Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Van de energietransitie een succes maken

12/10/2018

Veel van je klanten zijn nu nog afhankelijk van fossiele brandstoffen voor het verwarmen van hun huis en hun tapwater. In 2050 niet meer. Hun woning is dan aardgasloos en gebruikt alleen nog maar duurzame energie. Nederland is in 2050 namelijk klimaatneutraal. Tenminste, dat is de bedoeling… Deze energietransitie kent veel uitdagingen en zal zich niet zonder horten of stoten voltrekken. Dat betekent echter niet dat we niet moeten beginnen. Sterker nog, we zijn al begonnen!

Sterk beroepsonderwijs vandaag voor de installatietechniek van morgen

12/04/2018

Het is vaak in het nieuws: de toekomst van de verwarming in onze huizen. Met de aangekondigde stopzetting van de gaswinning in Groningen komt dit vraagstuk ineens dichterbij. Althans, voor het grote publiek. In het vakgebied installatietechniek ben jij elke dag al bezig met het geven van de nodige antwoorden in de nieuwbouw van nu en morgen. Dat vraagt om vakmensen die dat snappen en goed zijn opgeleid. Dat doen we in het mbo.

Isoleren, ventileren en dan pas installeren

23/02/2018

“Ik wil graag een offerte voor een warmtepomp”. Het is een verzoek dat je waarschijnlijk steeds vaker krijgt. De vraag naar energie-efficiënte oplossingen explodeert momenteel. Ik merk het dagelijks en jij als installateur natuurlijk ook. Mensen zijn steeds bewuster met het milieu bezig. Particulieren zijn zich
steeds meer bewust van de grote voordelen die energiezuinigheid kan opleveren voor de portemonnee. Ook de overheid levert natuurlijk een bijdrage. Het vervallen van de gasaansluitplicht, de Groningse gaskraan die in 2030 geheel dichtgedraaid moet zijn… De media staan er vol mee en ook jouw klant leest mee.

Een energie-efficiënte oplossing verkoopt zichzelf niet

19/01/2018

Onder invloed van de explosief gestegen vraag naar energiezuinigheid, verandert het installatievak in sneltreinvaart. Ontwikkelingen als ‘gasloos wonen’, ‘NOM’ en ‘energieneutraal’ zorgen voor een totaal andere installatie en daarbij horende nieuw in te zetten producten. Dat is wat mij betreft ook één van de mooie dingen aan de huidige installatiebranche.

De aardgasloze woning is geen luchtkasteel meer

19/01/2018

Een gebouwde omgeving zonder aardgas. Er wordt al járen over gesproken, maar in de praktijk blijft alles bij het oude. Je installeert en onderhoudt nog iedere dag cv-ketels en die zijn gewoon aangesloten op het aardgasnet. Voorlopig is er méér dan genoeg werk, dus je hebt wel iets anders aan je hoofd dan aardgasloze woningen.

Wasco gecertificeerd voor BRL 6000-21

30/10/2018

Wasco heeft een nieuw certificaat gehaald. Als bedrijf zijn we nu gecertificeerd voor BRL 6000-21 en we zijn ingeschreven in de databank Bodem+ van de overheid. Dat betekent dat we nu voor onze klanten de BRL 6000-werkzaamheden mogen uitvoeren. 

Wasco zet voet aan wal in Zeeland

24/09/2018

Het is zover; Wasco opent haar eerste vestiging in Zeeland. Vanaf 1 oktober ben je van harte welkom bij onze nieuwe vestiging in Middelburg, aan de Diodeweg 61. Daar staan onze medewerkers voor je klaar met een groot assortiment, handige diensten en deskundig advies.

Wasco, jouw one-stop-shop!

08/06/2018

Met de komst van de warmtepomp en de verandering in de installatiewereld, neemt de vraag naar airconditioning en warmtepomp toebehoren sterk toe. Door onze krachten met die van Aircovent (dé groothandel voor hoogwaardige airconditioning producten) te bundelen, kunnen we je ook op dit gebied nu nog beter bedienen.

Om jou optimaal te ondersteunen bij jouw dagelijkse werkzaamheden hebben wij twee handzame brochures gemaakt. Hierin vind je een overzicht van ons kernassortiment airconditioning, airconditioning toebehoren, montagematerialen en koeltechnische gereedschappen.

Zehnder ComfoFan S is uitgebreid met interne vochtsensor

14/08/2018

De Zehnder ComfoFan S ventilatiebox is er in een nieuwe uitvoering: de ComfoFan S Hygro. De interne vochtsensor van deze ventilatiebox zorgt voor een nog gezonder binnenklimaat. De ComfoFan S zal automatisch meer gaan ventileren om het moment dat het huis vochtiger wordt, bijvoorbeeld tijdens het douchen of koken. Het huis droogt dan sneller, wat schimmelvorming tegengaat. De interne vochtsensor kan ook geplaatst worden in een ComfoFan S die al in gebruik is genomen. 

De Touch van Comfort

28/06/2018

Met de Intergas Comfort Touch heeft de gebruiker een compacte en modern ogende thermostaat met ongelooflijk veel gebruikersgemak. Door het touchscreen is bediening erg simpel en intuïtief. De thermostaat past door zijn afmetingen en uiterlijk in elk interieur.

Delabie TEMPOMATIC 4, kraan met elektronische module

16/10/2018

Met de nieuwe TEMPOMATIC 4-kranen pakt DELABIE niet alleen de verspreiding van bacteriën aan, maar gaan ze ook de strijd aan met waterverspilling. Met deze nieuwe generatie kranen zorgt DELABIE voor een grote verandering ten opzichte van de klassieke kraan. 

Eindelijk anders:  De Tri-Umph handdrogers van Elcee Sanitair

27/06/2018

Bij Elcee Sanitair is het doel altijd om gebruiksgemak centraal te stellen. Dit zie je terug in alle producten en diensten van Elcee. Ook in de Tri-Umph handdrogers. Voor iedere doelgroep een ander type handdroger? Niet meer! De Tri-Umph handdroger is een universeel product, geschikt voor ieder type gebruiker.