Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 

Jij zorgt dat jouw klant
er koel bij zit!

Samen sterk
in koel werk

Hou het koel!

Alles over duurzaam verkoelen, de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en designs, onze specialisten delen hier al hun kennis met jou.

Goed voorbereid de zomer tegemoet
Meer informatie >

Zo houd je een woning lekker koel
Meer informatie >

Toekomstmuziek | wat komt eraan?
Meer informatie >

Ins & outs | installatiematerialen+gereedschappen
Meer informatie >

Houd je hoofd koel
Meer informatie >

De groothandel voor airco

Wasco is jouw groothandel in airco en alles wat daarbij hoort. Wij zetten als groothandel in airco in op een hoogwaardig assortiment airco-producten. Wij hebben airconditioners van de merken Daikin en Haier in ons assortiment en ook toebehoren voor airco, montagematerialen en koeltechnische gereedschappen. Met ons assortiment bieden wij altijd iets wat jij zoekt.

Maak het jezelf gemakkelijker

Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan? Via deze pagina houden wij je op de hoogte van interessante actualiteiten, blogs, weetjes, tips & trucs, aangevuld met de kennis van experts en installateurs met het oog op alles voor een koele woning. Informatie automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 Goed voorbereid de zomer tegemoet

Warme zomers

Het is nog geen zomer, maar jij merkt al dat door de warme zomers van de afgelopen jaren jouw klanten zich eerder melden. Jij wilt hen helpen voorbereid de zomer ingaan. Of het nu gaat over duurzaam verkoelen, de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en designs, met al jouw kennis voorzie jij jouw klant van een goed en gedegen advies. Jij bent hun coole held als het gaat om die nieuwe installatie of het onderhoud aan die bestaande installatie, zodat ze er straks heerlijk koel bij zitten.

Wij staan voor jou klaar

Er is steeds meer vraag naar airco’s en wij kunnen ons voorstellen dat jij het steeds drukker krijgt. Heb je wat hulp nodig bij je werk of heb je een vraag over airco’s? Onze specialisten zijn er om jou te ondersteunen. Met specialistisch advies staat onze airco-afdeling voor je klaar.

Airco-specialisten

NIEUW! in ons assortiment

Aircobrochures 2023

Brochures

DAIKIN - Wist je dat....

… de Comfora is vernieuwd en zowel het binnen- als het buitendeel een nieuw ontwerp heeft.

… voor de Comfora-modellen met de capaciteiten 2,0, 2,5 en 3,5 kW de WLAN-adapter voor bediening met de Onecta-app is geïntegreerd. Deze wordt standaard meegeleverd voor de capaciteiten 5,0, 6,0 en 7,1 kW.

Perfera vloermodel FVXM-A9 een update heeft gekregen. Hierdoor zijn alle capaciteiten aan te sluiten op alle multi-split buitendelen (2 t/m 5 poorten).

 Multi+ een uniek product is waarmee je kunt koelen, verwarmen en warm tapwater mee kunt bereiden. Een lucht-luchtwarmtepomp oplossing voor kleine tot middelgrote appartementen, tiny house of vakantiewoning.

HAIER - Wist je dat....

Expert vanaf juni 2023 ook in stijlvol matzwart beschikbaar is.

… de vloerstaande modellen All Comfort Tower, Tower en Cabinet aan ons assortiment toegevoegd zijn. Deze modellen met een uniek design zijn robuust en krachtig en passen mooi in het interieur.

… nog meer toestellen heeft uitgerust met hOn en/of UVC-sterilisatie.

Style de airco

Wil jouw klant zijn airco bij het interieur van zijn kamer laten passen, dan hebben wij de oplossing. AircoSkins! Een AircoSkin is een hoogwaardige vinylsticker in een ontwerp naar keuze, die eenvoudig op een airco binnenunit geplakt wordt. Wasco heeft een exclusieve samenwerking met AircoSkins. Hier kun je als airco-installateur direct je voordeel mee doen!

Maak het passend voor jouw klant

Meer zon, meer energie

PV-panelen schoonmaken

Temponox leidingsysteem

Dit rvs-leidingssysteem van Viega is uitermate geschikt voor warmtepompen om te verwarmen en te koelen. Dampdicht isoleren is verleden tijd. Naast een alternatief voor verzinkt staal, is Temponox ook een goed alternatief voor koper. Temponox is beschikbaar in de buisdiameters 15 t/m 108mm. Bij Wasco uit voorraad leverbaar t/m maat 54.

Lees de productinformatie

Koel Wonen: bekijk alle mogelijkheden 

 Zo houd je een woning lekker koel

4 vormen van koeling

Jij stuurt de komende tijd weer een boel klanten lekker koel de zomer in. Voor een comfortabel binnenklimaat is koeling belangrijk. Vooral als de temperaturen in de zomers oplopen. Er zijn verschillende installaties beschikbaar om een woning of gebouw efficiënt en duurzaam te koelen.

Lees meer over deze 4 vormen

PROJECT

Renovatie kerk tot medisch centrum

Lees meer

Koel en warm met airco

Koelen én verwarmen met een airco? Ja, het kan écht. Jouw klanten kloppen nu aan voor een airco die het de komende maanden wat minder warm thuis kan maken. Neem de verwarmingsmogelijkheid van deze airco ook mee in jouw advies.

Jan vertelt je hier alles over!

Koelen en verwarmen met airco

Als jij meer wilt weten over airco’s dan ben je op het installatiefestival NXT GEN aan het goede adres. In de speciale AircoDome zie, ervaar en leer je alles over koelen en verwarmen met airconditioning (lucht-luchtwarmtepompen). NXT GEN is niet alleen leuk en interessant voor jou, maar ook voor jouw gezin. Tickets, parkeren, eten en drinken zijn helemaal gratis.

Meld je snel aan! VOL=VOL

Koel Wonen: bekijk alle mogelijkheden 

 Toekomstmuziek, wat komt eraan

Nieuw! De Wasco Airconfigurator

Met de Airconfigurator kun je snel een complete airco-installatie samenstellen! In een paar klikken heb je een compleet overzicht van alle producten voor je single- én multi-split projecten, ook de installatiematerialen.

Handig: je kunt artikelen gelijk in je winkelmandje zetten!

Stel jouw systeem samen

Koele trends

Zo’n witte bak aan de wand, dat is niet meer nodig. Als jouw klant zijn airco-binnenunit wil laten passen in zijn interieur adviseer hem/haar dan AircoSkins. Daarmee kan hij de airco optimaal afstemmen qua design met de ruimte.

Over het algemeen hecht men meer waarde aan het ontwerp van de airco wanneer deze in de woonkamer komt, dan wanneer deze bijvoorbeeld in de slaap- of werkkamer wordt geplaatst. Daikin speelt in op deze designwensen met meervoudig prijswinnende toestellen zoals de Emura en Stylish die in diverse kleuren verkrijgbaar zijn. Ook Haier brengt binnenkort de Expert in matzwart uit, bekroond met Reddot design award 2022.

Wanneer je aan design en esthetiek denkt, denk dan ook aan:

  • Voor het afdekken van buitenunits van airco en warmtepompen zijn er omkastingen in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar.
  • Voor cassette-units kan je kiezen voor design-roosters. Daikin heeft bijv. mooie witte, zilveren en zwarte als optie.
  • Kanaalunits zijn mooie oplossingen in bijvoorbeeld een koof of verlaagd plafond.

 

Wet- en regelgeving waar je rekening moet houden:

De toekomst van de thuisbatterij

Stijgende energieprijzen, steeds meer PV-panelen en een aflopende salderingsregeling. Het zorgt ervoor dat de aandacht voor accu-opslag toeneemt. Deze toenemende aandacht blijkt onder andere uit onderzoek van zonne-energiebedrijf Soly. Wellicht krijg jij ook steeds vaker de vraag om advies te geven over het wel of niet plaatsen van een thuisbatterij. Wij helpen je graag bij dit advies.

De toekomst van de thuisbatterij is van o.a. deze zaken afhankelijk:

Koel Wonen: bekijk alle mogelijkheden 

 Ins & outs over installatiematerialen en gereedschappen

Wist je dit?

Aircotube: onze voorgeïsoleerde koelleiding is nu ook volledig CE-gecertificeerd én is voorzien van een Greenworks-duurzaamheidsscore.

Fieldpiece: compleet assortiment koeltechnische gereedschappen.

Tecnosystemi: we hebben dit jaar de complete range Optima antracietkleurige leidinggoten (75 mm en 100 mm) en accessoires toegevoegd aan ons assortiment. Daarnaast zijn nu ook de Optima 135 mm witte goot en accessoires verkrijgbaar.

Big Foot: multiframes en verlengstukken voor airco-buitenunit opstellingen in ons assortiment.

Sauermann: de vernieuwde Si-20 condenswaterpomp is nog stiller en nog kleiner.

Aircocase: esthetische airco-buitenunit omkastingen in de kleur antraciet. Van hoge kwaliteit en makkelijk te installeren tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Aircobase: onze range rubberen opstelbalken is vernieuwd. Er zijn afmetingen toegevoegd én ze worden standaard geleverd in bundels.

Inoac: het assortiment Inoac-leidinggoten wordt uitgebreid met de maat 100 mm in het wit.

Gereedschapsservice

Bij onze vestigingen staan Wasco-medewerkers voor je klaar om je te helpen met je elektrische gereedschap of gereedschap met accu. Is een reparatie nodig? Moet het gereedschap gecertificeerd en/of gekeurd worden? Of is je gereedschap toe aan kalibratie? Bij Wasco regelen we het voor je.

Zo werkt het

How to: een omvormer koppelen

Het installeren van een airconditioningssysteem wordt vaak gecombineerd met een pv-installatie. Omvormers en optimizers zijn onmisbaar in iedere pv-installatie. De SolarEdge omvormer gebruikt power optimizers die altijd het maximale uit elke module halen. Zo haalt jouw klant het maximale uit zijn investering.

Hoe je een omvormer koppelt? Zie dit stappenplan.

Koel Wonen: bekijk alle mogelijkheden 

 Houd je hoofd koel

Houd je hoofd koel

De astronomische zomer begint pas op 21 juni, maar het is nu al zomers met deze temperaturen en onbewolkte luchten. Wat kun jij verwachten die laatste paar weken voor de vakantie? Hoe houd jij het uit tijdens dit warme weer? Met onze diensten en services willen we jou een beetje ontlasten en wordt het echt te warm, zoek dan verkoeling in onze vestiging!

Airco:
koelen en verwarmen met lucht voor een gezond klimaat in huis

Een schone airco draagt bij aan een efficiëntere werking van de apparatuur. Veel modellen zijn daarom uitgerust met zelfreinigende functies. De lucht uit de airco is daardoor heel zuiver en heeft minder onderhoud nodig.

Luchtreinigende functies van airconditioners

How to

Koel Wonen: bekijk alle mogelijkheden 

 Meer weten?

Advies

Wil jij hulp bij het berekenen van welke configuratie jij nodig hebt, het ontwerp of een advies. Wij staan klaar en zijn er voor jou.

Advies nodig over airco?

Alles voor airco

Wij bieden alles voor het koelen van een woning. Denk aan mono- en multisplit airco-systemen, warmtepompen en ventilatie. Inclusief alle daarvoor benodigde toebehoren, onderdelen, gereedschappen en apparatuur. Veel is direct uit voorraad leverbaar.

Bekijk onze webshop

Kennisevenementen

Tijdens onze baliedagen en kennisevenementen spijker jij jouw kennis bij over alles op het gebied van airco-systemen en de toekomstige ontwikkelingen.

Wanneer en waar?

Opleidingen

Wil jij graag jouw aircokennis vergroten? Wij verzorgen praktijkgerichte erkende opleidingen aan het WasCollege. Denk aan F-gassen categorie 2, BRL 100 bedrijfscertificering of Airco-installatie in de praktijk.

Ik wil meer weten