Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Beheer op afstand: de trend voor snelle service

22/04/2024

Voor steeds meer installatie- en servicebedrijven wordt het interessant om verwarmingsinstallaties op afstand te monitoren. In de huidige markt, waar personeelstekorten en responssnelheid een grote rol spelen, worden de voordelen duidelijk: grotere efficiëntie en mogelijkheden om klanten sneller te hulp te schieten. Verschillende fabrikanten bieden online tools die installateurs kunnen gebruiken om installaties van desbetreffende merken op afstand te beheren. Het omarmen van deze technologieën, geeft vooruitstrevende installateurs en servicemonteurs een concurrentievoordeel. We lichten een voorbeeld van zo’n mooi platform toe in dit artikel: HomeCom Pro van Nefit Bosch.

Welke invloed hebben installateurs op overbelasting van het elektriciteitsnet?

10/04/2024
Nu steeds meer apparatuur en voertuigen vanuit het duurzaamheidsaspect werken op elektriciteit, komt er steeds meer druk op het elektriciteitsnet door pieken in zowel de afname (verbruik) als het aanbod (teruglevering) van elektriciteit. In andere woorden: netcongestie. Op netwerkniveau vraagt dit grootschalige aanpassingen om de doelstellingen van de energietransitie te kunnen halen. Op kleine schaal kunnen installateurs van grote toegevoegde waarde zijn. Hieronder schetsen we mogelijke adviezen richting de consument en ontwikkelingen om rekening mee te houden.

Het vizier op de toekomst van de installatiewereld

07/03/2024

Doordat de ontwikkelingen binnen het vakgebied installatietechniek blijven doorrazen, is het soms best lastig om overzicht te houden. 2024 brengt opnieuw aanpassingen in regelgeving en nieuwe onzekerheden vanuit het maatschappelijke speelveld. We hebben de feiten geïnventariseerd en in dit artikel inzichtelijk voor je gemaakt. 

Warmtepompsystemen zonder buitenunit de oplossing voor renovatieprojecten

21/02/2024

Bij renovatieprojecten lopen installateurs bij hun poging tot verduurzaming vaak tegen aspecten aan die bepaalde aanpassingen verhinderen. Ruimtegebrek en geluidsregels zijn daar bij bestaande woningen voorbeelden van. Om ook die woningen te kunnen voorzien van duurzamere installaties komen steeds meer fabrikanten met nieuwe oplossingen. Als het gaat om warmtepompinstallaties winnen warmtepompen zonder buitenunit ontzettend aan populariteit. Frank Agterberg, voorzitter van Vereniging Warmtepompen, bestudeerde de impact van deze innovatie: een trend met potentie. 

Wat is er voor jou veranderd door de Omgevingswet?

03/04/2024

Per 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. In deze wet, die alles omvat wat te maken heeft met de leefomgeving, zijn 26 wetten gebundeld. De belangrijkste regels hieruit zijn uitgewerkt in vier besluiten. Maar wat is er voor jou veranderd door de Omgevingswet? We leggen het per besluit uit. 

De salderingsregeling blijft

15/02/2024
De Eerste Kamer stemde met een meerderheid tegen het uitfaseren van de salderingsregeling. Dat betekent dat het plan van demissionair klimaatminister Jetten om deze subsidie af te bouwen van de baan is. Huiseigenaren die pv-panelen hebben of willen aanschaffen, kunnen de stroom die ze terugleveren blijven wegstrepen tegen de stroom die ze afnemen van het elektriciteitsnet. Dat is goed nieuws voor huiseigenaren en voor installateurs.

De vernieuwde Walraven Montagerails

05/12/2023

De vertrouwde montagerails van Walraven zijn verder geoptimaliseerd en bieden nu een aantal verbeterde toepassingen. Hierdoor worden de werkzaamheden op de werkplaats niet alleen versneld, maar ook lichter. Dit maakt de montagerails voor uiteenlopende projecten de juiste keuze.

Duurzamer
In het productieproces van beide montagerails zijn enkele aanpassingen doorgevoerd en worden de montagerails nu duurzamer geproduceerd. 

Verbeterd gatenpatroon
Het bestaande gatenpatroon van de Walraven RapidRail® is verbeterd. Hierdoor wordt het nog eenvoudiger om Walraven starQuick® beugels, met behulp van houtschroeven, aan de montagerail te bevestigen. Ook het gatenpatroon van de Walraven RapidStrut® is vernieuwd: zo is er een extra gat toegevoegd, speciaal om ankers te bevestigen. Hierdoor kunnen met behulp van betonschroeven gemakkelijk en snel verbindingen gemaakt worden aan muren of plafonds.

 

Nieuw: Portrait-opstelling in het FlatFix Fusion assortiment

28/11/2023

Het FlatFix Fusion systeem waarmee zonnepanelen in landscape geplaatst kunnen worden kennen we natuurlijk al maar daar is nu dus ook de optie om de panelen in portrait te plaatsen.

FlatFix Fusion van Esdec is hét flexibele montagesysteem voor zonnepanelen op platte daken! Lichtgewicht en veilig voor je dak, dankzij thermische ontkoppeling. Daardoor wordt het nu ook interessant om zonnepanelen op kleinere dakoppervlaktes te plaatsen. Waar je in landscape-opstelling maar 2 panelen kwijt kan op een uitbouw van zo’n 2,5 meter, kunnen dat er met de portrait-opstelling wel 5 zijn. Hiermee kun je het dakoppervlak optimaal benutten.

Gebruiksvriendelijk systeem
De slimme, lichte componenten maken het mogelijk om flexibele rijlengtes te installeren. Zo kun je makkelijk om obstakels op het dak, zoals schoorstenen of airco-installaties, heen monteren. De revolutionaire en unieke klikverbinding maakt FlatFix Fusion een zeer snel en eenvoudig te installeren montagesysteem. Dankzij de hoge en lage basis, met een metalen inzetstuk, blijft de klemkracht optimaal na verwijderen en opnieuw bevestigen van panelen.

Unieke thermische ontkoppeling
De thermische ontkoppeling van FlatFix Fusion beschermt je dakbedekking tegen schade. Een bewegend scharnier voorkomt wrijving tussen voet en dak en houdt rekening met het krimpen en uitzetten van daken.

FlatFix Fusion bevestigingspakketten
Om het nóg makkelijker te maken hebben we bij Wasco alvast bevestigingspakketten samengesteld. Zo ben je met één klink van de muis verzekerd van het perfecte bevestigingspakket, met alle onderdelen die je nodig hebt om zonnepanelen te monteren.

De Esdec FlatFix Fusion-bevestigingspakketten vind je hier.

Zacht water dankzij de waterontharders van Pentair

10/10/2023

De Pentair Foleo en Pentair Evolio zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Wasco. Deze waterontharders voorkomen problemen door kalkaanslag, dus dat betekent; goed nieuws voor leidingen en toestellen. De waterontharders van Pentair geven het leven weer glans.

Vijf strategieën om de lagere MPG-eis te realiseren

01/11/2023

De overheid heeft zich voorgenomen om per 1 januari 2025 de eis voor MilieuPrestatie Gebouwen (MPG) aan te scherpen van 0,8 naar 0,5. MPG is een wettelijke meetlat voor circulair bouwen. Deze aanscherping heeft impact op de manier waarop woonhuisinstallaties ontworpen moeten worden. Het Lente-akkoord Circulair Industrieel Bouwen komt daarom met 5 strategieën om bouwpartijen te ondersteunen in deze stap. Het is nu al zaak dat installateurs gaan nadenken over de energieprestatie en het wooncomfort in het ontwerp van de installaties van hun (toekomstige) klanten.

Jouw klant bespaart snel met deze quick wins

01/11/2023

Niemand wil hoge energierekeningen, ook jouw klanten niet. Je kunt je klanten een aantal vrij eenvoudige aanpassingen voorstellen die energie besparen. We geven je 12 voorbeelden die je mee kunt nemen in je advies.

Meet voor je leven: zijn de waarden van je meetapparatuur juist ingesteld?

23/10/2023

Expert aan het woord:

Als service- en onderhoudsmonteur werk je elke dag met gasgestookte toestellen. Cv-ketels, gaskachels en geisers; al deze apparaten kunnen een bron van koolmonoxide (CO) zijn. Koolmonoxide is een onzichtbaar, geurloos en smaakloos gas, waarbij vergiftiging al snel fataal kan zijn. Daarom kan het van levensbelang zijn om een persoonlijke CO-meter bij je dragen. Sterker nog, wist je dat dit met de Gasketelwet indirect verplicht is? Wilfred Drenth, Technisch Adviseur bij Wasco, legt je uit waar je op moet letten en welke grenswaarden je moet aanhouden.

Vakmanschap CO blijft langer geldig

09/11/2021

Heb jij jouw certificering ‘Vakmanschap CO’ gehaald in de afgelopen maanden en ben je bang dat deze nu verloopt door het uitstel van de Gasketelwet? Geen zorgen! Uitgegeven bewijzen van vakmanschap zijn 9 maanden langer geldig. Heb jij je Vakmanschap CO nog niet behaald. Schrijf je snel in, want vol=vol.

Veilig PV-panelen installeren

25/05/2022

PV-panelen zijn onmisbaar bij het verduurzamen van een woning. Het is belangrijk dat je ze goed en veilig installeert. We hebben Arjen Harberink, Manager Application Engineering bij Esdec, gevraagd waar je rekening mee moet houden voordat je het dak op gaat.

Warmtepompen, pv-panelen of zonneboilers verplicht bij ingrijpende renovatie

12/05/2021

Per 30 juni a.s. gaat het kabinet de eis vastleggen voor het opwekken van een minimale hoeveelheid hernieuwbare energie bij een ingrijpende renovatie.

De verplichting komt voort uit de EU-richtlijn Renewable Energy Directive II (RED II). Hierin is vastgelegd dat lidstaten een minimale hoeveelheid hernieuwbare energie moeten voorschrijven bij ingrijpende renovatie. De verplichting geldt wel alleen wanneer de verwarmings- of koelinstallatie(s) deel uitmaakt van de ingrijpende renovatie.

Vanaf 30 juni 2021
De REDII bevat een verplichting voor EU-lidstaten om een hoeveelheid hernieuwbare energie voor te schrijven bij nieuwbouw en ingrijpende renovatie. Voor een deel is deze verplichting al geïmplementeerd. Voor nieuwbouw geldt namelijk als sinds 1 januari 2021 een eis voor de minimumhoeveelheid hernieuwbare energie via BENG. Voor renovatie is er op dit moment nog geen eis in de regelgeving opgenomen. Hiervoor volgt nog een wijzigingsvoorstel dat nog aan de Tweede Kamer zal worden voorgelegd.

Op grond van de herziene EU-richtlijn hernieuwbare energie geldt voor Nederland een uiterste implementatiedatum van 30 juni 2021. De wijziging van het Bouwbesluit 2012 wil de overheid daarom op 30 juni 2021 in werking laten treden.