Klantenservice
Zoek
U bent hier: 

<< Terug naar overzicht

Opleiding: Inregelen van Cv-installaties

Het goed inregelen van een cv-installatie is belangrijk voor je klant. Dit maakt het niet alleen comfortabeler in de woning, maar het brengt ook de energiekosten omlaag. Toch zijn de installaties vaak niet goed of zelfs slecht ingeregeld. Jij kunt daar verandering in brengen, want bij het WasCollege leer je hoe je een cv-installatie optimaal kunt inregelen. Het is niet moeilijk, het inregelen vraagt vooral aandacht en een stukje rekenwerk. Heb je dat onder de knie, dan kun jij een comfortabele en zuinige installatie bieden aan je klant. 

Tijdens deze opleiding komt een aantal onderwerpen aan de orde:

 

  • Het omzetten van het afgiftevermogen naar de benodigde doorstroming.
  • Het gebruiken van diverse tools.
  • Het selecteren van ventielen.
  • Het instellen van ventielen voor radiatoren en vloerverwarming.
  • Het gebruik van appendages.

 

 

Voor wie?

Ben jij bezig met het optimaliseren van cv-installaties, gebruik je daarvoor instelventielen en regel je ventielen in? Dan is deze opleiding geknipt voor jou. Dit hoeft niet alleen voor radiatoren te zijn, want ook vloerverwarming komt aan de orde tijdens deze opleiding.

Vooropleiding

Het is een pre als je al bekend bent met het berekenen van vermogens. Daarnaast is het ook handig als je weet hoe de hydraulische werking van een cv-installatie in elkaar zit.

Duur van de opleiding

De opleiding Inregelen van Cv-installaties duurt een dag. Na deze dag kun je zelf een installatie balanceren. De dag wordt afgesloten met een test, zodat je zelf kunt uitvinden hoeveel je opgestoken hebt tijdens de opleiding. Van het WasCollege ontvang je het speciale Wasco Certificaat Inregelen Cv-installaties.

Planning en kosten

De opleiding staat gepland op de volgende dagen:

Datum Sluiting inschrijving
16 mei (is vol) 9 mei (is vol)
23 mei 14 mei
6 juni (is vol) 30 mei (is vol)
9 juli 2 juli

Deze opleiding vindt plaats bij het Wasco Energie Centrum in Twello. De kosten bedragen € 125,-. Voor dit bedrag volg je een dag lang de opleiding, krijg je het lesmateriaal, wordt een lunch verzorgd en ontvang je het certificaat.

Voor deze training kun je mogelijk gebruik maken van de OTIB-subsidie. Meer informatie hierover vind je op de OTIB-website.

Inschrijven

Wil jij graag deze opleiding volgen? Inschrijven kan via onderstaand formulier.