Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Verplichting Gasketelwet 9 maanden uitgesteld

14/10/2021

Installatiebedrijven hoeven pas op 1 januari 2023 en niet op 1 april 2022 gecertificeerd te zijn voor de Gasketelwet. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft besloten tot 9 maanden uitstel omdat 1 april 2022 ‘niet meer haalbaar is’, zo schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer.

Ontlucht jouw klant de radiator?

06/12/2021

Als installateur denk je er natuurlijk geregeld aan, maar jouw klanten willen het vast nog weleens vergeten: Het ontluchten van de radiator. Krijg je vragen over ruisgeluiden of geborrel in radiatoren? Dan zitten er luchtbellen in de cv-installatie. Wat adviseer je jouw klant? Natuurlijk… ontluchten!

Duurzame oplossingen voor jouw klant

09/08/2021

Wij hebben berekend wat de verduurzaming van een bestaande woning kost aan de hand van 3 meest voorkomende situaties.  

1.    Energieverbruik (investering)
2.    Energieopbrengst (besparing)  
3.    Financiële energie (subsidie)

Rob van Houten (Technisch adviseur gespecialiseerd in duurzame oplossingen) geeft hieronder in hoofdlijnen duurzame oplossingen aan en de mogelijke terugverdientijd. Deze berekeningen zijn voor iedereen toepasbaar. 

TIP: Herinner jouw klant aan die buitenkraan!

29/11/2021

De eerste nachtvorst is een feit... Denk eraan om jouw klanten op eventuele gevaren te wijzen wanneer het gaat vriezen! Ze denken vast niet aan het afsluiten van hun buitenkraan of het isoleren van de waterleidingen.

Beheer op afstand ook voor cv en warmtepomp

20/12/2021

Tijdens mijn loopbaan was inzicht in de status van een systeem een belangrijke meerwaarde om mijn werk goed te doen. Bij de Technische Dienst van de marine was elk systeem volledig inzichtelijk zodat het schip altijd bleef draaien. In de koeltechniek konden we van bijna elk systeem data op afstand uitlezen en verscheen een melding als een onderdeel niet goed functioneerde. Met deze tools konden we, voordat een storing ontstond of de klant er iets van merkte, het probleem al oplossen door een onderdeel te vervangen of door instellingen op afstand aan te passen. Dit gaf veel vertrouwen bij de klant en plezier in mijn werk als servicemonteur.

Dweilen met de CO2-kraan open

18/12/2021

Je zou maar aan het roer staan van een woningcorporatie en verantwoordelijk zijn voor verduurzaming. Dan sta je voor lastige keuzes. Verduurzaam je eerst je bestaande bestand of investeer je liever in nieuwe energiezuinige woningen? En is gasloos het doel of kijk je breder? Lastige vragen, al was het maar omdat je de huur betaalbaar wilt houden. Hoe bereik je maximale impact met elke geïnvesteerde euro?

De fun van energieneutraal wonen

11/08/2021

Hoewel energieneutraal wonen steeds normaler wordt, worstelen veel mensen met de investering. Want zodra ze geld, ruimte of comfort moeten inleveren, komt het klimaat al snel op de tweede plaats. Zolang een duurzame oplossing niet de meest aantrekkelijke keuze is, blijft groen wonen voorbehouden aan intrinsiek gemotiveerde mensen.

Breng je duurzame oplossingen aan de man

11/08/2021

Het verduurzamen van een woning begint bij het terugwinnen van de warmtevraag: isoleren. Is dit al gebeurd en wil je klant ook aan de installatiekant stappen  ondernemen? Dan wil je klant natuurlijk precies weten wat de investering, opbrengst en besparing is. Een flinke rekenklus. Daarom hebben we van de drie meest voorkomende situaties waarin een bestaande woning wordt verduurzaamd, energieberekeningen gemaakt. Energie staat in dit geval voor energieverbruik, energieopbrengst en de financiële energie: investering, besparing en eventuele subsidie. 

Houd je vijanden dichtbij

11/04/2021

Op een warme zomerdag in 1982 bezocht ik als tienjarig jongetje samen met mijn vriendjes de Water Expo in de Martinihal te Groningen. Nederland in gevecht met het wassende water, wat vonden we het spannend. Water was de vijand die met projecten zoals de Deltawerken moest worden bedwongen. Wat is er anno 2021 veel veranderd. De vroegere vijand is nu een belangrijke partner. We moeten respectvol omgaan met haar grillen: soms is er water in overvloed, maar steeds vaker blijkt het een schaars en kostbaar goed.

Wat is het nut van een drukverhogingsinstallatie?

11/04/2021

Het woord zegt het al: het verhoogt de waterdruk. Maar waarom? Het waterleidingbedrijf levert altijd een wateraansluiting in een gebouw, de hoofdaansluiting. Aan het eind van de leiding is vaak (te) weinig druk over. Juist terwijl comfort belangrijker wordt en de vraag naar luxere badkamers toeneemt. Die luxere componenten, zoals stortdouches, vragen meer water en meer waterdruk. Ook bij grachtenpanden of kantoren, waar leidingen de hoogte ingaan, is vaak extra druk nodig. Een standaard watermeter laat maximaal 2,5 kubieke meter water per uur door, meer kan je niet afnemen. Het waterleidingbedrijf streeft ernaar 2 bar waterdruk te  leveren (wettelijk is minimaal 1,5 bar verplicht), maar dat lukt niet altijd en daarom is er regelmatig onvoldoende waterdruk beschikbaar. Een drukverhogingsinstallatie verhoogt de druk zodat er, ook op het hoogste tappunt, toch een flinke straal uit de kraan komt.

Het nieuwe normaal: lekker gezond, zonder koude trek

21/01/2021

Zo, dat was een ware beproeving om een tafel voor vier personen te reserveren in het CulinAIR, een trendy restaurant met het beste luchtfiltersysteem van de hele stad. Ze adverteren met virusvrij én comfortabel eten, waarbij ze de lucht ieder uur gegarandeerd meermaals door een speciaal filter halen. Lekker en gezond eten zonder koude trek. Het is niet goedkoop, maar de belangstelling is enorm. 

Een gezond binnenklimaat begint met ventilatie

21/01/2021

Werken, sporten, ontspannen; tijdens de wintermaanden doen we dat vaak binnen. We zitten er dan het liefst warmpjes bij, met de ramen dicht om tocht te  voorkomen. In de loop van de dag beginnen we te gapen en concentreren wordt lastiger. Een gebrek aan verse lucht, of eigenlijk een teveel aan CO2, is hier vaak de oorzaak van. De luchtkwaliteit is dan niet meer op peil. Hoe kun je dit voorkomen? 

Daikin producten komen in aanmerking voor de EIA- en ISDE-regelingen

19/04/2021

Wist je dat je met diverse Daikin producten gebruik kunt maken van de EIA-regeling en/of ISDE-subsidie? Denk aan o.a. de Daikin airconditioningsystemen en warmtepompen.

Wanneer je als ondernemer investeert in energiezuinige techniek en duurzame energie, kun je met de Energie Investering Aftrek (EIA)-regeling 2021 gemiddeld 11% belastingvoordeel behalen, bovenop een lagere energierekening.*

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)-regeling kunnen particulieren en zakelijke gebruikers een subsidie krijgen bij de aankoop van warmtepompen en zonneboilers, die energie besparen en de CO2-uitstoot terugdringen.

Alle informatie over de subsidieregelingen en welke Daikin-systemen in aanmerking komen, vind je op Daikin.nl


*Bron: Daikin website

Een gezond binnenklimaat met Daikin

03/02/2021

De lucht om ons heen bevat veel, voornamelijk onzichtbare, deeltjes. Deeltjes kunnen allergieën veroorzaken of effect hebben op ons functioneren. Daarom zijn luchtfiltratie en frisse luchttoevoer nodig om het gewenste comfort te creëren.

De Daikin airco units zijn daarom uitgerust met verschillende filters voor verschillende toepassingen, met slechts één doel: zuivere lucht.

Subsidie warmtepompen verhoogd van 20% naar 30%

02/11/2021

De ISDE (Investering Subsidie Duurzame Energie) voor een (hybride) warmtepomp gaat vanaf 2022 omhoog! Deze extra subsidie is bedoeld om de (hybride) warmtepomp een aantrekkelijk alternatief te maken voor de gasketel.