Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.

Geen ruimtegebrek meer bij renovatie met de Bosch Compress 2000 warmtepomp

06/02/2024

Juist bij renovatie is er steeds meer aandacht voor verduurzaming: wat is (echt) nodig, wat is er mogelijk? En vooral, hoe houdt je voor je klant het kostenplaatje in de hand? Oftewel, welke maatregelen zorgen voor maximaal resultaat tegen verantwoorde kosten? Natuurlijk wordt eerst gekeken naar ‘de schil’, dus naar de bouwkundige aspecten zoals isolatie en beglazing. Vervolgens komt ook snel de installaties in het vizier. Hoe zorg je zo duurzaam mogelijk voor warmte en warm water? Zijn er mogelijkheden voor een warmtepomp? Zo ja, dan moet het ook nog efficiënt en praktisch uitvoerbaar zijn tegen aanvaardbare kosten.

Bespaar ruimte, tijd en kosten

Bij renovatie is ook de beschikbare ruimte voor een (hybride-)warmtepomp vaak een obstakel. Dan is een warmtepomp met alleen een buitenunit een uitkomst. Dat scheelt tijd en kosten bij installatie en er is binnen weinig tot geen ruimte nodig. Vooral dat laatste is een belangrijk voordeel bij aanpassingen in een bestaande situatie. Met de Bosch Compress 2000 AW Full biedt Nefit Bosch een krachtige warmtepomp met alleen een buitenunit. Deze aanwinst in het assortiment is dus bij uitstek geschikt voor renovatie. De Compress 2000 AWF biedt mogelijkheid voor plaatsing op balkons, aan de muur of op de grond. Dit geeft je als installateur maximale plaatsingsvrijheid. Dankzij de brede vermogensrange van 4 tot 30 kW is deze warmtepomp geschikt voor individuele woningen, maar ook voor bijvoorbeeld kleine appartementencomplexen.

Makkelijk toepasbaar, uitstekende prestaties

Met een full-monoblock buitenunit waarin alle warmtepomp-techniek is geïntegreerd, wordt het installatiewerk aanzienlijk geminimaliseerd. Weliswaar heb je als installateur extra werk aan bekabeling, maar dat weegt alleszins op tegen besparing op andere werkzaamheden. De warmtepomp is voorgevuld met koelmiddel R32 en zorgt hiermee voor een lagere CO2-uitstoot. Voor de installatie is geen specifieke koudemiddelcertificering vereist. De warmtepomp met energielabel A+++ tot A+ werkt bij buitentemperaturen tussen -25ºC en +43ºC en heeft een hoge (S)COP tot 5,15 (A7/W35).

Flexibel met veel varianten

Ongeacht of jouw klant gaat voor een volledige gasloze optie (all-electric) of een hybride installatie, de Compress 2000 AWF kan in beide situaties worden ingezet. Kies je nu voor hybride, dan kan je klant later alsnog gemakkelijk overstappen naar all-electric verwarmen. Hiervoor is alleen het elektrisch element nodig, dat als losse accessoire verkrijgbaar is. Zo ben je flexibel en voorkom je dat jouw klant in de toekomst nog een keer moet investeren in een geheel nieuwe installatie. De Compress 2000 AWF-serie kent 3 formaten met in totaal maar liefst 11 varianten. Hiermee is voor elke vraag een passende oplossing mogelijk. Zeker omdat deze warmtepomp bijzonder eenvoudig is in te passen in de meeste cv-installaties. Voor warm water heeft Nefit Bosch ruime keuze uit bijpassende boilers. Bovendien is een koelfunctie standaard beschikbaar. Voor de grote vermogensvraag, in geval van bijvoorbeeld appartementencomplexen of bedrijfsruimten, kunnen tot zes units in cascade worden gekoppeld met tot 180 kW verwarmingsvermogen.

Extra aantrekkelijke subsidies

Goed nieuws als het gaat om de investering die je klant moet doen! De Compress 2000 AWF kent op zich al een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding, maar daar bovenop is er een extra hoog subsidiebedrag van toepassing in verhouding tot de aanschafkosten. Al met al voldoende argumenten om deze slimme warmtepomp serieus mee te nemen in je overwegingen bij renovatie. Meer over de technische details vind je hier.

 

► Meer over dit onderwerp? Bekijk de themapagina Toekomstbestendige Renovatie!