Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Waarom wordt elektrische vloerverwarming steeds populairder?

15/04/2021

Gas wordt duurder en stroom goedkoper. De energiebelasting wordt steeds meer gebruikt als instrument om duurzamer energieverbruik te stimuleren. Dit heeft tot gevolg dat in 2021 de energiebelasting op gas opnieuw stijgt met 4,7% en op elektriciteit daalt met 3,5%. De energiebelasting op gas wordt de komende jaren steeds hoger. Geen wonder dat de toepassing van elektrische verwarmingssystemen steeds meer aan populariteit wint.
 

Op weg naar circulariteit: Jaga Oxygen2

14/04/2021

In lijn met kernwaarde “Respect Nature” staat Jaga nooit stil in de zoektocht naar efficiënter en duurzamer materiaalgebruik, bijvoorbeeld bij de Oxygen2 ventilatie-unit. Oxygen2 was al het meest zuinige vraaggestuurde ventilatiesysteem van Nederland. Er waren nog wel stappen te behalen richting circulariteit. Daarom heeft Jaga deze ventilatie-unit tegen het licht gehouden en geheel vernieuwd.

Ga je met ons mee naar de Apenheul?

12/04/2021

Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Vorig jaar konden we jou en je gezin helaas niet ontvangen in Apenheul vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, maar de geluiden over versoepelingen deze zomer zijn positief. Wij zijn wel toe aan een uitje, dus noteer vast in je agenda: 25 september 2021 Familiedag Apenheul met Remeha en Wasco!

Montage instructievideo’s van Ubbink

08/04/2021

Een woning moet goed geventileerd, geïsoleerd en luchtdicht zijn. Maar, hoe bereik je dat als buiten en binnen met elkaar in contact staan? Als je opgewekte energie en verse lucht aanvoert, vervuilde lucht en rookgassen afvoert én de isolatiewaarden wilt behouden? Graag geven Wasco en Ubbink je tips en trucs over hoe je de producten van Ubbink het beste kunt installeren. 

De instructievideo's van Ubbink zijn hier te vinden.

Omarm de bum gun

01/04/2021

Wist je dat 80 procent van de bevolking van Azië hun wc-bezoek volledig anders aanpakt dan wij hier in Nederland? Daar wordt namelijk al jaar en dag water gebruikt voor persoonlijke hygiëne. Ook wel in het Engels liefkozend de ‘bum gun’ genoemd.

Douche-wc’s reinigen met water uit een spuit of een kraan. Dit is hygiënischer en maakt het gebruik van toiletpapier overbodig. Wist je namelijk dat we jaarlijks 80 rollen wc-papier per persoon gebruiken? Dat is in heel Nederland dus een ruime 1,3 miljard rollen per jaar!

Dit betekent dat we wereldwijd elke dag 27.000 bomen door het toilet spoelen. In alleen Nederland gaat er al 175.000.000 kg toiletpapier per jaar door het riool. Hiervan kan je 110.000.000 kg bio plastic maken. Dit staat gelijk aan 18 miljard biologisch afbreekbare plastic tasjes.

Dit alles is uiteraard zéér milieubelastend. En dan hebben we het nog niets eens over productie-, verpakkings- en vervoerskosten van papier. Dit is één van de redenen dat we ook in Nederland een enorme opkomst zien van de douche-wc als luxe alternatief. De douche-wc is een verrijking van het standaard toilet. Reinigen met water is bewezen hygiënischer dan vegen met papier. Een douche-wc is daarom een milieuvriendelijk en zeer duurzaam alternatief. Daarnaast geeft het reinigen met warm water je een zeer luxe en rijk gevoel. Met het frisse gevoel van water is een douche-wc dé ultieme wellness-beleving!

 

‘Proppers’ verontreinigen het water het meest

Ongeveer 65% van de mensen vouwt en ongeveer 35% propt. Waarbij de proppers het meeste papier verbruiken. Vouwers zijn over het algemeen wat serieuzere mensen en proppers zijn over het algemeen wat chaotischer. Maar douche-wc gebruikers zijn het milieuvriendelijkst! Met een douche-wc gebruik je dus veel minder grondstoffen. Wat het minder nodig maakt om bomen te kappen, die anders zouden worden gerooid om toiletpapier te produceren. Een douche-wc verbruikt ook veel minder elektriciteit en water dan bij het maken van toiletpapier. Tijd dus om de ‘bum gun’ te omarmen. 

Oftewel de douche-wc kan niet meer uitblijven als het gaat om AQUALITEIT!


Gebruik toiletpapier versus reinigen met water gemiddeld verbruik van grondstoffen per persoon per jaar:

Tabel douche wc

Nieuwe servomotoren van Siemens

01/04/2021
Siemens heeft de serie SSA-servomotoren voor kleine afsluiters verbeterd met nieuwe functies die energiezuinigere en veelzijdigere hydronische ruimtetoepassingen mogelijk maken. Deze nieuwe SSA-servomotoren bieden nu meer flexibiliteit dankzij het brede scala aan besturingsmogelijkheden - van analoge besturing tot KNX-communicatiemogelijkheden voor ruimteoplossingen en snelle integratie in netwerksystemen. Door dezelfde kabel voor communicatie en stroomvoorziening te gebruiken, bespaart de klant tijd en kosten. Dankzij de nachtbedrijfsmodus zijn de servomotoren met een geluidsniveau van minder dan 28 dB stiller dan ooit. 
  • Meer flexibiliteit dankzij KNX-communicatie
  • Minder bedrading bespaart kosten en beperkt in- en uitgangen op de controller
  • Ideaal voor geluidsgevoelige toepassingen dankzij geluidsniveau <28 dB

Testo digitale manifolds

01/04/2021

Mogen we even voorstellen: De nieuwe generatie Digitale Manifolds is gearriveerd!

Met de Testo 550s, Testo 557s en Testo 550i ben je sneller, betrouwbaarder en flexibeler dan ooit, als het gaat om de installatie en het onderhoud van koelsystemen en warmtepompen.

Snelle meting en eenvoudige bediening via grote grafische displays en via de Testo Smart App op je smartphone
Compact, betrouwbaar en robuust door extreem stabiele constructie en goed te hanteren behuizingen
Draadloos meten, simpel documenteren met Bluetooth-sondes en multifunctionele Testo Smart App

Fernox is de oplossing!

01/04/2021

Vervuild CV-water los je op door de installatie te spoelen met Fernox Cleaner F3

Regelmatig water bijvullen door een kleine lekkage? Fernox Leak Sealer F4 zoekt de gaten op en polymeriseert ter plekke.

Aggressief CV-water met sterke pH-waarden? Fernox Protector F1 stabiliseert de zuurtegraad en biedt bescherming tegen corrosie. 

Alles ok? Met de Fernox Filter Fluid + Protector zorg je preventief voor een optimale CV--waterkwaliteit d.m.v. de combinatie van magneetfilter met reinigingsmiddel.

Wilo DrainLift SANI

01/04/2021

Pompenspecialist Wilo heeft een geheel nieuwe lijn opvoerinstallaties geïntroduceerd: Wilo-DrainLift SANI. Met de nieuwe serie wordt het bestaande portfolio gestroomlijnd. De vier basistypes zijn S en M, elk met één pomp en L en XL, elk met twee pompen. Dankzij de grote variëteit in afmetingen en technische uitvoeringen is de DrainLift SANI opvoerinstallatie  universeel toepasbaar voor het verzamelen en transporteren van afvalwater.

1000e cursist voor F-gassen certificaat bij WasCollege

24/03/2021

Op 3 april 2018 begon de eerste cursist aan de F-Gassen opleiding van WasCollege. Hij slaagde in één keer voor zowel theorie als praktijk. Deze maand, drie jaar later, is de 1000e cursist gestart met deze opleiding.

1000e cursist voor F-gassen certificaat bij WasCollege
Pieter van der Veen, eigenaar van Van der Veen ZON, is de 1000e cursist die de F-gassen opleiding bij WasCollege volgt. Pieter: “Sinds vier jaar heb ik een eigen bedrijf in de installatie van onder andere zonnepanelen. Ik merkte dat klanten die zonnepanelen lieten leggen, daarna vaak airconditioning lieten plaatsen. Om mijn klanten daar ook in te faciliteren, wil ik mijn bedrijf uitbreiden. Daar heb ik het F-gassen certificaat voor nodig.” Omdat Pieter klant is bij Wasco, was het vertrouwen meteen gewekt toen hij na wat zoekwerk uitkwam bij WasCollege. En ook nu hij de training bijna heeft afgerond, is hij er erg over te spreken: “Goede docenten, fijne begeleiding, prima te combineren naast mijn bedrijf en een leuke groep deelnemers. Daarnaast neemt Wasco je veel geregel uit handen, zoals het inschrijven voor de examens. Als ondernemer is dat erg prettig. Het enige wat ik jammer vind, is dat ik er ver voor moet reizen. Maar dat heb ik er graag voor over.”

Wist je dat WasCollege is benoemd tot Challenger in de categorie Opleiders en Certificeerders?

Begeleiding door vakbekwame docenten
De F-gassen opleiding is gericht op airconditioning- en warmtepompsystemen en gaat uit van certificering in categorie 2. De opleiding bestaat uit drie theoriedagen, vier praktijkdagen en een examendag. Na het behalen van het certificaat mag je als installateur werken aan installaties met een koudemiddelinhoud tot maximaal drie kilo. Dit is ruim voldoende voor het plaatsen van split- en multisplit-aircosystemen, maar ook voor het plaatsen van vrijwel alle warmtepompen.

Uitbreiding voor betere verspreiding
Verschillende trainingen worden gegeven vanuit het Wasco Energie Centrum in Twello en we huren ook locaties in andere plaatsen in Nederland. Door de hoge vraag vanuit het westen van het land, openen we binnenkort een tweede opleidingslocatie in de randstad. Zo kunnen we zo veel mogelijk installateurs de training bieden die zij willen volgen.

Wil jij ook je kennis uitbreiden met WasCollege?
Meld je snel aan voor de nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte van nieuwe trainingen en webinars.

Feit of Fabel: Water

25/03/2021

Sommige onderwerpen zijn vaak een onderwerp van discussie. Wij helpen de verwarring de wereld uit.

FEIT OF FABEL? 
Zet in de winter het raam van je badkamer open voor extra ventilatie!

Fabel: Het is niet goed om tijdens of na het douchen je raam open te zetten bij wijze van ventilatie. Als het namelijk buiten kouder is dan binnen krijg je condensvorming en dan blijven er druppels aan je badmeubel hangen. Deze gaat dan kapot. Het is beter om de interne afzuiging wat hoger te zetten of de deur naar de gang open te laten staan.

FEIT OF FABEL? 
Grijs water heet grijs water omdat het grijs van kleur is.

Feit: Water uit de douche, het bad, de wastafels en wasmachine is ongeveer 50 tot 80 procent van al het afvalwater in een huishouden. Dit ongezuiverde water wordt ook wel grijswater genoemd. Grijs slaat op de kleur die het water krijg door zeepresten.

FEIT OF FABEL? 
In Nederland valt iets meer dan driekwart meter per jaar aan neerslag.

Feit: Gemiddeld valt er in Nederland ongeveer 790 mm neerslag per jaar. Op ongeveer 125 dagen per jaar valt er helemaal geen neerslag.

 

De technische specialisten van Wasco zetten graag hun kennis in om jou zo goed mogelijk te helpen. Wasco ondersteunt jou bij de juiste systeemkeuze en het ontwerp van een installatie of badkamer.

 

Lees hier alles over Water van Aqualiteit!

Geef legionella geen kans [Interview]

24/03/2021

Er worden steeds meer legionellabesmettingen in Nederland geconstateerd. De legionellabacterie kan ernstige longontsteking veroorzaken. Deze zogeheten ‘veteranenziekte’ komt ongeveer 500 keer per jaar voor.

In 2020 sprak de redactie van De Koppeling met Jeroen Meijer, salesmanager bij Rada Sanitairtechniek en zijn collega, productmanager Roel Doldersum. Zij vertellen hoe een legionellabesmetting ontstaat, welke regelgeving er voor legionellapreventie geldt en waar je op kunt letten om een besmetting te voorkomen. 

Winnaar loodgietersdag

17/03/2021

Op 11 maart heeft Wasco ter ere van loodgietersdag de ultieme loodgietersprijs verloot; een Nintendo Switch met Super Mario spel

Ondanks dat wij trots zijn op elke loodgieter in Nederland, kon er maar 1 de winnaar zijn...

REMKO GROB
Grob Installatietechniek

Sanibroyeur grijswater pompen

14/03/2021

Naast de bekende Sanibroyeur vermalers bestaat het SFA assortiment uit een gamma dompelpompen, condenspompen, opvoerinstallaties en een serie vuilwaterpompen voor een breed scala aan huishoudelijke toepassingen.

De compacte en stille vuilwaterpompen kunnen eenvoudig en zonder ingrijpende werkzaamheden worden geïnstalleerd. Met een Sanidouche, Sanivite of Sanispeed kan je waar je maar wilt in huis een nieuwe douche, bad, keuken of wasplaats creëren, ook op plaatsen waar het water niet onder natuurlijk afschot weggevoerd kan worden zoals bijvoorbeeld een kelder. Maar ook de afvoer van de spoelbak van die buitenkeuken is geen probleem meer! Ook in meer commerciële toepassingen zoals bijvoorbeeld kapperszaken, restaurantkeukens of tandartspraktijken zijn deze pompen perfect inzetbaar.