Klantenservice
Zoek
Zoek
Sluit
U bent hier: 

Reflex Nederland - drukbehoudsystemen, ontgassings- en afscheidingssystemen, voorraadvaten

Wij halen de lucht uit de cv-kosten

Reflex Nederland B.V. is onderdeel van het Duitse familiebedrijf Winkelmann Group GmbH + Co. KG gevestigd in Ahlen. De Winkelmann Group opereert vanuit 23 landen en heeft 13 eigen productielocaties in 6 landen. De totale groep telt wereldwijd zo’n 4.100 medewerkers. Vanuit de divisie Heating + Water ontwikkelt, produceert en levert Reflex Winkelmann GmbH wereldwijd innovatieve systemen en componenten voor de installatietechniek. Deze kwalitatief hoogwaardige systemen zijn terug te vinden in energie-efficiënte verwarmings- en koelsystemen voor gebouwgebonden installaties, zowel in de utiliteits- en woningbouw als in grote datacenters.

Drukexpansievaten

Voor gesloten verwarmings-, koel- en zonne-installaties

Vanaf het moment dat mensen van open systemen af wilden, werden drukexpansievaten toegepast in gesloten systemen. De overgang van open naar gesloten systemen ging niet altijd even soepel. De staat van de systemen was vaak zodanig slecht dat deze niet hoger dan ca. 1,0 bar konden worden gevuld. Hierbij werden altijd vaten toegepast met 0,5 bar voordruk. Tegenwoordig worden systemen in de laagbouw gevuld tot 1,5 à 2,0 bar. Daarom adviseert Reflex een voordruk van 0,5 bar lager dan de vuldruk van het expansievat.

Reflex Servitec-ontgasser

Navulling en ontgassing van installaties

Bij uitgebreide leidingstelsels krijgt men vaak te maken met factoren zoals lekverliezen of te hoge luchtpercentages in koel- of verwarmingsinstallaties. Deze factoren hebben naast gebruikersoverlast en servicekosten grote invloed op het rendement van het systeem en de kwaliteit c.q. levensduur van alle componenten binnen de installatie. Het is dus van groot belang om de installatie optimaal tegen deze factoren te beschermen. De Servitec biedt jou de beste bescherming doordat het niet alleen de vrije lucht in de installatie verwijdert, maar ook de opgeloste lucht (gassen) tot wel 97% verwijdert!

Reflexomat en Variomat (Giga)

Compressor of pompgestuurde expansie-automaten

Reflex heeft twee soorten expansieautomaten: de Reflexomat- en de Variomat-serie. Beide series zorgen voor uitstekende prestaties en zij bieden de beste oplossing voor een breed gebied aan gesloten systemen. De automaten houden de druk in de installatie onder alle wisselende omstandigheden in het systeem onder controle. De stuureenheden zijn eenvoudig en overzichtelijk, waarbij alle gewenste informatie direct op het display zichtbaar is. De Variomat-serie heeft niet alleen een drukbehoudsfunctie, maar zorgt tevens voor de navulling en een hoge mate van ontgassing.

Lucht- en vuilafscheiders

Automatische lucht- en vuilafscheiders voor iedere installatie

Reflex biedt een volledig assortiment aan lucht- en vuilafscheiders voor alle typen installaties. Door het toepassen van Reflex afscheiders worden de installaties schoner, efficiënter en worden veel technische problemen voorkomen. Verder zijn de afscheiders gemakkelijk te installeren tijdens een servicebezoek van de installateur voor de cv-ketel of warmtepomp. Op deze manier verkopen wij gezamenlijk een eerlijk advies aan de klant en wordt de levensduur van veel installatiecomponenten gegarandeerd.