Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Welke invloed hebben installateurs op overbelasting van het elektriciteitsnet?

10/04/2024
Nu steeds meer apparatuur en voertuigen vanuit het duurzaamheidsaspect werken op elektriciteit, komt er steeds meer druk op het elektriciteitsnet door pieken in zowel de afname (verbruik) als het aanbod (teruglevering) van elektriciteit. In andere woorden: netcongestie. Op netwerkniveau vraagt dit grootschalige aanpassingen om de doelstellingen van de energietransitie te kunnen halen. Op kleine schaal kunnen installateurs van grote toegevoegde waarde zijn. Hieronder schetsen we mogelijke adviezen richting de consument en ontwikkelingen om rekening mee te houden.

Trap het aircoseizoen sterk af met deze informatiebrochures en promotiematerialen

29/03/2024
Ze zijn er weer, volledig up-to-date! Vernieuwde informatiebrochures die niet alleen jou door de wondere wereld van airconditioners en toebehoren gidsen, maar ook heldere informatie die consumenten wegwijs maakt. Wil je jouw voorkeursmerk promoten bij jouw potentiële klanten? Ons professionele promotiemateriaal is gratis; hiermee kun je consumenten helpen de juiste keuzes te maken op basis van jouw professionele advies!

Brandwerende systemen van Walraven Pacifyre®

12/03/2024

Passieve brandbescherming vormt een integraal onderdeel van bouwkundige brandpreventie. Deze vorm van preventie voorkomt dat een brand zich in en rond het gebouw kan verspreiden. Het geeft gebruikers van een pand tijd om op een veilige manier te kunnen vluchten, terwijl ook de schade aan het pand en het milieu zo veel mogelijk wordt beperkt.

Het is daarom van groot belang dat brandbescherming op een juiste manier én met de juiste materialen wordt aangebracht. Opvallend genoeg blijkt in de praktijk vaak dat bijvoorbeeld de afgedichte doorvoeringen niet aan de vereiste brandveiligheidsnormen voldoen. Hierdoor moet aangebrachte brandbescherming later alsnog vervangen worden.

Walraven biedt met Pacifyre® een uitgebreid assortiment afdichtingsproducten, die ervoor zorgen dat brand zich niet verder kan uitbreiden. Walraven heeft brandwerende technieken aan de bestaande productlijn toegevoegd en kan zo een compleet brandwerend systeem aanbieden. De Pacifyre® producten zijn getest in zowel de eigen Walraven testfaciliteit, als bij een geaccrediteerde faciliteit en alle producten hebben een CE-markering.

Ventilatieventielen: functionaliteit ontmoet stijl

11/03/2024

Ventilatie is een essentieel onderdeel van elk gebouw, maar dat betekent niet dat de esthetiek eronder hoeft te lijden. Ventilatieventielen, ook bekend als luchtventielen, bieden niet alleen functionele voordelen, maar voegen ook een decoratief accent toe aan de ruimte. Hoe combineer je optimale luchtkwaliteit met esthetische overwegingen? Met ventilatieventielen. 

Waterbesparingstips: 5 innovatieve oplossingen

11/03/2024

Als installateur heb je veel voordeel van de meest efficiënte oplossingen voor jou en je klanten. Ook op het gebied van sanitair gebeurt er veel in de markt. Waterbesparing wordt steeds belangrijker, niet alleen vanuit milieuoogpunt, maar ook vanwege de kostenbesparingen die het met zich meebrengt voor huiseigenaren. Chantal Timmer, productmanager sanitair bij Wasco, is regelmatig in gesprek met toonaangevende merken in de sanitairindustrie. Chantal zette de meest innovatieve producten en technologieën voor je op een rij. Tips die niet alleen water besparen, maar ook jouw installatiewerk efficiënter maken.

Hier zijn 5 tips die je in overweging kunt nemen:

Ook een nieuw rookgasafvoersysteem bij een nieuwe cv-ketel

04/03/2024
Wist je dat het wettelijk verplicht is om bij de vervanging van een cv-ketel ook het complete rookgasafvoersysteem te vernieuwen? Nog te vaak wordt dat — onder andere uit kostenoverwegingen — niet gedaan. Bob Peters, Sales Manager Installatie bij Ubbink, ziet het in de praktijk regelmatig gebeuren: de cv-ketel wordt vervangen, maar het bestaande rookgasafvoersysteem blijft hangen. Met alle risico’s van dien. Installateurs hebben de belangrijke taak om ervoor te zorgen dat de consument aan de wettelijke eisen voldoet.

Ventilatie in gestapelde bouw verduurzamen

28/02/2024

Bij renovatie van gestapelde bouw zorgen het kanaalwerk en de beschikbare ruimte voor de grootste belemmeringen als het gaat om ventilatie. Ondanks dat ventilatie belangrijk is voor een gezond binnenklimaat, treft Wouter Meeuws van DUCO in de praktijk vaak nog slechte ventilatie aan. In sommige gevallen ontbreekt een ventilatiesysteem zelfs. Voor de renovatie van gebouwen tot aan 15 appartementen bestaan er oplossingen, waarbij belemmeringen van kanaalwerk en ruimte niet meer aan de orde zijn. In dit artikel lichten we collectieve ventilatie met vraagsturing toe. 

Prefabricage en efficiënte planning vereenvoudigen renovatieprojecten

22/02/2024

In Almere Haven vond er een grootschalig renovatieproject plaats, waarbij woningcorporatie De Alliantie 160 woningen heeft voorzien van hybride warmtepompen. In samenwerking met Comfort Partners en Wasco werd vooraf een maatwerkplan gemaakt. Er werden hoge prioriteiten gesteld aan het beperken van overlast, vervoersbewegingen en verpakkingen. Een ander belangrijk aandachtspunt in de voorbereiding van het renovatieproject was een logistieke planning waarbij installateurs vlot door konden werken. 

De salderingsregeling blijft

15/02/2024
De Eerste Kamer stemde met een meerderheid tegen het uitfaseren van de salderingsregeling. Dat betekent dat het plan van demissionair klimaatminister Jetten om deze subsidie af te bouwen van de baan is. Huiseigenaren die pv-panelen hebben of willen aanschaffen, kunnen de stroom die ze terugleveren blijven wegstrepen tegen de stroom die ze afnemen van het elektriciteitsnet. Dat is goed nieuws voor huiseigenaren en voor installateurs.

Nieuw bij Wasco: Haal alle warmte uit radiatoren met Heatfan radiatorventilatoren

20/12/2023

Vanaf nu zijn de radiatorventilatoren van Heatfan verkrijgbaar bij Wasco. Deze ventilatoren zijn ontworpen om alle warmte uit de verwarming blazen en dragen op deze manier bij aan een efficiëntere en effectievere warmteverdeling in huis. Dit is niet alleen heel comfortabel, het scheelt de consument ook in de maandelijkse kosten.

Doordat de Heatfan radiatorventilatoren de warmteafgifte van radiatoren verhogen, zorgen ze ervoor dat een ruimte sneller opwarmt. En dankzij de verhoogde warmteafgifte kan de temperatuur van een radiator of convector worden verlaagd, terwijl er niets wordt ingeleverd op de capaciteit. Dit heeft dus ook meteen een gunstig effect op de levensduur van de ketel of warmtepomp.

 

Zacht water dankzij de waterontharders van Pentair

10/10/2023

De Pentair Foleo en Pentair Evolio zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Wasco. Deze waterontharders voorkomen problemen door kalkaanslag, dus dat betekent; goed nieuws voor leidingen en toestellen. De waterontharders van Pentair geven het leven weer glans.

Water- en energiebesparende Ceraplan kranen

11/01/2023
De serie Ceraplan is al tientallen jaren een klassieker onder de kranen, maar is onlangs opnieuw ontworpen en past daardoor nog beter bij de uitdagingen van de huidige tijd, met een perfecte balans tussen stijl en technologie. De kranen zien er moderner en slanker uit en de bediening is eenvoudiger en soepeler dan voorheen.

Slim sanitair voor in de badkamer

02/12/2022

Stel: je installeert een douchegoot om het wegstromende water op te vangen en af te voeren. Jouw klant kiest nu voor een wtw-douchegoot, dan warmt hij ook nog eens het water deels op wat nog uit de douchekop moet komen. 2 vliegen in een klap dus! En zo zijn er nog veel meer handige, slimme producten die je installeert voor de ene functie, maar die meer kunnen doen. 

Storingscodezoeker Live

06/12/2022

Je bent bij een klant. Je staat voor de cv-ketel en die geeft een storingscode weer. Ga naar de storingscodezoeker op wasco.nl en vind binnen no-time de oplossing voor het probleem!

Subsidie warmtepompen verhoogd van 20% naar 30%

02/11/2021

De ISDE (Investering Subsidie Duurzame Energie) voor een (hybride) warmtepomp gaat vanaf 2022 omhoog! Deze extra subsidie is bedoeld om de (hybride) warmtepomp een aantrekkelijk alternatief te maken voor de gasketel.