Klantenservice
Zoek
U bent hier: 
Spirotech – maximaal rendement door aandacht voor installatiewater
Hoger rendement, meer comfort, lagere kosten
De producten van Spirotech hebben allemaal hetzelfde doel: verbeteren van het rendement van installaties en processen. Daarom bieden we u een breed scala aan producten en diensten. Denk aan snelontluchters, luchtafscheiders, vacuümontgassers, vuilafscheiders en hydraulische verdelers. Daarnaast een specialistisch aanbod met analyses, adviezen en oplossingen voor kwaliteitsborging en procesverbetering. Stuk voor stuk kwaliteitsproducten en -activiteiten die vele voordelen combineren, zodat uw installatie probleemloos, onderhoudsvriendelijk en energiezuinig functioneert.

Magnetische vuilafscheiders

Supersnel verwijderen van magnetiet
De hedendaagse hoogefficiënte verwarmings- en koelinstallaties zijn voorzien van hoogwaardige, energiezuinige componenten. Deze installaties presteren maximaal met schoon water. Installatiewater is echter vaak verre van schoon. Vooral magnetiet is een grote boosdoener. Deze ijzerdeeltjes hechten zich op ongewenste plaatsen, zoals in radiatorventielen, warmtewisselaars, driewegkleppen en pompen. Met een magnetische vuilafscheider wordt magnetiet snel en effectief uit het installatiewater gehaald.

SpiroVent RV2 luchtafscheiders

Voor horizontale, verticale en zelfs diagonale leidingen
Vanwege de vele positieve reacties op het draaibare aansluitstuk op de SpiroTrap MB3 vuilafscheiders is nu ook de SpiroVent luchtafscheider in deze uitvoering beschikbaar. De SpiroVent RV2 is een volledig universele luchtafscheider. Hij verwijdert, net als alle andere SpiroVent-uitvoeringen, eenvoudig en effectief microbellen en circulerende lucht uit installatiewater. De aansluiting is draaibaar, waardoor de unit geplaatst kan worden in horizontaal, verticaal en zelfs diagonaal leidingwerk. Verkrijgbaar in 22 en 28 mm uitvoering.

SpiroCross R

Precies op maat voor Remeha cascadeframes
De SpiroCross R is een open verdeler met geïntegreerde lucht- en vuilafscheiding, speciaal op maat voor Remeha cascadeframes. De SpiroCross verenigt drie processen in één compact geheel: hydraulisch balanceren, luchtafscheiding en vuilafscheiding. Dit bespaart ruimte, tijd en kosten. Bij het toepassen van een hydraulische verdeler is het energetisch rendement van de ketels maximaal wanneer de aanvoer- en retourvloeistof niet met elkaar worden vermengd en zo min mogelijk lucht en vuil bevatten. Op al die punten scoort de SpiroCross R bijzonder hoog.

Zelfsluitende solarontluchters

Open wanneer het kan, automatisch gesloten wanneer het moet
Spirotech biedt haar solarproducten ook met de zogenaamde AutoClose-functie. Zodra de vloeistoftemperatuur boven het kookpunt komt, wordt het ontluchtingsventiel automatisch snel en volledig gesloten. Ontsnappen van damp en stoom wordt voorkomen, waardoor droogkoken via de ontluchter wordt uitgesloten. Zodra de temperatuur voldoende is gezakt, komt de ontluchting weer gewoon op gang. Dus permanent ontluchten op de ideale plek. Afsluiters zijn overbodig. Dankzij het AutoClose-principe is het nu ook voor solarinstallaties mogelijk om automatisch continu luchtvrij te blijven.