Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.

ISDE-budget voor 2018 vastgesteld op 100 miljoen euro

20/12/2017

Het budget voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is voor 2018 vastgesteld op 100 miljoen euro. De overheid wil met deze subsidie komend jaar ook stimuleren dat meer bedrijven en huizen verwarmd worden met duurzame warmte. 

Met deze subsidie kunnen zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels aangeschaft worden met een tegemoetkoming. Sinds 1 januari 2016 is het mogelijk om hiervan gebruik te maken. ISDE

De regeling is in de afgelopen jaren alleen maar bekender geworden. Dat is ook de reden dat het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat verwacht dat er komend jaar nog meer aanvragen gedaan zullen worden. 

ISDE sticker

In 2017 werd 90 miljoen euro beschikbaar gesteld voor ISDE. In oktober was hiervan nog 50 miljoen beschikbaar. De subsidies werden afgelopen jaar voornamelijk uitgekeerd voor de aanschaf van warmtepompen, zo maakte de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) onlangs bekend. In totaal besloeg ongeveer twee derde van de particuliere aanvragen en bijna drie kwart van de zakelijke aanvragen de aanschaf van een warmtepompinstallatie. 

Benieuwd op welke producten van Wasco je ISDE kan krijgen? Dit kun je terugvinden op onze ISDE-pagina