Klantenservice
Zoek
U bent hier: 

<< Terug naar overzicht

Opleiding: Ontwerp, realisatie en beheer lucht-water warmtepompen in woningen (ISSO 98)

Met de opleiding Ontwerp, realisatie en beheer lucht-water warmtepompen in woningen zorgen wij dat jij er klaar voor bent om lucht-water warmtepompsystemen te kunnen ontwerpen. Met deze opleiding stomen wij je vooral ook klaar voor het Cito-examen ISSO 98. 

Tijdens deze driedaagse opleiding behandelen we een aantal fases:

  • programmafase
  • ontwerpfase
  • uitwerkingsfase
  • realisatiefase
  • beheerfase

Met deze opleiding ben je er klaar voor om lucht-water warmtepompen, buffervaten en boilers te selecteren en berekenen. Daarnaast zal Wasco je meenemen in het bepalen van de plaatsing van de binnen- en buitenunit en van een goed werkend afgiftesysteem. 

Wasco is door InstallQ geaccrediteerd om deze opleiding te mogen verzorgen. 

 

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwerpen van lucht-water warmtepompsystemen voor woningen.

Vooropleiding

Het is voor deze opleiding een pre als je bekend bent met het berekenen van vermogens. Het is daarnaast fijn als je inzicht hebt in de werking van een warmtepompinstallatie.

Duur van de opleiding

Deze opleiding duurt twee dagen, maar er is een mogelijkheid om aan drie cursusdagen deel te nemen. Deze derde dag bieden wij kosteloos aan, want ervaring heeft ons geleerd dat er een zware druk ligt op de cursist door de hoeveelheid lesstof en het maken van diverse berekeningen. Met de extra opleidingsdag ben je nog beter voorbereid op het Cito-examen. Het examen leg je af in Arnhem. Cito is ook de organisatie die jou het diploma uitreikt.

Planning en kosten

Op de volgende dagen zijn de opleidingsdagen en examens gepland:

Examendatum Sluiting inschrijving* Opleidingsdag 1 Opleidingsdag 2 Opleidingsdag 3
29 maart 1 maart 25 februari (vol) 11 maart (vol) 26 maart (vol)
28 juni 31 mei 27 mei (vol) 11 juni (vol) 24 juni (vol)
27 september 30 augustus 26 augustus 11 september 23 september
22 november 25 oktober volgt volgt volgt
20 december 22 november volgt volgt volgt

Deze opleiding kost € 999,00. Dit bedrag bestaat uit € 396,28 voor het examen (te voldoen aan Cito) en € 602,72 voor de opleiding (te voldoen aan Wasco). Dit bedrag betaal je voor drie dagen opleiding inclusief lesmateriaal, het Cito-examen en lunches. Het lesmateriaal ontvang je digitaal. Je ontvangt na het slagen voor het examen het diploma Vakbekwaam voor warmtepompen.

Het Cito-examen leg je af in bij Cito in Arnhem. Voor dit examen moet jij jezelf inschrijven bij Cito.

* Dit is de sluitingsdatum voor de inschrijving voor het examen. Meld je zo snel mogelijk aan voor deze opleiding.

 

Voor deze opleiding kun je mogelijk gebruik maken van de OTIB-subsidie. Meer informatie hierover vind je op de OTIB-website.

Inschrijven

Deze opleiding wordt gegeven in het Wasco Energie Centrum in Twello en als je hieraan deel wilt nemen kun jij je hieronder inschrijven.