Klantenservice
Zoek
U bent hier: 

 
 
 Wascollege F-gassen Training

Wasco’s trainingsinstituut Wascollege biedt jou, in samenwerking met het opleidingscentrum voor de koudetechniek GO°, een speciale F-gassen training aan. Onze F-gassen training gaat uit van certificering in Categorie 2 en is gericht op airconditioning- en warmtepompsystemen.

Met een F-gassen certificaat in Categorie 2 mag je werken aan installaties met een koudemiddelinhoud van maximaal 2,39 kg bij koudemiddel R410a en maximaal 7,41 kg bij koudemiddel R32. Dit is ruim voldoende voor het plaatsen van split en multisplit airco systemen maar ook voor het plaatsen van vrijwel alle warmtepompen.

Hoe werkt het?
Een deel van de theoretische kennis doe je op door online zelfstudie. De koeltechnische adviseurs van het Wascollege ondersteunen je ook bij het beheersen van deze theorie. Zij geven je twee extra theoriesessies op een Wasco vestiging bij jou in de buurt. De praktijk volg je bij GO° in Ede. Daar werk je met de modernste koudesystemen, speciaal gebouwd voor trainingsdoeleinden. Zo word je veilig en effectief getraind.

DOWNLOAD DE BROCHURE VOOR MEER INFO

Jouw voordelen

  • Zet je vakkennis op pole position! Leer de theorie én praktijk van het werken met F-gassen.
  • Je hoeſt het werken met F-gassen niet meer uit te besteden. Dus geen extra kosten en daarmee aantrekkelijker voor opdrachtgevers.
  • Je wordt optimaal voorbereid op het STEK-examen, goed voor je slagingskans!
  • Volg je jouw F-gassen training via Wasco, dan ben je goedkoper uit.
  • FF gassen naar Wasco: de theorie volg je op een Wasco vestiging bij jou in de buurt!

Kosten
Onze F-gassen training (theorie en praktijk) kost €1.360. De STEK examenkosten bedragen €635. Haal dus je complete F-gassen certificaat voor € 1.995! 

F-gassen bedrijfscertificaat
Na het behalen van je examen krijg je een persoonlijk F-gassen certificaat conform de BRL200. Je mag werken met F-gassen en bent bevoegd om koeltechnische
handelingen uit te voeren tijdens het installeren en in bedrijf stellen van airco- en warmtepompsystemen. Met je F-gassen certificaat mag je aan de slag voor een
bedrijf met een F-gassen bedrijfscertificaat.

Echter, om als bedrijf koudemiddel in te mogen kopen, een airco/warmtepomp te installeren waar koeltechnische handelingen vereist zijn, moet het een koeltechnisch bedrijfscertificaat hebben conform de BRL100. Om een bedrijfscertificaat te krijgen, moet er aan deze eisen worden voldaan:

  • Eén monteur met een F-gassen certificaat
  • Een juiste koudemiddel balans
  • Gecertificeerd/gekalibreerd koeltechnisch gereedschap
  • Een handboek met werkinstructies

Bedrijven kunnen een F-gassen bedrijfscertificaat aanvragen bij een geaccrediteerde instelling, zoals KIWA. Houd rekening met een jaarlijkse investering van
ongeveer €1000 exclusief de bijkomende kosten voor de kalibratie van de verplichte koeltechnische gereedschappen. Vragen? Wasco kan je helpen met de
vervolgstap! Kijk voor meer informatie ook op www.BRL100.nl.
Voor deze training kun je mogelijk gebruik maken van de OTIB subsidie. Meer informatie hierover vind je op de OTIB website.