw klant heeft ergens gelezen dat je kan koelen met een wtw. Dus hij komt bij jou met de vraag of dit mogelijk is. Wat antwoord je dan? Ja en nee. Met een wtw-unit kan je passief koelen, maar niet actief koelen. Wat zijn de functies van een wtw in de winter en zomer?

Lees verder

Airco en pv: Een duurzaam koppel!

Te koud of te warm… een airco biedt snel een energiezuinige uitkomst. Veel modellen zijn uitgerust met innovatieve technologieën én zijn milieuvriendelijk. Als het buiten niet kouder is dan -15º C dan is verwarmen met airco energiezuiniger dan stoken met een cv-ketel.

Met airco en pv-panelen zit jouw klant helemaal goed! Wek zelf de energie op voor jouw airco en behaal voordeel met de salderingsregeling. Let echter wel op, de saldering gaat vanaf 2025 veranderen. Kies voor zonnepanelen met hoog rendement én leer meer over de mogelijkheden van accu’s voor energie-opslag en warmteopslag.

Weet jij welke mogelijkheden er zijn voor pv-opslag?

De mogelijkheden voor pv-opslag ontwikkelen zich snel.

Ben jij al op de hoogte van alle verschillende mogelijkheden? Zeggen termen als ‘thuisbatterij’, ‘slim energiesysteem’, ‘smart grid’, ‘on-grid’, ‘off-grid’, en ‘hybride zonnesysteem’ jou nog niet zoveel?  Bekijk dan snel deze superhandige en overzichtelijke infographic!

Bekijk snel onze infographic

Beweeg mee en blijf jouw klant faciliteren

Ben jij een installateur met veel interesses? Wil je weleens iets anders of wil je jouw vakbekwaamheid uitbreiden? Omscholen of bijscholen is dan hét traject voor jou! In de huidige installatiebranche zijn duurzame oplossingen bijna niet meer aan te slepen.  

“Ik merkte dat klanten die zonnepanelen lieten leggen, daarna vaak airconditioning lieten plaatsen. Om mijn klanten daar ook in te faciliteren, wil ik mijn bedrijf uitbreiden. Daar heb ik het F-gassen certificaat voor nodig.”  
Pieter van der Veen, eigenaar Van der Veen ZON & WasCollege’s 1000e F-gassen cursist  

 
Als installateur moet je je flexibel opstellen en blijven leren wil je met de huidige ontwikkelingen mee kunnen bewegen. Deze nieuwe duurzame oplossingen vereisen certificaten (zoals het F-gassen certificaat) en die kan je halen bij ons WasCollege!  

 

HOWTO

Hoe (on)zuinig is een airco nu eigenlijk?

De airco heeft een onzuinig imago. Maar hoe zit dit anno 2022 nu eigenlijk écht?

Check onze infographic!

Voor een steuntje in de rug, alles over airco.

Op onze airco-pagina heb je alles bij de hand voor jouw airco-project. Hier vind je onze nieuwe brochures, productinformatie en alles van ons assortiment o.a. single/multi-split airco’s, onderdelen, installatiematerialen, toebehoren en gereedschap.

Ga naar airco

Ook een warmtepomp of airco leren installeren?

Dan heb je geluk! Er staan nieuwe opleidingsdata online:

Pak je voordeel en voorkom dat je net te laat bent, want VOL=VOL!

Bekijk alle opleidingen van WasCollege

Hoe selecteer je de juiste warmtepomp?

Je klanten willen verduurzamen, zeker met de hoge energieprijzen. Een warmtepomp is een mooie oplossing voor duurzame verwarming, koeling en warm water. Maar adviseer je een all-electric warmtepomp of een hybride variant?

Kies de juiste warmtepomp

Zo houd je tijd over voor een ijskoud drankje

Wat was het warm afgelopen dagen… wat een hitte! Heb jij je helemaal in het zweet gewerkt door zware werkzaamheden? Dat hoef je de volgende keer niet nog een keer te doen, want wij nemen jou graag de zware werkzaamheden uit handen.

Wij zorgen dat al jouw producten en materialen klaarstaan in de juiste ruimte zodat jij alleen maar in een luchtig T-shirt op je werk hoeft te verschijnen!

Dankzij onze prefabservice krijg jij jouw producten al deels voorgemonteerd geleverd én we halen alle niet-essentiële verpakkingen er al voor je af. Scheelt weer een paar zweetdruppels en geeft jou tijd om bijvoorbeeld even te genieten van een ijskoud drankje.

Logistieke ondersteuning

Summerschool 2022

Hou jij aan het einde van jouw werkdag nog projecten en opdrachten over? Sta je te springen om tijdbesparing en wil je efficiënter werken, maar weet je niet waar je moet beginnen? De regels en eisen in de installatiebranche zijn aan het veranderen. Jij hebt er geen invloed op, maar je hebt er wel mee te dealen. Nieuwe ontwikkelingen, verplichte certificeringen… Word jij ook steeds meer uitgedaagd? Wij helpen jou een handje met onze gratis Summerschool.

Meer weten?

Koppeling, het magazine voor de installateur!

Koppeling is hét gratis magazine voor iedereen met interesse voor installatietechniek, of je nou monteur of directeur bent.
Met dit magazine willen we jou op de hoogte houden over alles wat er speelt in jouw vakgebied, met nieuws, kennis en trends.

De uitgave dit kwartaal heeft als thema: zonne-energie en airconditioning. 

Abonneer je gratis op Koppeling

Blijf op de hoogte!

Met onze nieuwsbrieven heb je altijd en overal de juiste informatie op zak.
– Wasco Nieuws; met informatie over ons assortiment, van vakspecialisten en leveranciers, over onze evenementen en productnieuws.
– Wasco Deals; Elke week de scherpste acties in jouw mailbox!
– WasCollege; Alles over de opleidingen en webinars van Wasco’s opleidingsinstituut. Zo ben jij als eerste op de hoogte van nieuwe opleidingen en opleidingsdata. 
– Aircovent Nieuws; Alle info over het Aircovent productassortiment, diensten en opleidingen.

Meld je aan en mis niets!

Wasco Deals

Ook in onze Deals ligt de nadruk de komende maanden op KOEL WONEN.

Bekijk snel welke coole Deals je deze maand in de Deals vindt.

Bekijk de Wasco Deals