Klantenservice
Zoek
Zoek
Sluit
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Klimaatakkoord: gasrekening omhoog, energie wordt goedkoper

25/06/2019

De energiebelasting op gas zal tot 2026 in totaal met 10 cent per m3 stijgen. De energiebelasting op elektriciteit gaat met 5 cent per kWh omlaag. Dat meldt NOS op basis van bronnen. Deze maatregelen zouden in het Klimaatakkoord staan dat naar verwachting vrijdag wordt gepresenteerd. 

Wasco biedt nu complete PV-pakketten

31/05/2019

Wasco maakt de keuze van PV-pakketten nu wel heel eenvoudig! Wij bieden diverse complete PV-pakketten met DMEGC zwarte panelen en de keuze uit SolarEdge of ZeverSolar string omvormers. Daarmee kan voor de meeste woningen eenvoudig een passend PV-pakket worden gekozen en zie je in een opslag wat de kosten zijn. Daarnaast bieden we bijbehorende montagepakketten voor schuine en platte daken van 6 tot 16 panelen. 

Eerste Kamer neemt Klimaatwet aan

29/05/2019

Het is definitief: de Klimaatwet komt er. De Eerste Kamer heeft hiermee ingestemd. Het gaat hierbij om een kaderwet, wat betekent dat er geen concrete maatregelen in staan. Er staan wel drie klimaatdoelen voor Nederland in. 

Tweede Kamer heeft ‘gasketelwet’ aangenomen

29/05/2019

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de ‘gasketelwet’, waarmee er een wettelijke regeling voor gasverbrandingsinstallaties zou moeten komen. Als deze wet ook door de Eerste Kamer wordt aangenomen, mogen installatiebedrijven en monteurs vanaf 2021 niet meer ongediplomeerd aan cv-ketels sleutelen. 

Greenworks Training Verplicht energielabel C in 2023

28/05/2019

Rijksdienst voor ondernemend Nederland stelt dat utiliteitsgebouwen die verhuurd worden met als gebruiksfunctie kantoor, gezondsheidszorg, bijeenkomsten, onderwijs, sport, logies, cel- en winkelfunctie dienen te voldoen aan label C vanaf 1 januari 2023. Welke weg moet er gevolgd worden om dit te bereiken? In deze plenaire Greenworks Academy presentatie nemen wij je mee en bespreken de stappen die vooraf ondernomen worden alvorens tot uitvoering over te gaan.

“We moeten de kleine successen meer delen”

28/05/2019

“Meedoen aan de Innovatietafel over circulariteit tijdens Building Holland was ontzettend interessant! Het is leuk om te zien hoe anderen ermee bezig zijn en goed om te merken dat andere partijen ook met deze uitdagingen worstelen. Bij Breman zijn we hier absoluut mee bezig. Zo hebben we duurzaamheid bij Breman Zwolle in onze missie en visie opgenomen. Ik ben blij dat we hierin stappen zetten en het is goed om verder te kijken dan alleen bouwen, de installaties en financiering.”

“Nu is er nog ruimte om kansen te pakken”

28/05/2019

“Circulair bouwen en installeren vraagt om creativiteit en slimme oplossingen. Dat maakt het interessant.” aldus Paul van Dorp, Vestigingsdirecteur bij Van Dorp Installaties. “Nu is er nog ruimte om kansen te pakken, maar over een paar jaar moeten we klaar zijn om circulair te werken. Aan de innovatietafel van Greenworks tijdens Building Holland is hier een levendige discussie over gevoerd. Niet elk onderwerp konden we uitdiepen, maar veel is de revue gepasseerd.”

Salderingsregeling verlengd tot 2023

08/05/2019

Eigenaren van zonnepanelen hebben geluk, want de salderingsregeling blijft drie jaar langer bestaan dan was voorzien in het Regeerakkoord. Tot 1 januari 2023 wordt de regeling voortgezet. 

Ontdek het HVAC-assortiment van Siemens

23/04/2019

Creëer de perfecte installatie!
Van afsluiters en actoren tot opnemers, regelaars en thermostaten: alle producten van Siemens voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Energie-efficiëntie, eenvoudige bediening en een lange levenscyclus behoren tot de essentiële kenmerken van elk van de producten van Siemens. KNX en BACnet verbeteren de compatibiliteit en zorgen voor een naadloze integratie in gebouwautomatisering en besturingssystemen. Bovendien krijg je overal en altijd ondersteuning met hulpmiddelen en apps die zijn ontworpen om jouw werk zo eenvoudig mogelijk te maken.
Kortom: met de slimme producten en tools van Siemens kun je je concentreren op het creëren van de perfecte installatie voor jouw klanten.

Assortiment Wilo-Stratos MAXO flink uitgebreid

23/04/2019

Het assortiment van de eerste echte ‘smart’-pomp ter wereld, de Wilo-Stratos MAXO, is flink uitgebreid. Daarmee komen de hoge energie-efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid van deze hoog-rendement pomp van Wilo voor een nog groter aantal toepassingen beschikbaar. Er zijn 10 modellen aan het programma van de enkelpomp-uitvoeringen toegevoegd, in de maten DN32 t/m DN100. Ook de dubbelpomp-uitvoering, de Wilo-Stratos MAXO-D, is uitgebreid met 9 modellen in de maten DN25 t/m DN50. Speciaal voor warm tapwater-ringleidingen is de Wilo-Stratos MAXO-Z toegevoegd.

Fraai design en optimaal comfort met de Sanicompact Comfort Box

10/04/2019

Een compact wandcloset met montageframe en een geïntegreerde vermaler, dat is de nieuwe Sanicompact Comfort Box van Sanibroyeur®. Deze wandcloset is elegant en functioneel, deze kan namelijk tegen elke wand geplaatst worden zonder dat hier betegeling of pleisterwerk voor nodig is. 

Nieuw bij Wasco: Lubron waterontharders

10/04/2019

Het leidingwater in Nederland is natuurlijk van goede kwaliteit, maar de aanwezige hardheid zorgt nog steeds voor kalkaanslag. Lubron waterontharders bieden uitkomst en zorgen ervoor dat vlekvorming wordt tegengegaan en dat de levensduur van jouw apparatuur wordt verlengd.