Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 

Wet- en regelgeving

De installatiebranche is volop in beweging en er zijn steeds meer wetten en regels waar jij je als installateur aan moet houden.

BENG

Met de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG) moeten nieuwe woningen en gebouwen energiezuiniger worden. Wij leggen je graag uit hoe om te gaan met deze vervanger van de EPC. 

BENG

Sustainable Development Goals

Eén voor allen en allen voor één, dat is de kerngedachte achter de Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze zeventien doelen zijn in 2015 door de Verenigde Naties opgesteld om een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Maar wat houden deze doelen nu precies in?

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Gasketelwet

Bij het werken aan gasverbrandingsinstallaties is het verplicht om als bedrijf een CO-certificering te hebben en om als installateur een Bewijs van Vakmanschap te hebben volgens de Gasketelwet. Hoe zit deze wet precies in elkaar?

Gasketelwet

Vanaf 2026 Hybride warmtepomp of andere duurzame oplossing verplicht bij vervanging cv-ketel

Het kabinet kondigde 17 mei aan dat vanaf 2026 een hybride warmtepomp verplicht wordt voor het verwarmen van woningen wanneer de cv-ketel vervangen dient te worden. Dus is jouw klant vanaf 2026 toe aan het vervangen van de cv-ketel?

Wat adviseer jij?

Geluidseisen sinds 1 april 2020

Ga je een buitenopstelling plaatsen voor een warmtepomp of airco? Hou er dan rekening mee dat er nieuwe geluidseisen zijn sinds 1 april 2020.

Wat zijn deze eisen?

Vanaf 2025: Afbouw salderingsregeling

De overheid heeft het voornemen om vanaf 1 januari 2025 de nieuwe salderingsregeling in te laten gaan. Hier kun je van je klanten best wat vragen over verwachten. Wat houdt deze nieuwe regeling in en wat is het verschil met de huidige regeling? We leggen uit wat je moet weten over de nieuwe salderingsregeling zodat jij goed voorbereid je klant te woord kunt staan.

Afbouw salderingsregeling

Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen

Naar verwachting zal de Wkb 1 juli 2023 van ingaan. Het doel: de bouwkwaliteit verbeteren en de positie van klanten versterken. Ook als installateur krijg je hiermee te maken. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk

Wat betekent dit voor jou?

Wet- en regelgeving voor drinkwaterinstallaties

Je bent verplicht om producten te gebruiken die voldoen aan de regels uit het Drinkwaterbesluit. Daarom is het belangrijk dat onderdelen van een drinkwaterinstallatie, zoals leidingen en kranen, een Kiwa-keurmerk hebben. Je weet dan zeker dat ze aan alle Nederlandse regelgeving voldoen.

Hoe zit dat?

Hernieuwbare energie verplicht bij grootschalige renovatie

Bij ingrijpende renovatie is het verplicht om hernieuwbare energie op te wekken. Wanneer spreken we van ingrijpende renovatie? Hoe bereken je de minimumwaarde van de hernieuwbare energie? Wij helpen je graag!

Hernieuwbare energie bij ingrijpende renovatie