Klantenservice
Zoek
Zoek
Sluit
U bent hier: 

Fernox - oplossingen voor reiniging en bescherming van cv-installaties

Fernox - maakt waterbehandeling makkelijk

Wereldmerk Fernox ontwikkelt al ruim 50 jaar hoogwaardige oplossingen voor systeemwaterreiniging en -bescherming.

Fernox-producten zijn onschadelijk voor alle gangbare materialen en onderdelen in klimaatinstallatie. Ze doorstaan zeer strenge testprocedures. Daarom voldoet Fernox aan alle relevante kwaliteitseisen en veiligheidsnormen. Niet voor niets wordt Fernox wereldwijd aanbevolen door de beste installateurs en producenten van klimaatinstallaties.

Voorkomen is beter dan repareren

De waterkwaliteit bepaalt voor een belangrijk deel de staat van een systeem. Hoe minder kans kalk, corrosie, bacteriën en schommelende pH-waardes krijgen, hoe beter. Daarom zet Fernox vooral in op het voorkomen van problemen.

Het Systeemwaterstappenplan is een bewezen succesvolle aanpak voor blijvend schoon systeemwater en een onderhoudsarm systeem. Aanbevolen voor bestaande en nieuwe installaties. Het stappenplan is eenvoudig toe te passen. In een YouTube-video wordt  eenvoudig uitgelegd hoe het stappenplan in de praktijk kan worden toegepast.

Powerflushing is de meest efficiënte en doeltreffende manier om een systeem te reinigen. Een krachtige stroom schoon water verwijdert onder gecontroleerde omstandigheden verontreiniging uit een installatie. Door de spoelpomp rechtstreeks aan te sluiten op het circuit wordt deze ontdaan van kalkaanslag, roest, slib en bacteriën. Onderdeel van de behandeling is de toevoeging van Fernox Cleaner F3/F5. Hiermee wordt zelfs de meest hardnekkige verontreiniging verwijderd.

Fernox protectors en inhibitors bieden langdurig bescherming tegen corrosie en kalkafzetting, zorgen voor een stabiele pH-waarde en zijn te gebruiken met alle gangbare materialen in klimaatsystemen. Een systeem behoudt langer rendement en heeft minder last van storingen en uitval van kostbare componenten.

  • Voorkomt storingen veroorzaakt door slib en verontreiniging in systemen met gemengde metalen.
  • Voorkomt gasvorming: radiatoren hoeven niet meer regelmatig ontlucht te worden.
  • Voorkomt vastlopende pompen en ketelgeluiden.
  • Voorkomt koude plekken in de radiatoren omdat er geen gas en magnetiet worden opgebouwd.
  • Fernox-protectors en -inhibitors zijn niet giftig en milieuvriendelijk.

Hoe minder tijd je aan systeemonderhoud kwijt bent, hoe beter. Onze magneetfilters zijn niet alleen de beste manier om een klimaatinstallatie schoon te houden, maar ze zijn ook zeer gebruiksvriendelijk.

Slib en andere vuildeeltjes beginnen door een installatie te zwerven zodra deze in gebruik genomen wordt. Met een Fernox-filter wordt verontreiniging dankzij een hydronische deeltjesscheidingstechnologie en een krachtige neodymiummagneet direct opgevangen en afgevoerd, zodat je deze gemakkelijk uit een systeem kunt verwijderen.