Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 

<< Terug naar overzicht

Opleiding: Toepassingen warmtepompsystemen

Nederland is momenteel in de ban van de warmtepompen. Naar aanleiding van het plan om Nederland energieneutraal te maken tonen steeds meer mensen interesse in deze apparaten. Het WasCollege maakt jou wegwijs in de wereld van de warmtepompen en zorgt ervoor dat je deze kunt toepassen in de bestaande bouw. Zo bied je een energiezuinige oplossing aan je klant die helemaal in het gebouw past. 

Je leert tijdens deze opleiding de volgende zaken:

  • Welke mogelijkheden er zijn voor het toepassen van warmtepompsystemen in bestaande bouw.
  • Het onderscheiden van de verschillende varianten.
  • Het ontwijken van de valkuilen bij het kiezen van een warmtepompsysteem.
  • Het op de juiste manier opnemen van warmtepompsystemen.
  • Het gebruik van en de juiste functie van de benodigde appendages en regelsystemen.
  • Het samenstellen van een warmtepomp.
  • Een bestaande cv-installatie in balans brengen.

Voor wie?

Als jij je wilt verdiepen in het gebruik van warmtepompsystemen in de bestaande bouw ben je bij deze opleiding op de juiste plek. Belangrijk is wel dat je weet dat je na deze opleiding nog niet zelfstandig mag ontwerpen. Het toepassen van grondgebonden warmtepompsystemen is aan wettelijke regels gebonden. Deze regels zijn opgenomen in BRL 6000-21. Je moet dus BRL 6000-21 gecertificeerd zijn om te mogen ontwerpen. Heb je dit certificaat en wil je leren warmtepompsystemen te ontwerpen? Dan kun je onze ISSO 72-opleiding volgen.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is het een pre als je enig inzicht hebt in de werking van een warmtepompinstallatie.

Duur van de opleiding

Deze opleiding duurt een dag en wordt gegeven bij het Wasco Energie Centrum in Twello. Aan het eind van de dag kun jij checken wat je hebt geleerd met een test. Je ontvangt van het WasCollege ook het Wasco Certificaat Toepassingen Warmtepompsystemen.

Planning en kosten

Op basis van de richtlijnen van het RIVM is er een opleiding Toepassingen Warmtepompsystemen gepland na de zomervakantie.

Datum opleiding Uiterste inschrijfdatum Aantal deelnemers
Maandag 5 oktober 2020 Maandag 28 september 2020 Deze dag is in verband met de nieuwe maatregelen omtrent Covid-19 tijdelijk on hold gezet.

Houd deze pagina in de gaten voor mogelijk nieuwe data voor deze opleiding. Deze opleiding vindt plaats bij het Wasco Energie Centrum in Twello. 

Deze opleiding kost € 175,- (exclusief btw). Voor dit bedrag volg je een dag lang de opleiding, krijg je een lunch aangeboden, ontvang je het lesmateriaal en krijg je van ons het certificaat. 

Voor deze opleiding kun je mogelijk gebruik maken van de Wij Techniek-subsidie (voorheen OTIB). Meer informatie hierover vind je op de Wij Techniek-website.

Inschrijven

In verband met de nieuwe maatregelen omtrent Covid-19 heeft WasCollege besloten de opleidingen tijdelijk on hold te zetten. Meld je aan voor de WasCollege nieuwsbrief en wij laten je weten wanneer de nieuwe data bekend zijn.

Meld je aan voor de WasCollege nieuwsbrief

WasCollege - Gezondheidsvragen