Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Beheer op afstand: de trend voor snelle service

22/04/2024

Voor steeds meer installatie- en servicebedrijven wordt het interessant om verwarmingsinstallaties op afstand te monitoren. In de huidige markt, waar personeelstekorten en responssnelheid een grote rol spelen, worden de voordelen duidelijk: grotere efficiëntie en mogelijkheden om klanten sneller te hulp te schieten. Verschillende fabrikanten bieden online tools die installateurs kunnen gebruiken om installaties van desbetreffende merken op afstand te beheren. Het omarmen van deze technologieën, geeft vooruitstrevende installateurs en servicemonteurs een concurrentievoordeel. We lichten een voorbeeld van zo’n mooi platform toe in dit artikel: HomeCom Pro van Nefit Bosch.

Vooruitstrevende installateurs zijn sportief: voetbal je mee?

11/04/2024

Bij Wasco houden we van sportiviteit. Daarom organiseren we regelmatig leuke events, die we combineren met het opdoen van kennis. Kunnen jij en je collega’s een goed balletje trappen? Onze Wasco-collega Michael Jansen van Wasco Breda nam het fantastische initiatief om voor onze klanten een voetbaltoernooi te organiseren, inclusief een kennismarkt en een feestelijke afsluiting. Het voetbaltoernooi vindt plaats op 1 juni van 9:00 tot 16:30 uur bij VV Baronie in Breda. Daarna volgt een gezellige avond voor alle deelnemers. Je kunt je tot 17 mei nog inschrijven!

Welke invloed hebben installateurs op overbelasting van het elektriciteitsnet?

10/04/2024
Nu steeds meer apparatuur en voertuigen vanuit het duurzaamheidsaspect werken op elektriciteit, komt er steeds meer druk op het elektriciteitsnet door pieken in zowel de afname (verbruik) als het aanbod (teruglevering) van elektriciteit. In andere woorden: netcongestie. Op netwerkniveau vraagt dit grootschalige aanpassingen om de doelstellingen van de energietransitie te kunnen halen. Op kleine schaal kunnen installateurs van grote toegevoegde waarde zijn. Hieronder schetsen we mogelijke adviezen richting de consument en ontwikkelingen om rekening mee te houden.

Ruimte-inventarisatie bij de overstap naar een (hybride-)warmtepomp

28/03/2024
Bij het verduurzamen van een woning zien consumenten vaak over het hoofd dat er extra ruimte nodig is voor de technische installatie. Waar een mechanische ventilatiebox gemakkelijk in een hoekje op zolder past en een cv-ketel in een keukenkast kan worden geplaatst, vormt de ruimte dat een (hybride-)warmtepomp inneemt al snel een uitdaging. Waar moet je als installateur op letten voordat je een advies uitbrengt?

Ventilatieventielen: functionaliteit ontmoet stijl

11/03/2024

Ventilatie is een essentieel onderdeel van elk gebouw, maar dat betekent niet dat de esthetiek eronder hoeft te lijden. Ventilatieventielen, ook bekend als luchtventielen, bieden niet alleen functionele voordelen, maar voegen ook een decoratief accent toe aan de ruimte. Hoe combineer je optimale luchtkwaliteit met esthetische overwegingen? Met ventilatieventielen. 

Waterbesparingstips: 5 innovatieve oplossingen

11/03/2024

Als installateur heb je veel voordeel van de meest efficiënte oplossingen voor jou en je klanten. Ook op het gebied van sanitair gebeurt er veel in de markt. Waterbesparing wordt steeds belangrijker, niet alleen vanuit milieuoogpunt, maar ook vanwege de kostenbesparingen die het met zich meebrengt voor huiseigenaren. Chantal Timmer, productmanager sanitair bij Wasco, is regelmatig in gesprek met toonaangevende merken in de sanitairindustrie. Chantal zette de meest innovatieve producten en technologieën voor je op een rij. Tips die niet alleen water besparen, maar ook jouw installatiewerk efficiënter maken.

Hier zijn 5 tips die je in overweging kunt nemen:

Het vizier op de toekomst van de installatiewereld

07/03/2024

Doordat de ontwikkelingen binnen het vakgebied installatietechniek blijven doorrazen, is het soms best lastig om overzicht te houden. 2024 brengt opnieuw aanpassingen in regelgeving en nieuwe onzekerheden vanuit het maatschappelijke speelveld. We hebben de feiten geïnventariseerd en in dit artikel inzichtelijk voor je gemaakt. 

Ventilatie in gestapelde bouw verduurzamen

28/02/2024

Bij renovatie van gestapelde bouw zorgen het kanaalwerk en de beschikbare ruimte voor de grootste belemmeringen als het gaat om ventilatie. Ondanks dat ventilatie belangrijk is voor een gezond binnenklimaat, treft Wouter Meeuws van DUCO in de praktijk vaak nog slechte ventilatie aan. In sommige gevallen ontbreekt een ventilatiesysteem zelfs. Voor de renovatie van gebouwen tot aan 15 appartementen bestaan er oplossingen, waarbij belemmeringen van kanaalwerk en ruimte niet meer aan de orde zijn. In dit artikel lichten we collectieve ventilatie met vraagsturing toe. 

Prefabricage en efficiënte planning vereenvoudigen renovatieprojecten

22/02/2024

In Almere Haven vond er een grootschalig renovatieproject plaats, waarbij woningcorporatie De Alliantie 160 woningen heeft voorzien van hybride warmtepompen. In samenwerking met Comfort Partners en Wasco werd vooraf een maatwerkplan gemaakt. Er werden hoge prioriteiten gesteld aan het beperken van overlast, vervoersbewegingen en verpakkingen. Een ander belangrijk aandachtspunt in de voorbereiding van het renovatieproject was een logistieke planning waarbij installateurs vlot door konden werken. 

Warmtepompsystemen zonder buitenunit de oplossing voor renovatieprojecten

21/02/2024

Bij renovatieprojecten lopen installateurs bij hun poging tot verduurzaming vaak tegen aspecten aan die bepaalde aanpassingen verhinderen. Ruimtegebrek en geluidsregels zijn daar bij bestaande woningen voorbeelden van. Om ook die woningen te kunnen voorzien van duurzamere installaties komen steeds meer fabrikanten met nieuwe oplossingen. Als het gaat om warmtepompinstallaties winnen warmtepompen zonder buitenunit ontzettend aan populariteit. Frank Agterberg, voorzitter van Vereniging Warmtepompen, bestudeerde de impact van deze innovatie: een trend met potentie. 

De salderingsregeling blijft

15/02/2024
De Eerste Kamer stemde met een meerderheid tegen het uitfaseren van de salderingsregeling. Dat betekent dat het plan van demissionair klimaatminister Jetten om deze subsidie af te bouwen van de baan is. Huiseigenaren die pv-panelen hebben of willen aanschaffen, kunnen de stroom die ze terugleveren blijven wegstrepen tegen de stroom die ze afnemen van het elektriciteitsnet. Dat is goed nieuws voor huiseigenaren en voor installateurs.

Wasco Amersfoort viert opening nieuwe vestiging

12/02/2024

Wasco Amersfoort is verhuisd naar een groter en mooier pand, waar het uitgebreide assortiment verwarming, sanitair, onderdelen, airconditioning en ventilatie beter tot z’n recht komt. Daarnaast is ook de bereikbaarheid van het nieuwe pand beter, zodat we de groeiende aanloop naar de vestiging beter te kunnen faciliteren. Vanaf maandag 12 februari is de nieuwe vestiging geopend en dat moet gevierd worden!

Het nieuwe adres is:

De Zonnecel 18
3815 KN Amersfoort
Tel. 088 099 5340
E-mail: vestiging.amersfoort@wasco.nl

De doorlooptijd van warmtepompinstallaties verkorten: dit kun je al doen!

12/02/2024
De wettelijke verplichting om een cv-ketel minimaal te vervangen door hybride installatie met een warmtepomp zorgt voor een enorme capaciteitsdruk in de installatiewereld. Installateurs moeten bij bestaande woningen omschakelen van routinewerk naar complexere installaties. Klantwerving, verkoop, voorbereiding en montage lopen daarbij al snel op tot 32 uur, volgens een onderzoek van Techniek Nederland. Een warmtepompinstallatie kost daarmee 4 keer zoveel tijd als de installatie van een cv-ketel. Hoe kun je dit verkorten?

Onderzoek waterschaarste: actiebereidheid consument in sterke mate verbonden met kosten

15/12/2023

Uit een internationaal onderzoek naar waterschaarste en de manier waarop mensen daarmee omgaan, blijkt dat kosten voor de consument een grotere zorg is dan de toekomstige beschikbaarheid van water. Het onderzoek, dat in opdracht van GROHE is uitgevoerd, toont aan dat de persoonlijke impact van waterschaarste de belangrijkste drijfveer is voor consumenten als het gaat om het aanpassen van waterconsumptie. Wel is 78% van de Nederlanders bereid water te verbruiken als er in Nederland sprake is van watertekort, maar worstelt 26% met de wijze waarop.