Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Trap het aircoseizoen sterk af met deze informatiebrochures en promotiematerialen

29/03/2024
Ze zijn er weer, volledig up-to-date! Vernieuwde informatiebrochures die niet alleen jou door de wondere wereld van airconditioners en toebehoren gidsen, maar ook heldere informatie die consumenten wegwijs maakt. Wil je jouw voorkeursmerk promoten bij jouw potentiële klanten? Ons professionele promotiemateriaal is gratis; hiermee kun je consumenten helpen de juiste keuzes te maken op basis van jouw professionele advies!

Ruimte-inventarisatie bij de overstap naar een (hybride-)warmtepomp

28/03/2024
Bij het verduurzamen van een woning zien consumenten vaak over het hoofd dat er extra ruimte nodig is voor de technische installatie. Waar een mechanische ventilatiebox gemakkelijk in een hoekje op zolder past en een cv-ketel in een keukenkast kan worden geplaatst, vormt de ruimte dat een (hybride-)warmtepomp inneemt al snel een uitdaging. Waar moet je als installateur op letten voordat je een advies uitbrengt?

Wasco Amersfoort viert opening nieuwe vestiging

12/02/2024

Wasco Amersfoort is verhuisd naar een groter en mooier pand, waar het uitgebreide assortiment verwarming, sanitair, onderdelen, airconditioning en ventilatie beter tot z’n recht komt. Daarnaast is ook de bereikbaarheid van het nieuwe pand beter, zodat we de groeiende aanloop naar de vestiging beter te kunnen faciliteren. Vanaf maandag 12 februari is de nieuwe vestiging geopend en dat moet gevierd worden!

Het nieuwe adres is:

De Zonnecel 18
3815 KN Amersfoort
Tel. 088 099 5340
E-mail: vestiging.amersfoort@wasco.nl

Onderdelen opknappen en hergebruiken: Wasco doet het, doe je mee?

05/02/2024
Waarom nieuwe onderdelen gebruiken als opgeknapte onderdelen net zo goed zijn? Daarnaast zijn gereviseerde onderdelen – ook wel refurbished onderdelen genoemd - tegenwoordig met regelmaat beter verkrijgbaar, goedkoper en qua fabricage veel milieuvriendelijker. Je kunt nu bij Wasco ook terecht voor gereviseerde onderdelen; onderdelen uit gebruikte installaties die als nieuw worden opgeknapt en nog prima een ronde meekunnen. “We hebben honderden leveranciers en duizenden klanten. Met ons enorme logistieke netwerk kunnen we het verschil maken. Als groothandel kunnen we de circulaire handel op gang brengen.”, aldus Joost Bloemers, productmanager onderdelen bij Wasco.

De BRL100 Q&A: een routebeschrijving voor installatiebedrijven

23/10/2023

Expert aan het woord:

Door de huidige F-gassenwetgeving zijn er strengere eisen ontstaan voor de omgang met F-gassen.  Airconditioningsystemen en warmtepompen beschikken over gefluoreerde broeikasgassen (koudemiddelen) die schadelijk zijn voor het milieu. Om deze reden stelt de Nederlandse regelgeving dat installateurs en installatiebedrijven zich moeten certificeren wanneer zij werken met koudemiddelen. Voor bedrijven betekent dat een wettelijke plicht van een BRL100-certificering. Wladimir Frik, trainer bij Wasco, legt je in dertien vragen uit waar de BRL100 vandaan komt, wat het inhoudt en welke stappen je als installatiebedrijf moet nemen.

Cv-water is geen kraanwater: verkalking en corrosie voorkomen

23/10/2023

Expert aan het woord:

Een gezond cv-systeem begint bij een goede waterkwaliteit. Is cv-water geen kraanwater? Het antwoord op deze vraag is een duidelijke: nee! Het kraan- of drinkwater waarmee je het cv-systeem vult, verandert in het cv-systeem van samenstelling. De kwaliteit van kraanwater is bovendien niet overal hetzelfde. Drinkwater moet in Nederland aan zeer strikte eisen voldoen, maar dit betekent niet dat de samenstelling altijd optimaal is voor gebruik als cv-water. Ook is de wisselwerking met moderne verwarmingssystemen niet altijd goed. Hierdoor kan verkalking of corrosie ontstaan. In dit artikel vertelt Rob Haarman, Technisch Specialist bij Nefit Bosch, hoe je als installateur voor een goede waterkwaliteit zorgt.

De juiste vloerverwarmingsverdeler bij de (hybride) warmtepomp selecteren

18/01/2024

Expert aan het woord

Nu de overheid er uit milieuoverwegingen op aanstuurt om hybride warmtepompen als norm te stellen voor het verwarmen van woningen, krijg je als installateur in de toekomst vaker te maken met het koppelen van afgiftesystemen met een warmtepomp. Dat geldt ook voor een vloerverwarmingsverdeler. Marc Heusinkveld, Technisch Directeur bij ROBOT, geeft je een aantal tips waarmee je als installateur de juiste vloerverwarmingsverdeler kunt adviseren aan je klant. 

Verantwoord werken als service- en onderhoudsmonteur: ken jij de regels?

23/10/2023

Expert aan het woord:

Installateurs zijn de aangenomen helden van de energietransitie. Immers, iedereen moet uiteindelijk van het gas af. De overheid heeft daarom als nieuw uitgangspunt gesteld dat vanaf 2026 cv-ketels alleen nog vervangen worden voor een warmtepomp. Ondertussen moeten installateurs zich bewegen in een wereld waar regelgeving steeds strenger wordt. De energietransitie heeft ervoor gezorgd dat de overheid regelgeving enorm heeft aangescherpt. Voor service- en onderhoudsbedrijven en monteurs betekent dat een wirwar aan certificeringen. Ondertussen heb je als monteur een belangrijkere adviseursrol naar de consument toe dan je denkt. Mark Pool, technisch adviseur bij Wasco, neemt je in dit artikel mee in de regelgevingen die gevolgen hebben voor jouw werk of bedrijf. 

Een betere waterkwaliteit creëren voor lagetemperatuursystemen

23/10/2023

Expert aan het woord:

Water heeft een aanzienlijke invloed op de werking en levensduur van verwarmings- en koelwaterinstallaties. Ten eerste is de mate van warmteoverdracht grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van het water. Ten tweede verminderen verstorende, vreemde stoffen in het water, zoals lucht (stikstof en zuurstof), microbelletjes (gassen), vuil en slib de effectiviteit van verwarmings- en koelwaterinstallaties. Hierdoor verslechterd het functioneren van het systeem en wordt er schade veroorzaakt als gevolg van corrosie. In het ergste geval valt het systeem uit. Marco Koenders, Service Coördinator bij Reflex, legt uit hoe vaccuümontgassing werkt en waarom het een must is in de energietransitie.   

Jouw klant bespaart snel met deze quick wins

01/11/2023

Niemand wil hoge energierekeningen, ook jouw klanten niet. Je kunt je klanten een aantal vrij eenvoudige aanpassingen voorstellen die energie besparen. We geven je 12 voorbeelden die je mee kunt nemen in je advies.

Meet voor je leven: zijn de waarden van je meetapparatuur juist ingesteld?

23/10/2023

Expert aan het woord:

Als service- en onderhoudsmonteur werk je elke dag met gasgestookte toestellen. Cv-ketels, gaskachels en geisers; al deze apparaten kunnen een bron van koolmonoxide (CO) zijn. Koolmonoxide is een onzichtbaar, geurloos en smaakloos gas, waarbij vergiftiging al snel fataal kan zijn. Daarom kan het van levensbelang zijn om een persoonlijke CO-meter bij je dragen. Sterker nog, wist je dat dit met de Gasketelwet indirect verplicht is? Wilfred Drenth, Technisch Adviseur bij Wasco, legt je uit waar je op moet letten en welke grenswaarden je moet aanhouden.

Slim sanitair voor in de badkamer

02/12/2022

Stel: je installeert een douchegoot om het wegstromende water op te vangen en af te voeren. Jouw klant kiest nu voor een wtw-douchegoot, dan warmt hij ook nog eens het water deels op wat nog uit de douchekop moet komen. 2 vliegen in een klap dus! En zo zijn er nog veel meer handige, slimme producten die je installeert voor de ene functie, maar die meer kunnen doen. 

Steeds meer interesse in energie-opslagsystemen

21/06/2022

Met een energie-opslagsysteem kan jouw klant thuis energie opslaan. “De interesse in energie-opslagsystemen groeit”, ziet Frans van Spreuwel, Productspecialist bij Alius, onze kennispartner voor duurzame oplossingen van SolarEdge. De energieprijzen stijgen en het aantal pv-panelen neemt toe. Steeds meer mensen willen klaar zijn voor een accu-systeem. Geef jouw klant het advies en tips ter voorbereiding.

Storingscodezoeker Live

06/12/2022

Je bent bij een klant. Je staat voor de cv-ketel en die geeft een storingscode weer. Ga naar de storingscodezoeker op wasco.nl en vind binnen no-time de oplossing voor het probleem!

Veilig PV-panelen installeren

25/05/2022

PV-panelen zijn onmisbaar bij het verduurzamen van een woning. Het is belangrijk dat je ze goed en veilig installeert. We hebben Arjen Harberink, Manager Application Engineering bij Esdec, gevraagd waar je rekening mee moet houden voordat je het dak op gaat.