Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Wasco & Aircovent bestormen samen de koeltechnische markt

19/01/2021

Eind januari verhuist Aircovent naar een nieuwe locatie in Rotterdam Noord om samengevoegd te worden met de Wasco-vestiging. Daarnaast is Aircovent geïntegreerd in alle 34 Wasco-vestigingen. Hiermee bundelen Wasco en Aircovent nóg meer de krachten om zowel de koeltechnische als de w-installateur optimaal te kunnen bedienen.

Compleet aanbod
Wasco timmert flink aan de weg op het gebied van airconditioning. In 2017 nam Wasco het Rotterdamse Aircovent over en kreeg daarmee de marktleider in installatiematerialen voor airconditioning, koeling en warmtepompen in handen. Ook weet Wasco al enkele jaren succesvol het merk Haier in de markt te zetten. Om het aanbod completer te maken, is daar vorig jaar een groot assortiment aan Daikin units bijgekomen. Daarnaast weten veel installateurs de weg te vinden naar WasCollege, het opleidingsinstituut van Wasco, waarbij onder meer de F-gassen opleiding wordt aangeboden.  

Verhuizing Aircovent
Aircovent verhuist eind januari naar het pand waar Wasco Rotterdam Noord al gevestigd is. Voor installateurs is dus het uitgebreide Aircovent- en Wasco-assortiment vanaf 1 februari aan de Corkstraat 29 af te halen. De afhaalvestiging is van maandag tot en met vrijdag vanaf 7.00 uur geopend. Het kantoor van Aircovent verhuist naar de Sheffieldstraat 18, naast de Wasco-vestiging. 

DICE: geluidsisolerende omkasting voor warmtepompen

08/01/2021

DICE is de oplossing voor het dempen van geluid van vrijstaande buitenunits van warmtepompen. Met een reductie tot 15 dB wordt geluid tot een minimum gereduceerd. De robuuste DICE omkasting is universeel toepasbaar en verkrijgbaar in zeven uitvoeringen. DICE is eenvoudig te monteren en dankzij de onderhoudsluiken blijft de buitenunit gemakkelijk toegankelijk voor onderhoud. 

Evohome vernieuwd! slimme zoneregeling uitgebreid

11/01/2021

Je kent evohome als de slimme zoneregeling waarmee de verwarming in 12 ruimtes in een woning of kantoor individueel kan worden geregeld. Dit beproefde en betrouwbare systeem van Resideo is vernieuwd met vier extra functies. Daarmee is evohome nu nóg slimmer.

Esdec Calculator

12/01/2021

Selecteer je regio, je type dak en je type zonnepanelen, teken je dak en selecteer je gewenste montagesysteem. Ontvang direct een materiaallijst en bouwplan op maat.

Flatfix Wave: de nieuwe standaard voor commerciële daken

12/01/2021

DE MEEST UITGEBREIDE FUNCTIES VOOR TOEKOMSTBESTENDIGE BETROUWBAARHEID

FlatFix Wave is ontworpen voor grootschalige projecten waar ook de volgende generatie grote zonnepanelen op gebruikt kunnen worden. Het geringe aantal montagestappen, de uitklapbare geassembleerde basis modules en de unieke paneelvergrendeling zorgen voor een supersnelle installatie zonder schroeven en gereedschap. De duale opstelling geeft de meest evenwichtige energieopbrengst gedurende de dag en maakt het mogelijk om het dakoppervlak maximaal en zo efficiënt mogelijk te vullen. Omdat er aan de lange zijde van de panelen wordt geklemd, wordt bovendien het risico op paneelschade geminimaliseerd. FlatFix Wave voldoet aan de strengste corrosie eisen en is uitgebreid getest en ontwikkeld conform de NEN1010 en NEN7250.

WasCollege benoemd tot Challenger in de categorie Opleiders en Certificeerders

07/01/2021

Heb jij het Partner of Choice onderzoek al gelezen? We hebben goed nieuws. WasCollege wordt benoemd tot Challenger in de categorie Opleiders en Certificeerders volgens het Partner of Choice onderzoek van de vakbladen Gawalo en Warmtepompen. En daar zijn wij trots op.

Wil jij ook je kennis uitbreiden met WasCollege? 
Meld je snel aan voor de nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte van nieuwe trainingen en webinars.

Bekijk het onderzoek

Partner of Choice onderzoek Gawalo
Partner of Choice onderzoek Warmtepompen

Uitbreiding ventilatie-assortiment met BUVA homecare systemen

24/12/2020

Per 1 januari 2021 is het ventilatie-assortiment van BUVA verkrijgbaar via Wasco. Een samenwerking die zorgt voor meer klantgemak en een uitbreiding van de marktpositie van ons en BUVA.

Tot nu toe had BUVA een rechtstreeks distributiebeleid. Vanaf 1 januari 2021 voegt het hier onze distributiekanalen aan toe. Wij nemen op deze manier een groot deel van het logistieke proces rondom de ventilatieproducten van BUVA over. Daarmee wordt het assortiment van Wasco uitgebreid met prachtige, innovatieve producten zoals de EcoStream WTW-unit, Q-Stream ventilatiebox en de VitalAir.

Efficiënt bestelproces
De samenwerking maakt het bestel- en leverproces een stuk efficiënter en klantvriendelijker. Klanten bestellen de ventilatieproducten van BUVA samen met alle andere benodigde installatiematerialen gewoon bij ons. Ook helpt de distributiewijziging bij het beperken van het aantal transportbewegingen op bouwlocaties. Zo hoeft er maar een vrachtwagen naartoe in plaats van twee. Dat scheelt weer, ook voor het milieu.

Uitbreiding marktpositie
Met 75 jaar ondernemerschap is BUVA onmisbaar in het dagelijkse leven van bewoners op het gebied van: duurzaam geproduceerde warmte, gezonde binnenlucht en veilig afgesloten ramen en deuren. Hiermee heeft BUVA een sterke positie op de nieuwbouw- en renovatiemarkt opgebouwd. Door de samenwerking met BUVA kunnen wij, Wasco, onze marktpositie op het gebied van ventilatie verder uitbouwen.

 

Nieuwe regelgeving voor efficiënter energieverbruik bij radiatorverwarming

27/12/2020

Het herziene Bouwbesluit maakt installateurs verantwoordelijk voor de juiste afstelling van de warmteopwekking en het afgiftesysteem. De wetgeving bepaalt wanneer radiatoren waterzijdig moeten worden ingeregeld en dus worden voorzien van inregelbare thermostaatkranen. Iedereen krijgt ermee te maken omdat de nieuwe regels van toepassing zijn op zowel nieuwbouw als bestaande bouw. 

Het waterzijdig inregelen en het gebruik van thermostaatkranen draagt bij aan een beter energielabel en het helpt bij de doelstelling om jaarlijks 30.000 tot 50.000 gebouwen aardgasvrij te maken. 
 

ADVIES: Adviseer jouw klant regelmatig zijn ventilatiesysteem te reinigen

24/12/2020

Er wordt niet vaak bij stilgestaan, maar een ventilatiesysteem heeft ook onderhoud nodig. Het schoonmaken van de ventilatorunit zelf en de kanalen zal jijzelf voor jouw klant uitvoeren. Maar zij kunnen al veel zelf doen.

Wij hebben de stappen hieronder uiteengezet:

Reinig de mechanische ventilatiebox

* Open de mechanische ventilatiebox
   - Haal de stekker van de ventilatiebox uit het stopcontact
   - Wacht even met openen, want de ventilator draait nog na
   - Open de deksel van de ventilatiebox

* Maak de ventilatiebox schoon
   - Loszittend vuil verwijder je met de stofzuiger
   - Met een platte schroevendraaier of smal paletmes verwijder je heel voorzichtig het vastzittende vuil
   - Met een vochtige doek maak je de rest schoon
   - De ventilatorbladen zelf borstel je met een zachte borstel schoon

* Sluit de ventilatiebox
   - Sluit de box
   - Steek de stekker weer in het stopcontact. De ventilator gaat weer draaien

Let op:
Ga voorzichtig te werk, de ventilator is in de fabriek gebalanceerd, de kleinste beschadiging kan ervoor zorgen dat de ventilator meer geluid produceert. Voorkom vuil in de lager, dit zorgt voor lawaai, slijtage en een verminderde capaciteit.

Reinig de ventielen

De ventilatieventielen in het plafond of muren zijn makkelijk zelf te reinigen.

* Haal de ventielen uit de behuizing
* Zet een markeerstreepje, zodat je de ventielen op dezelfde plek kan terugplaatsen
* Maak de ventielen schoon
* Met een stofzuiger kan je het eerste stuk van het kanaal schoonmaken.
* Plaats de ventielen terug

Reinig de ventilatieroosters boven de ramen

* Als het mogelijk is, haal dan de kap van het rooster
* Maak de binnenkant van het ventilatierooster schoon met de stofzuiger
* Het rooster zelf neem je af met een vochtige doek
* Maak de kap schoon en klik of draai deze weer vast

Reinig en vervang de filters
(bij WTW-systemen)
Balansventilatiesystemen met WTW (warmteterugwinning) hebben filters. Deze kan je maandelijks reinigen met de stofzuiger. Minimaal eens per jaar vervangen, maar laat dit ook afhangen van hoe vuil het is. Is het eerder vuil, dan moet je ze dan al schoonmaken/vervangen. 

NB: Adviseer jouw klant om jaarlijks onderhoud aan hun WTW-toestel uit te laten voeren. 

Reinig de kanalen
Daar waar je bij een ventiel in het kanaal kan kijken, kan je makkelijk reinigen met een stofzuiger. Om een gezond binnenklimaat te houden laat je eens per 4 - 8 jaar het hele kanalensysteem door een gespecialiseerd bedrijf reinigen. Laat dit ook afhangen van de vervuiling, schijn eens met een zaklamp het kanaal in om te kijken hoe vervuild het is.

Airconditioning op maat voor gezondheidscentrum Lambertuskerk

10/01/2021

In 2017 bouwde VAL Vastgoed de Lambertuskerk in Venlo-Blerick om tot gezondheidscentrum. Bij de renovatie zijn authentieke neogotische elementen als glas-in-loodramen, spitse bogen en hoge, gewelfde plafonds bewaard gebleven. De integratie van deze authentieke elementen in de nieuwe indeling van het gebouw zorgde ervoor dat niet overal dezelfde temperatuur vastgehouden kon worden. Aan Wasco de vraag dit te verhelpen.

Riho Desire bad back-to-wall

14/12/2020

Kies voor een semi-vrijstaand bad met een chique uitstraling.

Semi-vrijstaande baden zijn niet voor niets populair. Je kiest immers voor de uitstraling van een vrijstaand bad in plaats van een inbouwbad. Nieuw is dat de Desire back-2-wall niet alleen verkrijgbaar is in glanzend wit, maar ook in een mat-witte uitvoering. Eveneens te verkrijgen met Riho Fall, de badvuller die een losse kraan overbodig maakt. Het bad is, wanneer je dat wenst, voorzien van led-verlichting. Voor wat betreft de accessoires kan je eveneens kiezen voor de kleur zwart. Dit bad is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Kortom, een prachtige keuze die in elke moderne badkamer tot zijn recht komt.

NIEUW! Comfort Line Square recht design radiatoren

01/12/2020

De Comfort Line Square recht designradiatoren zijn vanaf nu verkrijgbaar. De radiatoren hebben een moderne uitstraling, welke past in iedere badkamer. Ze zijn te verkrijgen in 2 verschillende varianten, te weten een cv- en een elektrische versie.

Ventilatietips voor de wintermaanden

11/12/2020

Francesco Franchimon geeft de volgende tips:

1. Controleer hoeveel er daadwerkelijk wordt geventileerd

2. Controleer in welke mate er wordt gerecirculeerd

3. Verleng de bedrijfstijden van het ventilatiesysteem: start eerder en zet later uit. Ook al is het gebouw gesloten

4. Ventilatie in de toiletten is zeer belangrijk: bij het doortrekken kan een extra virusconcentratie ontstaan

5. Kijk of de capaciteit van het ventilatiesysteem kan worden vergroot

6. Bepaal of recirculeren leidt tot een risico: veel lokaal recirculeren is een groter risico dan recirculatie in een gebouw met honderden ruimtes

Biral snelservice

20/11/2020

Biral schenkt je de tijd
Ervaar hoe je met Biral producten en diensten tijd bespaart, zodat je jezelf met andere belangrijke zaken kunt bezighouden. Als oplossingsgerichte leverancier, bieden wij je de Biral Snel Service waarmee je jezelf en je klant tijd en geld kunt besparen.


Waarom zou je kiezen voor de Biral Snel Service?
Deze service is opgezet voor de vervanging van defecte pompen op plaatsen waar snel weer warmte/koeling geleverd moet worden. Biral biedt een vervangende pomp voor ieder merk.

De geldigheid van Bewijs van Vakmanschap CO wordt eenmalig verlengd

07/12/2020

Heb je voor 1 oktober 2020 een Bewijs van Vakmanschap gehaald, dan wordt de geldigheid ervan eenmalig verlengd. Je bewijs blijft geldig tot 1 oktober 2025. Dit wordt gedaan vanwege de vertraagde invoering van de wet.

Dit goede nieuws wordt nog iets beter, want verder hoef je ook niets te doen. Kom je ervoor in aanmerking, dan ontvang je hierover uiterlijk in het eerste kwartaal van 2021 een persoonlijk bericht. Voor deze verruiming komen circa 1.350 personen in aanmerking.

Hoe werkt het precies?
Is je Bewijs van Vakmanschap uitgegeven op 15-05-2020, dan ontvang je een nieuw Bewijs van Vakmanschap met de ingangsdatum 1-10-2020, met een geldigheidsduur van 5 jaar vanaf 1-10-2020.

Thermische beveiliging voor AGPO Ferroli cv-ketels

04/12/2020

Onderzoek van de NVWA in 2019 heeft bevestigd dat de ketels van AGPO | Ferroli bij deugdelijk uitgevoerd periodiek onderhoud veilig zijn en ook veilig blijven.

Deugdelijk en regelmatig onderhoud aan cv-ketels is cruciaal om de veilige, goede en zuinige werking van cv-ketels te waarborgen. Veiligheid en een veilig gebruik van haar cv-ketels staat bij Ferroli hoog op de agenda. De afgelopen maanden heeft Ferroli voor bovengenoemde typen cv-ketels gewerkt aan de ontwikkeling van een extra thermische beveiliging die ervoor zorgt dat de cv-ketel bij te hoge temperatuur automatisch zal uitschakelen voordat de wisselaar beschadigd raakt. Deze nieuw ontwikkelde sensor is goedgekeurd door KIWA en ontwikkeld in samenspraak met de NVWA.

De sensor is reeds los beschikbaar bij Wasco en wordt al standaard uitgeleverd bij de cv-ketel onderhoudsets incl. pakkingen voor cv-ketels van de typen Econpact, MegaDens, Megalux of Ultima.

Frisse blik op: ‘een constante binnentemperatuur’

07/12/2020

Koppel een hybride warmtepomp aan een cv-ketel en realiseer een comfortabel en warm huis. Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze voor de verwarming van de woning. De cv-ketel wordt alleen nog ingeschakeld bij extreem koude dagen voor warm tapwater en bijverwarming. Je creëert een constante binnentemperatuur en haalt daarmee een zo hoog mogelijk rendement.

Ketel deal 
Deze maand staat de Elga Ace van Remeha in de Ketel Deals en biedt de uitkomst voor het verduurzamen van bestaande woningen. Er zijn maar weinig aanpassingen nodig in huis en  daardoor een haalbare, betaalbare en realistische eerste stap naar verduurzaming. De hybride warmtepomp Elga Ace is compact (30x45 cm) en licht, en biedt jou gegarandeerd warmte tegen de laagste kosten. Dat geeft zekerheid voor nu en in de toekomst. 

Keteldeal: Elga Ace 

Remeha Elga Ace 

- In elke woning met elk merk cv-ketel te koppelen
- Warmte en comfort tegen lagere energiekosten
- Eenvoudig en snel te installeren
- Optimale inzet warmtepomp en cv-ketel
- Compact en vertrouwd
- Uitgerust met eSmart Inside
- Installatie in 1 dag zonder ingrijpende verbouwing 

Remeha Elga Ace

Klaar voor morgen met de Gas Los Garantie
Moet je kiezen voor een cv-ketel of toch al een warmtepomp? Of een hybride systeem? Met de Remeha Gas Los Garantie maak je nu de juiste keuze en ben je klaar voor morgen. Moet jouw wijk in de toekomst verplicht van het gas af, dan nemen we de cv-ketel en/of hybride warmtepomp terug en krijg je een gegarandeerde korting op een nieuw duurzaam systeem dat past bij de woning.