Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.

Jouw klant bespaart snel met deze quick wins

01/11/2023

Niemand wil hoge energierekeningen, ook jouw klanten niet. Je kunt je klanten een aantal vrij eenvoudige aanpassingen voorstellen die energie besparen. We geven je 12 voorbeelden die je mee kunt nemen in je advies.

Radiatorfolie
Radiatorfolie achter de radiator kan warmte besparen en daarmee dus energie. Welk soort radiatorfolie maakt niet zoveel uit. Het is wel belangrijk dat de folie niet los gaat zitten en daarmee de warme luchtstroom tegenwerkt. Bevestig het dus goed met magneettape aan de verwarming of met tape aan de muur.

Tochtstrips
Bij ramen en deuren zijn er soms kieren. Daardoor verliest je klant mogelijk warme lucht en komt er ongewenst koude lucht naar binnen. Dit los je op met tochtstrips.

Kokendwaterkraan of keukenboiler
Uit de keukenkraan heeft jouw klant meestal niet langdurig warm water nodig in grote hoeveelheden. Adviseer een keukenboiler of kokendwaterkraan, dan is er voor het warme water in de keuken geen aansluiting op de cv-ketel meer nodig.

Buisisolatie
Een woning heeft meters aan verwarmingsbuizen. Deze stralen veel warmte uit. Je kan energie besparen door deze buizen te isoleren.

Radiatorbooster
Een radiatorbooster is een ventilator die achter of onder een radiator geplaatst wordt en de warmte sneller de ruimte inblaast. Zo wordt de effectiviteit en de efficiëntie van radiatoren en convectoren verhoogd en de ruimtes worden sneller en energiezuiniger verwarmd..

Slimme thermostaat
Een slimme thermostaat stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag. Hij is voorzien van handigheidjes die de bediening makkelijker maken en je helpen om energie te besparen.

Thermostatische radiatorkranen
Een thermostatische radiatorkraan reageert op temperatuur. Als het afkoelt in een ruimte, gaat de kraan automatisch open zodat de radiator warm wordt en de temperatuur stijgt. Zodra de juist ingestelde temperatuur is bereikt, sluit de thermostaatkraan de waterinlaat waardoor de radiator niet langer warm wordt.

Ventilatiebox vervangen
Hangt er bij jouw klant nog een oude 230V mechanische ventilatiebox? Vervang deze door een nieuwe zuinigere DC box, hiermee bespaart jouw klant meteen op elektra. Ventilatieboxen met een gelijkstroommotor zijn een stuk stiller en energiezuiniger dan de oude boxen op wisselstroom. Dit kan een flinke reductie geven op het elektriciteitsverbruik. Bovendien zijn de nieuwe ventilatieboxen vaak voorzien van een standenschakelaar op basis van radiofrequentie (RF). Hierdoor is het mogelijk om op meerdere punten in de woning een schakelaar op te hangen, zodat je niet meer vanuit de badkamer naar de keuken hoeft te lopen om de box meer lucht af te laten voeren als je onder de douche stapt.

Vloerverwarmingspomp vervangen
Kijk eens bij jouw klant of er vloerverwarming is en of hier een verdeler met een pomp is geplaatst. Vaak is dit een wisselstroompomp die je eenvoudig kunt vervangen door een gelijkstroompomp. Oftewel een high-efficiency-pomp. Met zo'n pomp breng het gebruikte KWh per jaar terug van 650 KWh naar 50 KWh. Met de huidige energietarieven is deze besparing per jaar snel uitgerekend. Die pomp is zo terugverdiend. 

Zones regelen
Een zoneregeling is een mooie uitbreiding op de traditionele verwarming. Dat komt omdat jouw klant hiermee de keuze heeft om ruimtes afzonderlijk te verwarmen en van elke ruimte een gewenste temperatuur kan instellen.

Waterzijdig inregelen
Waterzijdig inregelen betekent dat de radiatoren dusdanig zijn afgesteld dat precies de hoeveelheid warm water door de installatie stroomt die nodig is om een ruimte optimaal te verwarmen. Dit bespaart energie, maar biedt ook meer comfort omdat er effectiever en efficiënter verwarmd wordt.