Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.

Pentec Hybride Verdeler RVS 25-22, geisoleerd RVS Buffervat met open verdeler, 25 liter, 8x 22mm, tot 5 kW, incl. aftap, vlotterontluchter en wandsteun

artikelnr: 3652700leveranciersnr:  1816-0-03-01

De Pentec Hybride Verdeler combineert een Open Verdeler en een Buffervat.

Open Verdeler

Een Open Verdeler wordt toegepast in hybride verwarmingsinstallaties, zodat gebruik gemaakt kan worden van meerdere (kleine) warmte-opwekkers. Deze warmte-opwekkers (ketels of warmtepompen)...

Lees meer
Bruto prijs: €672,50per stuk
Kenmerken
MerkPentec
Leverancierscode1816-0-03-01
EAN-Code8717065040330
Product soortVerdeler
Aansluitmaat8x22 mm
Inhoud25 liter
Vermogentot 5 kW
Uitvoeringincl. aftap, vlotterontluchter en wandsteun
Uitgebreide info

De Pentec Hybride Verdeler combineert een Open Verdeler en een Buffervat.

Open Verdeler

Een Open Verdeler wordt toegepast in hybride verwarmingsinstallaties, zodat gebruik gemaakt kan worden van meerdere (kleine) warmte-opwekkers. Deze warmte-opwekkers (ketels of warmtepompen) worden parallel geschakeld (in cascade-opstelling). Door het plaatsen van een Open Verdeler wordt de hydraulische verbinding tussen warmte-opwekker (primaire systeem) en het afgifte/installatie-circuit (secundaire systeem) verkregen.

Buffervat

De aanwezigheid van een buffervat of ‘anti-pendel vat‘ is essentieel omdat een warmtepomp, in tegenstelling tot een cv-ketel, bij het uitgaan zo'n 10 minuten nodig om zijn warmte af te dragen in het systeem. Lukt dat niet, of niet goed genoeg, dan gaat de warmtepomp pendelen (aan-uit / aan-uit).

Om warmtepompen zo efficiënt mogelijk te laten werken dient dit pendelen zo veel mogelijk te worden beperkt. Door het toepassen van een buffervat wordt de thermische capaciteit van het verwarmingssysteem vergroot; overtollige warmte wordt opgeslagen en de afgifte vindt plaats wanneer dat nodig is.

Het buffervat voorkomt tevens dat het warmte-afgiftesysteem afkoelt. Dat betekent dat bij het aanvriezen van de buitenunit van de warmtepomp, warmte uit het afgiftesysteem wordt ontrokken om de buitenunit te laten ontdooien.

Samengevat: door gebruik te maken van een buffervat realiseert u een langere levensduur van uw warmtepomp met een hoger rendement. Dit is efficiënt en duurzaam!

De Pentec Hybride Verdeler is een geïsoleerd RVS Buffervat, die af fabriek voorzien is van:
- 2 x montage (wand)steun (voorzien van sleufgaten)
- 8x22 mm of 8x28 mm knelaansluitingen
- 1/2" aftap (onderzijde buffervat)
- 1/2" vlotterontluchter (bovenzijde buffervat)
- RVS: 2 mm dik
- Isolatie R-waarde: 0,043 Watt/mK bij 400C