Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Warmtepompen, pv-panelen of zonneboilers verplicht bij ingrijpende renovatie

12/05/2021

Per 30 juni a.s. gaat het kabinet de eis vastleggen voor het opwekken van een minimale hoeveelheid hernieuwbare energie bij een ingrijpende renovatie.

De verplichting komt voort uit de EU-richtlijn Renewable Energy Directive II (RED II). Hierin is vastgelegd dat lidstaten een minimale hoeveelheid hernieuwbare energie moeten voorschrijven bij ingrijpende renovatie. De verplichting geldt wel alleen wanneer de verwarmings- of koelinstallatie(s) deel uitmaakt van de ingrijpende renovatie.

Vanaf 30 juni 2021
De REDII bevat een verplichting voor EU-lidstaten om een hoeveelheid hernieuwbare energie voor te schrijven bij nieuwbouw en ingrijpende renovatie. Voor een deel is deze verplichting al geïmplementeerd. Voor nieuwbouw geldt namelijk als sinds 1 januari 2021 een eis voor de minimumhoeveelheid hernieuwbare energie via BENG. Voor renovatie is er op dit moment nog geen eis in de regelgeving opgenomen. Hiervoor volgt nog een wijzigingsvoorstel dat nog aan de Tweede Kamer zal worden voorgelegd.

Op grond van de herziene EU-richtlijn hernieuwbare energie geldt voor Nederland een uiterste implementatiedatum van 30 juni 2021. De wijziging van het Bouwbesluit 2012 wil de overheid daarom op 30 juni 2021 in werking laten treden.

Grundfos JP centrifugaalpomp

07/05/2021

Groen gras? Grundfos!
Wil jij ook in de droge zomerperiode genieten van groen gras in je tuin?
Dat kan nu heel eenvoudig met de Grundfos JP.
Met deze pomp wordt het heel eenvoudig om alle hoekjes van de tuin goed
te voorzien van water. De waterstraal komt namelijk met gebruik van de JP  met gemak tientallen meters ver.

De pomp heeft een aanzuigzijde waarmee je het water zowel uit de kraan kan halen, maar ook bijvoorbeeld uit een sloot kunt pompen. Bovendien kan je de JP eenvoudig aan je tuinslang koppelen. Dat maakt de JP zeer eenvoudig in gebruik.

Wilt u meer weten over de Grundfos JP?

Neem dan hier eens een kijkje.

Grote metamorfose Wasco Utrecht

11/05/2021

De shop van onze vestiging Wasco Utrecht is onlangs compleet vernieuwd. Sinds het voorjaar van 2005 zijn wij gevestigd aan de Mississippidreef 91A in Utrecht. Het was dan ook hoog tijd om een groot aantal vernieuwingen en aanpassingen door te voeren.

De afgelopen twee maanden hebben wij een grote verbouwing en metamorfose ondergaan. Gedurende deze periode waren wij normaal geopend voor onze klanten. Wij willen onze klanten heel hartelijk danken voor hun geduld, betrokkenheid en loyaliteit de afgelopen tijd!
Wij zijn enorm trots op het eindresultaat dat we samen met onze collega’s en partners hebben gerealiseerd! Een mooie, overzichtelijke en moderne vestiging in de nieuwe huisstijl van Wasco met een zeer ruime voorraad aan installatiemateriaal.

Vanaf maandag 17 mei a.s. vieren we onze heropening met aantrekkelijke openingsaanbiedingen en een lekkere snack to go tussen 12.00 en 14.00 uur. 

Onze adresgegevens zijn:
Wasco Utrecht
Mississippidreef 91A
3565 CE Utrecht
T. 088 099 5360
E. vestiging.utrecht@wasco.nl

Tot snel bij Wasco Utrecht. We helpen je graag verder! 

Team Wasco Utrecht

Dennis van Kooten
Vestigingsleider

Utrecht 13Utrecht 6

Utrecht 5Utrecht 2

PVT-systeem in de praktijk

07/05/2021

In Lochem zijn 6 vrijstaande en 4 geschakelde villa’s gebouwd. PVT-panelen in combinatie met een warmtepomp voorzien de woningen van elektriciteit, warmte en warm water. Löwik Installatietechniek heeft de installaties verzorgd. 

Slim gebruikmaken van de ruimte
In de zoektocht naar een energie-efficiënte oplossing voor deze woningen in IepRijk heeft Löwik de hulp ingeschakeld van de afdeling Techniek van Wasco. Omdat het om een nieuwbouwproject gaat werd gezocht naar een gasloze oplossing. Een grondgebonden warmtepomp kon niet want het is in dit gebied verboden om te boren. Een lucht-water warmtepomp zou eventueel kunnen maar vanwege te weinig buitenruimte is hier niet voor gekozen. De keuze viel op een PVT-systeem in combinatie met een brine-water warmtepomp, hiervoor is namelijk geen buitenunit nodig.

Het dakoppervlak was voldoende goed georiënteerd voor PV-panelen. Dan kunnen er ook PVT-panelen op, want simpel gezegd zijn dat PV-panelen met een watercollector (met glycol gevuld). Met een PVT-paneel wek je naast elektriciteit ook warmte op. Een mooie warmtepompoplossing met een hoog rendement. De plaats die een warmtepomp binnen inneemt is zeer beperkt en buiten wordt nu slim gebruik gemaakt van de ruimte op het dak. Een PVT-systeem heeft als enige nadeel dat je niet kunt koelen.

 

3900 zonnepanelen op distributiecentrum Wasco

06/05/2021

Met trots kunnen wij vertellen dat we op ons distributiecentrum op bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn nog eens 1100 extra zonnepanelen geplaatst hebben. Deze uitbreiding is goed voor 350 MWh meer aan zonne-energie. Het is een uitbreiding van de 2800 zonnepanelen die al op het distributiecentrum liggen en past in ons streven naar duurzaamheid.

De nieuwe Viega Pressgun 6 Generatie

07/05/2021

De Viega Pressguns zetten totaal nieuwe maatstaven voor de sector. Niet alleen maken zij de persverbindingstechniek nog sneller en aantrekkelijker, maar door hun compacte afmetingen, lichtere gewicht, betere hanteerbaarheid en nieuwe accu's die beduidend langer meegaan, wordt ook het gebruiksgemak aanzienlijk verbeterd. Welke nieuwe Viega Pressgun u ook kiest, deze is perfect afgestemd op het beoogde doel en biedt geavanceerde, uitermate betrouwbare techniek.

Haier Pearl

05/05/2021

Nieuw: de Haier Pearl
De nieuwe Haier Pearl airconditioner combineert energiezuinig comfort met innovatieve technologie voor schonere, gezondere lucht. De Pearl is zeer stil met een geluidsniveau vanaf 18 dB(A) en kan zowel koelen als verwarmen. Deze airconditioner is exclusief bij Wasco uit voorraad leverbaar in zowel single als multi-split systemen en beschikbaar in de capaciteiten 2,0, 2,5, 3,5 en 5,0 kW.

Halveer de bouwtijd met Wasco bouwlogistiek

04/05/2021

Wasco’s bouwlogistiek bewijst zichzelf opnieuw. In een recent project behaalde onze klant maar liefst 50% tijdswinst doormiddel van het inzetten van slimme bouwlogistiek, prefab en volumeboxen.

Tijd is geld luidt het cliché, maar dat maakt het niet minder waar. Het verkorten van de bouwtijd is een belangrijke manier om te besparen op de kosten. Wasco levert verschillende diensten die meehelpen aan het verkrijgen van deze tijdswinst. De video bij dit artikel geeft de kracht van slimme bouwlogistiek weer. Waar de klant voorheen 4 appartementen in een dag kon realiseren, waren dat er nu 6. Dit werd voor elkaar gekregen door goed overleg te voeren met de klant en zo af te stemmen wat en wanneer de volumeboxen en het prefab materiaal geleverd werden.

Zo werd er in het weekend geleverd, om de bouw niet in de weg te zitten. Tevens werd het in de juiste ruimte klaar gezet, waardoor de monteur niet meer met materialen over de bouwplaats hoefden te lopen. Wasco neemt hiermee vooraf veel werk uit handen, waardoor monteurs direct met de eindmontage kunnen beginnen. Er wordt voor het transport door het materiaal in de volumeboxen te plaatsen goed zorg gedragen om schade te voorkomen. Daarnaast nemen wij de afvalverwerking voor de klant uit handen door vooraf aan het transport zoveel mogelijk verpakkingsloos te leveren en achteraf door de Wasco resterende materialen weer mee te nemen. Daarnaast -ook niet onbelangrijk- heb je blijere monteurs, want zij hoeven niet met zware bouwmaterialen te sjouwen.

Bekijk het project:

Grundfos SCALA2

03/05/2021

SCALA2 is een product dat ervoor zorgt dat er in een woning goede waterdruk op elk moment, op elke kraan of tappunt is. Zelfs als er meerdere kranen tegelijk openstaan.

Wanneer de SCALA2 in een woning is geinstalleerd heeft de bewoner zelfs bij de grootste regendouche harde waterstralen en merkt hij of zij het niet als ondertussen de kraan wordt aangezet om de afwas te doen.


Het mooie aan de SCALA2 is, dat deze bovendie ‘toerengeregeld’ is. Dat betekent dat hij zich aanpast aan het gevraagde verbruik.

Staan er geen kranen open, dan doet de SCALA2 bijna niks, maar gaan alle kranen open dan gaat hij harder werken.
Dat is een stuk energiezuiniger dan een pomp die alleen aan of uit kan staan.

De nieuwe wijk Kloostervelden verbindt toen en nu.

30/04/2021

In de nieuwe wijk Kloostervelden in Sterksel staan het klooster en de kapel centraal. Deze werden meer dan een eeuw geleden door monniken opgericht. Eromheen staan woonhuizen en kleinschalige zorgwoningen. Van Thiel Optimaal is al sinds 2014 betrokken bij de realisatie van deze nieuwe woonwijk om het voormalige klooster.

BENG en MPG: Slim ontwerpen en je eraan houden

30/04/2021

Sinds 1 januari 2021 moeten alle vergunningaanvragen voor nieuwbouw voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). Om hieraan te voldoen zijn goede isolatie, slimme installatietechnische oplossingen en de toepassing van hernieuwbare energie een must. Maar de toevoeging van materialen en installaties zorgt wel voor een spanningsveld met een andere grenswaarde: de milieuprestatie van gebouwen (MPG).

Koppeling heeft Harm Valk (sr. adviseur bij Nieman Raadgevende Ingenieurs) gevraagd hoe hiermee om te gaan.

UITGELEGD: BENG, MPG en de Wet Kwaliteitsborging

30/04/2021

picto Beng

Aanvragen voor omgevingsvergunningen voor alle gebouwen moeten voldoen aan de BENG-eisen. BENG staat voor Bijna Energie-Neutrale Gebouwen. De bepalingsmethode hiervoor is de NTA 8800. BENG heeft de EPC-berekening vervangen en kijkt in tegenstelling tot EPC niet alleen naar het energieverbruik van een gebouw per jaar. Ook worden er nu eisen gesteld aan de energiebehoefte en het aandeel hernieuwbare energie. De BENG-eisen zijn voor ieder gebouwtype verschillend.

De energieprestatie bij BENG wordt bepaald aan de hand van 3 individueel te behalen eisen:
- BENG 1: de maximale energiebehoefte in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar (kWh/m2.jr)
- BENG 2: het maximale primair fossiel energiegebruik, eveneens in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar (kWh/m2.jr)
- BENG 3: het minimale aandeel hernieuwbare energie in procenten (%)

 

picto MPG

De MPG draait om de belasting van de gebruikte materialen in een gebouw over de totale levensduur van dat gebouw. Elk materiaal in een ontwerp wordt geïdentificeerd en er wordt bepaald hoeveel er van wordt toegepast. Op basis van een LevensCyclusAnalyse (LCA) wordt de milieubelasting van een materiaal vertaald naar de zogenoemde schaduwkosten per eenheid van het product. Momenteel geldt een maximale totale schaduwprijs € 1,0 per m2 bruto vloeroppervlak per jaar, oftewel een MPG van 1.

Vanaf wanneer?
De MPG-eis van 1 geldt vanaf 1 januari 2018. Vanaf 1 januari 2021 is deze aangescherpt naar naar 0,8. De verwachting is dat de grens vervolgens stapsgewijs wordt verlaagd naar 0,5 in 2030.

 

picto WKB

Het doel van de Wet kwaliteitsborging is de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht verbeteren. Onafhankelijke kwaliteitsborging en een uitgebreidere aansprakelijkheid van aannemers moeten hiervoor gaan zorgen. Bouwers moeten aan de hand van verschillende dossiers, inzichtelijk maken hoe ze een opdracht hebben uitgevoerd. Ze worden ook aansprakelijk voor alle gebreken die na oplevering optreden.

Vanaf wanneer: De Wet kwaliteitsborging (Wkb) treedt waarschijnlijk vanaf 1 januari 2022 gefaseerd in werking.

Bijzondere dagen in mei

29/04/2021

In mei vieren we speciale feestdagen in Nederland. Om die reden is Wasco op Hemelvaartsdag en op Tweede Pinksterdag gesloten. Er gelden dan andere bestel- en levertijden. 

Hemelvaartsdag
Op Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) zijn wij gesloten. Op vrijdag 14 mei is Wasco wel open! Orders van woensdag 12 mei a.s. worden tot 17.00 uur op onze vestigingen verwerkt en tot 18.00 uur als ze elektronisch binnenkomen. Indien gewenst worden de orders vrijdag 14 mei geleverd. 

Als je gebruikmaakt van de Wasco nachtlevering dan ontvang je de order in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 mei. In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 mei wordt er niet geleverd. In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 mei wordt wel gewoon geleverd.

De NOX en PS nachtlevering zullen in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 mei de servicebus bevoorraden. In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 mei wordt er niet bezorgd. In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 mei wordt wel gewoon geleverd.
 
Pinksteren
Op Tweede Pinksterdag (maandag 24 mei) zijn wij ook gesloten. Orders van vrijdag 21 mei a.s. worden tot 17.00 uur op onze vestigingen verwerkt en tot 18.00 uur als ze elektronisch binnenkomen. Indien gewenst wordt de order dinsdag 25 mei a.s. geleverd. 

Als je gebruikmaakt van de Wasco nachtlevering dan ontvang je de order in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 mei. In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 mei wordt er niet geleverd.

De NOX en PS nachtlevering zal in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 mei de servicebus bevoorraden. In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 mei wordt er niet geleverd.

Op zowel donderdag 13 mei als maandag 24 mei (net als in de weekenden en buiten kantooruren) is onze Wasco 24/7 storingsservice bereikbaar voor spoedleveringen van onderdelen via 06 55 18 80 83. 

Wij wensen je goede & speciale feestdagen toe. 

Contactloos sanitair heeft de toekomst

20/04/2021

Het is alweer even geleden, maar we kennen het allemaal.
Je gaat in een restaurant of café naar het toilet, wilt je handen wassen, zet de kraan aan en met alleen een lichte aanraking spuit de kraan met kracht de wasbak vol en – natuurlijk – je broek nat. Precies op de plek die het ongemakkelijk maakt...

Het aanraken van een conventionele kraan – vooral in een openbare ruimte – is niet ideaal. Je draait immers met je eigen vieze handen een kraan open, wat vele anderen voor jou ook hebben gedaan, je wast je handen en sluit vervolgens deze vieze kraan weer. Kranen die worden aangestuurd door een infraroodsensor bieden daarom een ​​goed alternatief.

Samen naar de top!

07/04/2021

Je wist al dat Aircovent en Wasco samen zijn gegaan. Samen timmeren we hard aan de weg om de nummer 1 groothandel in airconditioning te worden! Daar steken we een berg werk in en daar pluk jij de vruchten van. Want we combineren het kwalitatief hoogwaardige assortiment airconditioning installatiematerialen en gereedschappen van Aircovent met de logistieke mogelijkheden, de 34 vestigingen en het Daikin en Haier assortiment van Wasco. En dit jaar hebben we nóg meer voorraad in onze vestigingen en een breder assortiment in de webshops, zodat we je nóg beter van dienst kunnen zijn.

Nieuwe producten
Uiteraard introduceren we ook dit nieuwe airco seizoen weer nieuwe en verbeterde modellen van Daikin en Haier. Hierin speelt innovatieve technologie voor luchtzuivering en het optimaliseren van een gezond binnenklimaat een centrale rol. Denk aan bewezen UVC-licht technologie die bacteriën en virussen, zoals COVID-19, vrijwel volledig vernietigt. En uiteraard zorgen ook deze nieuwe toestellen voor een optimaal energiezuinig comfort en bieden ze hoog installatiegemak.

Ook nieuw: airconditioners zonder buitenunit. Handig voor situaties waarin een buitenunit niet mogelijk of gewenst is. Je kunt deze bovendien installeren zonder F-gassencertificaat. Deze toestellen zijn beschikbaar vanaf eind april 2021. Enkele noviteiten op het gebied van installatiematerialen en gereedschappen:

- Nieuwe Testo digitale manifold
- Flexflair connectors
- Aircobase 600 fix it foot
- Bruine/zwarte leidinggoot
- Evocover buitendeel omkasting

Vernieuwde airco overzichtspagina en brochures
Ons complete assortiment kun je bekijken in de webshop, maar ook op de vernieuwde airco overzichtspagina. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt, zoals de nieuwe 2021 brochures van Haier, Daikin en voor airco installatiemateriaal en gereedschap. Gedrukte brochures zijn verkrijgbaar op de Wasco-vestigingen en via onze binnendienst.

Airco Deals
Uiteraard kun je ook weer profiteren van de scherp geprijsde en vernieuwde Haier Tundra Plus actiesets. Je vindt deze en meer Airco Deals op deze website en in onze vestigingen!

Laat de zomer maar komen. Samen naar de top!

Daikin producten komen in aanmerking voor de EIA- en ISDE-regelingen

19/04/2021

Wist je dat je met diverse Daikin producten gebruik kunt maken van de EIA-regeling en/of ISDE-subsidie? Denk aan o.a. de Daikin airconditioningsystemen en warmtepompen.

Wanneer je als ondernemer investeert in energiezuinige techniek en duurzame energie, kun je met de Energie Investering Aftrek (EIA)-regeling 2021 gemiddeld 11% belastingvoordeel behalen, bovenop een lagere energierekening.*

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)-regeling kunnen particulieren en zakelijke gebruikers een subsidie krijgen bij de aankoop van warmtepompen en zonneboilers, die energie besparen en de CO2-uitstoot terugdringen.

Alle informatie over de subsidieregelingen en welke Daikin-systemen in aanmerking komen, vind je op Daikin.nl


*Bron: Daikin website