Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Waar let je op bij de plaatsing van een binnenunit?

21/08/2023

In de praktijk merken we dat er nog regelmatig missers gebeuren bij het plaatsen van een airco binnenunit. Met vervelende gevolgen voor jouw klant en voor jou als installateur. Hoewel het installeren en onderhouden van een airconditioning voor de meeste installateurs en service- en onderhoudsmonteurs geen rocketscience is, zijn er een aantal voorwaarden voor een maximale, energiezuinige werking waar je rekening mee moet houden. Het expertteam van Haier onthult in deze Kennnis Work-Out de vijf meest voorkomende valkuilen en hoe je ze voorkomt.

 

WasCollege benoemd tot Challenger in de categorie Opleiders en Certificeerders

07/01/2021

Heb jij het Partner of Choice onderzoek al gelezen? We hebben goed nieuws. WasCollege wordt benoemd tot Challenger in de categorie Opleiders en Certificeerders volgens het Partner of Choice onderzoek van de vakbladen Gawalo en Warmtepompen. En daar zijn wij trots op.

Wil jij ook je kennis uitbreiden met WasCollege? 
Meld je snel aan voor de nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte van nieuwe trainingen en webinars.

Bekijk het onderzoek

Partner of Choice onderzoek Gawalo
Partner of Choice onderzoek Warmtepompen

WasCollege in de spotlight!

13/04/2022

De technische ontwikkelingen binnen de installatiebranche gaan razendsnel. Het is daarom erg belangrijk dat jij blijft bijleren en jezelf blijft ontwikkelen. Zo kan je met de nieuwste technieken werken en heb je de bijhorende certificaten op zak! Onze eigen Ingmar Tennekes, opleider bij WasCollege vertelt hierover in de nieuwste editie van Henk&Fred!

WasCollege opent nieuwe locatie in Rotterdam

28/01/2022

Installateurs worden steeds meer uitgedaagd in het uitvoeren van hun vak. De ontwikkelingen in de markt gaan vliegensvlug én er komen steeds meer verplichte certificeringen. WasCollege, het opleidingsinstituut van Wasco, breidt daarom uit met een extra opleidingslocatie in Rotterdam. Daarnaast is er ook een nieuwe opleider aangenomen. Met deze uitbreiding zet WasCollege in op het extra opleiden van installateurs om daarmee te voorzien in het tekort aan gekwalificeerd personeel.

Haat-liefdeverhouding met ventilatiesystemen met warmteterugwinning

18/02/2021

Onze WasCollege opleiders, Rob en Ingmar, leggen in een dubbelinterview in Gawalo uit dat de haat-liefdeverhouding te maken heeft met zowel negatieve ervaringen uit het verleden als met hedendaagse problemen.

“Ventilatie met WTW is een mooie oplossing om een hoge luchtkwaliteit te garanderen in combinatie met een laag energieverbruik. Het is echter wel essentieel dat er goed over de luchtstromen wordt nagedacht.” Rob van Houten

“Het is ontzettend belangrijk om eerst over ventileren na te denken, voordat je een huis gaat isoleren.” Ingmar Tennekes

Lees het complete interview op Gawalo.nl 

Een frisse blik op een gezond binnenklimaat
Met een frisse blik delen wij graag onze kennis met jou over een gezond binnenklimaat. We staan niet alleen voor je klaar met een ruim assortiment, maar ook met technische ondersteuning, tips, diensten en opleidingen. We hebben alvast wat informatie voor je op een rij gezet

Meer weten over het creëren van een gezond binnenklimaat?
Tijd om dat luchtbederf aan te pakken! We praten we je in de eendaagse opleiding ‘Gezond Binnenklimaat’, helemaal bij. We hebben nog een paar plekken beschikbaar. Meld je aan > 

Klaar voor de toekomst met WasCollege en Wasco Energie Centrum

02/01/2019

Het is uniek in Nederland: het Wasco Energie Centrum. Hier bekijk, ervaar en leer je alles over de modernste duurzame energiesystemen en technologieën.
Het kenniscentrum van Wasco groeit, want vanaf begin 2019 volg je in het Wasco Energie Centrum namelijk ook de opleidingen van het WasCollege.

Mis het niet! De nieuwe opleiding 'Hybride warmtepomptechniek'

20/07/2022

Iedereen is op zoek naar manieren om de energiekosten te verlagen nu deze zo explosief stijgen. De technologische ontwikkelingen gaan snel. Veel klanten kom bij je met vragen over een hybride warmtepomp. Daarnaast is het vanaf 2026 verplicht om bij vervanging van een cv-ketel een hybride warmtepomp of andere duurzame oplossing te installeren. Zorg dat jij meegaat met de ontwikkelingen en blijf zo relevant voor jouw klanten!

Najaar 2022!
De nieuwe opleiding ‘Hybride warmtepomptechniek’ wordt vanaf het najaar gegeven bij WasCollege!

€1.000,- voor opleiding F-Gassen Categorie 2!

14/12/2021

Om airco’s en warmtepompen te installeren heb je het F-Gassen certificaat nodig. Vanaf 1 januari 2022 is het mogelijk om deze opleiding te volgen bij ons WasCollege mét 1.000 euro subsidie! Wat is er nu mooier dan geld krijgen voor een opleiding die je volgt. Het gaat om een landelijke subsidie van de overheid voor de Agro-, Groen en Koudetechniek, dus op is ook écht op!

1000e cursist voor F-gassen certificaat bij WasCollege

24/03/2021

Op 3 april 2018 begon de eerste cursist aan de F-Gassen opleiding van WasCollege. Hij slaagde in één keer voor zowel theorie als praktijk. Deze maand, drie jaar later, is de 1000e cursist gestart met deze opleiding.

1000e cursist voor F-gassen certificaat bij WasCollege
Pieter van der Veen, eigenaar van Van der Veen ZON, is de 1000e cursist die de F-gassen opleiding bij WasCollege volgt. Pieter: “Sinds vier jaar heb ik een eigen bedrijf in de installatie van onder andere zonnepanelen. Ik merkte dat klanten die zonnepanelen lieten leggen, daarna vaak airconditioning lieten plaatsen. Om mijn klanten daar ook in te faciliteren, wil ik mijn bedrijf uitbreiden. Daar heb ik het F-gassen certificaat voor nodig.” Omdat Pieter klant is bij Wasco, was het vertrouwen meteen gewekt toen hij na wat zoekwerk uitkwam bij WasCollege. En ook nu hij de training bijna heeft afgerond, is hij er erg over te spreken: “Goede docenten, fijne begeleiding, prima te combineren naast mijn bedrijf en een leuke groep deelnemers. Daarnaast neemt Wasco je veel geregel uit handen, zoals het inschrijven voor de examens. Als ondernemer is dat erg prettig. Het enige wat ik jammer vind, is dat ik er ver voor moet reizen. Maar dat heb ik er graag voor over.”

Wist je dat WasCollege is benoemd tot Challenger in de categorie Opleiders en Certificeerders?

Begeleiding door vakbekwame docenten
De F-gassen opleiding is gericht op airconditioning- en warmtepompsystemen en gaat uit van certificering in categorie 2. De opleiding bestaat uit drie theoriedagen, vier praktijkdagen en een examendag. Na het behalen van het certificaat mag je als installateur werken aan installaties met een koudemiddelinhoud tot maximaal drie kilo. Dit is ruim voldoende voor het plaatsen van split- en multisplit-aircosystemen, maar ook voor het plaatsen van vrijwel alle warmtepompen.

Uitbreiding voor betere verspreiding
Verschillende trainingen worden gegeven vanuit het Wasco Energie Centrum in Twello en we huren ook locaties in andere plaatsen in Nederland. Door de hoge vraag vanuit het westen van het land, openen we binnenkort een tweede opleidingslocatie in de randstad. Zo kunnen we zo veel mogelijk installateurs de training bieden die zij willen volgen.

Wil jij ook je kennis uitbreiden met WasCollege?
Meld je snel aan voor de nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte van nieuwe trainingen en webinars.

De geldigheid van Bewijs van Vakmanschap CO wordt eenmalig verlengd

07/12/2020

Heb je voor 1 oktober 2020 een Bewijs van Vakmanschap gehaald, dan wordt de geldigheid ervan eenmalig verlengd. Je bewijs blijft geldig tot 1 oktober 2025. Dit wordt gedaan vanwege de vertraagde invoering van de wet.

Dit goede nieuws wordt nog iets beter, want verder hoef je ook niets te doen. Kom je ervoor in aanmerking, dan ontvang je hierover uiterlijk in het eerste kwartaal van 2021 een persoonlijk bericht. Voor deze verruiming komen circa 1.350 personen in aanmerking.

Hoe werkt het precies?
Is je Bewijs van Vakmanschap uitgegeven op 15-05-2020, dan ontvang je een nieuw Bewijs van Vakmanschap met de ingangsdatum 1-10-2020, met een geldigheidsduur van 5 jaar vanaf 1-10-2020.