Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Watts FLOWBOX - De kant-en-klare hydraulische pompgroep

24/04/2024

De Watts Flowbox is de kant-en-klare hydraulische pompgroep voor cv- of koelingsinstallaties met meerdere kringen Deze pompgroep kan bijvoorbeeld worden toegepast om opgewarmd water vanuit een buffervat te transporteren naar de radiatoren of richting de vloerverwarming. Ook voor toepassingen in combinatie met en warmtepomp is de Watts Flowbox uitermate geschikt.

Samenstelling
De Flowbox pompgroepen vormen een volledig installatie-klaar geheel. De producten zijn voorzien van een hoogwaardige thermische isolatiebox en bevatten alle noodzakelijke componenten zoals; een hoogrendementspomp, afsluit- en mengventielen, thermometers, keerkleppen, koppelingen en verbindingen.

Gebruiksgemak
Bij de Flowbox is eenvoudige installatie verzekerd dankzij de voorgemonteerde en voorbedrade componenten. Alle aansluitingen zijn daarbij voorzien van vlakke afdichtingen en de vertrek- en retourleiding kunnen simpelweg omgewisseld worden.

Ongemengd en gemengd
Voor klassieke installaties waarbij geen aanpassing van de aanvoertemperatuur nodig is (bijv. bij radiatoren), is er de standaard ongemengde pompgroep type Flowbox HK. Voor installaties met een variabele temperatuurregeling en lage temperaturen (bijv. i.c.m. vloerverwarming), kan de gemengde pompgroep type Flowbox HKM worden gebruikt. De vereiste aanvoertemperatuur wordt in de gemengde pompgroep geregeld met behulp van een 3-weg mengkraan met 3-punts servomotor.

Trap het aircoseizoen sterk af met deze informatiebrochures en promotiematerialen

29/03/2024
Ze zijn er weer, volledig up-to-date! Vernieuwde informatiebrochures die niet alleen jou door de wondere wereld van airconditioners en toebehoren gidsen, maar ook heldere informatie die consumenten wegwijs maakt. Wil je jouw voorkeursmerk promoten bij jouw potentiële klanten? Ons professionele promotiemateriaal is gratis; hiermee kun je consumenten helpen de juiste keuzes te maken op basis van jouw professionele advies!

De nieuwe Orcon HRC OptiAir balansventilatie

02/04/2024

Orcon introduceert met trots de nieuwe Orcon HRC OptiAir. Een uiterst compact en flexibel balansventilatiesysteem met de beste prestaties. Winnaar van de VSK Awards 2024 in de categorie Gezond & Comfort.

Goede ventilatie bij ruimtegebrek
De uitdagingen in de huidige woningbouwsector draaien grotendeels om verduurzaming. Een belangrijk aspect hiervan is het upgraden van bestaande woningen, waaronder het verbeteren van de isolatie. Dit brengt echter een extra uitdaging met zich mee: goede ventilatie. Dit is cruciaal voor een gezond binnenklimaat, aangezien dit de ophoping van CO₂, vocht en andere schadelijke stoffen voorkomt, wat gezondheidsproblemen kan voorkomen.

In veel bestaande woningen is er vaak sprake van natuurlijke of mechanische ventilatie, deze hebben het nadeel dat ze warme binnenlucht naar buiten afvoeren, iets wat het liefst vermeden wordt in het kader van duurzaamheid. Ventilatie met warmte-, en koudeterugwinning is hierin de enige geschikte oplossing. Ruimtegebrek maakt het echter vaak onmogelijk om een balansventilatiesysteem te plaatsen. Hier komt de Orcon HRC OptiAir om de hoek kijken als een unieke oplossing: een uiterst compact en flexibel balansventilatiesysteem.

Wasco specialist ontwikkelt slimme houder voor werkschakelaar: probeer Aircoplate uit!

27/03/2024

In de praktijk plaatsen veel installateurs de verplichte werkschakelaar van een warmtepomp of airco op de buitenunit. Echter loopt jouw klant zo het risico op onnodige schade, lekkages, corrosievorming en storingen door de zelftappende schroeven. Dit gebeurt helaas met regelmaat, omdat een andere plek niet voorhanden is. Neem bijvoorbeeld een buitenunit op een plat dak; waar ga je bij gebrek aan een gevel de werkschakelaar monteren? Vanaf nu op deze slimme houder: Aircoplate!

evohome System Builder: Stel snel & eenvoudig een Honeywell Home zoneregelingsysteem samen

26/03/2024

Met de evohome System Builder van Resideo stel je stap voor stap een geschikt Honeywell Home evohome systeem samen. Je bepaalt per stap welke onderdelen nodig zijn, waarmee de selectie van een Honeywell Home evohome zoneregeling een stuk eenvoudiger wordt. 

Stap voor stap
Ieder pand is anders, maar evohome is een universele regeling en dus toepasbaar in vrijwel elke situatie. De overzichtelijke evohome System Builder van Resideo leidt je stap voor stap naar de meest passende configuratie voor de situatie:

Stap 1: Kies de opwekking; ketel, warmtepomp, warmtelevering,

Stap 2: Geef aan voor hoeveel ruimtes en voor welk afgiftesysteem (vloerverwarming, radiatoren, zonekleppen) de regeling bestemd is,

Stap 3: Selecteer de producten voor een optimale comfortregeling. 

Gedetailleerd & actueel
Ongeacht de opwekker of het afgiftesysteem dat wordt geselecteerd, helpt de selectietool je altijd door het keuzeproces. Het resultaat van de ingevoerde selectie is een document met een exacte opsomming van de producten die voor het gekozen systeem nodig zijn, inclusief een gedetailleerde materiaallijst.

Alle technieken én de meest recente producten zijn aanwezig in de evohome System Builder, van aan/uit of OpenTherm ketels tot aan warmtepompen of stadsverwarming/vloerverwarming, en van de HCC100 tot de DT4. Het is een kwestie van selecteren en daarna installeren! 
Wat je wensen ook zijn, evohome biedt in elke situatie een passende oplossing. 

Je vindt de System Builder op: evohome.resideo.com

Nieuw: 2-zone evohome starterspakket
Naast de System Builder heeft Resideo onlangs ook een nieuw evohome 2-zone starterspakket geïntroduceerd. Dit pakket is in verkrijgbaar in een aan/uit uitvoering of een OpenTherm uitvoering. Het pakket bestaat uit een evohome bedieningspaneel, twee HR91 radiatorregelaars en een ketelmodule. De set is het ideale instapmodel, dat kan meegroeien met de veranderende wensen van de klant. 
 

Volledig vernieuwd! De Delta-Discovery Air warmtepompbehuizing mét WindShield

26/03/2024

De volledig vernieuwde Delta-Discovery Air warmtepompbehuizing is de tweede generatie van deze succesvolle productlijn. De behuizing is niet alleen verbeterd, maar nu ook leverbaar met opties zoals het unieke WindShield en te openen achterpaneel. 

De Delta-Discovery Air warmtepompbehuizing is ontwikkeld in samenwerking met installateurs, bouwondernemingen, warmtepompfabrikanten en eindklanten (o.a. woningcorporaties). Deze aanpak heeft ertoe geleid dat alle wensen uit de markt zijn meegenomen in het ontwikkelingsproces. Met als resultaat een strakke en efficiënte behuizing die een optimaal comfort biedt aan de eindklant, maximale bescherming van de warmtepomp en makkelijk te bereiken is voor de installateur.

De Delta-Discovery Air is leverbaar in verschillende formaten waardoor hij een optimale oplossing bied voor elk dak. Deze behuizing is geschikt voor zowel monoblock als split-unit systemen.

 

DuoZone Reno van Itho Daalderop

08/04/2024

De steeds betere isolatie van Nederlandse woningen verhoogt de noodzaak van goed werkende ventilatiesystemen, om het binnenklimaat gezond te houden. Itho Daalderop introduceert Duozone Reno, een ventilatiesysteem dat speciaal ontwikkeld is voor de bestaande bouw.

Met DuoZone Reno kan vraaggestuurd ventileren per zone gemakkelijk in de bestaande bouw toegepast worden. Het systeem bestaat uit een tweetal kleppen, die rechtstreeks op een HRU WTW-unit of in de toevoerkanalen geplaatst kunnen worden. Daarnaast omvat het twee CO2-sensoren -te plaatsen in de woonkamer en de hoofdslaapkamer- die draadloos met de zonekleppen communiceren.

Brandwerende systemen van Walraven Pacifyre®

12/03/2024

Passieve brandbescherming vormt een integraal onderdeel van bouwkundige brandpreventie. Deze vorm van preventie voorkomt dat een brand zich in en rond het gebouw kan verspreiden. Het geeft gebruikers van een pand tijd om op een veilige manier te kunnen vluchten, terwijl ook de schade aan het pand en het milieu zo veel mogelijk wordt beperkt.

Het is daarom van groot belang dat brandbescherming op een juiste manier én met de juiste materialen wordt aangebracht. Opvallend genoeg blijkt in de praktijk vaak dat bijvoorbeeld de afgedichte doorvoeringen niet aan de vereiste brandveiligheidsnormen voldoen. Hierdoor moet aangebrachte brandbescherming later alsnog vervangen worden.

Walraven biedt met Pacifyre® een uitgebreid assortiment afdichtingsproducten, die ervoor zorgen dat brand zich niet verder kan uitbreiden. Walraven heeft brandwerende technieken aan de bestaande productlijn toegevoegd en kan zo een compleet brandwerend systeem aanbieden. De Pacifyre® producten zijn getest in zowel de eigen Walraven testfaciliteit, als bij een geaccrediteerde faciliteit en alle producten hebben een CE-markering.

Ventilatieventielen: functionaliteit ontmoet stijl

11/03/2024

Ventilatie is een essentieel onderdeel van elk gebouw, maar dat betekent niet dat de esthetiek eronder hoeft te lijden. Ventilatieventielen, ook bekend als luchtventielen, bieden niet alleen functionele voordelen, maar voegen ook een decoratief accent toe aan de ruimte. Hoe combineer je optimale luchtkwaliteit met esthetische overwegingen? Met ventilatieventielen. 

Nieuw: de Alfea Extensa M monobloc van Atlantic

19/03/2024

Atlantic presenteert haar nieuwste lucht/water warmtepomp; de Alfea Extensa M monoblock. De ideale warmtepomp voor verwarmingsinstallateurs die CV ketels plaatsen.

De monoblock buitenunit van de Alfea Extensa M onderscheidt zich met een stijlvol uiterlijk en een stille, veilige werking. Deze nieuwe monoblock-range staat garant voor:
- één van de stilste warmtepompen
- betrouwbaar Europese kwaliteits product
- installatiegemak: alle componenten onder 1 mantel
- zeer efficiënt en voordelige prijs

En met een capaciteit van 5-11 kW en een watertemperatuur tot 60 °C, past deze warmtepomp zowel in nieuwbouw oplossingen als bestaande bouw. Voor alleen verwarming is er een single uitvoering, eventueel te combineren met een losse boiler. Voor verwarming en warm water is er een DUO boil met een inhoud van 190 of 230 liter* beschikbaar.

* later dit jaar beschikbaar

Nieuwe HR-toestellen van Nefit Bosch

21/02/2024

Met Nefit 9700i introduceert Nefit Bosch een vijftal nieuwe toestellen als vervanger voor de verouderde Nefit 9000i-toestellen. De single- en combi-modellen met vermogens tot 50 kW combineren warmwatercomfort en energie-efficiëntie, onder meer door een hoge modulatiegraad.

Twee modellen
De nieuwe toestellen zijn gericht op het segment waar comfort, in combinatie met energie-efficiëntie, voorop staat. Er zijn twee types: de single-uitvoering Nefit 9700i, die kan worden gecombineerd met een bijpassende externe boiler op maat van 80 tot 1.000 liter, en de Nefit 9700i AquaPower Plus. De laatste is voorzien van een energiezuinige RVS-boiler van 40 liter, die los kan worden getransporteerd. De boiler-oplaadtechnologie zorgt, afhankelijk van het vermogen, voor 21 of 24 liter warm water per minuut.

Grootste modulatiebereik
Nefit 9700i HR-ketels hebben het grootste modulatiebereik in hun klasse. Dankzij de innovatieve gas/luchtunit kan het toestel tot slechts 11% van zijn vermogen terug moduleren. De nieuwe, toerengeregelde Low Energy-Long Life pomp draagt bij aan een laag elektriciteitsverbruik van 2 W in stand-by modus. Het  elektriciteitsverbruik is voortaan af lezen op het nieuwe, eenvoudig te gebruiken, HMI 700 kleurendisplay. De toestellen zijn verder gecertificeerd voor gebruik met een aardgas-waterstofmengsel tot 20% en kunnen eenvoudig worden ingesteld op het gebruik van andere gassoorten en -samenstellingen.

Ubbink Ventus Valetis - De logische WTW combinatie

29/02/2024

Word dakwijs met Ubbink 

Een efficiënt en goed presterend dak realiseren is niet inspelen op een vraag, het is voldoen aan de gestelde eisen! In een notendop zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden: de constructie, de isolatiewaarden van het dak, de lucht- en waterdichtheid van het dak, de aansluitingen en doorvoeren én een maximaal renderende energieopwekking. Wat in één zin is samengevat, vergt echter veel ontwerpvaardigheden, oplossingsgerichtheid en kunde van de mensen die het dak opgaan.

Iedere (energie)component op het dak stelt specifieke eisen. De luchttoevoer mag niet naast de ontspanningsleiding van de riolering of de ventilatieluchtafvoer geplaatst worden. Terwijl je bij zonnepanelen schaduw wilt voorkomen. Daarnaast moet je bij het ontwerp rekening houden met de schacht, muren en kamers binnenshuis. En juist daar, waar installateurs en bouwers elkaar tegenkomen, maakt de combinatie Ventus-Valetis het onderscheid.

De Ventus-Valetis combinatie bij Wasco

Voor zowel de luchttoevoer Ventus als luchtafvoer Valetis geldt dat de doorvoeren loodrecht door het dak geplaatst worden. Fijn voor de installateur die een rond gat in het dak maakt in plaats van een ovaal. Bovendien is het gat kleiner en exacter (lucht- en waterdicht) af te werken. Maar ook binnenshuis bieden deze haakse doorvoeren voordelen. Zo kan het leidingwerk tegen het dak geplaatst worden en neemt het minder ruimte in.

Daarnaast bewijzen de Ventus en Valetis hun klasse op het dak. Tijdwinst wordt geboekt door de ronde doorvoeren én de traploze instelling van de Ventus. Terwijl de Valetis de helling van het dak volgt. Door de beperkte opbouwhoogte - slechts 140 mm – voorkom je met het Valetis-luchtafvoersysteem schaduwen op de zonnepanelen. Én voor de Valetis is bijna overal op het hellende dak plaats, wat het ontwerp voor zowel binnen als buiten vereenvoudigd.
Dat maakt de keuze voor de Valetis-Ventus combinatie niet alleen heel logisch, maar ook bijzonder renderend.

Bekijk hier het Ventus-Valetis assortiment van Wasco.

Qwikshift Hybrid Heater van Winterwarm is nu uitgebreid met meer vermogens!

26/02/2024

Onze Qwikshift Hybrid Heater range is uitgebreid met de toevoeging van toestellen met een hoger vermogen. De all electric QSE-serie is nu beschikbaar in vier (en binnenkort) zes varianten met een totaal vermogen van 16 tot 41 (56) kW. De gasgestookte QSG-serie is beschikbaar in drie varianten met een totaal vermogen van 26 tot 56 kW. We zijn ervan overtuigd dat deze uitbreiding van dit assortiment onze klanten nog beter in staat zal stellen om de juiste verwarmingsoplossing te kiezen voor hun projecten.

Lager energieverbruik
Eén van de opmerkelijke kenmerken van de Qwikshift Hybrid Heater is het vermogen om dankzij de warmtepomp energieverbruik te verminderen. Door gebruik te maken van onze warmtepompen met vermogens van 6, 12 of 16 kW, kunnen gebruikers profiteren van efficiënte verwarming en koeling, wat resulteert in lagere energiekosten en verminderde CO2-uitstoot.

Klaar voor verduurzaming
Bovendien is de Qwikshift Hybrid Heater klaar voor duurzame ontwikkelingen, zoals het gebruik van zonnepanelen en waterstof als energiebronnen. Dit maakt het een toekomstbestendige investering voor bedrijven die streven naar milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen.

Gewaardeerde kwaliteit
De Qwikshift Hybrid Heater wordt gewaardeerd in de markt vanwege zijn slimme besturing voor lagere energiekosten en gelijkmatige warmteverdeling. Klanten die de Qwikshift hebben geïmplementeerd, geven een positieve reactie en benadrukken het belang van innovatie in de verduurzaming van de utiliteit.

Enevator Store: Het beste rendement regel je zo!

01/03/2024

Dankzij een inhoud van 445 liter en een vermogen van 8kW is de Enevator Store van A.O. Smith de grootste warmtepompboiler van Europa. Maar, hoe haal je nou het allerbeste rendement uit deze warmtepompboiler? De installatie is eenvoudig omdat het een monoblock systeem is. Daarbij regelt deze boiler tijdens gebruik zelf het hoogst haalbare rendement afhankelijk van de warmwater-afname. Maar, voor dat hoogst haalbare rendement zijn de keuze van het model en de standplaats van de boiler van zeer groot belang.

Welk model kies je?
Welk model van de Enevator Store je wilt installeren, is afhankelijk van:
- Hoeveel warm water heb je nodig?
- Binnen hoeveel tijd moet dat beschikbaar zijn?
- Hoe warm moet dat water zijn?

De Enevator Store kan gebruikt worden in twee modes: de efficiency modus en de hybride modus. Als je het toestel volledig als warmtepomp wil gebruiken gebruik je de efficiency-modus. Is het tapgedrag niet altijd hetzelfde, maar wil je wel altijd de zekerheid van warm water? Kies dan voor de hybride-modus. Dan reageert de Enevator Store op het tapgedrag en schakelt er een elektrisch element bij zodra dat nodig is.

Bijvoorbeeld:
Stel dat je binnen 60 minuten 850 liter water nodig hebt van minimaal 38 °C.

Als je de Efficiency Modus gebruikt, past een CAWH 8-455-12 het beste bij jouw situatie. Als je echter gebruik wil maken van de Hybride Modus dan kom je in deze situatie uit op de CAWH 8-455-6. In de video wordt dit verder uitgelegd.

Onderdelen opknappen en hergebruiken: Wasco doet het, doe je mee?

05/02/2024
Waarom nieuwe onderdelen gebruiken als opgeknapte onderdelen net zo goed zijn? Daarnaast zijn gereviseerde onderdelen – ook wel refurbished onderdelen genoemd - tegenwoordig met regelmaat beter verkrijgbaar, goedkoper en qua fabricage veel milieuvriendelijker. Je kunt nu bij Wasco ook terecht voor gereviseerde onderdelen; onderdelen uit gebruikte installaties die als nieuw worden opgeknapt en nog prima een ronde meekunnen. “We hebben honderden leveranciers en duizenden klanten. Met ons enorme logistieke netwerk kunnen we het verschil maken. Als groothandel kunnen we de circulaire handel op gang brengen.”, aldus Joost Bloemers, productmanager onderdelen bij Wasco.

Nieuw! DMEGC 440 Wp TOPCon zonnepanelen

15/01/2024

Vanaf eind januari zijn de nieuwe DMEGC 440 Wp zonnepanelen bij Wasco uit voorraad leverbaar. Deze panelen zijn uitgerust met n-type TOPCon zonnecellen, wat een aanzienlijke prestatieverbetering geeft en een productgarantie van wel 25 jaar!

n-type TOPCon
Dit nieuwe type zonnecel geeft aanzienlijke prestatieverbeteringen van het zonnepaneel ten opzichte van voorloper p-type PERC. De paneelefficiëntie stijgt naar meer dan 22%. In de celkern wordt meer direct zonlicht omgezet in elektriciteit en ook bij lichte bewolking en/of schaduw presteert het paneel aanzienlijk beter. Ook zijn de zonnecellen beter bestand tegen hoge temperaturen, wat de levensduur ten goede komt. In jaar 30 ligt de opbrengst van het zonnepaneel nog altijd op 87,4% of hoger.

Voorloper
Op dit moment zijn ook nog 375 Wp en 410 Wp zonnepanelen bij Wasco uit voorraad leverbaar. Deze blijven beschikbaar zolang de voorraad strekt. Het is belangrijk om te weten dat de afmeting van het nieuwe 440 Wp paneel afwijkt van de voorlopers:
- zonnepaneel 375 Wp: 1755 x 1038 x 35 mm
- zonnepaneel 410 Wp: 1722 x 1134 x 30 mm
- zonnepaneel 440 Wp: 1762 x 1134 x 30 mm

Eén paneel of een pallet vol?
Deze zonnepanelen hebben we op voorraad in ons magazijn en zijn zowel per stuk als per pallet te bestellen:
- DMEGC PV-paneel 440Wp Full black TOPCon N-type 1762x1134x30 mm
- DMEGC PV-paneel 440Wp Full black TOPCon N-type 1762x1134x30 mm (pallet 36 stuks)

Makkelijk selecteren
Om productselectie zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben we ook voor deze nieuwe zonnepanelen pakketten samengesteld van zonnepanelen, omvormer en eventueel optimizers. Ook hebben we pakketten met bevestigingsmaterialen voor diverse opstellingen. Zo heb je met slechts een paar klikken alle componenten voor een complete installatie in de winkelmand!

Bekijk hier het nieuwe assortiment pv-panelen met 440 Wp.

Let op: De 375 Wp en 410 Wp zonnepanelen en de pakketten met/voor deze panelen blijven beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Alles gaat sneller met Danfoss Icon2 zoneregeling

02/01/2024

Met de Icon2™ serie biedt Danfoss een nauwkeurige en efficiënte regeling van vloerverwarming en -koeling die compatibel is met warmtepompen, hybride systemen en afleversets voor warmte en koude.

Dankzij het all-in-one ontwerp van de Icon2™ hoofdregelaar kan deze worden geconfigureerd als een bedraad of draadloos systeem of als een combinatie van beide. De regelaar is geschikt om tot 15 kamerthermostaten te verbinden en is dé flexibele oplossing voor vloerverwarmings- en vloerkoelings-toepassingen.