Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.

De Europese Green Deal

12/12/2019

Als dit voorstel wordt aangenomen dan heeft dat ook voor onze branche flink wat voeten in aarde. We hebben een aantal nieuwsberichten waarin meer informatie staat even voor jou opgesomd.

 • Wat staat er in de 'Green Deal' van de Europese Commissie? Vooralsnog is het een voorstel en als alle lidstaten hiermee instemmen zullen er nog veel details van het plan uitgewerkt moeten worden. Het uiteindelijke doel is om van Europa het eerste klimaatneutrale continent ter wereld te maken.
  Lees verder op Nu.nl
 • Timmermans wil haast maken in de strijd tegen klimaatverandering. Het gaat niet snel genoeg, dat is het motto van het gisteren gepresenteerde voorstel aan het Europees Parlement.
  Lees verder op NOS.nl
 • Als de lidstaten instemmen met dit voorstel, dan merken jij en ik er heel veel van. De haalbaarheid van de voornemens in het plan verschillen per thema. 
  Lees verder op NOS.nl
 • Centraal in de Green Deal staat de ambitie om Europa over dertig jaar klimaatneutraal te maken. Dat betekent dat de volledige uitstoot van broeikasgassen wordt gecompenseerd. In de plannen van Von der Leyen en Timmermans betekent dit dat de netto uitstoot van de EU nul is.
  Lees verder op Nu.nl
 • Milieuorganisaties vinden dat het plan nog niet ver genoeg gaat. Het is dweilen met de kraan open!
  Lees verder op AD.nl