Klantenservice
Zoek
U bent hier: 

Ubbink - rookgasafvoer en ventilatie

Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk

Ubbink werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een gezond binnenklimaat voor gebouwen, met de klant als uitgangspunt. Wij zoeken continu naar slimme innovaties, gericht op verwerkersgemak. Oplossingen binnen de categorieën rookgasafvoer, ventilatie, luchtdicht en waterdicht bouwen vormen de basis van onze productportefeuille. Daarnaast bieden zij je dakramen en bevestigingsmateriaal voor zonne-energiesystemen.

Air Excellent-luchtverdeelsysteem

Koppelt uw woning moeiteloos aan een gezond binnenklimaat

Air Excellent is een innovatief modulair luchtverdeelsysteem voor toepassing in alle gangbare mechanische ventilatiesystemen, met of zonder warmteterugwinning. Je hebt optimale ontwerpvrijheid doordat je ronde en halfronde kanalen moeiteloos kunt combineren. Is de inbouwhoogte beperkt? Dan gebruik je de halfronde uitvoering. Dit maakt Air Excellent geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie van woningbouw en kleine utiliteitsgebouwen! Doordat de kanalen eenvoudig naar ieder ventilatiepunt aangebracht kunnen worden, is het luchtverdeelsysteem ook zeer geschikt voor vraaggestuurde systemen.

UbiFit Concentrisch Push-Fitsysteem

Voorkeur voor concentrisch

Concentrische systemen bieden door de pijp-in-pijpconstructie een extra vangnet bij lekkages. Dit reduceert de kans op koolmonoxidevergiftiging sterk. Toch kiezen installateurs er nog niet massaal voor vanwege het kostenaspect. De prijs mag geen zijn bij veiligheid, daarom heeft Ubbink het UbiFit Concentrisch Push-Fitsysteem ontwikkeld. Deze is aanzienlijk voordeliger dan traditionele concentrische klembandsystemen, het kost gemiddeld genomen evenveel als een enkelwandig systeem. Ook hoef je minder te beugelen dan in een parallelle situatie. Veiligheid is nog nooit zo voordelig geweest!

 

Dakdoorvoeren van hoog niveau

Compleet uit je dak met Ubbink

Loop je wel eens door een woonwijk waar het opvalt dat de dakdoorvoeren scheef staan, lelijk zijn of de kleuren en modellen niet aansluiten op de dakpan? Ubbink biedt een compleet dakdoorvoerenprogramma waarmee dat tot het verleden kan behoren! Dit assortiment beperkt zich niet tot een fraai design, ook de prestaties zijn top. De oplossingen van Ubbink zijn uitgevoerd in hoogwaardig kunststof en kenmerken zich door eenvoudige en nette montage, moderne vormgeving en de 100% water- en luchtdichte aansluiting.

Het nieuwe beugelen

Veilig beugelen was nog nooit zo makkelijk

Ubbink heeft verschillende kunststof beugels in het assortiment voor het veilig en snel monteren van rookgasafvoer- en ventilatiesystemen. Dankzij de unieke ontwerpen kun je snel positioneren, aftekenen, boren en eenvoudig bevestigen. Voor het beugelen van rookgas- of luchttoevoerpijpen op de muur gebruik je de roluxbeugel 60, 80 of 100-131 PP, voor montage van je dakdoorvoer de Ubbink dakbeschotbeugel 100-131 PP. De beugels onderscheiden zich door de bevestiging aan de zijkant. Hierdoor kunnen bestaande installaties en doorvoeren ook achteraf snel, makkelijk en veilig gemonteerd worden!