Klantenservice
Zoek
Zoek
Sluit
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Grill de zomer door met Wasco!

23/07/2019

Deze zomer pakt Wasco wel heel mooi uit: koop je een artikel uit deze Wasco Deals, dan maak je kans op een Big Green Egg Medium!

Met deze topbarbecue maak je van elke barbecue een culinair feestje. Je kan meteen beginnen, want de barbecue wordt compleet geleverd met verrijdbaar onderstel,
convEGGtor (ook wel Plate Setter genoemd) voor indirect koken, een roosterlifter, een aspook en een Big Green Egg grill-handschoen. Om jou de fijne kneepjes van het barbecueen met een Big Green Egg bij te brengen krijg je tevens een workshop Low & Slow voor twee personen aangeboden. In het sfeervolle indoor BBQ Experience-Center in Nunspeet tilt een heuse pit-master jouw grill-skills een niveautje hoger!

Nieuw! Griffon Cleaning Range

22/07/2019

Elk project schoon opgeleverd met het assortiment reinigingsmiddelen van Griffon! Compleet en krachtig assortiment reinigingsmiddelen voor professionals

Griffon heeft zijn assortiment uitgebreid met een gloednieuwe, herkenbare reeks reinigingsmiddelen voor de professional. Een compleet assortiment met krachtige reinigingsoplossingen voor de meest voorkomende reinigingssituaties voor vakmensen. Met de nieuwe Duo ontstopper, sanitair-reiniger, ontvetter en lijmverwijderingsspray garandeert Griffon krachtige formules met een snel effect. De perfecte aanvulling op de uitrusting van een professional.

De inbouw-oplossingen van DELABIE

22/07/2019

Design en functionaliteit voor utiliteitsbouw

De TEMPOMATIC 4 inbouw-urinoirspoeler en de TEMPOMIX 3 inbouw-douchemengkraan zijn uitgerust met een innovatief waterdicht systeem, gepatenteerd door DELABIE. Dit nieuwe concept combineert design met functionaliteit.

DMEGC Ultra Black paneel nu ook met zwarte busbars

22/07/2019

Dit paneel van DMEGC is een ultrazwart PERC-monopaneel met een zwarte backsheet en zwart aluminium frame in de afmeting 1650 x 992 x 40 mm.

Door een aanpassing in het productieproces van dit paneel is het nu mogelijk om zwarte busbars te gebruiken. Zo krijgt het paneel een volledig zwart uiterlijk. Dit levert een stijlvol en strak design op voor deze Ultra Black-serie.

Compact Residential van SolarEdge!

22/07/2019

SolarEdge heeft een residentiële DC-geoptimaliseerde omvormer ontwikkeld voor PV-systemen van 4 tot 8 panelen. Deze compacte omvormer is uitermate geschikt voor woningen met kleine dakoppervlaktes, sociale woningbouw of om aan minimale duurzaamheidseisen te voldoen.

‘Gasketelwet’ definitief aangenomen

12/07/2019

‘Gasketelwet’ definitief aangenomen

Na de Tweede Kamer heeft nu ook de Eerste Kamer ingestemd met de ‘gasketelwet’. De wet gaat naar verwachting in op 1 januari 2020. Dit zal een overgangsjaar worden om de certificering te kunnen behalen. Vanaf 2021 mogen enkel nog gediplomeerde installatiebedrijven en monteurs aan cv-ketels sleutelen.

Aanleiding
Het Koolmonoxide-rapport uit 2015 van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is de aanleiding geweest voor deze nieuwe regeling. In dat rapport werd geconcludeerd dat de bestaande kwaliteitsregelingen er niet genoeg voor konden zorgen dat de veiligheid van woningbezitters gewaarborgd werd.

Voor wie is deze wet?
Volgens de wet is er een verschil tussen monteurs die alleen installeren en monteurs die installeren en in bedrijf stellen. Die laatste groep moet zich gaan houden aan vakbekwaamheidseisen. Iedere monteur die straks wil installeren en in bedrijf wil stellen moet slagen voor een theorie- en praktijktoets. Ook monteurs die een SCIOS-certificaat hebben moeten deze toetsen halen. Monteurs die werken als Energie Service Specialist bij een bedrijf met het kwaliteitslabel OK-CV zijn hier ook toe verplicht. Er wordt voor deze groep wel gekeken of een aangepast examen mogelijk is.

CO-certificering via WasCollege
WasCollege, het opleidingsinstituut van Wasco, gaat installateurs op weg helpen voor deze verplichte certificering. De trainers hebben een ruime (praktijk)ervaring in de installatietechniek en kunnen daardoor alles vanuit de praktijk vertellen wat je moet weten. Bij het WasCollege leer je niet alleen de theorie, je krijgt ook de handvatten aangereikt voor je dagelijkse werk. De voorbereidingen op de opleiding voor CO-certificering is momenteel in volle gang. We houden je op de hoogte.

Verduurzamen in de historische binnenstad

11/07/2019

Het verduurzamen van panden in onze historische binnensteden brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Gebouwen zijn slecht geïsoleerd en de ruimte voor energieefficiënte installaties is vaak beperkt. Leon Nusteling van Guneco Installatietechniek bewijst momenteel dat verduurzaming ook hier mogelijk is. Dat doet hij door zijn eigen pand uit 1887 klaar te maken voor de toekomst.

Mooi pand in de binnenstad 
“Ons bedrijf zat tot vijf jaar geleden in een nieuwbouwpand op een industrieterrein in Dordrecht. Ik kreeg echter de kans om een pand te kopen aan de haven in onze historische binnenstad. Er is een grote bedrijfsruimte met daarboven twee woningen, iets wat kenmerkend is voor het havengebied in Dordrecht. Aan de achterkant van het pand zit een groot dakterras met daaraan nog een klein appartement. De bedrijfsruimte is nu mijn werkplaats en ik woon zelf in één van de bovenwoningen. De andere woning verhuur ik en in het appartement woont mijn dochter.”

Bewijzen dat het kan
Leon zit in een prachtig pand op een schitterende locatie. Het gasverbruik van zijn pand was echter gigantisch. “Daar moest ik iets aan doen. Tegelijkertijd wilde ik graag bewijzen dat je ook panden in de historische binnenstad wel degelijk kunt verduurzamen. Je hoort wel eens dat daar niet eens aan wordt begonnen omdat het onmogelijk wordt geacht. Er is geen goede stroomvoorziening, geen isolatie, geen ruimte, etc. Men is daarnaast bang om geluidsoverlast te veroorzaken. Dus ben ik het gewoon gaan doen, in mijn eigen pand, kijken of dat lukt. Als je in de historische binnenstad kunt verduurzamen, dan lukt het bijna overal.”

bus voor pand

Kabinet presenteert Klimaatakkoord

28/06/2019

Op vrijdag 28 juni heeft het Kabinet het Klimaatakkoord gepresenteerd. In dit akkoord staan de afspraken en voorstellen om in Nederland de CO2-uitstoot te verminderen. Minister Wiebes, minister Ollongren, minister Schouten en staatssecretaris Van Veldhoven hebben in een persconferentie kort uitgelegd wat het Klimaatakkoord inhoudt. 

Nieuwe brochure meetapparatuur

27/06/2019

Met onze nieuwe brochure maken we je wegwijs in de wereld van meetapparatuur.

Wasco is niet alleen marktleider op het gebied van onderdelen, maar levert ook een breed en compleet assortiment hoogwaardige meetapparatuur uit voorraad. Deze zijn essentieel bij het uitvoeren van service- en onderhoudswerkzaamheden aan een HVAC-installatie.

Lancering nieuwe Wasco app

26/06/2019

Het wachten is voorbij: de nieuwe Wasco app is vanaf nu te downloaden in de store op jouw apparaat. Wacht dus niet langer en download ‘m snel!

Voorkom dat jouw afvoer verstopt raakt!

21/06/2019

De Intra zandvanger E220SC is eenvoudig onder een wasbak of wasgoot te monteren en vervangt de sifon. Door het makkelijk afneembare onderstuk, is de zandvanger eenvoudig te legen en te reinigen.

Wasco biedt nu complete PV-pakketten

31/05/2019

Wasco maakt de keuze van PV-pakketten nu wel heel eenvoudig! Wij bieden diverse complete PV-pakketten met DMEGC zwarte panelen en de keuze uit SolarEdge of ZeverSolar string omvormers. Daarmee kan voor de meeste woningen eenvoudig een passend PV-pakket worden gekozen en zie je in een opslag wat de kosten zijn. Daarnaast bieden we bijbehorende montagepakketten voor schuine en platte daken van 6 tot 16 panelen. 

Eerste Kamer neemt Klimaatwet aan

29/05/2019

Het is definitief: de Klimaatwet komt er. De Eerste Kamer heeft hiermee ingestemd. Het gaat hierbij om een kaderwet, wat betekent dat er geen concrete maatregelen in staan. Er staan wel drie klimaatdoelen voor Nederland in. 

Tweede Kamer heeft ‘gasketelwet’ aangenomen

29/05/2019

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de ‘gasketelwet’, waarmee er een wettelijke regeling voor gasverbrandingsinstallaties zou moeten komen. Als deze wet ook door de Eerste Kamer wordt aangenomen, mogen installatiebedrijven en monteurs vanaf 2021 niet meer ongediplomeerd aan cv-ketels sleutelen.