Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Sanibroyeur grijswater pompen

14/03/2021

Naast de bekende Sanibroyeur vermalers bestaat het SFA assortiment uit een gamma dompelpompen, condenspompen, opvoerinstallaties en een serie vuilwaterpompen voor een breed scala aan huishoudelijke toepassingen.

De compacte en stille vuilwaterpompen kunnen eenvoudig en zonder ingrijpende werkzaamheden worden geïnstalleerd. Met een Sanidouche, Sanivite of Sanispeed kan je waar je maar wilt in huis een nieuwe douche, bad, keuken of wasplaats creëren, ook op plaatsen waar het water niet onder natuurlijk afschot weggevoerd kan worden zoals bijvoorbeeld een kelder. Maar ook de afvoer van de spoelbak van die buitenkeuken is geen probleem meer! Ook in meer commerciële toepassingen zoals bijvoorbeeld kapperszaken, restaurantkeukens of tandartspraktijken zijn deze pompen perfect inzetbaar.

De onderhoudsarme Easy Drain is een groot succes!

14/03/2021

Sinds vorig jaar is de onderhoudsarme Easy Drain douchegoot leverbaar. De Easy Drain Compact Clean en ombouwsets voor bestaande drains zijn een groot succes! Dankzij de nieuwste Dryphon techniek wordt schoonmaken flink geminimaliseerd. 

Een kleine portemonnee vereist slimme productkeuze

14/03/2021

De COVID-pandemie heeft ervoor gezorgd dat we nu vaker onze handen wassen. Met zelfsluitende wastafelkranen van Delabie verbeteren we de handhygiëne, doordat er geen fysiek contact is met de kraan na het spoelen van de handen. Mogelijke bacteriën of virussen aanwezig op de grepen worden dus niet opnieuw overgedragen op de handen.

ROB VERTELT: Een gezond binnenklimaat begint met ventilatie

03/02/2021

Werken, sporten, ontspannen; tijdens de wintermaanden doen we dat vaak binnen. We zitten er dan het liefst warmpjes bij, met de ramen dicht om tocht te voorkomen. In de loop van de dag beginnen we te gapen en concentreren wordt lastiger. Een gebrek aan verse lucht, of eigenlijk een teveel aan CO2, is hier vaak de oorzaak van. De luchtkwaliteit is dan niet meer op peil.

Hoe kun je dit voorkomen?
Ventileren, ventileren en nog eens ventileren Als mens zijn we eigenlijk de grootste vervuilers in een ruimte. We ademen CO2 uit en produceren zo’n 2 tot 5 liter vocht per dag. Dit komt in de lucht en daarom moet je goed ventileren. Dit is echt de belangrijkste manier om de luchtkwaliteit op peil te houden. Je wilt alleen geen last hebben van tocht, dus wil je op een gecontroleerde manier ventileren. Dit kan bijvoorbeeld met een WTW-installatie.

Slim ventilatiesysteem
Om een WTW-installatie optimaal te laten werken, kun je sensoren in verschillende ruimtes laten meten hoeveel CO2 en vocht er in de lucht zit. Als er bijvoorbeeld meer mensen in een ruimte plaatsnemen, zorgt de installatie voor meer verse lucht. Hiermee voorkom je ook dat er door te veel vocht bacterie- en schimmelgroei ontstaat. De luchtkwaliteit blijft zo op een constant niveau.

Luchtreiniger ondersteunt
Om de luchtkwaliteit in gebouwen nog verder te verbeteren, kun je luchtreinigers gebruiken. Deze halen stof- en vuildeeltjes uit de lucht die door bouwmaterialen, meubels, kleding en elektrische apparaten worden afgescheiden. Er zijn grote verschillen tussen soorten en typen luchtreinigers. Vergelijk voor de aanschaf daarom de prestaties, het geluidsniveau en het energieverbruik. Kijk ook goed naar het soort en de grootte van de ruimte waarin de luchtreiniger gebruikt wordt.

Comfortabel wonen
Wij willen comfortabel wonen en daar horen tocht en schimmelgroei niet bij. Ventileren is de sleutel tot succes en een luchtreiniger kan, waar het nodig is, fantastisch bijsturen.

Opleiding Gezond Binnenklimaat
Wil je meer weten over het realiseren van een gezond binnenklimaat? Meld je dan aan voor de opleiding.

ADVIES: Adviseer jouw klant regelmatig zijn ventilatiesysteem te reinigen

24/12/2020

Er wordt niet vaak bij stilgestaan, maar een ventilatiesysteem heeft ook onderhoud nodig. Het schoonmaken van de ventilatorunit zelf en de kanalen zal jijzelf voor jouw klant uitvoeren. Maar zij kunnen al veel zelf doen.

Wij hebben de stappen hieronder uiteengezet:

Reinig de mechanische ventilatiebox

* Open de mechanische ventilatiebox
   - Haal de stekker van de ventilatiebox uit het stopcontact
   - Wacht even met openen, want de ventilator draait nog na
   - Open de deksel van de ventilatiebox

* Maak de ventilatiebox schoon
   - Loszittend vuil verwijder je met de stofzuiger
   - Met een platte schroevendraaier of smal paletmes verwijder je heel voorzichtig het vastzittende vuil
   - Met een vochtige doek maak je de rest schoon
   - De ventilatorbladen zelf borstel je met een zachte borstel schoon

* Sluit de ventilatiebox
   - Sluit de box
   - Steek de stekker weer in het stopcontact. De ventilator gaat weer draaien

Let op:
Ga voorzichtig te werk, de ventilator is in de fabriek gebalanceerd, de kleinste beschadiging kan ervoor zorgen dat de ventilator meer geluid produceert. Voorkom vuil in de lager, dit zorgt voor lawaai, slijtage en een verminderde capaciteit.

Reinig de ventielen

De ventilatieventielen in het plafond of muren zijn makkelijk zelf te reinigen.

* Haal de ventielen uit de behuizing
* Zet een markeerstreepje, zodat je de ventielen op dezelfde plek kan terugplaatsen
* Maak de ventielen schoon
* Met een stofzuiger kan je het eerste stuk van het kanaal schoonmaken.
* Plaats de ventielen terug

Reinig de ventilatieroosters boven de ramen

* Als het mogelijk is, haal dan de kap van het rooster
* Maak de binnenkant van het ventilatierooster schoon met de stofzuiger
* Het rooster zelf neem je af met een vochtige doek
* Maak de kap schoon en klik of draai deze weer vast

Reinig en vervang de filters
(bij WTW-systemen)
Balansventilatiesystemen met WTW (warmteterugwinning) hebben filters. Deze kan je maandelijks reinigen met de stofzuiger. Minimaal eens per jaar vervangen, maar laat dit ook afhangen van hoe vuil het is. Is het eerder vuil, dan moet je ze dan al schoonmaken/vervangen. 

NB: Adviseer jouw klant om jaarlijks onderhoud aan hun WTW-toestel uit te laten voeren. 

Reinig de kanalen
Daar waar je bij een ventiel in het kanaal kan kijken, kan je makkelijk reinigen met een stofzuiger. Om een gezond binnenklimaat te houden laat je eens per 4 - 8 jaar het hele kanalensysteem door een gespecialiseerd bedrijf reinigen. Laat dit ook afhangen van de vervuiling, schijn eens met een zaklamp het kanaal in om te kijken hoe vervuild het is.

Riho Desire bad back-to-wall

14/12/2020

Kies voor een semi-vrijstaand bad met een chique uitstraling.

Semi-vrijstaande baden zijn niet voor niets populair. Je kiest immers voor de uitstraling van een vrijstaand bad in plaats van een inbouwbad. Nieuw is dat de Desire back-2-wall niet alleen verkrijgbaar is in glanzend wit, maar ook in een mat-witte uitvoering. Eveneens te verkrijgen met Riho Fall, de badvuller die een losse kraan overbodig maakt. Het bad is, wanneer je dat wenst, voorzien van led-verlichting. Voor wat betreft de accessoires kan je eveneens kiezen voor de kleur zwart. Dit bad is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Kortom, een prachtige keuze die in elke moderne badkamer tot zijn recht komt.

Corona en ventilatie: voorkomen of verspreiden?

11/12/2020

De discussie: speelt ventilatie een rol bij het voorkomen of verspreiden van virusinfecties, zoals corona? 
Dr. ir. Francesco Franchimon initiatiefnemer van Samen stoppen wij corona en deelnemer van de themagroep Corona in gebouwbeheer en installatietechniek legt het uit.

In het begin van de corona-crisis was er geen aandacht voor hoe je in gebouwen een veilige omgeving kon maken. Wij willen duidelijk laten weten wat de installatietechnische mogelijkheden zijn. De WHO is (nog) niet van mening is dat besmetting via aerosolen effect heeft op de totale infectieverspreiding. Francesco is ervan overtuigd dat dit wel zo is. Ventilatie speelt hierin een hele belangrijke rol.

Zo blijft het aangenaam en comfortabel binnen

06/11/2020

Zolang we het in huis niet merken, vinden wij de herfst en de winter niet zo erg. Maar hoe zorg je dat het warm en comfortabel is in huis, zonder dat je hoge stookkosten moet betalen. Wij hebben een aantal tips voor jou en jouw klant. 

Hansgrohe kiest voor kleur

26/10/2020

Kies voor kleur met Hansgrohe

Kranen en douches met een persoonlijk tintje

Geef je badkamer karakter met de gekleurde kranen en douches van Hansgrohe. Van mat zwart tot glanzend goud; ieder product geeft de wastafel, het bad of de douche een persoonlijke uitstraling. Naast chroom zijn er nu ook vijf verschillende metallic en matte kleuren verkrijgbaar.

Nu uit voorraad leverbaar bij Hansgrohe! 

De matte kleuren wit en mat zwart kunnen zowel stoer als sereen ogen. In combinatie met een wastafel in een donker oppervlak of met gekleurde accessoires in de ruimte komen deze kleuren helemaal tot hun recht. De kranen en douches in matte kleuren zijn minimalistisch maar elegant en maken je moderne badkamer helemaal af.

Riho Grid brengt het loftgevoel in de badkamer

13/10/2020

Breng het loftgevoel in de badkamer met de serie Grid douchewanden en deuren. De trendy, matzwarte afwerking met een vlakverdeling is geïnspireerd door de industriële trend in wonen. Grid heeft een hoge stabiliteit en is eenvoudig te installeren. De binnenzijde is vlak en voorzien van Riho Shield. Dit bevordert een goede afloop van het water en maakt het eenvoudiger de glasplaat schoon te houden. Grid is verkrijgbaar in een ruim assortiment met vaste wanden, cabines en een badwand, in veel beschikbare maatvoeringen.

Sanibroyeur, het toilet dat je makkelijk overal kan installeren

16/09/2020

Zelfs in je inloopkast of woonkamer!

Waarschijnlijk ga je dat laatste niet doen, maar het kan wel! Met een Sanibroyeur installeer je eenvoudig een toilet op plaatsen waar het anders niet mogelijk zou zijn.

Een Sanibroyeur is de perfecte oplossing als een normale afvoerleiding van 100-110mm diameter niet mogelijk is.
Een Sanibroyeur is een pomp met een hoogkwalitatief messensysteem dat fecaliën en toiletpapier tot zeer kleine deeltjes versnijdt. Vervolgens wordt alles via een dunne afvoerbuis van slechts 22 tot 32 mm weggepompt. Hierdoor creëer je makkelijk extra ruimtes in je woning of installeer je eenvoudig een extra wc, zelfs op een plek lager dan de riolering.

Er zijn tal van toepassingsmogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan:

Je kelder, hobbyruimte of ondergrondse werkplaats

‘Mancave’ met bar
Tuinhuis of ‘poolhouse’
Extra toilet op de bovenverdieping of badkamer
Een renovatieproject waarbij je de slaapkamer voorziet van een toilet of douche
Een logeerkamer op zolder met toilet
Extra toilet op kantoor-Een toilet in de winkel of wachtkamer

 

 

UIT VOORRAAD LEVERBAAR

Er zijn diverse Sanibroyeurs voor diverse toepassingen bij Wasco uit voorraad leverbaar. Je vindt ze op onze website en uiteraard bij een van de 34 Wasco vestigingen in jou buurt.

Risico op legionella bij terugkeer vakantie

30/07/2020

Bij thuiskomst hebben veel vakantiegangers een verhoogde kans op een legionella-infectie. Want ben je langer dan een week niet thuis geweest? Dan heeft het water in je leidingen stilgestaan. En stilstaand water is niet goed voor de kwaliteit van jouw drinkwater. Als het warm is (25 ºC of meer) neemt de kans op bacteriegroei in de leidingen toe. Daarom moet je bij thuiskomst alle kranen even doorspoelen. Zo voorkom je besmetting met de legionellabacterie!

1. Spoel de toiletten door.

2. Spoel alle koud- en warmwaterkranen ca. 5 minuten door. Laat het water rustig stromen en voorkom dat het water vernevelt. (Bijv. door de douchekop onder water in een emmer te houden of een washandje om de kraankop.)

3. Denk ook aan je tuinslang. Die hangt soms in de volle zon en kan flink opwarmen, ook daarin kan zich legionella ontwikkelen. Voorkom ook hier verneveling.

4. Heb je een zwem- en of bubbelbad, reinig en ontsmet deze regelmatig.

5. Vaak kun je zelf de temperatuur van het warmwater in de installatie instellen. Zorg ervoor dat het warme water uit alle kranen ten minste een temperatuur van 55 ºC heeft.

Natuurlijk is het ook verstandig om op je vakantiebestemming alle kranen eerst een paar minuten te laten doorspoelen. Want zeker in deze corona-tijd kan het zijn dat jouw plekje die week ervoor niet in gebruik is geweest.

Algemene tip: Laat een erkend installatiebedrijf de drinkwaterinstallatie onderhouden/aanpassen.  Het is belangrijk om 'dode leidingen' en opwarming van koud water (omdat er warme leidingen langslopen) bij het aanleggen of aanpassen van een drinkwaterinstallatie te voorkomen.

NOVELLINI BeSafe Wall

09/06/2020

Voor een veilige werkomgeving in de anderhalvemetersamenleving.


BeSafe Wall balieNovellini biedt met de BeSafe Wall een praktische en mooie oplossing in deze tijden van ‘social distancing’. Op plekken waar het lastig is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden zijn deze scheidingswanden ideaal. Zo beperk je de overdracht van virussen zoals corona.

Novellini heeft tientallen jaren ervaring in het maken van aluminium profielen en de verwerking van gehard veiligheidsglas voor douchewanden. Om een veilige werk-, horeca- of winkelomgeving te creëren in de anderhalvemetersamenleving van nu, hebben zij een nieuw product ontworpen en gemaakt: BeSafe Wall.

De BeSafe Wall is een scherm van gehard veiligheidsglas dat beschermt tegen infectierisico’s op de werkplek. Het helpt om ruimtes opnieuw in te richten voor een veilige werkomgeving

BeSafe Wall restaurantHygiene          Het scherm is van glas en kan daarom met elk alcoholisch desinfectiemiddel schoongemaakt worden.

Veilig              Het scherm is gemaakt van 6 mm gehard veiligheidsglas volgens de Europese Norm UNI EN 12150/1.

Duurzaam      Glas is duurzaam en zal niet snel aan vervanging toe zijn, in tegenstelling tot bijv. kunststof.

Flexibel           De BeSafe Wall is in verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar. Altijd passend in elke omgeving,

 

Bekijk assortiment.

 

ISDE gaat wijzigen in 2020

26/11/2019

In 2020 gaat er flink wat gewijzigd worden aan de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Er zijn twee belangrijke wijzigingen die per 1 januari 2020 ingaan.

Gezondheidsraad wil dat alle loden leidingen vervangen worden

06/11/2019

Eigenaren van oude woningen met loden waterleidingen moeten volgens de Gezondheidsraad gestimuleerd worden door het kabinet om deze te laten vervangen. Lood in drinkwater is nog schadelijker dan voorheen werd gedacht, waardoor de Gezondheidsraad nu aan de bel trekt.  

Hoe zit het met de stikstofdiscussie?

09/10/2019

Doordat er nog geen duidelijke maatregelen zijn om de stikstofcrisis aan te pakken liggen veel bouwprojecten stil. De verwachting is dat er veel ontslagen zullen vallen doordat deze projecten de komende tijd niet door zullen gaan. 

Klimaatakkoord: gasrekening omhoog, energie wordt goedkoper

25/06/2019

De energiebelasting op gas zal tot 2026 in totaal met 10 cent per m3 stijgen. De energiebelasting op elektriciteit gaat met 5 cent per kWh omlaag. Dat meldt NOS op basis van bronnen. Deze maatregelen zouden in het Klimaatakkoord staan dat naar verwachting vrijdag wordt gepresenteerd.