Zoek
Zoek
Sluit
U bent hier: 

<< Terug naar overzicht

Opleiding: Gezond Binnenklimaat, Ventilatie en Luchtbehandeling

Het belang van een gezond binnenklimaat wordt vaak onderschat. Een gezond binnenklimaat is ongelooflijk belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor het gebouw waar jij je in bevindt en alles wat erin staat. Met een gezond binnenklimaat is er een juiste balans tussen temperatuur, conditie en luchtkwaliteit. Deze balans maakt een mens actiever en gezonder. Daarnaast voorkomt een gezond binnenklimaat ook nog eens de vorming van schimmels en de groei van allerlei bacteriën. Tijd om dat luchtbederf aan te pakken dus en wij helpen je daar graag bij tijdens de opleiding Gezond Binnenklimaat. 

Je leert tijdens deze opleiding:

  • wat een gezond binnenklimaat inhoudt;
  • hoe we een gezond binnenklimaat kunnen bereiken;
  • de toepassingen van ventilatiesystemen en de daarbij behorende hulpstukken;
  • eenvoudige berekeningen van luchthoeveelheid en snelheid maken.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die zich wil inzetten om de ventilatie en luchtkwaliteit van nieuwbouw en bij renovatie te verbeteren.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is het erg handig als je voor de start al inzicht hebt in de basiswerking van ventilatie.

Duur van de opleiding

Deze opleiding duurt een dag en wordt gegeven in het Wasco Energie Centrum in Twello. Door middel van de test aan het einde van de dag kun jij kijken hoeveel je hebt opgestoken van de opleiding. Je krijgt ook het Wasco Certificaat Toepassingen Gezond Binnenklimaat.

Planning en kosten

Op basis van de richtlijnen van het RIVM is er op dit moment geen opleiding gepland. De opleidingsdagen voor eind 2020 worden zo snel mogelijk gepubliceerd. Houd deze pagina in de gaten voor mogelijk nieuwe data voor deze opleiding. 

Deze opleiding kost € 175,- (exclusief btw). Voor dit bedrag kun je niet alleen een dag de opleiding volgen, maar krijg je ook het lesmateriaal, een lunch en het certificaat. 

Voor deze opleiding kun je mogelijk gebruik maken van de Wij Techniek-subsidie (voorheen OTIB). Meer informatie hierover vind je op de Wij Techniek-website.

Inschrijven

In verband met de nieuwe maatregelen omtrent Covid-19 heeft WasCollege besloten de opleidingen tijdelijk on hold te zetten. Meld je aan voor de WasCollege nieuwsbrief en wij laten je weten wanneer de nieuwe data bekend zijn.

Meld je aan voor de WasCollege nieuwsbrief

WasCollege - Gezondheidsvragen