Zoek
Zoek
Sluit
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Daikin Perfera geeft nu tijdelijk extra "vercooling"

03/08/2020

Bij aankoop van een Daikin Perfera Single Split set ontvang je nu tijdelijk een koeltas, handdoek, zonnebrand, pet en koelfles gratis. Met dit heerlijke “vercoolingspakket” ben jij helemaal klaar voor deze zomer. Om het nóg mooier te maken is de Daikin Perfera deze maand ook nog eens extra scherp geprijsd.

Daikin Perfera
Stijlvol, modern design voor een optimaal rendement en comfort, dankzij de 2-zonebewegingssensor. Deze alleskunner koelt, verwarmt en zuivert de lucht het hele jaar door en verspreidt deze lucht over de hele ruimte. 

Betere luchtkwaliteit
De lucht circuleert door het fotokatalytisch zuiveringsfilter om geurtjes af te breken. Daarna vernietigt de Daikin Flash-Streamer alle virussen, schimmels en allergenen voordat de frissere en schonere lucht in de ruimte wordt vrijgegeven.

Comfort
De luchtstroom wordt steeds gericht naar een zone, waar op dat moment geen persoon aanwezig is. Worden geen mensen gedetecteerd, schakelt het apparaat automatisch over naar de energiezuinige instellingen.

Fluisterstille werking
Het geluidsniveau van de Daikin Perfera is verlaagd tot slechts 19dB(A), waardoor het systeem nauwelijks hoorbaar is.

BESTEL NU EN ONTVANG HET VERCOOLINGSPAKKET >

Risico op legionella bij terugkeer vakantie

30/07/2020

Bij thuiskomst hebben veel vakantiegangers een verhoogde kans op een legionella-infectie. Want ben je langer dan een week niet thuis geweest? Dan heeft het water in je leidingen stilgestaan. En stilstaand water is niet goed voor de kwaliteit van jouw drinkwater. Als het warm is (25 ºC of meer) neemt de kans op bacteriegroei in de leidingen toe. Daarom moet je bij thuiskomst alle kranen even doorspoelen. Zo voorkom je besmetting met de legionellabacterie!

1. Spoel de toiletten door.

2. Spoel alle koud- en warmwaterkranen ca. 5 minuten door. Laat het water rustig stromen en voorkom dat het water vernevelt. (Bijv. door de douchekop onder water in een emmer te houden of een washandje om de kraankop.)

3. Denk ook aan je tuinslang. Die hangt soms in de volle zon en kan flink opwarmen, ook daarin kan zich legionella ontwikkelen. Voorkom ook hier verneveling.

4. Heb je een zwem- en of bubbelbad, reinig en ontsmet deze regelmatig.

5. Vaak kun je zelf de temperatuur van het warmwater in de installatie instellen. Zorg ervoor dat het warme water uit alle kranen ten minste een temperatuur van 55 ºC heeft.

Natuurlijk is het ook verstandig om op je vakantiebestemming alle kranen eerst een paar minuten te laten doorspoelen. Want zeker in deze corona-tijd kan het zijn dat jouw plekje die week ervoor niet in gebruik is geweest.

Algemene tip: Laat een erkend installatiebedrijf de drinkwaterinstallatie onderhouden/aanpassen.  Het is belangrijk om 'dode leidingen' en opwarming van koud water (omdat er warme leidingen langslopen) bij het aanleggen of aanpassen van een drinkwaterinstallatie te voorkomen.

Nu beschikbaar! Vacuüm-sproeibuisontgassing Servitec geoptimaliseerd

07/08/2020

Het geoptimaliseerde Reflex Servitec-assortiment is vanaf nu beschikbaar. Met de komst van deze nieuwe serie, vervallen de voorgaande Reflex Servitec-producten.

Deze nieuwe range Servitec 35-120 vacuüm-sproeibuisontgassers hebben de volgende voordelen:
- De toegestane bedrijfstemperatuur is verhoogd naar 90°C
- Inzetbaar in zowel water als glycol-houdende installaties
- Geoptimaliseerde hydraulische sturing
- Gasvrije installatie

Het belangrijkste doel van een vacuüm-sproeibuisontgassingssysteem is het systeemwater volledig van gasbellen en opgeloste gassen ontdoen. Met 20 jaar ervaring in vacuüm-sproeibuisontgassingssysteem heeft de Reflex Servitec-productlijn haar betrouwbaarheid bewezen. Het resultaat is een optimale hydrauliek van de installatie met een gasvrij warmtedragermedium met een efficiënte warmteoverdracht en langere levensduur van de verwarmings- en/of koelinstallatie. Hierdoor ervaart de gebruiker meer comfort.

Reflex ontgassingstechnologie biedt gecertificeerde oplossingen om de efficiëntie van verwarmings- en koelwatersystemen met wel 10,6 % te verbeteren. Met de Reflex-energie-efficiëntiecalculator bereken je eenvoudig op welke wijze de efficiëntie van een installatie kan worden verhoogd en de kosten en het gebruik van grondstoffen verlaagd.

Onafhankelijke instanties zoals het IFES-instituut voor toegepaste energiesimulatie en facilitymanagement en certificeringsinstantie TÜV NORD hebben de vacuüm-sproeibuisontgassingsmethode onderzocht en beoordeeld. De aangegeven maximaal haalbare energiebesparingseffecten zijn daarin bevestigd.

Maak handen wassen makkelijk

06/08/2020

Neoperl led-straalregelaars ‘Traffic light’

Juist nu is het heel belangrijk om regelmatig en grondig je handen te wassen. Aangeraden wordt om je handen minstens 30 seconden te wassen. Daarbij kan Neoperl helpen, zij hebben een ideaal hulpmiddel ontwikkeld.

Led-straalregelaars Traffic Light: deze straalregelaar functioneert volgens het stoplicht-principe:
Groen: de eerste 15 seconden licht de led-straalregelaar groen op;
Geel: de volgende 15 seconden wisselt de led-straalregelaar naar geel;
Rood: na 20 seconden wordt de led-straalregelaar rood.

Na 25 seconden begint de straalregelaar te knipperen. Zo was je je handen lang genoeg zonder dat je zelf de tijd in de gaten hoeft te houden. Ideaal voor kinderen!

Kenmerken:
- werkt zonder batterijen op waterdruk
- dankzij de Neoperl-technologie een zuivere en zachte straal
- geluidsarme generator met robuuste huls gemaakt van messing met chroom afgewerkt
- past op alle kranen met 22x1 en 24x1 draadaansluiting (inclusief adapter)
- optimale werking vanaf 1 bar waterdruk
- toepassingen van: 5 ºC - 45 ºC tot max. 3 bar

LAUFEN Cleanet Navia douche-wc

05/08/2020

De nieuwe standaard: zo simpel kan hygiëne zijn

√ Volledig keramisch
√ Randloos
√ Glans wit of mat wit
√ EasyFit-bevestiging

De Zwitserse badkamerspecialist LAUFEN zet met de Cleanet-modellen een nieuwe standaard in douche-wc’s. Een standaard waar hygiëne, design en installatiegemak samenkomen. Door de volledig keramische body, de ontkalkingsfunctie én de afneembare zitting is het toilet zeer makkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Ook bij de Cleanet Navia wordt gebruik gemaakt van het EasyFit-bevestigingssysteem van LAUFEN. Hierdoor is dit model voor iedereen makkelijk te monteren. Natuurlijk is de Cleanet Navia ook te monteren op de bekende inbouwframes.

De belangrijkste voordelen:
EasyFit-bevestigingssysteem
- Ontkalkingsfunctie
- Randloos
- Bediening via app óf knop
- Instelbare waterstraalsterkte
- Volledig geïntegreerde techniek

Informeer naar de mogelijkheden bij jouw vertegenwoordiger of bij een van onze vestigingen.

Uit voorraad leverbaar!

Powerprofit PVT-paneel nu met kwaliteitsverklaring

24/07/2020

 

De Powerprofit PVT-panelen uit ons assortiment hebben in combinatie met een NIBE grondgebonden warmtepomp (type F1255) volgens de NEN 7120 een kwaliteitsverklaring gekregen.

Bij nieuwbouw kan voor de bepaling van de EPC (en binnenkort de NTA 8800) de berekening worden gedaan met gegevens uit de kwaliteitsverklaring. Er hoeft niet meer met standaardwaarden, die over het algemeen slechter uitvielen, gerekend te worden.

Recent heeft Wasco samen met Löwik installatietechniek in Lochem een PVT-project afgerond. Lees meer over dit project >>

Klik hier voor de verklaring afgegeven door Entry Technology Support BV, in opdracht van RVO, volgens de NEN 7120.

PVT-systeem in de praktijk

24/07/2020

In Lochem zijn 6 vrijstaande en 4 geschakelde villa’s gebouwd. PVT-panelen in combinatie met een warmtepomp voorzien de woningen van elektriciteit, warmte en warm water. Löwik Installatietechniek heeft de installaties verzorgd. 

Slim gebruikmaken van de ruimte
In de zoektocht naar een energie-efficiënte oplossing voor deze woningen in IepRijk heeft Löwik de hulp ingeschakeld van de afdeling Techniek van Wasco. Omdat het om een nieuwbouwproject gaat werd gezocht naar een gasloze oplossing. Een grondgebonden warmtepomp kon niet want het is in dit gebied verboden om te boren. Een lucht-water warmtepomp zou eventueel kunnen maar vanwege te weinig buitenruimte is hier niet voor gekozen. De keuze viel op een PVT-systeem in combinatie met een brine-water warmtepomp, hiervoor is namelijk geen buitenunit nodig.

Het dakoppervlak was voldoende goed georiënteerd voor PV-panelen. Dan kunnen er ook PVT-panelen op, want simpel gezegd zijn dat PV-panelen met een watercollector (met glycol gevuld). Met een PVT-paneel wek je naast elektriciteit ook warmte op. Een mooie warmtepompoplossing met een hoog rendement. De plaats die een warmtepomp binnen inneemt is zeer beperkt en buiten wordt nu slim gebruik gemaakt van de ruimte op het dak. Een PVT-systeem heeft als enige nadeel dat je niet kunt koelen.

 

Een zomer vol kansen én zekerheden

22/07/2020

Nooit eerder bleven er in de zomer zoveel mensen thuis. Daarnaast zien we dat mensen hun huizen belangrijker zijn gaan vinden in de loop van dit jaar. Logisch dus dat verduurzaming van woningen steeds meer aandacht krijgt. Er wordt volop gewerkt aan een thuis van morgen en daarbij speel jij als installateur een grote rol.

Ondersteuning met de 6 zekerheden van Remeha
Die groeiende aandacht voor duurzaamheid juicht Remeha toe, omdat ze het ontzettend belangrijk vinden de CO2-uitstoot te verminderen. Remeha is ervan overtuigd dat er niet één specifieke oplossing is, daarom kiezen zij voor een mix van oplossingen. Uitgangspunt daarbij is: streven naar haalbaar en betaalbaar verduurzamen. Samen met installateurs.

Verduurzaming is complex en consumenten zijn vaak onzeker over de keuzes die ze moeten maken. Ook voor jou als installateurs kan het lastig zijn de juiste keuzes te maken. Daarom ondersteunt Remeha met hun zes zekerheden. Denk daarbij aan samen leads genereren, persoonlijke service en aantrekkelijke acties en promoties. Zo ondersteunen ze je bij het verwezenlijken van duurzame en besparende comfortoplossingen voor al je klanten.

Remeha - Zomercampagne 2020-3


Profiteer van de Remeha zomeracties
Op dit moment zijn er twee spectaculaire zomeracties. Ten eerste krijg je tot 21 september tien jaar OGP-garantie (2 + 8 jaar) op onderdelen bij de registratie van een Tzerra Ace, Calenta Ace en Avanta. Helemaal gratis! Daarnaast maak je kans op een geheel verzorgde vakantie in eigen land bij elke cv-ketel of warmtepomp die je registreert in Mijn Remeha.

Wil je alles weten over de thuis van morgen campagne en wat dat voor jou als installateur betekent? Bekijk alle informatie

 

Wilo Connect-module voor de Yonos MAXO

21/07/2020

Wilo heeft hun populaire pompserie Yonos MAXO uitgebreid met een zogenaamde Connect-module. Deze snel en eenvoudig aan te brengen uitbreidingsmodule geeft de pomp vervolgens verschillende nieuwe functies.

De Wilo Yonos MAXO is een aantal jaren geleden ontwikkeld als een standaard hoog rendement circulatiepomp. Zodat circulatiepompen die niet meer voldeden aan de ERP-richtlijn konden worden vervangen. De Wilo-Yonos zorgde daarbij voor aantrekkelijke besparingen op het stroomverbruik, tot wel 80%.

PowerProfit PVT-paneel

21/07/2020

R&R Systems maakt al ruim 20 jaar oplossingen voor thermische overdracht. De PowerProfit is een van de producten die zij al jaren voeren. Het PowerProfit PVT-paneel is een slimme, gepatenteerde combinatie van een onzichtbare collector die geïntegreerd is in het zonnepaneel en dat maakt dit een uniek product.

KIWA-keur voor de Kemper MULTI-FIX-PLUS statische inregelafsluiter

10/07/2020

De statische inregelafsluiters van Kemper uit de MULTI-FIX-PLUS serie zijn KIWA BRL-K602 gecertificeerd. Met deze certificering is aantoonbaar de ze voldoen aan de wet- en regelgeving voor drinkwater en warm tapwater.

De KEMPER MULTI-FIX-PLUS is beschikbaar in de diameters DN15-DN50. Om een goed evenwicht tussen de juiste volumestroom en het behoud van de juiste temperatuur op elke plek in de installatie te realiseren is het toepassen van inregelafsluiters onvermijdelijk.

Voor het in stand houden van de hydraulische balans in installaties met meerdere hydraulische niveaus zijn aanvullend statische inregelafsluiters nodig. De KEMPER MULTI-FIX-PLUS inregelafsluiter maakt een handmatige instelling van de kleinste volumestromen mogelijk.

Door de KEMPER inregelafsluiters te combineren met de meetsensoren voor temperatuur en volumestroom kunnen installaties snel en effectief worden ingeregeld.

Openingstijden tijdens de bouwvak

30/06/2020

Tijdens de bouwvak zijn onze vestigingen open van 7.00 tot 16.00 uur. Telefonisch zijn we gewoon bereikbaar tijdens de reguliere tijden van 7.30 tot 17.00 uur.

Elga Ace: Nieuwe norm in hybride warmtepompen

06/07/2020

Remeha heeft nieuws. Remeha introduceert namelijk de nieuwe norm in hybride warmtepompen: Elga Ace. Dat is de hybride warmtepomp die helpt besparen en verduurzamen, met de beste prijs/prestatie verhouding in de markt.

Haalbaar en betaalbaar Remeha - ElgaAce
Met de introductie van de Elga Ace biedt Remeha een hybride warmtepomp die met elke cv-ketel werkt. Het is een slimme optie voor mensen die bewust omgaan met klimaat en portemonnee. Bovendien is deze hybride warmtepomp een haalbare, betaalbare en realistische (eerste) stap op weg naar verduurzaming van woningen. De Elga Ace is toepasbaar in elk woningtype en te combineren met alle merken cv-ketels. 

Hoe het werkt 
Wanneer een hybride warmtepomp gecombineerd wordt met een cv-ketel ontstaat een gecombineerde installatie. Bij zo’n installatie verwarmt de warmtepomp de woning grotendeels. De cv-ketel voorziet in het warme tapwater en eventuele bijverwarming bij lage buitentemperaturen. 

Laagste energiekosten 
De Elga Ace is ‘slim’ en verzekert de eindgebruiker altijd van voldoende warmte tegen de laagste energiekosten. Als verwarmen met hernieuwbare energie meer energie of elektriciteit kost, bijvoorbeeld als het buiten heel koud is, schakelt de installatie automatisch en direct over op de cv-ketel. 

Snel en eenvoudig te installeren 

- De ingebouwde open verdeler, temperatuursensoren en automatische ontluchter maken dat de cv-ketel, zonder gebruik van terugslagkleppen, hydraulisch kan worden aangesloten.
- Na een snelle installatie helpt Remeha Smart Start App voor een eenvoudige stap-voor-stap begeleide inbedrijfstelling.
- Het gebruiksvriendelijke menu, met afgeschermd installateursniveau en vooraf ingestelde keuzeprogramma’s zorgen ervoor dat de Elga Ace gemakkelijk kan worden ingesteld voor de meest optimale werking. 

Ondersteuning 
Remeha staat installateurs met raad en daad bij. Van uitgebreide informatie en handige tools tot trainingen en ondersteuning bij installatie. Het is een win-winsituatie. 

Alles weten? Kijk op remeha.nl/Elga-Ace

Deze zomer (juli/augustus 2020) zelfs in de Deals!

 

Airco update

25/06/2020
Beste klant,
 
De temperaturen gaan rap omhoog en het aircoseizoen is in alle hevigheid losgebarsten. Zoals je wellicht in de media hebt kunnen vernemen is de vraag naar aircoproducten explosief gestegen, dat merken we ook bij Wasco. We werken er met man en macht aan om alle airco-gerelateerde producten zo snel mogelijk te verwerken, de magazijnen draaien overuren om aan de vraag te voldoen. Helaas kunnen wij echter op dit moment niet altijd onze 24 uurs service waarmaken op het airco-assortiment, we streven naar een levering uiterlijk binnen 48 uur.

Tijdelijke prijsverlaging op Flat Fix Fusion

17/06/2020

Om jou, als installateur, te helpen tijdens deze uitdagende tijden, heeft Esdec sinds 1 juni de prijzen van het FlatFix Fusion systeem met 5% (op de catalogusprijs) verlaagd. Deze actie loopt tot en met november 2020. 

FLATFIX FUSION: COMPLEET EN FLEXIBEL INSTALLEREN OP ELK DAK 
FlatFix Fusion is een 100% Nederlands product dat zich al jaren bewezen heeft: hét modulaire en flexibele systeem voor platte daken. Een ideaal montagesysteem voor zonnepanelen op middelgrote en kleinere daken. Door het modulaire karakter kan er voor ieder dak een specifieke opstelling gerealiseerd worden. Kijk op esdec.com voor meer informatie of download de brochure

NIEUW: draaibare afscheiders Reflex Twist

18/06/2020

Reflex Twist messing afscheiders Exvoid, Exdirt, Extwin

Een storingsvrije werking van een verwarmings- of koelinstallatie hangt af van veel factoren. Lucht, microbellen, vuil en slib kunnen deze werking verstoren. Hierdoor daalt efficiëntie van energieoverdracht en neemt het risico van corrosie toe. Wat onvermijdelijk leidt tot belemmeringen van werking, schade aan dure installatieonderdelen en zelfs totale uitval.

Heel belangrijk dus dat het systeemwater vrij is van vreemde stoffen. Reflex afscheiders voeren gasbellen en vuil- en slibdeeltjes uit het systeem af. Met als resultaat: een hogere bedrijfszekerheid, een langerelevensduur, minder onderhoudskosten en een efficiëntere warmte/koude-overdracht binnen de hele installatie.

EXVOID           Afscheiding van lucht- en microbellen

EXDIRT            Afscheiding van vuil en slib

EXTWIN           Afscheiding van microbellen, vuil en slib

De voordelen:
verwijderen van storende factoren zonder verbruik van energie
- zorgt voor een storingsvrije werking van warmteopwekkers, thermostaatventielen, pompen etc. en vermindert op lange termijn de risico's op defecten en uitval
- optimaliseren op de lange duur het verwarmings- en koelvermogen
- spuien van de Exdirt en Extwin kan uiterst snel tijdens de werking van de installaties en zonder bedrijfsonderbreking plaatsvinden
- krachtige opzetmagneet Exferro Easy Clip voor een optimale afscheiding van magnetische deeltjes zoals magnetiet en voor een nog snellere reiniging bij de leveringsomvang van de Exdirt en Extwin-afscheiders inbegrepen