Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Ruimte-inventarisatie bij de overstap naar een (hybride-)warmtepomp

28/03/2024
Bij het verduurzamen van een woning zien consumenten vaak over het hoofd dat er extra ruimte nodig is voor de technische installatie. Waar een mechanische ventilatiebox gemakkelijk in een hoekje op zolder past en een cv-ketel in een keukenkast kan worden geplaatst, vormt de ruimte dat een (hybride-)warmtepomp inneemt al snel een uitdaging. Waar moet je als installateur op letten voordat je een advies uitbrengt?

Volledig vernieuwd! De Delta-Discovery Air warmtepompbehuizing mét WindShield

26/03/2024

De volledig vernieuwde Delta-Discovery Air warmtepompbehuizing is de tweede generatie van deze succesvolle productlijn. De behuizing is niet alleen verbeterd, maar nu ook leverbaar met opties zoals het unieke WindShield en te openen achterpaneel. 

De Delta-Discovery Air warmtepompbehuizing is ontwikkeld in samenwerking met installateurs, bouwondernemingen, warmtepompfabrikanten en eindklanten (o.a. woningcorporaties). Deze aanpak heeft ertoe geleid dat alle wensen uit de markt zijn meegenomen in het ontwikkelingsproces. Met als resultaat een strakke en efficiënte behuizing die een optimaal comfort biedt aan de eindklant, maximale bescherming van de warmtepomp en makkelijk te bereiken is voor de installateur.

De Delta-Discovery Air is leverbaar in verschillende formaten waardoor hij een optimale oplossing bied voor elk dak. Deze behuizing is geschikt voor zowel monoblock als split-unit systemen.

 

Ventilatieventielen: functionaliteit ontmoet stijl

11/03/2024

Ventilatie is een essentieel onderdeel van elk gebouw, maar dat betekent niet dat de esthetiek eronder hoeft te lijden. Ventilatieventielen, ook bekend als luchtventielen, bieden niet alleen functionele voordelen, maar voegen ook een decoratief accent toe aan de ruimte. Hoe combineer je optimale luchtkwaliteit met esthetische overwegingen? Met ventilatieventielen. 

Waterbesparingstips: 5 innovatieve oplossingen

11/03/2024

Als installateur heb je veel voordeel van de meest efficiënte oplossingen voor jou en je klanten. Ook op het gebied van sanitair gebeurt er veel in de markt. Waterbesparing wordt steeds belangrijker, niet alleen vanuit milieuoogpunt, maar ook vanwege de kostenbesparingen die het met zich meebrengt voor huiseigenaren. Chantal Timmer, productmanager sanitair bij Wasco, is regelmatig in gesprek met toonaangevende merken in de sanitairindustrie. Chantal zette de meest innovatieve producten en technologieën voor je op een rij. Tips die niet alleen water besparen, maar ook jouw installatiewerk efficiënter maken.

Hier zijn 5 tips die je in overweging kunt nemen:

Het vizier op de toekomst van de installatiewereld

07/03/2024

Doordat de ontwikkelingen binnen het vakgebied installatietechniek blijven doorrazen, is het soms best lastig om overzicht te houden. 2024 brengt opnieuw aanpassingen in regelgeving en nieuwe onzekerheden vanuit het maatschappelijke speelveld. We hebben de feiten geïnventariseerd en in dit artikel inzichtelijk voor je gemaakt. 

Nieuw: de Alfea Extensa M monobloc van Atlantic

19/03/2024

Atlantic presenteert haar nieuwste lucht/water warmtepomp; de Alfea Extensa M monoblock. De ideale warmtepomp voor verwarmingsinstallateurs die CV ketels plaatsen.

De monoblock buitenunit van de Alfea Extensa M onderscheidt zich met een stijlvol uiterlijk en een stille, veilige werking. Deze nieuwe monoblock-range staat garant voor:
- één van de stilste warmtepompen
- betrouwbaar Europese kwaliteits product
- installatiegemak: alle componenten onder 1 mantel
- zeer efficiënt en voordelige prijs

En met een capaciteit van 5-11 kW en een watertemperatuur tot 60 °C, past deze warmtepomp zowel in nieuwbouw oplossingen als bestaande bouw. Voor alleen verwarming is er een single uitvoering, eventueel te combineren met een losse boiler. Voor verwarming en warm water is er een DUO boil met een inhoud van 190 of 230 liter* beschikbaar.

* later dit jaar beschikbaar

Ventilatie in gestapelde bouw verduurzamen

28/02/2024

Bij renovatie van gestapelde bouw zorgen het kanaalwerk en de beschikbare ruimte voor de grootste belemmeringen als het gaat om ventilatie. Ondanks dat ventilatie belangrijk is voor een gezond binnenklimaat, treft Wouter Meeuws van DUCO in de praktijk vaak nog slechte ventilatie aan. In sommige gevallen ontbreekt een ventilatiesysteem zelfs. Voor de renovatie van gebouwen tot aan 15 appartementen bestaan er oplossingen, waarbij belemmeringen van kanaalwerk en ruimte niet meer aan de orde zijn. In dit artikel lichten we collectieve ventilatie met vraagsturing toe. 

Ubbink Ventus Valetis - De logische WTW combinatie

29/02/2024

Word dakwijs met Ubbink 

Een efficiënt en goed presterend dak realiseren is niet inspelen op een vraag, het is voldoen aan de gestelde eisen! In een notendop zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden: de constructie, de isolatiewaarden van het dak, de lucht- en waterdichtheid van het dak, de aansluitingen en doorvoeren én een maximaal renderende energieopwekking. Wat in één zin is samengevat, vergt echter veel ontwerpvaardigheden, oplossingsgerichtheid en kunde van de mensen die het dak opgaan.

Iedere (energie)component op het dak stelt specifieke eisen. De luchttoevoer mag niet naast de ontspanningsleiding van de riolering of de ventilatieluchtafvoer geplaatst worden. Terwijl je bij zonnepanelen schaduw wilt voorkomen. Daarnaast moet je bij het ontwerp rekening houden met de schacht, muren en kamers binnenshuis. En juist daar, waar installateurs en bouwers elkaar tegenkomen, maakt de combinatie Ventus-Valetis het onderscheid.

De Ventus-Valetis combinatie bij Wasco

Voor zowel de luchttoevoer Ventus als luchtafvoer Valetis geldt dat de doorvoeren loodrecht door het dak geplaatst worden. Fijn voor de installateur die een rond gat in het dak maakt in plaats van een ovaal. Bovendien is het gat kleiner en exacter (lucht- en waterdicht) af te werken. Maar ook binnenshuis bieden deze haakse doorvoeren voordelen. Zo kan het leidingwerk tegen het dak geplaatst worden en neemt het minder ruimte in.

Daarnaast bewijzen de Ventus en Valetis hun klasse op het dak. Tijdwinst wordt geboekt door de ronde doorvoeren én de traploze instelling van de Ventus. Terwijl de Valetis de helling van het dak volgt. Door de beperkte opbouwhoogte - slechts 140 mm – voorkom je met het Valetis-luchtafvoersysteem schaduwen op de zonnepanelen. Én voor de Valetis is bijna overal op het hellende dak plaats, wat het ontwerp voor zowel binnen als buiten vereenvoudigd.
Dat maakt de keuze voor de Valetis-Ventus combinatie niet alleen heel logisch, maar ook bijzonder renderend.

Bekijk hier het Ventus-Valetis assortiment van Wasco.

Prefabricage en efficiënte planning vereenvoudigen renovatieprojecten

22/02/2024

In Almere Haven vond er een grootschalig renovatieproject plaats, waarbij woningcorporatie De Alliantie 160 woningen heeft voorzien van hybride warmtepompen. In samenwerking met Comfort Partners en Wasco werd vooraf een maatwerkplan gemaakt. Er werden hoge prioriteiten gesteld aan het beperken van overlast, vervoersbewegingen en verpakkingen. Een ander belangrijk aandachtspunt in de voorbereiding van het renovatieproject was een logistieke planning waarbij installateurs vlot door konden werken. 

Warmtepompsystemen zonder buitenunit de oplossing voor renovatieprojecten

21/02/2024

Bij renovatieprojecten lopen installateurs bij hun poging tot verduurzaming vaak tegen aspecten aan die bepaalde aanpassingen verhinderen. Ruimtegebrek en geluidsregels zijn daar bij bestaande woningen voorbeelden van. Om ook die woningen te kunnen voorzien van duurzamere installaties komen steeds meer fabrikanten met nieuwe oplossingen. Als het gaat om warmtepompinstallaties winnen warmtepompen zonder buitenunit ontzettend aan populariteit. Frank Agterberg, voorzitter van Vereniging Warmtepompen, bestudeerde de impact van deze innovatie: een trend met potentie. 

Enevator Store: Het beste rendement regel je zo!

01/03/2024

Dankzij een inhoud van 445 liter en een vermogen van 8kW is de Enevator Store van A.O. Smith de grootste warmtepompboiler van Europa. Maar, hoe haal je nou het allerbeste rendement uit deze warmtepompboiler? De installatie is eenvoudig omdat het een monoblock systeem is. Daarbij regelt deze boiler tijdens gebruik zelf het hoogst haalbare rendement afhankelijk van de warmwater-afname. Maar, voor dat hoogst haalbare rendement zijn de keuze van het model en de standplaats van de boiler van zeer groot belang.

Welk model kies je?
Welk model van de Enevator Store je wilt installeren, is afhankelijk van:
- Hoeveel warm water heb je nodig?
- Binnen hoeveel tijd moet dat beschikbaar zijn?
- Hoe warm moet dat water zijn?

De Enevator Store kan gebruikt worden in twee modes: de efficiency modus en de hybride modus. Als je het toestel volledig als warmtepomp wil gebruiken gebruik je de efficiency-modus. Is het tapgedrag niet altijd hetzelfde, maar wil je wel altijd de zekerheid van warm water? Kies dan voor de hybride-modus. Dan reageert de Enevator Store op het tapgedrag en schakelt er een elektrisch element bij zodra dat nodig is.

Bijvoorbeeld:
Stel dat je binnen 60 minuten 850 liter water nodig hebt van minimaal 38 °C.

Als je de Efficiency Modus gebruikt, past een CAWH 8-455-12 het beste bij jouw situatie. Als je echter gebruik wil maken van de Hybride Modus dan kom je in deze situatie uit op de CAWH 8-455-6. In de video wordt dit verder uitgelegd.

De salderingsregeling blijft

15/02/2024
De Eerste Kamer stemde met een meerderheid tegen het uitfaseren van de salderingsregeling. Dat betekent dat het plan van demissionair klimaatminister Jetten om deze subsidie af te bouwen van de baan is. Huiseigenaren die pv-panelen hebben of willen aanschaffen, kunnen de stroom die ze terugleveren blijven wegstrepen tegen de stroom die ze afnemen van het elektriciteitsnet. Dat is goed nieuws voor huiseigenaren en voor installateurs.

Cashback-actie op Daikin Altherma warmtepompen

15/02/2024

Tot 15 maart kan de consument bij aankoop van een Daikin Altherma warmtepomp € 500,- cashback ontvangen! Daarbij kan de klant kiezen uit alle types Altherma warmtepompen

Vanaf 6 februari 2024 kunnen consumenten voor alle types Daikin Altherma warmtepompen een cashback van € 500,- terugvragen. De consument kan tot 15 maart mee doen aan de actie middels het uploaden van de getekende offerte of aankoopbewijs via de mail die gestuurd wordt na het opvragen van de vouchercode. De uiterlijke registratiedatum in Daikin’s garantiesysteem Stand By Me is 31-12-2024.

Meer weten over de cashback-actie?
Alle informatie en de werkwijze over de Daikin cashback actie is te vinden op de actiepagina. Hier vind je de looptijd, specifieke en algemene actievoorwaarden over deze en andere acties.

De doorlooptijd van warmtepompinstallaties verkorten: dit kun je al doen!

12/02/2024
De wettelijke verplichting om een cv-ketel minimaal te vervangen door hybride installatie met een warmtepomp zorgt voor een enorme capaciteitsdruk in de installatiewereld. Installateurs moeten bij bestaande woningen omschakelen van routinewerk naar complexere installaties. Klantwerving, verkoop, voorbereiding en montage lopen daarbij al snel op tot 32 uur, volgens een onderzoek van Techniek Nederland. Een warmtepompinstallatie kost daarmee 4 keer zoveel tijd als de installatie van een cv-ketel. Hoe kun je dit verkorten?

Onderdelen opknappen en hergebruiken: Wasco doet het, doe je mee?

05/02/2024
Waarom nieuwe onderdelen gebruiken als opgeknapte onderdelen net zo goed zijn? Daarnaast zijn gereviseerde onderdelen – ook wel refurbished onderdelen genoemd - tegenwoordig met regelmaat beter verkrijgbaar, goedkoper en qua fabricage veel milieuvriendelijker. Je kunt nu bij Wasco ook terecht voor gereviseerde onderdelen; onderdelen uit gebruikte installaties die als nieuw worden opgeknapt en nog prima een ronde meekunnen. “We hebben honderden leveranciers en duizenden klanten. Met ons enorme logistieke netwerk kunnen we het verschil maken. Als groothandel kunnen we de circulaire handel op gang brengen.”, aldus Joost Bloemers, productmanager onderdelen bij Wasco.

Water als bronenergie voor warmtepompen

30/01/2024

We kennen de lucht-waterwarmtepomp die met buitenlucht het huis verwarmen. Minder bekend is de grondgebonden warmtepomp, ook wel de water-waterwarmtepomp genoemd. Deze zie je vooral bij nieuwbouw. Omdat hiervoor diep gegraven moet worden is dit vaak voor de bestaande bouw geen optie. Maar wat als we hiervoor opgevangen regenwater als bronenergie gebruiken?