Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Trap het aircoseizoen sterk af met deze informatiebrochures en promotiematerialen

29/03/2024
Ze zijn er weer, volledig up-to-date! Vernieuwde informatiebrochures die niet alleen jou door de wondere wereld van airconditioners en toebehoren gidsen, maar ook heldere informatie die consumenten wegwijs maakt. Wil je jouw voorkeursmerk promoten bij jouw potentiële klanten? Ons professionele promotiemateriaal is gratis; hiermee kun je consumenten helpen de juiste keuzes te maken op basis van jouw professionele advies!

Wasco specialist ontwikkelt slimme houder voor werkschakelaar: probeer Aircoplate uit!

27/03/2024

In de praktijk plaatsen veel installateurs de verplichte werkschakelaar van een warmtepomp of airco op de buitenunit. Echter loopt jouw klant zo het risico op onnodige schade, lekkages, corrosievorming en storingen door de zelftappende schroeven. Dit gebeurt helaas met regelmaat, omdat een andere plek niet voorhanden is. Neem bijvoorbeeld een buitenunit op een plat dak; waar ga je bij gebrek aan een gevel de werkschakelaar monteren? Vanaf nu op deze slimme houder: Aircoplate!

Soleco trillingsdempersets voor alle merken buitenunits

25/03/2024

Soleco is reeds 50 jaar gespecialiseerd in de analyse, het ontwerp en de productie van anti-vibratie en anti-seismische producten.

Soleco op kleurgecodeerde trillingsdempersets zijn speciaal ontworpen voor het opvangen van vibraties wanneer een buitenunit in bedrijf is. Het voorkomt de onwenselijke bijgeluiden die vrijkomen door resonantie wanneer metalen delen onderling met elkaar in contact komen. Dit komt met name voor wanneer een buitenunit op wandbeugels aan de buitengevel opgesteld is en bij dakopstellingen waarbij de opstellingsbalken de trilling overdraagt aan het dakoppervlak.

De trillingsdempersets worden per doos van 2 sets geleverd en je krijgt dus in totaal 4 trillingsdempers incl. bevestigingsmateriaal geleverd. De kleur correspondeert met het draagvermogen welke zich verhoudt in de (lichte) ventilatorzijde en (zwaardere) compressorzijde van de buitenunit. 

Specificaties:

- Vervaardigd uit thermoplastisch elastomeer en daarmee bestand tegen temperaturen tot 110°C, veroudering, uitdrogen en daarmee scheuren, UV-straling en reinigingsmiddelen.
- De veer is elektrostatisch ondergedompeld in een vloeistofbad volgens het KTL-verfproces, veelal toepgepast bij landbouwmachines in de agrarische sector en daarmee gegarandeerd onderhoudsvrij en roestvrij.
- M8 inwendige draad aan zowel de onder als bovenzijde.

Daikin Comfora single split vroege koper korting!

14/02/2024

Maak nu gebruik van de Daikin Comfora vroege koper kortingsactie zolang de voorraad strekt (levering vóór 31 Maart) en ontvang extra voordeel op de Daikin Comfora Single Split sets 2,5 en 3,5kW.

Comfora Set 2,5 kW (binnenunit + buitenunit) nu voor € 699,- * Deze actie is uitverkocht!
Comfora Set 3,5 kW (binnenunit + buitenunit) nu voor € 819,- * Deze actie is uitverkocht!

Belangrijkste kenmerken van de Comfora!

- Praktisch geruisloos: het systeem werkt zo stil dat je bijna vergeet dat deze er is
- De Onecta-app: bedien het binnendeel vanuit welke locatie dan ook via een app, het lokale netwerk of het internet
- Spraakbediening via Amazon Alexa of Google Assistant om de belangrijkste functies te bedienen, zoals setpoint, bedrijfsmodus,ventilatorsnelheid enz.
- Het zilverfilter voor allergeenbestrijding en luchtzuivering vangt allergenen zoals pollen op om voor een constante aanvoer van zuivere lucht te zorgen
- 3D-luchtstroom combineert verticale en horizontale auto-swing en zorgt ervoor dat de warme of koele luchtstroom zelfs in grote ruimtes tot in de verste hoeken komt
- Met zijn compacte afmetingen is dit systeem ideaal voor renovatieprojecten, vooral voor montage boven een deur
- Seizoensrendement tot A++ in koel- en verwarmingsmodus
- Ruimtebesparend, eigentijds wandmodel

*Actievoorwaarden:

- Deze actie is geldig van 13 februari 2024 tot en met uiterlijk 31 maart 2024 (zolang de actievoorraad strekt)
- Deze actie is alleen van toepassing indien de artikelnummers A7831771, A7832316, A7832317 of A7832239 besteld worden.
- De actieprijzen gelden alleen voor bestellingen geplaatst en geleverd in de actieperiode ( 13 feb t/m 31 maart 2024).
- Voor deze actie is een gelimiteerde voorraad beschikbaar. Wasco houdt zich het recht voor om de actie op een elk gewenst moment te beëindigen.

Daikin Perfera binnenunit met 20% korting

08/11/2023

Combineer een Multi-splitbuitendeel MXM-A9 (2/3/4/5-poorts) met min. 2 en max. 5 Perfera binnendelen en profiteer van maar liefst 20% korting op de Perfera binnendelen en ontvang ook nog eens een Daikin MC55W luchtreiniger geheel gratis erbij! Let op: indien uw bestelling voldoet aan de voorwaarden wordt de gratis luchtreiniger MC55W apart nageleverd.

Actievoorwaarden Wasco:

• De actieperiode loopt van 1 november 2023 t/m 31 januari 2024.

• De actie geldt uitsluitend indien een complete set in 1 order wordt besteld. ( minimaal 1x mulitsplit buitendeel MXM-A9 (2/3/4/5-poorts) en min. 2 en max. 5 Perfera binnendelen)

• De 20% korting is al verrekend in de Brutoprijs van de Perfera binnendelen (FTXM20R, FTXM25R, FTXM35R, FTXM42R, FTXM50R, FTXM60R, FTXM71R)

• Levertijden zijn afhankelijk van de beschikbare voorraad. Leveringen moeten uiterlijk 31 januari 2024 plaatsvinden.

• Deelleveringen, het in reservering zetten of het annuleren van bestelde sets is niet mogelijk

• Profiteer tot 31 januari 2024 van 20% korting op 2 tot 5 stuks van de onderstaande Perfera binnendelen i.c.m. MXM buitendelen

Fieldpiece Premium 4-laags vulslangsets

15/09/2023

Doe je werk makkelijker, sneller en beter met de slangen van Fieldpiece
Met trots introduceert Fieldpiece zijn premium slangen. De slangen van Fieldpiece zijn gemaakt met een robuuste 4-laags constructie en de 3-voudige krimpverbinding geeft de slangen een gegarandeerde afdichting, waardoor ze perfect zijn voor iedere klus. Maak jouw Fieldpiece arsenaal compleet met de toevoeging van de nieuwste slangen om makkelijker, sneller en beter te kunnen werken.

Samenwerking met Daikin

16/04/2020

Wasco en Daikin zijn een unieke samenwerking aangegaan. Naast het pakket van warmtepompen, levert Wasco als enige groothandel in Nederland het complete split- en multisplit assortiment airconditioningapparatuur van Daikin. En zoals je van ons gewend bent, kun je binnenkort ook voor het gehele onderdelen assortiment van Daikin bij ons terecht.

De BRL100 Q&A: een routebeschrijving voor installatiebedrijven

23/10/2023

Expert aan het woord:

Door de huidige F-gassenwetgeving zijn er strengere eisen ontstaan voor de omgang met F-gassen.  Airconditioningsystemen en warmtepompen beschikken over gefluoreerde broeikasgassen (koudemiddelen) die schadelijk zijn voor het milieu. Om deze reden stelt de Nederlandse regelgeving dat installateurs en installatiebedrijven zich moeten certificeren wanneer zij werken met koudemiddelen. Voor bedrijven betekent dat een wettelijke plicht van een BRL100-certificering. Wladimir Frik, trainer bij Wasco, legt je in dertien vragen uit waar de BRL100 vandaan komt, wat het inhoudt en welke stappen je als installatiebedrijf moet nemen.

Waar let je op bij de plaatsing van een binnenunit?

21/08/2023

In de praktijk merken we dat er nog regelmatig missers gebeuren bij het plaatsen van een airco binnenunit. Met vervelende gevolgen voor jouw klant en voor jou als installateur. Hoewel het installeren en onderhouden van een airconditioning voor de meeste installateurs en service- en onderhoudsmonteurs geen rocketscience is, zijn er een aantal voorwaarden voor een maximale, energiezuinige werking waar je rekening mee moet houden. Het expertteam van Haier onthult in deze Kennnis Work-Out de vijf meest voorkomende valkuilen en hoe je ze voorkomt.

 

Wasco, jouw one-stop-shop!

08/06/2018

Met de komst van de warmtepomp en de verandering in de installatiewereld, neemt de vraag naar airconditioning en warmtepomp toebehoren sterk toe. Door onze krachten met die van Aircovent (dé groothandel voor hoogwaardige airconditioning producten) te bundelen, kunnen we je ook op dit gebied nu nog beter bedienen.

Om jou optimaal te ondersteunen bij jouw dagelijkse werkzaamheden hebben wij twee handzame brochures gemaakt. Hierin vind je een overzicht van ons kernassortiment airconditioning, airconditioning toebehoren, montagematerialen en koeltechnische gereedschappen.

Haier Pearl

05/05/2021

Nieuw: de Haier Pearl
De nieuwe Haier Pearl airconditioner combineert energiezuinig comfort met innovatieve technologie voor schonere, gezondere lucht. De Pearl is zeer stil met een geluidsniveau vanaf 18 dB(A) en kan zowel koelen als verwarmen. Deze airconditioner is exclusief bij Wasco uit voorraad leverbaar in zowel single als multi-split systemen en beschikbaar in de capaciteiten 2,5, 3,5 en 5,0 kW.

Jaga Briza 12 – een compacte ventilatorconvector

20/06/2023

Is er de wens om actief te koelen om de ruimte nog koeler te maken? Dan is de Briza van Jaga het geschikte toestel. Achter de Briza schuilt een ingenieuze warmtewisselaar, gecombineerd met een zeer stil dynamisch systeem. De ingebouwde EC-motor zorgen voor een heel laag energieverbruik en een langere levensduur.

Jouw klant: Kan je koelen met een wtw?

30/05/2022

Jouw klant heeft ergens gelezen dat je kan koelen met een wtw. Dus hij komt bij jou met de vraag of dit mogelijk is. Wat antwoord je dan? Ja en nee. Met een wtw-unit kan je passief koelen, maar niet actief koelen. Wat zijn de functies van een wtw in de winter en zomer?

Koelen – én verwarmen - met een lucht-luchtwarmtepomp

21/08/2023

Warmtepompen worden nog steeds vooral gebruikt om woningen te verwarmen of om ze van warm water te voorzien. Maar ze worden ook steeds meer ingezet om woningen te koelen. Een traditionele airco is in feite ook een warmtepomp; een lucht-luchtwarmtepomp. Het verschil met een moderne airco zit 'm in het afgiftesysteem. Jouw klant combineert met een airco het beste van twee werelden: een warme woning tijdens koude dagen en een fris huis tijdens warme dagen. Het expertteam van Daikin beschrijft in dit artikel hoe koelen met een lucht-luchtwarmtepomp werkt en waar je rekening mee moet houden wanneer jouw klant met de warmtepomp wil koelen - én verwarmen. 

Koeltechnische verbindingen, welke zijn goedgekeurd en wat heb je nodig?

21/08/2023

Een belangrijk onderdeel van het installeren van een airconditioningsysteem is het maken van koeltechnische verbindingen. Hiervoor hebben airco-installateurs een aantal mogelijkheden. De goedgekeurde koeltechnische verbindingen, ook wel koppelingen genoemd, zijn de flare-, flare-soldeer-, pers-, insteek- en knelverbinding. Jan van Zwolle, airco specialist bij Wasco, licht iedere goedgekeurde koeltechnische verbinding toe in dit artikel, vertelt je wat je nodig hebt en geeft je voor iedere verbinding een handige instructievideo voor het maken van de koppeling. 

Niva ventilo-convector: Fluisterstil verwarmen en koelen

29/06/2018

Vasco heeft nu een antwoord op de groeiende vraag naar koelingsoplossingen: de Niva ventilo-convector. Dit is de perfecte oplossing die kan koelen én verwarmen. Natuurlijk draagt deze convector niet zomaar de naam Niva, want ook dit apparaat is ontworpen volgens het strakke design van deze collectie. Daardoor komt de Niva ventilo-convector in elk interieur tot zijn recht.