Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 

Verbind nu met later

Installatiefestival

Activiteiten

Installatiefestival: NXT GEN

Om het NU met LATER te verbinden organiseert Wasco een groots en uniek installatiefestival 12 en 13 mei 2023 op Papendal in Arnhem.

Niet alleen Wasco vind je hier, ook een groot aantal fabrikanten uit de branche zijn aanwezig. Samen met hen stomen wij jou en jouw collega’s klaar voor de toekomst. We laten jou de ontwikkelingen van nu en morgen zien en ervaren.

Zorg dat je erbij bent. Dit wil je niet missen!

Meer informatie

NXT GEN is een echte hands-on beleving voor jong en oud. Een vakbeurs in een festivaljasje. Dat is niet alleen leuk voor jou als (toekomstige) installateur, maar ook voor jouw gezin is het een interessante happening.

Praktische informatie:

Wat is een installatiefestival? >
Locatie en tijden >
Eten en drinken >
Activiteiten >
Innovaties >

Meer informatie voor scholen >

Installatiefestival NXT GEN, wat is dat?

Vakbeurs in een festivaljasje

NXT GEN is een vakbeurs zoals je van ons gewend bent. De plek om meer te weten te komen over verschillende producten, merken en diensten. En om in contact te komen met verschillende experts en specialisten van Wasco en van onze fabrikanten. De combinatie van kennis en netwerken.

Maar dit jaar doen we het compleet anders dan anders. Want we voegen beleving en fun toe aan de beurs, waardoor we van een beurs een installatiefestival maken! Niet alleen leuk voor jou als (toekomstige) installateur, maar ook voor jouw gezin.

Innovaties en ontwikkelingen

Op verschillende plekken in verschillende vormen kun jij je onderdompelen in de huidige en toekomstige generatie duurzame installaties en testen we het probleemoplossend vermogen van de volgende generatie installateurs met verschillende (installatie)activiteiten.

Innovaties

Leuke en leerzame activiteiten

Kennis en leerzaam is niet alleen wat het festival kenmerkt. Het is een festival, dus er zal ook volop vermaak en gezelligheid zijn.

Nieuwsgierig, bekijk hier een klein voorproefje…

Activiteiten

Foodtrucks en muziek

Je beleeft een echt festival en daar horen natuurlijk ook foodtrucks, bars, muziek en activiteiten bij.

Wist je dat…
… je ook op 50 meter hoogte van je drankje kan genieten? Wat een uitzicht 😉

Entertainment

Praktische informatie

Weer of geen weer?

Het festival gaat door. Alle activiteiten op het installatiefestival zijn overdekt. Je treft verschillende tenten aan met elk een ander thema. Zo vind je bijvoorbeeld in een coole Dome alles wat je wilt weten over airco. Natte voeten krijg je niet, want wordt het modderig, dan zorgen wij ervoor dat je daar niet doorheen hoeft te lopen.

Programma

Vrijdag 12 mei, 10:00 – 14:00
Scholieren 10 t/m 18 jaar. Meer info >

Vrijdag 12 mei, 14:00 – 20:00
Installateurs (met hun partner en/of kinderen)

Zaterdag 13 mei, 10:00 – 17:00
Installateurs (met hun partner en/of kinderen)

Locatie: Papendal

Het installatiefestival is op het evenemententerrein van Papendal in Arnhem. Omringd door het vele groen van de Veluwe komt dit installatiefestival, gericht op een duurzame toekomst, schitterend tot zijn recht.

Adres: Papendallaan 9, 6816 VD Arnhem
Parkeren: Er is een groot en gratis parkeerterrein, direct bij de festivalingang

Parkeren

Festival plattegrond

Bekijk de festivallocatie van de ruim 60 fabrikanten
Plattegrond

Kosten? Voor jou niet!

Het kost je niets, toegang tot het festival is helemaal gratis en incl. eten en drinken.

Mocht je na aanmelding verhinderd zijn, dan horen we dit graag zo snel mogelijk. Dit in verband met het beperkt aantal plekken. Dan kunnen we iemand anders blij maken met jouw ticket.

Meld je snel aan en kom dit unieke installatiefestival samen met je partner en kinderen kosteloos beleven.

Maak kans op tickets voor Disneyland Parijs

Heb jij het NXT GEN festivalbandje al weten te bemachtigen? Meld je aan voor NXT GEN en neem dit bandje mee op 12 of 13 mei en maak kans op kaarten voor Disneyland Parijs. Zorg dat het bandje goed zichtbaar is. Is jouw bandje niet gespot tijdens het festival en ben je niet aangesproken? Loop dan even naar de servicebalie, want deze winkans wil je toch niet mislopen?

Eten en drinken

Skybar

Rondom Papendal ligt de prachtige Veluwe. Ervaar deze schoonheid op 50 meter hoogte en geniet van je drankje. De bar biedt plaats aan 14 gasten en 2 barkeepers per keer. Er is geen leeftijdsbeperking maar je moet wel minimaal 1,60 mtr. groot zijn.

Foodtrucks

Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. Een Mexicaanse burger, een rijsttafel, Italiaanse pasta, een vette hap of vegetarisch? Er zijn verschillende food- en bartrucks. Voor elk wat wils.

En niet heel onbelangrijk: het kost je niets. Toegang tot het festival is helemaal gratis en incl. eten en drinken.

Muziek

De voetjes van de vloer en de handjes in de lucht. Een festival, zou geen festival zijn zonder muziek. De camperstage met DJ, of te wel, een pop-up podium op wielen, zet de poppetjes aan het dansen.

Activiteiten

Voor jong en oud

Er is te zien en te beleven. Aan beide kanten van het festivalterrein vind je workshoptenten. Hierin zijn een 5-tal workshops te volgen. Daarnaast is er van alles te beleven bij de stands van de fabrikantenLeuk voor jou, voor je kinderen, of om samen met je kind te doen. Of daag je collega uit.

Educatief

 • Waterstof vs. Electrische auto: Ga in tweetallen aan de slag en bouw een duurzame mini-raceauto op zonne-energie of op waterstof. Welke krachtbron geeft de meeste power?
 • Superkrachtbronnen: Een interactieve ontdekking van alternatieve energie. Met een parabolische spiegel en de warmte van de zon, een energie generator aandrijven.
Bekijk alle activiteiten in de workshoptenten

Vermaak

 • Boulderbox: Een kruising tussen Twister en een klimwand. Iemand uit het publiek drukt op de knop om de volgende move te bepalen. Wat wordt het? Linkervoet op blauw, rechterhand op rood? Spelen kan met 1, 2, 3 of zelfs 4 mensen tegelijk.
 • Ballenbakkie voor jong en oud: Vooral volwassenen worden er vrolijk van! Jullie gaan de strijd met elkaar aan om zo snel mogelijk de zilveren bal te vinden. Wie vist hem er het snelst uit?
 • Radje voor de sfeer: Draai aan het rad om de sfeer van jouw (groeps)foto vast te stellen. Daarna heb je 1 minuut de tijd om die sfeer neer te zetten met decorstukken, props en outfits. Printje is meteen klaar!

Innovaties en ontwikkelingen

Haier

Kennis en activiteiten

Fabrikanten laten jou op een interactieve manier hun innovaties zien en demonsteren deze ter plekke.

Natuurlijk zijn er ook stands, zoals je op een vakbeurs gewend bent. In deze stands gaan de fabrikanten je alles vertellen en laten zien.

Ook staat er een wagenpark vol demo-trucks: bussen, trucks en aanhangwagens. Stap naar binnen en bekijk verschillende producten, innovaties en oplossingen van dichtbij.

Activiteiten bij de stand van de fabrikanten
persverbindingen maken bij Henco Industries

Leren & Doen

 • En zo werkt een magneetfilter en luchtafscheider, zie het aan de binnenkant bij Spirotech!
 • Kom gereedschap uitproberen bij 7industries.
 • Bij Biral meet je hoeveel zuiniger een nieuwe pomp is in vergelijking met een oude!
 • Montagetalent? Steek bij Ideal Standard je handen uit de mouwen!
 • Leer waterzijdig inregelen bij WasCollege.
 • Persen, persen, persen. Bij Henco Industries ga je aan de slag met persverbindingen.
 • Wek zelf energie op bij Remeha met de waterstoffiets.
 • Ontsnap uit de warmtepomp escaperoom bij Stiebel Eltron.

Challenge

Fabrikanten dagen jou uit of daag je jouw collega uit? 

Op het topsportterrein Papendal hoort natuurlijk ook een beetje competitie.

 • Vervang jij bij Grohe het snelst een wastafelkraan?
 • Zet volgens tekening een spirokanaal in elkaar, bij Spiraliet meet je wie het snelste en het beste is!
 • Doe mee met de wedstrijd wandcloset monteren bij Geberit.
 • En durf je de VSH Tectite power challenge aan?
 • Heb jij de techniek in huis en heb jij het lef? Doe mee aan de Virtual Reality Challenge bij Nefit Bosch.