Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

De salderingsregeling blijft

15/02/2024
De Eerste Kamer stemde met een meerderheid tegen het uitfaseren van de salderingsregeling. Dat betekent dat het plan van demissionair klimaatminister Jetten om deze subsidie af te bouwen van de baan is. Huiseigenaren die pv-panelen hebben of willen aanschaffen, kunnen de stroom die ze terugleveren blijven wegstrepen tegen de stroom die ze afnemen van het elektriciteitsnet. Dat is goed nieuws voor huiseigenaren en voor installateurs.

Geen ruimtegebrek meer bij renovatie met de Bosch Compress 2000 warmtepomp

06/02/2024

Juist bij renovatie is er steeds meer aandacht voor verduurzaming: wat is (echt) nodig, wat is er mogelijk? En vooral, hoe houdt je voor je klant het kostenplaatje in de hand? Oftewel, welke maatregelen zorgen voor maximaal resultaat tegen verantwoorde kosten? Natuurlijk wordt eerst gekeken naar ‘de schil’, dus naar de bouwkundige aspecten zoals isolatie en beglazing. Vervolgens komt ook snel de installaties in het vizier. Hoe zorg je zo duurzaam mogelijk voor warmte en warm water? Zijn er mogelijkheden voor een warmtepomp? Zo ja, dan moet het ook nog efficiënt en praktisch uitvoerbaar zijn tegen aanvaardbare kosten.

Subsidie warmtepompen verhoogd van 20% naar 30%

02/11/2021

De ISDE (Investering Subsidie Duurzame Energie) voor een (hybride) warmtepomp gaat vanaf 2022 omhoog! Deze extra subsidie is bedoeld om de (hybride) warmtepomp een aantrekkelijk alternatief te maken voor de gasketel.

Vanaf 2026 hybride warmtepomp verplicht bij vervanging cv-ketel

17/01/2024

Het kabinet kondigde 17 mei 2022 aan dat vanaf 2026 een hybride warmtepomp verplicht wordt voor het verwarmen van woningen wanneer de cv-ketel vervangen dient te worden. Dus is jouw klant vanaf 2026 toe aan het vervangen van de cv-ketel? Dan moet hij op zijn minst overstappen naar een hybride oplossing met cv-ketel, of beter nog naar een andere duurzame oplossing waarbij de cv-ketel helemaal niet meer nodig is.

Met deze maatregel wil het kabinet de transitie naar duurzame energie versnellen. De omslag moet samen met installateurs en leveranciers gemaakt worden. Om de transitie zo vlot mogelijk te maken, biedt de overheid een subsidie aan voor de aanschaf van een pomp. Die bedraagt 30% van de aankoopprijs. Het kabinet heeft daar tot en met 2030 150 miljoen euro per jaar voor uitgetrokken.

De nieuwe salderingsregeling: Wat moet je weten?

09/06/2022

De overheid heeft het voornemen om vanaf 1 januari 2025 de nieuwe salderingsregeling in te laten gaan. Hier kun je van je klanten best wat vragen over verwachten. Wat houdt deze nieuwe regeling in en wat is het verschil met de huidige regeling? We leggen uit wat je moet weten over de nieuwe salderingsregeling zodat jij goed voorbereid je klant te woord kunt staan.

De huidige regeling
Op dit moment wordt de opgewekte energie uit zonnepanelen jaarlijks verrekend met het energieverbruik in de woning. Alle energie die iemand niet direct verbruikt wordt teruggeleverd aan het energienet. Met de huidige salderingsregeling is het gunstig om zelf stroom op te wekken, omdat deze tegen hetzelfde tarief wordt weggestreept als de stroom die wordt afgenomen. Alleen over het netto (gesaldeerde) verbruik betaalt de klant verbruikskosten, energiebelasting en btw.
Wordt er meer stroom verbruikt dan opgewekt, dan levert de energieleverancier het verschil. Wordt er juist meer stroom opgewekt dan verbruikt, dan wordt het teruggeleverd aan het elektriciteitsnet en wordt een terugleververgoeding uitgekeerd. Elke energieleverancier bepaalt zelf de terugleververgoeding. Deze ligt gemiddeld tussen 3 en 12 cent per kWh. 
Wekt jouw klant meer stroom op dan hij verbruikt, adviseer de klant dan om te kijken naar de energieleveranciers met een hoge terugleververgoeding.

 

Duurzame oplossingen voor jouw klant

09/08/2021

Wij hebben berekend wat de verduurzaming van een bestaande woning kost aan de hand van 3 meest voorkomende situaties.  

1.    Energieverbruik (investering)
2.    Energieopbrengst (besparing)  
3.    Financiële energie (subsidie)

Rob van Houten (Technisch adviseur gespecialiseerd in duurzame oplossingen) geeft hieronder in hoofdlijnen duurzame oplossingen aan en de mogelijke terugverdientijd. Deze berekeningen zijn voor iedereen toepasbaar. 

ISDE met 5 jaar verlengd

15/09/2020

De Investersingssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is met 5 jaar verlengd. Dat heeft minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. 

Kabinet presenteert Klimaatakkoord

28/06/2019

Op vrijdag 28 juni heeft het Kabinet het Klimaatakkoord gepresenteerd. In dit akkoord staan de afspraken en voorstellen om in Nederland de CO2-uitstoot te verminderen. Minister Wiebes, minister Ollongren, minister Schouten en staatssecretaris Van Veldhoven hebben in een persconferentie kort uitgelegd wat het Klimaatakkoord inhoudt. 

€1.000,- voor opleiding F-Gassen Categorie 2!

14/12/2021

Om airco’s en warmtepompen te installeren heb je het F-Gassen certificaat nodig. Vanaf 1 januari 2022 is het mogelijk om deze opleiding te volgen bij ons WasCollege mét 1.000 euro subsidie! Wat is er nu mooier dan geld krijgen voor een opleiding die je volgt. Het gaat om een landelijke subsidie van de overheid voor de Agro-, Groen en Koudetechniek, dus op is ook écht op!