Klantenservice
Zoek
U bent hier: 

Reflex Nederland - Drukbehoudsystemen - Ontgassing & afscheidingsystemen - Voorraadvaten

Wij halen de lucht uit de CV kosten
Reflex Nederland B.V. is onderdeel van het Duitse familiebedrijf Winkelmann Group GmbH + Co. KG gevestigd in Ahlen (D). De Winkelmann Group opereert vanuit 23 landen en heeft 13 eigen productielocaties in 6 landen. De totale groep telt wereldwijd zo’n 4.100 medewerkers. Vanuit de divisie Heating + Water, ontwikkelt, produceert en levert Reflex Winkelmann GmbH wereldwijd innovatieve systemen en componenten voor de installatietechniek. Deze kwalitatief hoogwaardige systemen zijn terug te vinden in energie-efficiënte verwarming- en koelsystemen voor gebouwgebonden installaties, zowel in de utiliteits- en woningbouw als in grote datacenters.

Drukexpansievaten

Voor gesloten verwarming-, koel- en zonne-installaties
Drukexpansievaten worden vanaf het moment dat men om meerdere redenen van open systemen af wilde toegepast in gesloten systemen. De overgang van open naar gesloten systemen ging niet altijd even soepel. De staat van de systemen was vaak zodanig slecht dat deze niet hoger dan ca. 1,0 bar konden worden gevuld. Hierbij werden altijd vaten toegepast met 0,5 bar voordruk. Tegenwoordig worden systemen in de laagbouw gevuld tot 1,5 á 2,0 bar. Daarom adviseert Reflex een voordruk van 0,5 bar lager dan de vuldruk ter plaatse van het expansievat.

Reflex Servitec ontgasser

Navulling & Ontgassing van installaties
Bij uitgebreide leidingstelsels krijgt men vaak te maken met factoren zoals te hoge luchtpercentages in koel- of verwarmingsinstallaties en lekverliezen. Deze factoren hebben naast gebruikers overlast en service kosten grote invloed op het rendement van het systeem en de kwaliteit cq. levensduur van alle componenten binnen de installatie. Het is dus van groot belang om de installatie optimaal tegen deze factoren te beschermen. De Servitec biedt u de beste bescherming doordat het niet alleen de de vrije lucht in de installatie verwijdert, maar ook de opgeloste lucht (gassen) tot wel 97%!

Reflexomat & Variomat (Giga)

Compressor of pomp gestuurde expansie automaten
Reflex heeft twee soorten expansie automaten, de Reflexomat en de Variomat serie. Beide series zorgen voor uitstekende prestaties en zij bieden de beste oplossing voor een breed gebied aan gesloten systemen. De automaten houden de druk in de installatie onder alle wisselende omstandigheden in het systeem onder controle. De stuureenheden zijn eenvoudig en overzichtelijk, waarbij alle gewenste informatie direct op het display zichtbaar is. De Variomat serie heeft niet alleen een drukbehoud functie, maar zorgt tevens voor de navulling en een hoge mate van ontgassing.

Lucht- & vuilafscheiders

Automatische lucht- & vuilafscheiders voor iedere installatie
Reflex biedt een volledig assortiment aan lucht- & vuilafscheiders voor alle typen installaties. Door het toepassen van Reflex afscheiders worden de installaties schoner, efficiënter en worden veel technische problemen voorkomen. Verder zijn de afscheiders gemakkelijk te installeren tijdens een service bezoek van de installateur voor de CV-ketel of warmtepomp. Op deze manier verkopen wij gezamenlijk een eerlijk advies aan de klant en wordt de levensduur van vele installatie componenten gegarandeerd.