Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 

Hoe zit dat nou?

Airco instructiefilms voor de dagelijkse praktijk

Instructievideo Airco Installeren

Montage airconditioning

Een airco installeren is eenvoudiger dan je wellicht denkt. Bekijk de film en overtuig jezelf! Via het WasCollege kun je bovendien enkele praktijkgerichte opleidingen volgen op het gebied van airconditioning. Zo helpen we je om je F-gassen certificaat te behalen en kun je daarna door met de opleiding airco installatie in de praktijk.

Bekijk de instructiefilm
Instructievideo airco onderhoud

Waarom onderhoud aan een airco?

Ondanks de reinigingsprogramma’s die in veel type airco’s zijn ingebouwd, is er nog steeds minimaal 1x per jaar onderhoud nodig. Naast het gezond houden van het binnenklimaat, verlengt het ook de levensduur en het rendement van de airco.

Bekijk de instructiefilm
Instructievideo condenswater afvoeren

Condenswaterafvoer van een binnenunit

Het afvoeren van condenswater kan met een condenspomp of met een vaste afvoer op een natuurlijke afloop. We laten je zien welke materialen je nodig hebt voor een vaste afvoer.

Bekijk de instructiefilm
Instructievideo condenswaterpompen

Condenspompen voor airco

Wanneer het condenswater een langere afstand moet overbruggen of het water naar boven gepompt moet worden, dan moet je gebruikmaken van een condenswaterpomp. Wij vertellen je welke keuzes er zijn en voor welke situaties je ze kunt inzetten.

Bekijk de instructiefilm
Instructievideo airco buitenunit opstellingen

Opstelling buitenunits

Er zijn veel verschillende manieren om een buitenunit op te stellen. We leggen je uit waar je op moet letten bij de keuze van je opstellingsmaterialen.

Bekijk de instructiefilm
Instructievideo airco buitenunit omkastingen

Omkasting van buitenunits

Wasco heeft esthetische en geluiddempende omkastingen. We stellen ze graag aan je voor!

Bekijk de instructiefilm
Instructievideo koeltechnische verbindingen

De verschillen tussen koeltechnische verbindingen

Wat zijn precies de verschillen tussen flare-, flaresoldeer-, pers-, insteek- en knelverbindingen? We leggen het je uit in deze video. Voor elke verbinding hebben we ook een ‘how to’ video gemaakt. Deze vind je op ons YouTube kanaal.

Bekijk de instructiefilm
Instructievideo kalibratie gereedschap

Koeltechnische BRL100 weegschalen

Conform BRL100 ben je verplicht om een aantal van je gereedschappen te certificeren en kalibreren. Ben jij helemaal op de hoogte van de beschikbare weegschalen en de daarbij horende regelgeving?

Bekijk de instructiefilm
Instructievideo koeltechnische metersets

Manometersets en aansluitingen

Hoe werkt een manometerset en hoe sluit je deze het beste aan? Bekijk ons assortiment en onze tips en tricks.

Bekijk de instructiefilm

Haier airco koppelen aan hOn app

Jij bent natuurlijk een kei in je vak, maar iedereen kan soms wel een beetje hulp gebruiken. Wasco helpt je graag en met onze how to’s zorgen we ervoor dat jij op alles voorbereid bent.