Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 

Meest voorkomende storingen van een airco

Wij hebben voor jou de meest voorkomende storingen op een rijtje gezet. Zo zijn ze snel weer opgelost. Staat de storing hier niet bij of heb je vragen neem dan contact op met onze afdeling Airco.

Zij zijn altijd bereid jou te helpen om tot een oplossing te komen. Wij assisteren graag.

Storing:

Airco doet niets

Mogelijke oorzaak:

Geen spanning

Reageert niet op de bediening

Oplossing:

Controleer de spanning

Controleer de bediening/batterijen

Storing:

Airco koelt of verwarmt niet voldoende

Mogelijke oorzaak:

> Vervuilde filters

> Vervuilde fanrol

> Vervuild verdamperblok

> Vervuilde condensor

Oplossing:

> Filters schoonmaken

> Maak de fanrol schoon en voer onderhoud uit

> Maak de verdamper schoon en voer onderhoud uit

> Maak de  condensor schoon en voer onderhoud uit

Heeft bovenstaande niet tot de oplossing geleid, meet dan de aangezogen en uitgeblazen luchttemperatuur. Het verschil moet tussen de 10K en 14K liggen. Wijkt deze waarde af, sluit dan je manometerset aan, controleer de zuigdruk bij een draaiende installatie in de koelmodus. Deze zal ongeveer rond de 8 bar liggen. Ligt deze druk lager, controleer dan de koudemiddelinhoud door de installatie leeg te pompen in een lege retourcilinder en deze te wegen en te controleren met de vulling die in de installatie aanwezig hoort te zijn. Is het gewogen koudemiddel minder dan er in de installatie aanwezig hoort te zijn, pers dan de installatie af met stikstof en spoor het lek op. Repareer het lek, pers opnieuw af, vacumeer de installatie en vul de installatie met de juiste hoeveelheid koudemiddel.

Storing:

Airco koelt of verwarmt niet

Mogelijke oorzaak:

> Compressor/condensor fan draaien niet

> Koudemiddel te kort

Oplossing:

> Controleer of er spanning is. Controleer of de installatie een storingscode weergeeft en volg de storingsdiagnose van het betreffende toestel

> Koelt de installatie niet maar draait de compressor wel. Sluit je manometerset aan controleer de druk. Pomp de installatie leeg in een lege retourcilinder, weeg deze en controleer dit met de vulling die in de installatie aanwezig hoort te zijn. Als het gewogen koudemiddel minder is dan er in de installatie aanwezig hoort te zijn, pers dan de installatie af met stikstof  en spoor het lek op. Repareer het lek, pers opnieuw af, vacumeer de installatie en vul de installatie met de juiste hoeveelheid koudemiddel.

Storing:

Airco lekt water

Mogelijke oorzaak:

> Verstopte afvoer

> Vervuilde/defecte afvoerpomp

> (Gedeeltelijk) bevroren verdamperblok

Oplossing:

> Reinig de afvoer

> Reinig de afvoerpomp of vervang deze bij defect

> Meet de aangezogen en uitgeblazen luchttemperatuur, het verschil moet tussen de 10K en 14K liggen. Wijkt deze waarde af, sluit dan je manometerset aan. Controleer de zuigdruk bij draaiende installatie in de koelmodus deze zal ongeveer rond de 8 bar liggen. Mocht deze druk lager liggen controleer dan de koudemiddelinhoud door de installatie leeg te pompen in een lege retourcilinder en deze te wegen en te controleren met de vulling die in de installatie aanwezig hoort te zijn. Als het gewogen koudemiddel minder is dan er in de installatie aanwezig hoort te zijn, pers dan de installatie af met stikstof en spoor het lek op. Repareer het lek, pers opnieuw af, vacumeer de installatie en vul de installatie met de juiste hoeveelheid koudemiddel.

Storing:

Buitenunit vriest in

Mogelijke oorzaak:

> Verstopte afvoer

> (Gedeeltelijk) ingevroren verdamperblok

Oplossing:

> Reinig de afvoer

> Meet de aangezogen en uitgeblazen lucht temperatuur van de binnenunit het verschil moet tussen de 10K en 20K liggen. Wijkt deze waarde af sluit dan je manometerset aan,. Controleer de persdruk bij een draaiende installatie in de verwarmingsmodus. Deze zal ongeveer tussen de 25 en 30 bar liggen. Mocht deze druk lager liggen controleer dan de koudemiddelinhoud door de installatie leeg te pompen in een lege retour cilinder, en deze te wegen en controleren met de vulling die in de installatie aanwezig hoort te zijn. Als het gewogen koudemiddel minder is dan er in de installatie aanwezig hoort te zijn, pers dan de installatie af met stikstof en spoor het lek op repareer het lek, pers opnieuw af, vacumeer de installatie en vul de installatie met de juiste hoeveelheid koudemiddel.

Storing:

Airco geeft storingscode aan

Oplossing:

> Bij elke airco wordt een handleiding meegeleverd waar een storingsdiagose in staat, volg deze storingsdiagnose.

Staat jouw storing er niet tussen?

Staat de storing waar jij tegenaan loopt hier niet tussen? Wij hebben een storingscodezoeker ontwikkeld. Daarmee vind jij makkelijk en snel een oplossing voor de storing.

Storingscodezoeker

Afdeling Airconditioning

Kom je er niet uit?
Neem dan contact op met onze afdeling Airconditioning op telefoonnummer 088-0995410 of via airconditioning@wasco.nl.

Meer informatie over airco