Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Watts FLOWBOX - De kant-en-klare hydraulische pompgroep

24/04/2024

De Watts Flowbox is de kant-en-klare hydraulische pompgroep voor cv- of koelingsinstallaties met meerdere kringen Deze pompgroep kan bijvoorbeeld worden toegepast om opgewarmd water vanuit een buffervat te transporteren naar de radiatoren of richting de vloerverwarming. Ook voor toepassingen in combinatie met en warmtepomp is de Watts Flowbox uitermate geschikt.

Samenstelling
De Flowbox pompgroepen vormen een volledig installatie-klaar geheel. De producten zijn voorzien van een hoogwaardige thermische isolatiebox en bevatten alle noodzakelijke componenten zoals; een hoogrendementspomp, afsluit- en mengventielen, thermometers, keerkleppen, koppelingen en verbindingen.

Gebruiksgemak
Bij de Flowbox is eenvoudige installatie verzekerd dankzij de voorgemonteerde en voorbedrade componenten. Alle aansluitingen zijn daarbij voorzien van vlakke afdichtingen en de vertrek- en retourleiding kunnen simpelweg omgewisseld worden.

Ongemengd en gemengd
Voor klassieke installaties waarbij geen aanpassing van de aanvoertemperatuur nodig is (bijv. bij radiatoren), is er de standaard ongemengde pompgroep type Flowbox HK. Voor installaties met een variabele temperatuurregeling en lage temperaturen (bijv. i.c.m. vloerverwarming), kan de gemengde pompgroep type Flowbox HKM worden gebruikt. De vereiste aanvoertemperatuur wordt in de gemengde pompgroep geregeld met behulp van een 3-weg mengkraan met 3-punts servomotor.

Ruimte-inventarisatie bij de overstap naar een (hybride-)warmtepomp

28/03/2024
Bij het verduurzamen van een woning zien consumenten vaak over het hoofd dat er extra ruimte nodig is voor de technische installatie. Waar een mechanische ventilatiebox gemakkelijk in een hoekje op zolder past en een cv-ketel in een keukenkast kan worden geplaatst, vormt de ruimte dat een (hybride-)warmtepomp inneemt al snel een uitdaging. Waar moet je als installateur op letten voordat je een advies uitbrengt?

evohome System Builder: Stel snel & eenvoudig een Honeywell Home zoneregelingsysteem samen

26/03/2024

Met de evohome System Builder van Resideo stel je stap voor stap een geschikt Honeywell Home evohome systeem samen. Je bepaalt per stap welke onderdelen nodig zijn, waarmee de selectie van een Honeywell Home evohome zoneregeling een stuk eenvoudiger wordt. 

Stap voor stap
Ieder pand is anders, maar evohome is een universele regeling en dus toepasbaar in vrijwel elke situatie. De overzichtelijke evohome System Builder van Resideo leidt je stap voor stap naar de meest passende configuratie voor de situatie:

Stap 1: Kies de opwekking; ketel, warmtepomp, warmtelevering,

Stap 2: Geef aan voor hoeveel ruimtes en voor welk afgiftesysteem (vloerverwarming, radiatoren, zonekleppen) de regeling bestemd is,

Stap 3: Selecteer de producten voor een optimale comfortregeling. 

Gedetailleerd & actueel
Ongeacht de opwekker of het afgiftesysteem dat wordt geselecteerd, helpt de selectietool je altijd door het keuzeproces. Het resultaat van de ingevoerde selectie is een document met een exacte opsomming van de producten die voor het gekozen systeem nodig zijn, inclusief een gedetailleerde materiaallijst.

Alle technieken én de meest recente producten zijn aanwezig in de evohome System Builder, van aan/uit of OpenTherm ketels tot aan warmtepompen of stadsverwarming/vloerverwarming, en van de HCC100 tot de DT4. Het is een kwestie van selecteren en daarna installeren! 
Wat je wensen ook zijn, evohome biedt in elke situatie een passende oplossing. 

Je vindt de System Builder op: evohome.resideo.com

Nieuw: 2-zone evohome starterspakket
Naast de System Builder heeft Resideo onlangs ook een nieuw evohome 2-zone starterspakket geïntroduceerd. Dit pakket is in verkrijgbaar in een aan/uit uitvoering of een OpenTherm uitvoering. Het pakket bestaat uit een evohome bedieningspaneel, twee HR91 radiatorregelaars en een ketelmodule. De set is het ideale instapmodel, dat kan meegroeien met de veranderende wensen van de klant. 
 

Brandwerende systemen van Walraven Pacifyre®

12/03/2024

Passieve brandbescherming vormt een integraal onderdeel van bouwkundige brandpreventie. Deze vorm van preventie voorkomt dat een brand zich in en rond het gebouw kan verspreiden. Het geeft gebruikers van een pand tijd om op een veilige manier te kunnen vluchten, terwijl ook de schade aan het pand en het milieu zo veel mogelijk wordt beperkt.

Het is daarom van groot belang dat brandbescherming op een juiste manier én met de juiste materialen wordt aangebracht. Opvallend genoeg blijkt in de praktijk vaak dat bijvoorbeeld de afgedichte doorvoeringen niet aan de vereiste brandveiligheidsnormen voldoen. Hierdoor moet aangebrachte brandbescherming later alsnog vervangen worden.

Walraven biedt met Pacifyre® een uitgebreid assortiment afdichtingsproducten, die ervoor zorgen dat brand zich niet verder kan uitbreiden. Walraven heeft brandwerende technieken aan de bestaande productlijn toegevoegd en kan zo een compleet brandwerend systeem aanbieden. De Pacifyre® producten zijn getest in zowel de eigen Walraven testfaciliteit, als bij een geaccrediteerde faciliteit en alle producten hebben een CE-markering.

Vergeet elektrisch verwarmen niet

11/03/2024

Er gaan de komende jaren nog miljoenen woningen van het aardgas af. De diversiteit van deze woningen is fors. Ze verschillen in type, bouwjaar, isolatieniveau, etc. Geen enkele woning is eigenlijk precies hetzelfde. Het geven van goed energieadvies is dan ook maatwerk. Als installateur kijk je daarbij naar meerdere opties om tot de beste oplossing voor jouw klant te komen. Daarbij sluit je geen enkele mogelijkheid bij voorbaat al uit.

Ook een nieuw rookgasafvoersysteem bij een nieuwe cv-ketel

04/03/2024
Wist je dat het wettelijk verplicht is om bij de vervanging van een cv-ketel ook het complete rookgasafvoersysteem te vernieuwen? Nog te vaak wordt dat — onder andere uit kostenoverwegingen — niet gedaan. Bob Peters, Sales Manager Installatie bij Ubbink, ziet het in de praktijk regelmatig gebeuren: de cv-ketel wordt vervangen, maar het bestaande rookgasafvoersysteem blijft hangen. Met alle risico’s van dien. Installateurs hebben de belangrijke taak om ervoor te zorgen dat de consument aan de wettelijke eisen voldoet.

Nieuwe HR-toestellen van Nefit Bosch

21/02/2024

Met Nefit 9700i introduceert Nefit Bosch een vijftal nieuwe toestellen als vervanger voor de verouderde Nefit 9000i-toestellen. De single- en combi-modellen met vermogens tot 50 kW combineren warmwatercomfort en energie-efficiëntie, onder meer door een hoge modulatiegraad.

Twee modellen
De nieuwe toestellen zijn gericht op het segment waar comfort, in combinatie met energie-efficiëntie, voorop staat. Er zijn twee types: de single-uitvoering Nefit 9700i, die kan worden gecombineerd met een bijpassende externe boiler op maat van 80 tot 1.000 liter, en de Nefit 9700i AquaPower Plus. De laatste is voorzien van een energiezuinige RVS-boiler van 40 liter, die los kan worden getransporteerd. De boiler-oplaadtechnologie zorgt, afhankelijk van het vermogen, voor 21 of 24 liter warm water per minuut.

Grootste modulatiebereik
Nefit 9700i HR-ketels hebben het grootste modulatiebereik in hun klasse. Dankzij de innovatieve gas/luchtunit kan het toestel tot slechts 11% van zijn vermogen terug moduleren. De nieuwe, toerengeregelde Low Energy-Long Life pomp draagt bij aan een laag elektriciteitsverbruik van 2 W in stand-by modus. Het  elektriciteitsverbruik is voortaan af lezen op het nieuwe, eenvoudig te gebruiken, HMI 700 kleurendisplay. De toestellen zijn verder gecertificeerd voor gebruik met een aardgas-waterstofmengsel tot 20% en kunnen eenvoudig worden ingesteld op het gebruik van andere gassoorten en -samenstellingen.

Enevator Store: Het beste rendement regel je zo!

01/03/2024

Dankzij een inhoud van 445 liter en een vermogen van 8kW is de Enevator Store van A.O. Smith de grootste warmtepompboiler van Europa. Maar, hoe haal je nou het allerbeste rendement uit deze warmtepompboiler? De installatie is eenvoudig omdat het een monoblock systeem is. Daarbij regelt deze boiler tijdens gebruik zelf het hoogst haalbare rendement afhankelijk van de warmwater-afname. Maar, voor dat hoogst haalbare rendement zijn de keuze van het model en de standplaats van de boiler van zeer groot belang.

Welk model kies je?
Welk model van de Enevator Store je wilt installeren, is afhankelijk van:
- Hoeveel warm water heb je nodig?
- Binnen hoeveel tijd moet dat beschikbaar zijn?
- Hoe warm moet dat water zijn?

De Enevator Store kan gebruikt worden in twee modes: de efficiency modus en de hybride modus. Als je het toestel volledig als warmtepomp wil gebruiken gebruik je de efficiency-modus. Is het tapgedrag niet altijd hetzelfde, maar wil je wel altijd de zekerheid van warm water? Kies dan voor de hybride-modus. Dan reageert de Enevator Store op het tapgedrag en schakelt er een elektrisch element bij zodra dat nodig is.

Bijvoorbeeld:
Stel dat je binnen 60 minuten 850 liter water nodig hebt van minimaal 38 °C.

Als je de Efficiency Modus gebruikt, past een CAWH 8-455-12 het beste bij jouw situatie. Als je echter gebruik wil maken van de Hybride Modus dan kom je in deze situatie uit op de CAWH 8-455-6. In de video wordt dit verder uitgelegd.

De doorlooptijd van warmtepompinstallaties verkorten: dit kun je al doen!

12/02/2024
De wettelijke verplichting om een cv-ketel minimaal te vervangen door hybride installatie met een warmtepomp zorgt voor een enorme capaciteitsdruk in de installatiewereld. Installateurs moeten bij bestaande woningen omschakelen van routinewerk naar complexere installaties. Klantwerving, verkoop, voorbereiding en montage lopen daarbij al snel op tot 32 uur, volgens een onderzoek van Techniek Nederland. Een warmtepompinstallatie kost daarmee 4 keer zoveel tijd als de installatie van een cv-ketel. Hoe kun je dit verkorten?

Alles gaat sneller met Danfoss Icon2 zoneregeling

02/01/2024

Met de Icon2™ serie biedt Danfoss een nauwkeurige en efficiënte regeling van vloerverwarming en -koeling die compatibel is met warmtepompen, hybride systemen en afleversets voor warmte en koude.

Dankzij het all-in-one ontwerp van de Icon2™ hoofdregelaar kan deze worden geconfigureerd als een bedraad of draadloos systeem of als een combinatie van beide. De regelaar is geschikt om tot 15 kamerthermostaten te verbinden en is dé flexibele oplossing voor vloerverwarmings- en vloerkoelings-toepassingen.

 

Nieuw bij Wasco: Haal alle warmte uit radiatoren met Heatfan radiatorventilatoren

20/12/2023

Vanaf nu zijn de radiatorventilatoren van Heatfan verkrijgbaar bij Wasco. Deze ventilatoren zijn ontworpen om alle warmte uit de verwarming blazen en dragen op deze manier bij aan een efficiëntere en effectievere warmteverdeling in huis. Dit is niet alleen heel comfortabel, het scheelt de consument ook in de maandelijkse kosten.

Doordat de Heatfan radiatorventilatoren de warmteafgifte van radiatoren verhogen, zorgen ze ervoor dat een ruimte sneller opwarmt. En dankzij de verhoogde warmteafgifte kan de temperatuur van een radiator of convector worden verlaagd, terwijl er niets wordt ingeleverd op de capaciteit. Dit heeft dus ook meteen een gunstig effect op de levensduur van de ketel of warmtepomp.

 

Nieuw bij Wasco: VSH XPress RVS 304 pressfittingen en buizen

06/11/2023

VSH XPress RVS 304 is het ideale systeem om corrosie te voorkomen in verwarmings- en koelsystemen. Het assortiment bestaat uit RVS M-profiel pressfittingen en buizen van 15 tot 108 mm. 

De producten zijn standaard voorzien van EPDM O-ringen en zijn uitermate geschikt voor toepassingen in de woningbouw, utiliteitsbouw en industrie. Ook kunnen de VSH XPress RVS 304 producten worden gebruikt voor solarinstallaties en persluchttoepassingen.

De VSH XPress RVS 304 producten zijn eenvoudig te combineren met bijvoorbeeld VSH XPress 316, VSH MultiPress, VSH Shurjoint RVS, VSH Tectite RVS en diverse andere RVS afsluiters. 

Al met al biedt dit assortiment een nieuwe totaaloplossing van hoge kwaliteit met een maximaal toepassingsbereik.

Alle voordelen op een rij:
- een voordelig en hoogwaardig VSH XPress RVS system
- snelle en veilige verbindingstechnologie 
- efficient en corrosiebestendig
- voor verwarmings- en koelinstallaties
- eenvoudig te combineren met andere VSH systemen 
- te gebruiken in combinatie met de bestaande VSH SudoXPress RVS buis 1.4301(AISI304), 14401 (AISI316), 1.4521 (AISI444)
- bestaand VSH XPress pressgereedschap kan gebruikt worden
- max. 16 bar werkdruk
- EPDM O-ring geschikt van -35°C tot 135°C, 150°C kortstondig
- extra veiligheid door Leak Before Pressed o-ring functie

Bekijk alle artikelen hier

Geen ruimtegebrek meer bij renovatie met de Bosch Compress 2000 warmtepomp

06/02/2024

Juist bij renovatie is er steeds meer aandacht voor verduurzaming: wat is (echt) nodig, wat is er mogelijk? En vooral, hoe houdt je voor je klant het kostenplaatje in de hand? Oftewel, welke maatregelen zorgen voor maximaal resultaat tegen verantwoorde kosten? Natuurlijk wordt eerst gekeken naar ‘de schil’, dus naar de bouwkundige aspecten zoals isolatie en beglazing. Vervolgens komt ook snel de installaties in het vizier. Hoe zorg je zo duurzaam mogelijk voor warmte en warm water? Zijn er mogelijkheden voor een warmtepomp? Zo ja, dan moet het ook nog efficiënt en praktisch uitvoerbaar zijn tegen aanvaardbare kosten.

Strakke communicatie en planning doorslaggevend voor succes: project ‘De Stadsveteraan’

23/11/2023

“Als installateur ben je bij een dergelijk project als eerste aanwezig en als laatste klaar.”, zegt Michel Plomp in een interview met Koppeling. Michel is uitvoerder bij INCO en werkt in het project ‘De Stadsveteraan’ van Woonzorg Nederland nauw samen met Roy Geerking, vertegenwoordiger bij Wasco. INCO is verantwoordelijk voor de gehele engineering van de w-installaties en e-installaties in het appartementencomplex voor senioren in Amsterdam. Vanaf het eerste moment werd Wasco betrokken om mee te denken in de beste oplossingen.

Strada Hybrid – dé warmtepompradiator

20/06/2023

Naast Low-H2O technologie voor energiezuinig verwarmen, heeft deze radiator ook het vermogen om een ruimte snel te koelen, in combinatie met een warmtepompinstallatie. Dankzij het gloednieuwe DBH-systeem van Jaga kunnen ook compactere modellen verwarmen op lage watertemperaturen. Koelen doet dit milieuvriendelijke systeem met een watertemperatuur van 16 graden en koelt daarmee drie keer zoveel als vloerkoeling.

Reageert snel
Schijnt de zon plots binnen? Staat de oven aan? Heeft je klant een hectisch gezinsleven of onregelmatige werktijden? De temperatuur in een woning verandert constant. De Strada Hybrid schakelt snel en regelt nauwkeurig de temperatuur in alle omstandigheden. Dit snelle reactievermogen zorgt voor maximaal comfort met een minimaal energieverbruik, want er wordt niet onnodig doorverwarmd.

Het toestel is voorzien van een automatische sturing met sensoren, zodat telkens de juiste werkingsstand geactiveerd wordt en je in ieder seizoen verzekerd bent van een optimaal binnenklimaat.

- Strada Hybrid werkt efficiënt óók op de laagste watertemperatuur
- Laagste geluidsniveau en gegarandeerde afgifte volgens NEN16430
- Reageert snel op jouw leefritme en wisselende weersomstandigheden
- Verbetert het seizoensrendement van elke warmtepomp
- In combinatie met een warmtepomp energie-efficiënt koelen
- Hr-ketels kunnen maximaal presteren op hun laagste temperatuur

 

Cv-water is geen kraanwater: verkalking en corrosie voorkomen

23/10/2023

Expert aan het woord:

Een gezond cv-systeem begint bij een goede waterkwaliteit. Is cv-water geen kraanwater? Het antwoord op deze vraag is een duidelijke: nee! Het kraan- of drinkwater waarmee je het cv-systeem vult, verandert in het cv-systeem van samenstelling. De kwaliteit van kraanwater is bovendien niet overal hetzelfde. Drinkwater moet in Nederland aan zeer strikte eisen voldoen, maar dit betekent niet dat de samenstelling altijd optimaal is voor gebruik als cv-water. Ook is de wisselwerking met moderne verwarmingssystemen niet altijd goed. Hierdoor kan verkalking of corrosie ontstaan. In dit artikel vertelt Rob Haarman, Technisch Specialist bij Nefit Bosch, hoe je als installateur voor een goede waterkwaliteit zorgt.