Klantenservice
Zoek
Zoek
Sluit
U bent hier: 

Spirotech – maximaal rendement door aandacht voor installatiewater

Hoger rendement, meer comfort, lagere kosten

De producten van Spirotech hebben allemaal hetzelfde doel: verbeteren van het rendement van installaties en processen. Daarom bieden ze je een breed scala aan producten en diensten. Denk aan snelontluchters, luchtafscheiders, vacuümontgassers, vuilafscheiders en hydraulische verdelers. Daarnaast biedt Spirotech een specialistisch aanbod met analyses, adviezen en oplossingen voor kwaliteitsborging en procesverbetering. Stuk voor stuk kwaliteitsproducten en -activiteiten die vele voordelen combineren, zodat jouw installatie probleemloos, onderhoudsvriendelijk en energiezuinig functioneert.

SpiroTrap

Deeltjes- en vuilafscheiders

De hedendaagse energie-efficiënte verwarmings- en koelinstallaties kunnen alleen een optimaal rendement bieden wanneer het installatiewater vrij is van vuil. Vooral magnetiet is een grote boosdoener in installaties. Deze ijzerdeeltjes hechten zich op ongewenste plaatsen, zoals in radiatorventielen, warmtewisselaars, driewegkleppen en pompen. Spirotech biedt een uitgebreid assortiment SpiroTrap vuilafscheiders die speciaal zijn ontwikkeld voor het verwijderen van vuil: van kleine messing units tot stalen units voor intensief gebruik.

SpiroVent

Microbellenluchtafscheiders

SpiroVent-microbellenluchtafscheiders worden in de volle doorstroom geïnstalleerd en verwijderen voortdurend circulerende lucht en microbellen uit het installatiewater. Een SpiroVent-luchtafscheider moet altijd op het heetste punt in de installatie worden geïnstalleerd. Bij een verwarmingsinstallatie is dit bijvoorbeeld het punt waar het water uit de ketel stroomt. Bij een koelinstallatie is dit het punt net voor de inlaat naar de koelunit.

 

SpiroCross

Open verdelers

De SpiroCross verenigt drie processen in één compact geheel: hydraulisch balanceren, luchtafscheiding en vuilafscheiding. Dit bespaart ruimte, tijd en kosten. Bij het toepassen van een hydraulische verdeler is het energetisch rendement van de ketels maximaal wanneer de aanvoer- en retourvloeistof niet met elkaar worden vermengd en zo min mogelijk lucht en vuil bevatten. Op al die punten scoort de SpiroCross bijzonder hoog.

Luchtafscheiders voor solarinstallaties

Ook verkrijgbaar met AutoClose-functie

Lucht in solarinstallaties veroorzaakt klachten, overmatige slijtage, procesonderbrekingen en een laag rendement. Dit kun je eenvoudig voorkomen met Spirotech Solar-oplossingen. Bovendien wordt zo het 'droogkoken' van de solarinstallatie voorkomen. Spirotech biedt ook solar-producten aan met gepatenteerde AutoClose-functie. Dankzij deze functie blijven solarinstallaties continu luchtvrij. Hierdoor neemt de efficiëntie van de installatie toe en worden verschillende ongemakken en klachten voorkomen.