Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Beheer op afstand: de trend voor snelle service

22/04/2024

Voor steeds meer installatie- en servicebedrijven wordt het interessant om verwarmingsinstallaties op afstand te monitoren. In de huidige markt, waar personeelstekorten en responssnelheid een grote rol spelen, worden de voordelen duidelijk: grotere efficiëntie en mogelijkheden om klanten sneller te hulp te schieten. Verschillende fabrikanten bieden online tools die installateurs kunnen gebruiken om installaties van desbetreffende merken op afstand te beheren. Het omarmen van deze technologieën, geeft vooruitstrevende installateurs en servicemonteurs een concurrentievoordeel. We lichten een voorbeeld van zo’n mooi platform toe in dit artikel: HomeCom Pro van Nefit Bosch.

Watts FLOWBOX - De kant-en-klare hydraulische pompgroep

24/04/2024

De Watts Flowbox is de kant-en-klare hydraulische pompgroep voor cv- of koelingsinstallaties met meerdere kringen Deze pompgroep kan bijvoorbeeld worden toegepast om opgewarmd water vanuit een buffervat te transporteren naar de radiatoren of richting de vloerverwarming. Ook voor toepassingen in combinatie met en warmtepomp is de Watts Flowbox uitermate geschikt.

Samenstelling
De Flowbox pompgroepen vormen een volledig installatie-klaar geheel. De producten zijn voorzien van een hoogwaardige thermische isolatiebox en bevatten alle noodzakelijke componenten zoals; een hoogrendementspomp, afsluit- en mengventielen, thermometers, keerkleppen, koppelingen en verbindingen.

Gebruiksgemak
Bij de Flowbox is eenvoudige installatie verzekerd dankzij de voorgemonteerde en voorbedrade componenten. Alle aansluitingen zijn daarbij voorzien van vlakke afdichtingen en de vertrek- en retourleiding kunnen simpelweg omgewisseld worden.

Ongemengd en gemengd
Voor klassieke installaties waarbij geen aanpassing van de aanvoertemperatuur nodig is (bijv. bij radiatoren), is er de standaard ongemengde pompgroep type Flowbox HK. Voor installaties met een variabele temperatuurregeling en lage temperaturen (bijv. i.c.m. vloerverwarming), kan de gemengde pompgroep type Flowbox HKM worden gebruikt. De vereiste aanvoertemperatuur wordt in de gemengde pompgroep geregeld met behulp van een 3-weg mengkraan met 3-punts servomotor.

Brandwerende systemen van Walraven Pacifyre®

12/03/2024

Passieve brandbescherming vormt een integraal onderdeel van bouwkundige brandpreventie. Deze vorm van preventie voorkomt dat een brand zich in en rond het gebouw kan verspreiden. Het geeft gebruikers van een pand tijd om op een veilige manier te kunnen vluchten, terwijl ook de schade aan het pand en het milieu zo veel mogelijk wordt beperkt.

Het is daarom van groot belang dat brandbescherming op een juiste manier én met de juiste materialen wordt aangebracht. Opvallend genoeg blijkt in de praktijk vaak dat bijvoorbeeld de afgedichte doorvoeringen niet aan de vereiste brandveiligheidsnormen voldoen. Hierdoor moet aangebrachte brandbescherming later alsnog vervangen worden.

Walraven biedt met Pacifyre® een uitgebreid assortiment afdichtingsproducten, die ervoor zorgen dat brand zich niet verder kan uitbreiden. Walraven heeft brandwerende technieken aan de bestaande productlijn toegevoegd en kan zo een compleet brandwerend systeem aanbieden. De Pacifyre® producten zijn getest in zowel de eigen Walraven testfaciliteit, als bij een geaccrediteerde faciliteit en alle producten hebben een CE-markering.

Water als bronenergie voor warmtepompen

30/01/2024

We kennen de lucht-waterwarmtepomp die met buitenlucht het huis verwarmen. Minder bekend is de grondgebonden warmtepomp, ook wel de water-waterwarmtepomp genoemd. Deze zie je vooral bij nieuwbouw. Omdat hiervoor diep gegraven moet worden is dit vaak voor de bestaande bouw geen optie. Maar wat als we hiervoor opgevangen regenwater als bronenergie gebruiken? 

Zacht water dankzij de waterontharders van Pentair

10/10/2023

De Pentair Foleo en Pentair Evolio zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Wasco. Deze waterontharders voorkomen problemen door kalkaanslag, dus dat betekent; goed nieuws voor leidingen en toestellen. De waterontharders van Pentair geven het leven weer glans.

Voorkom vervuild systeemwater

09/09/2022

Een installatie met schoon systeemwater is minder gevoelig voor storingen, de levensduur van het hele systeem wordt verlengd en het energieverbruik gaat omlaag. Het is daarom belangrijk om vervuiling van het systeemwater te voorkomen.

Waar let je op bij het installeren van PV-systemen

20/10/2023

Je doet er alles aan om het perfecte PV-systeem op de juiste manier bij jouw klant te installeren. Toch zijn goede tips en handvatten altijd welkom. Technisch Adviseur PV-installaties, Samka Prinsen-Jakupović, deelt waar je op moet letten.

Bij een PV-project staat de wens van de klant natuurlijk op één. Het beschikbare dakoppervlak bepaalt voor een groot deel of je aan die wens tegemoet kan komen. Soms is er simpelweg te weinig ruimte voor een systeem. Sommige oplossingen beginnen vanaf zes panelen, dat moet je kwijt kunnen. Schaduw op slechts één paneel reduceert dan namelijk de opbrengst van het totale systeem. Dit kun je oplossen door een systeem te kiezen met optimizers onder de panelen. Welke optimizer je kiest, is afhankelijk van de hoeveelheid panelen en of deze allemaal in dezelfde richting liggen.

Waterstof: de groene motor van de energietransitie

27/07/2021

Waterstof is een energiedrager en kan ingezet worden in plaats van elektriciteit, batterijen en fossiele brandstoffen. Het voordeel van waterstof is dat er geen CO2 vrijkomt bij verbranding. Met toepassing van waterstof in mobiliteit, industrie en woningbouw kan de CO2-uitstoot dus flink verlaagd worden.

Wees efficiënt met je tijd

21/10/2022

Je agenda zit vol en personeel is moeilijk te vinden. Ga duurzaam om met jouw tijd en dat van je werknemers. Door de werkplanning goed in te richten ga je efficiënter om met de beschikbare tijd. Denk bijvoorbeeld aan het persen van leidingen of cv-ketels op afstand beheren.

De onderhoudsarme Easy Drain is een groot succes!

14/03/2021

Sinds vorig jaar is de onderhoudsarme Easy Drain douchegoot leverbaar. De Easy Drain Compact Clean en ombouwsets voor bestaande drains zijn een groot succes! Dankzij de nieuwste Dryphon techniek wordt schoonmaken flink geminimaliseerd. 

De Touch van Comfort

28/06/2018

Met de Intergas Comfort Touch heeft de gebruiker een compacte en modern ogende thermostaat met ongelooflijk veel gebruikersgemak. Door het touchscreen is bediening erg simpel en intuïtief. De thermostaat past door zijn afmetingen en uiterlijk in elk interieur.

Duofresh: het stankvrije toilet van Geberit

27/09/2021

Iedereen kent de sterke associaties die bepaalde geuren oproepen. Jouw hersenen koppelen verschillende geuren aan herinneringen en gevoelens. Het is een feit: van frisse geuren worden we blij, bij nare geuren voelen we afkeer. Kreten als: ‘Ga niet na mij naar het toilet’ of ‘Wacht nog maar even met een wc-bezoek’, komen in elk huishouden of op elke bedrijfsvloer weleens voor. Maar dat hoeft niet zo te zijn!

Duurzame oplossingen voor jouw klant

09/08/2021

Wij hebben berekend wat de verduurzaming van een bestaande woning kost aan de hand van 3 meest voorkomende situaties.  

1.    Energieverbruik (investering)
2.    Energieopbrengst (besparing)  
3.    Financiële energie (subsidie)

Rob van Houten (Technisch adviseur gespecialiseerd in duurzame oplossingen) geeft hieronder in hoofdlijnen duurzame oplossingen aan en de mogelijke terugverdientijd. Deze berekeningen zijn voor iedereen toepasbaar. 

Geberit AquaClean Tuma: verrassend veelzijdig

01/11/2017

Een compleet systeem dat geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, dat is de Geberit AquaClean Tuma. De douche-wc combineert een eenvoudig design met een Tumageavanceerde technologie en is leverbaar in verschillende uitvoeringen.  De Tuma is namelijk niet alleen verkrijgbaar als complete douche-wc, maar ook als toiletzitting. Deze is eenvoudig op een bestaand closet te plaatsen. ​

Groen wonen is pas echt groen met nul-op-de-meter

11/08/2021

Nul-op-de-meter is een term die je steeds vaker hoort. Het betekent dat je genoeg elektriciteit en warmte opwekt om in je eigen verbruik te voorzien. Michiel van Stempvoort, engineer en werkvoorbereider bij ITN Installatietechniek, ontwierp voor een aantal woningen een zelfvoorzienende installatie. De uitdaging zat hem in het voldoen aan de eisen die gesteld werden aan het installatieconcept: gasloos, voldoende warm water voor vijf personen, stille ventilatie en stadsverwarming. 

Haier Pearl

05/05/2021

Nieuw: de Haier Pearl
De nieuwe Haier Pearl airconditioner combineert energiezuinig comfort met innovatieve technologie voor schonere, gezondere lucht. De Pearl is zeer stil met een geluidsniveau vanaf 18 dB(A) en kan zowel koelen als verwarmen. Deze airconditioner is exclusief bij Wasco uit voorraad leverbaar in zowel single als multi-split systemen en beschikbaar in de capaciteiten 2,5, 3,5 en 5,0 kW.