Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.

De beste boiler, nu nóg slimmer en groener

10/06/2021

Medio 2021 komt Itho Daalderop met haar nieuwste innovatie op de markt; De Green Energy Smartboiler. De Green Energy Smartboiler is een slimme boiler die energie bespaart door zich aan te passen aan het tapgedrag van de gebruiker. Dit is men ook gewend van de standaard Smartboiler, maar de Green Energy Smartboiler gaat een stapje verder. Wat de boiler zo groen maakt, is zijn mogelijkheid om de onbalans op het energienetwerk op te vangen. Deze onbalans wordt veroorzaakt doordat de gevraagde hoeveelheid duurzame energie (wind en zon) niet altijd overeenkomt met het aanbod ervan. De boiler kan hier aan bijdragen door incidenteel in te schakelen om zo pieken in duurzame energie op te vangen. Hierdoor gaat duurzame groene energie niet verloren. De gebruiker merkt hier helemaal niks van. Daarnaast kan de gebruiker door middel van de Climate Connect app nog meer energie besparen. De gebruiker heeft hiermee namelijk inzicht in het verbruik en de besparing en krijgt handige bespaartips om nog meer energie te besparen.

Hoe werkt dit proces?

De Green Energy Smartboiler hangt in een groot netwerk van boilers. Wanneer er onbalans ontstaat omdat er meer aanbod van zonne- of windenergie komt dan gevraagd, dan kan de boiler kortstondig ingeschakeld worden om de om deze duurzame energie te benutten. Dit duurt gemiddeld 60 seconden. Dit tussentijds opwarmen heeft geen effect op de energierekening van de eindgebruiker, aangezien het aantal tussentijdse activeringen gelimiteerd is. Daarnaast gaat de opgewekte energie weer terug in de boiler en kan gebruikt worden door de eindgebruiker. Alle energie wordt dus efficiënt gebruikt.

Hoeveel wordt er bespaard?

Met de reguliere Smartboiler van Itho Daalderop kan tot wel 10% bespaard worden omdat de boiler zelflerend is. De Green Energy Smartboiler kan door de bewoner zelf in- en uitgeschakeld worden. Wanneer een bewoner op vakantie gaat kan hij of zij de boiler in vakantiemodus zetten. Zo blijft het water altijd een minimale temperatuur om legionella te voorkomen, maar warmt de boiler niet ongevraagd op. Dit bespaart dus een hoop energie omdat de boiler niet onnodig tussentijds hoeft op te warmen. Daarnaast heeft de gebruiker inzicht in het verbruik en de besparing met de Climate Connect app. Er worden automatisch handige bespaartips verzonden om de gebruiker de mogelijkheid te geven nóg energiezuiniger te worden. Zo kan met de Green Energy Smartboiler tot wel 12% bespaard worden op energie, in vergelijking met normale elektrische boilers.*
*afhankelijk van het app gebruik

Meest duurzame productieproces ter wereld

De Green Energy Smartboiler wordt geproduceerd aan de meest duurzame productielijn van RVS vaten ter wereld. En dit in de eigen fabriek in Tiel. Het boilervat wordt gemaakt van RVS, een materiaal dat kwalitatief net zo sterk is als de bestaande koperen vaten en over dezelfde unieke eigenschappen beschikt. De vaten worden volledig milieuvriendelijk geproduceerd door een proces met glasparels, perslucht en water wat gereinigd en hergebruikt wordt. Hier komt dus geen chemisch bad na het lassen en beitsen meer aan te pas. Doordat de productie in Nederland plaatsvindt, wordt tevens flink op CO2-uitstoot van transport bespaard. Omdat Itho Daalderop al sinds 1930 in Nederland en vóór Nederland produceert weten we als geen ander dat er een flinke behoeft ligt om te verduurzamen. Het productieproces van de Green Energy Smartboiler draagt hier sterk aan bij.

Comfort voor de gebruiker

Middels de Climate Connect app, heeft de gebruiker inzicht in het verbruik en de besparing van de boiler. Naast het inzicht in verbruik is comfort een belangrijk element. De gebruiker kan te allen tijde de boiler  “boosten”. Dit houdt in dat de boiler op dat moment gaat opwarmen en na enkele minuten klaar is voor gebruik. Ook kan de gebruiker naast het instellen van de vakantiemodus, een klokprogramma instellen. Wanneer een gebruiker nooit een week hetzelfde tappatroon heeft, kan de gebruiker dit naar eigen wens aanpassen, zodat er altijd warm water beschikbaar is op het gewenste moment.

Waarom kiezen voor een Green Energy Smartboiler?

Naast het duurzame karakter van de boiler, kent hij nog een aantal interessante voordelen.

De Green Energy Smartboiler heeft een sterk concurrerende prijs ten opzichte van de reguliere Smartboiler. Dit heeft als een van de redenen dat ze groene energie toegankelijker willen maken voor een nog bredere doelgroep. Het motto van Itho Daalderop is immers niet voor niets Climate for Life.

- Benutting van groene energie
- Zelflerend vermogen voor besparing
- Bediening met de Climate Connect app
- Duurzaam geproduceerd
- Geproduceerd in Nederland

Daarnaast kan de Green Energy Smartboiler elke willekeurige boiler één op één vervangen. Deze boiler is net als onze andere boilers onderhoudsvrij en uiteraard bieden we  u onze vertrouwde Itho Daalderop kwaliteit!

Boilers van Itho Daalderop. Bewezen de beste.

De Green Energy smartboilers verschijnen binennkort in ons assortiment. Bekijk in de tussentijd de andere Smartboilers van Itho Daalderop!

De Itho Daalderop app is te vinden in de app stores via onderstaande buttons.