Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

’s Winters dromen van een koele zomer

14/10/2019

Als de barbecues in de tuinen weer roken, staat het zweet veel installateurs op de rug. Als adviseur koeltechniek merk ik dat de afzet van koelinstallaties gigantisch hard is gegroeid de afgelopen jaren. Als je mij vraagt hoe ik afgelopen zomer ervaren heb op het gebied van koelinstallaties, zeg ik: gekkenhuis! Na de eerste echte warme piek dit jaar, ging het ineens gigantisch de lift in.

Energieopslag is niet dé oplossing

14/10/2019

Onlangs sprak ik met een installateur over de vraag of de energietransitie kan plaatsvinden zonder de opslag van energie. Ik denk van niet, maar energieopslag is niet zaligmakend. Niet alleen is het duur en kan je vraagtekens plaatsen bij de milieuvriendelijkheid van diverse opslagmethoden, ook is voor een echte energietransitie veel meer nodig dan alleen de spreekwoordelijke doos met batterijen. Regel je die randvoorwaarden niet, dan moeten we ons voorbereiden op serieuze blackouts.

De 'gasketelwet' komt eraan, zorg dat je er klaar voor bent

17/07/2019

Op 28 mei heeft de Tweede Kamer de ‘Introductie van een stelsel van certificering voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties’ aangenomen. Een maand later stemde ook de Eerste Kamer in met wat jij waarschijnlijk beter kent als de ‘gasketelwet’. Er moeten nog een paar stappen worden genomen, maar het ziet ernaar uit dat de wet er echt komt. Ik leg graag uit wat dit voor jou betekent.

Van salderen naar off-grid

15/07/2019

Als particuliere opwekker vind ik de salderingsregeling fijn en gelukkig heeft minister Wiebes deze onlangs verlengd van 2021 naar 2023. Deze wordt vervolgens tot 2031 stapsgewijs afgebouwd. Vervanging door een terugleversubsidie is te ingewikkeld. Ik vind de huidige regeling fijn, maar als netbeheerder zou ik er snel vanaf willen. Den Haag heeft een dilemma: de regeling stimuleert Henk en Ingrid om zonnepanelen te kopen, maar vormt gelijktijdig een risico voor de netstabiliteit en kost veel geld. Maar misschien keert de wal het schip.

Doe mij maar 'Gasvrij as a Service'

11/04/2019

Ik snap niets van techniek. Nee, écht. Ik ben volledig a-technisch. En eigenlijk (ssst, niet verder vertellen) vind ik gas best fijn. Elke dag weer geniet ik van een warm huis en een hete douche. Bij een storing staat er binnen een paar uur een installateur op de stoep. En is het einde verhaal met mijn HR- ketel dan bestel ik met één telefoontje of muisklik zo een nieuwe. Lekker makkelijk. Maar die tijden zijn voorbij. Dus hierbij bedank ik het gas heel hartelijk voor onze warme relatie. We hadden het fijn met elkaar!

Met kleine aanpassingen naar grote besparingen

17/01/2019

In de discussie rondom de energietransitie gaat het vaak over grote plannen en vooruitstrevende technologieën. Ja, die zijn inderdaad nodig om het tot een succes te maken, maar aan de andere kant lijkt het er soms op dat we het zogenoemde laaghangend fruit vergeten: de relatief simpele aanpassingen die toch veel besparing opleveren.

Vernieuw je gereedschapskist

17/01/2019

Dat de energietransitie een technische uitdaging is, lijkt duidelijk. Wat echter soms nog wat onderbelicht blijft, is dat we het met techniek alleen niet gaan redden. De energietransitie heeft invloed op elke wijk. Het speelt achter bijna elke voordeur en in bijna iedere woning in Nederland. Voor de installateur worden advies- en overlegvaardigheden misschien wel het belangrijkste onderdeel in de gereedschapskist.

Verduurzamen in de historische binnenstad

11/07/2019

Het verduurzamen van panden in onze historische binnensteden brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Gebouwen zijn slecht geïsoleerd en de ruimte voor energieefficiënte installaties is vaak beperkt. Leon Nusteling van Guneco Installatietechniek bewijst momenteel dat verduurzaming ook hier mogelijk is. Dat doet hij door zijn eigen pand uit 1887 klaar te maken voor de toekomst.

Mooi pand in de binnenstad 
“Ons bedrijf zat tot vijf jaar geleden in een nieuwbouwpand op een industrieterrein in Dordrecht. Ik kreeg echter de kans om een pand te kopen aan de haven in onze historische binnenstad. Er is een grote bedrijfsruimte met daarboven twee woningen, iets wat kenmerkend is voor het havengebied in Dordrecht. Aan de achterkant van het pand zit een groot dakterras met daaraan nog een klein appartement. De bedrijfsruimte is nu mijn werkplaats en ik woon zelf in één van de bovenwoningen. De andere woning verhuur ik en in het appartement woont mijn dochter.”

Bewijzen dat het kan
Leon zit in een prachtig pand op een schitterende locatie. Het gasverbruik van zijn pand was echter gigantisch. “Daar moest ik iets aan doen. Tegelijkertijd wilde ik graag bewijzen dat je ook panden in de historische binnenstad wel degelijk kunt verduurzamen. Je hoort wel eens dat daar niet eens aan wordt begonnen omdat het onmogelijk wordt geacht. Er is geen goede stroomvoorziening, geen isolatie, geen ruimte, etc. Men is daarnaast bang om geluidsoverlast te veroorzaken. Dus ben ik het gewoon gaan doen, in mijn eigen pand, kijken of dat lukt. Als je in de historische binnenstad kunt verduurzamen, dan lukt het bijna overal.”

Wasco, de beste op alle onderdelen. Nu ook in onderdelen voor warmtepompen!

15/03/2019
Als eerste groothandel in Nederland presenteert Wasco het meest uitgebreide assortiment onderdelen voor warmtepompen. Met de toevoeging van deze onderdelen aan het assortiment, anticiperen we op ontwikkelingen in de markt voor warmtepompen. Bovendien verstevigen we onze leidende positie in Nederland op het gebied van onderdelen.

Ook voor het verhelpen van storingen aan de meest gangbare merken warmtepompen kun je dus voortaan terecht bij Wasco! De belangrijkste onderdelen van de merken Nibe, Techneco, Mitsubishi Electric, Alpha Innotec, Stiebel Eltron, Remeha, AWB, IthoDaalderop, Daikin, Vaillant, Haier, Nefit, Inventum, ATAG en Artel zijn uit voorraad leverbaar. Dit assortiment wordt continu uitgebreid om zo de one-stop-shop onderdelenleverancier te blijven die je gewend bent.

Onderdelenzoeker
Uiteraard zijn alle modellen van de bovenstaande merken te vinden met de vernieuwde onderdelenzoeker. Zo wordt het nog eenvoudiger om het juiste onderdeel te vinden. Kom je er niet uit? Dan is er altijd nog de Wasco Onderdelen verkoop binnendienst om je te helpen.

Woninglabels verbeteren doe je met de nieuwe Nefit ProLine Eco

22/08/2019

Met het hr-combitoestel van Nefit, de ProLine Eco, verbeter je op een slimme manier woninglabels. Dit toestel is ontwikkeld voor renovatieprojecten en heeft één van de hoogste tapwaterrendementen in de markt. Door de beste prijs-prestatieverhouding is de ProLine Eco HRC24/CW4 de meest effectieve en efficiënte keuze bij het opwaarderen van woningen naar energielabel B.

De ruimtebesparende wastafelsifon van McAlpine

13/02/2019

McAlpine zorgt ervoor dat jij nooit meer in de problemen komt als je een sifon moet plaatsen in een kleine ruimte. Het merk introduceert de McAlpine ruimtebesparende wastafelsifon. Deze sifon is uiterst geschikt voor ruimtes met weinig inbouwhoogte of –diepte. 

Eerste Kamer neemt Klimaatwet aan

29/05/2019

Het is definitief: de Klimaatwet komt er. De Eerste Kamer heeft hiermee ingestemd. Het gaat hierbij om een kaderwet, wat betekent dat er geen concrete maatregelen in staan. Er staan wel drie klimaatdoelen voor Nederland in.