Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.

Lever oude pompen in!

29/08/2023

Oude circulatiepompen kun je inleveren bij elke Wasco vestiging. Het maakt niet uit welk merk, type of model circulatiepomp je wilt inleveren. Kapot of werkend, met of zonder kabel, alle pompen komen in aanmerking. Het enige wat we vragen is om de pomp droog te retourneren.

Circopomp heeft samen met Wasco, andere groothandels en de meest voorkomende pompfabrikanten een samenwerkingsverband opgezet. Het doel van de samenwerking is om zoveel mogelijk materialen van de pompen te hergebruiken. Wij gaan alle defecte pompen naar de fabrikanten terugbrengen. Alle goedwerkende onderdelen worden hergebruikt voor het maken van nieuwe pompen, van de overige materialen worden weer grondstoffen gemaakt.

Doe ook mee!
Meedoen is eenvoudig. Vanaf eind april vind je op elke Wasco vestiging een inzamelkist. Hierin verzamelen wij alle oude circulatiepompen. De pompen worden op sociale werkplaatsen gesorteerd waarna de fabrikanten zelf hun eigen pompen beoordelen en zorgen dat elk onderdeel opnieuw gebruikt wordt.

Doe je ook mee met dit mooie initiatief? Lever je oude circulatiepompen in bij je Wasco vestiging. Bij meer dan 50 pompen per jaar, wordt het interessant om een eigen inzamelpunt te hebben. Laat het hier weten en Circopomp neemt contact met je op.

Volledig circulair
Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Grondstoffen worden dan hergebruikt en zo is er minder tot geen afval mee. Om dit te bereiken is er nog veel werk te doen. Daarom komen de tien marktleiders nu in actie met het Circulair Keteninitiatief voor pompen!

Jaarlijks komen er 830.000 nieuwe circulatiepompen op de Nederlandse markt en hierdoor belandt 1.900.000 kilo aan oude pompen op de afvalberg. Door deze oude pompen in te zamelen kunnen we ze samen een tweede leven geven en verspillen we geen waardevolle materialen.