Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.

Luchtreiniger BUVA VitalAir: dé oplossing voor een gezond binnenklimaat

09/11/2020

Deze luchtreiniger is dé oplossing voor een gezond binnenklimaat, vrij van aerosolen en bacteriën. Een uitkomst voor bijvoorbeeld scholen, kinderdagverblijven, sportscholen en woon-zorgcomplexen.

 

Aerosolen, fijnstof, pollen en bacteriën hopen zich binnenshuis op door slechte ventilatie. De luchtkwaliteit binnen kan daardoor slechter zijn dan buiten naast een snelweg! Reguliere luchtreinigers filteren schadelijke deeltjes zoals fijnstof uit de lucht. Voeg je daar een BUVA VitalAir-systeem aan toe, dan heb je gezuiverde lucht die tot 98 procent vrij is van bacteriën, pollen, geuren én aerosolen.

Reguliere luchtreinigers filteren slechts een deel van de (schadelijke) stofjes zoals fijnstof uit de lucht. BUVA VitalAir luchtreiniger filtert én zuivert, waardoor de lucht tevens tot 98 procent wordt vrijgemaakt van aerosolen, bacteriën, pollen en geuren.

Ventileren tegen virusverspreiding
Aerosolen komen in de lucht door te niezen of hoesten, maar ook door gewoon te praten of te zweten.

Goede ventilatie is belangrijker dan ooit nu we weten dat ook het coronavirus zich verspreid via aerosolen. Deze vochtdruppeltjes blijven hangen in de lucht en kunnen schadelijke virussen of bacteriën bevatten. De aerosolendruk kan gemakkelijk worden verlaagd door te ventileren, bijvoorbeeld door een raam open te zetten. Maar wat als het hartje winter is? Of als je via de ramen niet voldoende kunt ventileren? Dan heb je een goed ventilatiesysteem nodig dat niet recirculeert, zoals BUVA VitalAir. En daar is gelukkig geen renovatie voor nodig.

Plug and play
BUVA VitalAir is een plug-and-play-oplossing: stekker in het stopcontact en er wordt 200 m3 of 400 m3 lucht per uur schoongemaakt. Hierdoor wordt de kans op overdracht van virussen en bacteriën minimaal. Het apparaat is uitgebreid getest door wetenschappers van Technische Universiteit Eindhoven en zij onderstrepen de werking van VitalAir. Met behulp van deze luchtreiniger wordt met een relatief kleine investering toch een vrijwel steriel niveau behaald.

Kees van Dijk, directeur Tubbie kinderopvang, koos voor BUVA VitalAir: “Wij hebben de VitailAir nu twee maanden staan en we zien nu al dat de combinatie van de Q-stream en VitalAir ervoor zorgt dat het ziekteverzuim omlaag is. Maar wat wij nog belangrijker vinden, is dat de luchtkwaliteit voor de kinderen zoveel is verbeterd. Dit is erg belangrijk voor hun ontwikkeling!”

24/7 inzicht in luchtkwaliteit met BUVA AirSense sensor
Door een BUVA AirSense sensor te koppelen aan de luchtreiniger, wordt de luchtkwaliteit continu gemeten. De bijhorende app geeft via een dashboard 24/7 inzicht in de luchtvochtigheid, temperatuur en de aanwezigheid van koolstofdioxide, verschillende soorten fijnstof en vluchtige organische stoffen. Veranderingen in de luchtkwaliteit? De app geeft je en seintje. Ook het aantal fijnstofdeeltjes meten? Neem dan een AirSense Pro.

Klik hier voor alle BUVA VitalAir artikelen