Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 

Een frisse blik op een gezond binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat en een goede luchtkwaliteit in woningen en gebouwen zijn heel belangrijk. Wasco biedt complete ventilatiesystemen voor een optimaal binnenklimaat. Wij vinden het belangrijk dat we jou deze complete systemen zo goed mogelijk leveren. Daarom zijn wij een ventilatiegroothandel met een ruime voorraad  in het assortiment, zodat je snel krijgt wat je nodig hebt.  Daarnaast vinden wij het bij Wasco heel belangrijk om meer te bieden dan alleen producten. Voor ons betekent dit dat wij ook voor jou klaar staan met technische ondersteuning, diensten en opleidingen.

Ventilatieslangen zijn al voorgemonteerd

Prefab komt in verschillende vormen en maten. Wist je dat we ook op maat gemaakte ventilatieslangen kunnen voormonteren op een WTW-unit? Daarnaast leveren we de gemonteerde materialen alleen met de noodzakelijke verpakking aan. Al het niet noodzakelijke plastic en karton wordt zoveel mogelijk verwijderd. Combineer je prefab met bouwlogistiek? Dan worden de producten op de gevraagde dag in de juiste ruimte afgeleverd. Zo heb je geen omkijken naar de logistiek. Je kunt dus direct met de montage beginnen. Het materiaal staat immers van tevoren al in de juiste ruimte klaar en dat scheelt een hoop tijd.

Meer over prefab
Adviseer om regelmatig het ventilatiesysteem te reinigen

Adviseer om regelmatig het ventilatiesysteem te reinigen

Er wordt niet vaak bij stilgestaan, maar ook een ventilatiesysteem heeft onderhoud nodig. Het jaarlijkse onderhoud van hun toestel zal jij voor jouw klantuitvoeren. Maar in de tussentijd kunnen zij ook al veel zelf doen. Een schoon toestel en schone kanalen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en aan een langere levensduur van het systeem.

Goed en efficiënt ventileren wordt steeds belangrijker

De eisen voor het energiegebruik van woningen worden steeds verder aangescherpt. Het gevolg hiervan is dat gebouwen steeds beter geïsoleerd en luchtdichter zijn en de natuurlijke ventilatie in huis afneemt. Mechanische ventilatie is daarom vaak een pijler bij het creëren van energie-efficiënte woningen met een gezond binnenklimaat. Goed en efficiënt ventileren wordt door de aangescherpte energie-eisen juist belangrijker. Niet iedereen is zich hiervan bewust. Jij bent als installateur aan zet om jouw klanten op dit vlak van kennis en advies te voorzien opdat zij thuis een gezond binnenklimaat hebben.

De weg naar een gezond binnenklimaat
Ventilatietips voor de wintermaanden

Ventilatietips voor de wintermaanden

Wist je dat ventilatie in de toiletten zeer belangrijk is? Bij het doortrekken kan een extra virusconcentratie ontstaan. We hebben verschillende tips voor je op een rijtje gezet.

Wasco is nog steeds de nummer 1 in onderdelen. Ook voor ventilatie.

Onderdeel nodig voor je ventilatieproject? Je klant heeft nieuwe WTW-filters nodig? Geen probleem. Wasco is niet voor niets al ruim 25 jaar de nummer 1 in onderdelen. Ook voor ventilatie. Je vindt bij ons een breed assortiment onderdelen voor het onderhouden en repareren van bijv. ventilatieboxen, wtw-units en ventilatiewarmtepompen. Bovendien zijn vrijwel alle onderdelen voor de meest gangbare ventilatiemerken uit voorraad leverbaar. Met de handige onderdelenzoeker heb je ze zo gevonden.

Onderdelenzoeker
Alles op het gebied van ventilatie

Alles op het gebied van ventilatie

Wij hebben een breed assortiment op het gebied van ventilatie. O.a. mechanische ventilatie, balansventilatie (wtw-ventilatie) en dakventilatoren. Ook leveren wij alle benodigde toebehoren. Wasco biedt alle producten voor comfortabele en gezonde woningventilatie en we bieden oplossingen voor utiliteit.

Luchtreiniger BUVA VitalAir

Luchtreiniger BUVA VitalAir

Goede ventilatie is belangrijker dan ooit nu we weten dat ook het coronavirus zich verspreid via aerosolen. Deze vochtdruppeltjes blijven hangen in de lucht en kunnen schadelijke virussen of bacteriën bevatten. In ons assortiment vind je nu de VitalAir van BUVA, deze luchtreiniger is de oplossing voor een binnenklimaat vrij van aerosolen en bacteriën.

Training Gezond Binnenklimaat WasCollege

WTW-systemen in de praktijk

WTW staat voor warmteterugwinning. Een WTW-unit is een vorm van gecontroleerde balansventilatie met een warmtewisselaar. De warmte van afgevoerde ventilatielucht wordt afgegeven aan de van buiten binnenkomende lucht. In nieuwbouw en renovatie wordt WTW steeds vaker toegepast. Hoe draagt een WTW-systeem bij aan een duurzame en comfortabele woning?

Meer over WTW-systemen