Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Less is more

01/12/2022

Haardhout aangevuld? Check. Elektrisch kacheltje gekocht? Check. Ouderwets warme fleecetrui op zolder opgespoord? Check. Nadat Vladimir Poetin de gaskraan ontdekte als troefkaart, liepen bij veel Europeanen de koude rillingen over de rug. Wat kan je als huiseigenaar doen om financieel en fysiek deze winter niet in de kou te zitten?

Duurzamer dankzij de waarom-vraag

01/12/2022

Unbrick wil de groenste ontwikkelaar van Nederland zijn. We willen de aarde namelijk beter achterlaten voor toekomstige generaties en binnen de bouw is wat dat betreft nog veel winst te behalen. Dat betekent dat we af en toe heilige huisjes omver moeten schoppen en onszelf wel 100 keer per dag de waarom-vraag stellen. Hierdoor worden we steeds een stukje slimmer, sneller en duurzamer.

Installateur, wees assertiever!

12/08/2022

Het mooiste van mijn vak als bouwkundig adviseur is de afwisseling: dingen bedenken en maken, maar ook een stuk ondersteuning richting klanten. Ze echt meenemen in een bouwtraject. Dat is steeds meer nodig, want er is de afgelopen jaren veel veranderd. 

Is duurkoop goedkoop?

12/08/2022

Zonnepanelen, warmtepompen en smarthomesystemen. Alles wat duurzaam is en helpt om te besparen wordt snel duurder. Moet je per se nu investeren in gasarm wonen of zonnepanelen, of is het verstandig om nog even te wachten? Maar ja, dan loopt je energierekening intussen wel hard op. Een lastig dilemma voor veel mensen. Investeren of wachten, wat is slim?

Zongekoeld

28/04/2022

De toenemende populariteit van airconditioners valt niet te ontkennen. De planeet warmt op, dus koelt de mens zijn huis of kantoor. Maar de manier waarop bepaalt de impact: op het klimaat en op de eigen portemonnee. En juist de zon kan een belangrijke rol spelen bij het verduurzamen van onze verkoeling.

Tijd om VR toe te laten in de bouw en installatie

19/01/2022

Technologische ontwikkelingen op het gebied van virtual reality gaan supersnel. Het wordt in de bouw- en vastgoedsector alleen nog niet omarmd. Dat is een  gemiste kans, omdat het jouw leven én dat van je klant een stuk makkelijker maakt. Het is toch eigenlijk vreemd dat we eerst bouwen en de klant pas achteraf ziet wat hij heeft gekregen? In de digitale wereld kun je tegenwoordig alles eerst proberen voordat je iets daadwerkelijk bestelt. Hoezo dan niet met gebouwen?

De dubbele fuik

19/01/2022

Op een koude winterdag bezoek ik Erwin. Buiten vriest het, binnen is het 15 graden. Erwin woont met twee jonge kinderen in een slecht geïsoleerde naoorlogse woning. Charmant maar koud. Met extra sokken en dikke truien wapenen ze zich tegen de winter. Ze zitten in een dubbele fuik en blijven arm door zowel de huur als door hoge energielasten. Kan dat niet anders? 

Nieuwe Daikin Emura: uniek en elegant design

13/04/2022

De vernieuwde Daikin Emura is een zeer intelligente en energiezuinige airco met een uniek en elegant design. Het meermaals bekroonde design van de Emura is beschikbaar in de kleuren kristalwit, zilver en mat zwart.  Met energielabel A+++  voor koelen én verwarmen behoort de Emura tot de allerzuinigste airco’s in haar klasse.

Siemens VXG-regelafsluiterbundel voor nauwkeurige regelingen

03/08/2022

De regelafsluiters met schroefdraad van Siemens en de bijpassende aandrijvingen en fittingen zorgen voor een snelle en eenvoudige planning, installatie en inbedrijfstelling. De VXG regelafsluiterbundel sluit naadloos aan op de aandrijvingen van Siemens en dat zorgt samen voor een nauwkeurige regeling. 

Slim sanitair voor in de badkamer

02/12/2022

Stel: je installeert een douchegoot om het wegstromende water op te vangen en af te voeren. Jouw klant kiest nu voor een wtw-douchegoot, dan warmt hij ook nog eens het water deels op wat nog uit de douchekop moet komen. 2 vliegen in een klap dus! En zo zijn er nog veel meer handige, slimme producten die je installeert voor de ene functie, maar die meer kunnen doen. 

Steeds meer interesse in energie-opslagsystemen

21/06/2022

Met een energie-opslagsysteem kan jouw klant thuis energie opslaan. “De interesse in energie-opslagsystemen groeit”, ziet Frans van Spreuwel, Productspecialist bij Alius, onze kennispartner voor duurzame oplossingen van SolarEdge. De energieprijzen stijgen en het aantal pv-panelen neemt toe. Steeds meer mensen willen klaar zijn voor een accu-systeem. Geef jouw klant het advies en tips ter voorbereiding.

Storingscodezoeker Live

06/12/2022

Je bent bij een klant. Je staat voor de cv-ketel en die geeft een storingscode weer. Ga naar de storingscodezoeker op wasco.nl en vind binnen no-time de oplossing voor het probleem!

Symaro-opnemers zorgen voor een gezond binnenklimaat

13/04/2022

Symaro-opnemers zorgen voor een gezond binnenklimaat, door de regeling van luchtverversing, kooldioxide (CO2) en reducering van fijnstof. Ze registreren en geven meetwaarden snel en nauwkeurig door en bieden zo een optimale basis voor een nauwkeurige en dus energiezuinige en kostenefficiënte regeling van een HVAC-installatie.  

Ubbink Luchtdichte Manchetten

19/10/2022

Luchtdicht afwerken lijkt misschien ingewikkeld, maar met de slimme Luchtdicht Manchetten van Ubbink is dat voor doorvoeren een fluitje van een cent. Luchtdicht Manchetten zijn eenvoudig aan te brengen, ook achteraf toepasbaar en zorgen tegelijk voor een fraaie afwerking van de doorvoer! Renovatie of nieuwbouw, u laat woningen heel eenvoudig voldoen aan de eisen van deze tijd!