Klantenservice
Zoek
Zoek
Sluit
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Wasco staat op de Vakbeurs Energie, kom je ook?

12/09/2019

De Vakbeurs Energie staat weer voor de deur. Wasco is natuurlijk ook van de partij op dit zakelijke platform voor duurzame energieopwekking en -besparing. 
Een platform vol met innovaties, lezingen, live demonstraties en ontmoetingen. Kom je ons ook bezoeken? We staan van 8 t/m 10 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Klimaatakkoord: gasrekening omhoog, energie wordt goedkoper

25/06/2019

De energiebelasting op gas zal tot 2026 in totaal met 10 cent per m3 stijgen. De energiebelasting op elektriciteit gaat met 5 cent per kWh omlaag. Dat meldt NOS op basis van bronnen. Deze maatregelen zouden in het Klimaatakkoord staan dat naar verwachting vrijdag wordt gepresenteerd. 

Nieuw! Griffon Cleaning Range

22/07/2019

Elk project schoon opgeleverd met het assortiment reinigingsmiddelen van Griffon! Compleet en krachtig assortiment reinigingsmiddelen voor professionals

Griffon heeft zijn assortiment uitgebreid met een gloednieuwe, herkenbare reeks reinigingsmiddelen voor de professional. Een compleet assortiment met krachtige reinigingsoplossingen voor de meest voorkomende reinigingssituaties voor vakmensen. Met de nieuwe Duo ontstopper, sanitair-reiniger, ontvetter en lijmverwijderingsspray garandeert Griffon krachtige formules met een snel effect. De perfecte aanvulling op de uitrusting van een professional.

50.000e bezoeker voor het Wasco Energie Centrum

25/03/2019

Twello, 25 maart 2019 - Wasco rolde vandaag de blauwe loper uit voor Paul Boerboom. De monteur van Boerboom Loodgietersbedrijf werd compleet verrast als 50.000e bezoeker van het Wasco Energie Centrum, terwijl hij dacht dat hij alleen voor een F-gassen opleiding kwam. Xander Hagens, commercieel directeur bij Wasco, zette hem in het feestelijk versierde Wasco Energie Centrum in het zonnetje en overhandigde hem zijn cadeau (een aircoset van Haier).

De inbouwoplossingen van DELABIE

22/07/2019

Design en functionaliteit voor utiliteitsbouw

De TEMPOMATIC 4 inbouw-urinoirspoeler en de TEMPOMIX 3 inbouw-douchemengkraan zijn uitgerust met een innovatief waterdicht systeem, gepatenteerd door DELABIE. Dit nieuwe concept combineert design met functionaliteit.

DMEGC Ultra Black paneel nu ook met zwarte busbars

22/07/2019

Dit paneel van DMEGC is een ultrazwart PERC-monopaneel met een zwarte backsheet en zwart aluminium frame in de afmeting 1650 x 992 x 40 mm.

Door een aanpassing in het productieproces van dit paneel is het nu mogelijk om zwarte busbars te gebruiken. Zo krijgt het paneel een volledig zwart uiterlijk. Dit levert een stijlvol en strak design op voor deze Ultra Black-serie.

Compact Residential van SolarEdge!

22/07/2019

SolarEdge heeft een residentiële DC-geoptimaliseerde omvormer ontwikkeld voor PV-systemen van 4 tot 8 panelen. Deze compacte omvormer is uitermate geschikt voor woningen met kleine dakoppervlaktes, sociale woningbouw of om aan minimale duurzaamheidseisen te voldoen.

Klaar voor de toekomst met WasCollege en Wasco Energie Centrum

02/01/2019

Het is uniek in Nederland: het Wasco Energie Centrum. Hier bekijk, ervaar en leer je alles over de modernste duurzame energiesystemen en technologieën.
Het kenniscentrum van Wasco groeit, want vanaf begin 2019 volg je in het Wasco Energie Centrum namelijk ook de opleidingen van het WasCollege.

‘Gasketelwet’ definitief aangenomen

12/07/2019

‘Gasketelwet’ definitief aangenomen

Na de Tweede Kamer heeft nu ook de Eerste Kamer ingestemd met de ‘gasketelwet’. De wet gaat naar verwachting in op 1 januari 2020. Dit zal een overgangsjaar worden om de certificering te kunnen behalen. Vanaf 2021 mogen enkel nog gediplomeerde installatiebedrijven en monteurs aan cv-ketels sleutelen.

Aanleiding
Het Koolmonoxide-rapport uit 2015 van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is de aanleiding geweest voor deze nieuwe regeling. In dat rapport werd geconcludeerd dat de bestaande kwaliteitsregelingen er niet genoeg voor konden zorgen dat de veiligheid van woningbezitters gewaarborgd werd.

Voor wie is deze wet?
Volgens de wet is er een verschil tussen monteurs die alleen installeren en monteurs die installeren en in bedrijf stellen. Die laatste groep moet zich gaan houden aan vakbekwaamheidseisen. Iedere monteur die straks wil installeren en in bedrijf wil stellen moet slagen voor een theorie- en praktijktoets. Ook monteurs die een SCIOS-certificaat hebben moeten deze toetsen halen. Monteurs die werken als Energie Service Specialist bij een bedrijf met het kwaliteitslabel OK-CV zijn hier ook toe verplicht. Er wordt voor deze groep wel gekeken of een aangepast examen mogelijk is.

CO-certificering via WasCollege
WasCollege, het opleidingsinstituut van Wasco, gaat installateurs op weg helpen voor deze verplichte certificering. De trainers hebben een ruime (praktijk)ervaring in de installatietechniek en kunnen daardoor alles vanuit de praktijk vertellen wat je moet weten. Bij het WasCollege leer je niet alleen de theorie, je krijgt ook de handvatten aangereikt voor je dagelijkse werk. De voorbereidingen op de opleiding voor CO-certificering is momenteel in volle gang. We houden je op de hoogte.

Verduurzamen in de historische binnenstad

11/07/2019

Het verduurzamen van panden in onze historische binnensteden brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Gebouwen zijn slecht geïsoleerd en de ruimte voor energieefficiënte installaties is vaak beperkt. Leon Nusteling van Guneco Installatietechniek bewijst momenteel dat verduurzaming ook hier mogelijk is. Dat doet hij door zijn eigen pand uit 1887 klaar te maken voor de toekomst.

Mooi pand in de binnenstad 
“Ons bedrijf zat tot vijf jaar geleden in een nieuwbouwpand op een industrieterrein in Dordrecht. Ik kreeg echter de kans om een pand te kopen aan de haven in onze historische binnenstad. Er is een grote bedrijfsruimte met daarboven twee woningen, iets wat kenmerkend is voor het havengebied in Dordrecht. Aan de achterkant van het pand zit een groot dakterras met daaraan nog een klein appartement. De bedrijfsruimte is nu mijn werkplaats en ik woon zelf in één van de bovenwoningen. De andere woning verhuur ik en in het appartement woont mijn dochter.”

Bewijzen dat het kan
Leon zit in een prachtig pand op een schitterende locatie. Het gasverbruik van zijn pand was echter gigantisch. “Daar moest ik iets aan doen. Tegelijkertijd wilde ik graag bewijzen dat je ook panden in de historische binnenstad wel degelijk kunt verduurzamen. Je hoort wel eens dat daar niet eens aan wordt begonnen omdat het onmogelijk wordt geacht. Er is geen goede stroomvoorziening, geen isolatie, geen ruimte, etc. Men is daarnaast bang om geluidsoverlast te veroorzaken. Dus ben ik het gewoon gaan doen, in mijn eigen pand, kijken of dat lukt. Als je in de historische binnenstad kunt verduurzamen, dan lukt het bijna overal.”

bus voor pand

Kabinet presenteert Klimaatakkoord

28/06/2019

Op vrijdag 28 juni heeft het Kabinet het Klimaatakkoord gepresenteerd. In dit akkoord staan de afspraken en voorstellen om in Nederland de CO2-uitstoot te verminderen. Minister Wiebes, minister Ollongren, minister Schouten en staatssecretaris Van Veldhoven hebben in een persconferentie kort uitgelegd wat het Klimaatakkoord inhoudt. 

Nieuwe brochure meetapparatuur

27/06/2019

Met onze nieuwe brochure maken we je wegwijs in de wereld van meetapparatuur.

Wasco is niet alleen marktleider op het gebied van onderdelen, maar levert ook een breed en compleet assortiment hoogwaardige meetapparatuur uit voorraad. Deze zijn essentieel bij het uitvoeren van service- en onderhoudswerkzaamheden aan een HVAC-installatie.

Lancering nieuwe Wasco app

26/06/2019

Het wachten is voorbij: de nieuwe Wasco app is vanaf nu te downloaden in de store op jouw apparaat. Wacht dus niet langer en download ‘m snel!