Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Waterbesparingstips: 5 innovatieve oplossingen

11/03/2024

Als installateur heb je veel voordeel van de meest efficiënte oplossingen voor jou en je klanten. Ook op het gebied van sanitair gebeurt er veel in de markt. Waterbesparing wordt steeds belangrijker, niet alleen vanuit milieuoogpunt, maar ook vanwege de kostenbesparingen die het met zich meebrengt voor huiseigenaren. Chantal Timmer, productmanager sanitair bij Wasco, is regelmatig in gesprek met toonaangevende merken in de sanitairindustrie. Chantal zette de meest innovatieve producten en technologieën voor je op een rij. Tips die niet alleen water besparen, maar ook jouw installatiewerk efficiënter maken.

Hier zijn 5 tips die je in overweging kunt nemen:

Wanneer warm en koud omgewisseld is

16/01/2024

Je kent de situatie wel, je wilt een thermostatische douche of badkraan aansluiten maar in de bestaande situatie zijn de warm- en koudwaterleidingen verkeerd-om geinstalleerd.

Standaard hoort de warmwateraansluiting altijd aan de linkerzijde te zijn geinstalleerd. Hiervanuitgaande zijn ook de thermostaatkranen gemaakt.

Je wilt liever niet de muur openbreken om de leidingen om te leggen of een andere kraan bestellen. Grohe heeft hiervoor een oplossing. Een kardoes voor omgekeerde waterwegen.

 

Quooker, de kraan die alles kan

28/09/2023

Met de CUBE heeft de Quooker-kraan naast koud, warm en kokend water óók gekoeld, gefilterd bruisend water! En dat allemaal 1-en-dezelfde kraan. Makkelijk te bedienen, tijdbesparend en ook nog eens goed voor het milieu. Want plastic waterflessen in huis halen is niet meer nodig.

Kraan eruit, Quooker erin
Waarom zou je wachten tot je de keuken vernieuwd, als je nu al kan genieten van het gemak van koud, warm, kokend, gekoeld en bruisend water uit één kraan? De CUBE bestel je samen met één van de Quooker-kranen en het kokendwaterreservoir. De CUBE plaats je onderin het keukenkastje naast het reservoir. Met 1 CO2-cilinder tap je circa 60 liter koud bruisend water.

Geniet van bruisend water en bespaar geld
Drink je veel bruisend mineraalwater dan ben je met een Quooker die bruisend water geeft een stuk goedkoper uit. Reken maar mee. De kosten voor 4 CO2-cilinders (ze worden per 4 verkocht) die je nodig hebt om bruisend water uit je Quooker te kunnen tappen zijn € 60,-. Goed voor circa 240 liter bruisend water. Dat is € 0,25 per liter. Gefilterd water kost € 0,03 per liter. Stel dat jullie thuis 8 liter bruisend en 4 liter gefilterd water per week drinken en een liter mineraalwater € 0,50 kost. Dan bespaar je zo € 200,- per jaar.

Blijf zuinig met energie
Wie zich afvraagt of een CUBE veel energie verbruikt, kunnen we geruststellen. Of je drinkwater koelt in een koelkast of in een gekoeld-waterreservoir maakt geen verschil. Het afkoelen kost evenveel energie en met maar 5W standby-verlies (ongeveer € 0,07 per dag) is de CUBE van Quooker ook nog eens zuinig. Daar hoeft de koelkastdeur niet meer voor open te staan.

Eenvoudige installatie
Het installeren van de CUBE is erg eenvoudig.
Bekijk alle informatie, de installatiehandleiding en installatievideo op www.quooker.nl/.installateurs

Onderzoek waterschaarste: actiebereidheid consument in sterke mate verbonden met kosten

15/12/2023

Uit een internationaal onderzoek naar waterschaarste en de manier waarop mensen daarmee omgaan, blijkt dat kosten voor de consument een grotere zorg is dan de toekomstige beschikbaarheid van water. Het onderzoek, dat in opdracht van GROHE is uitgevoerd, toont aan dat de persoonlijke impact van waterschaarste de belangrijkste drijfveer is voor consumenten als het gaat om het aanpassen van waterconsumptie. Wel is 78% van de Nederlanders bereid water te verbruiken als er in Nederland sprake is van watertekort, maar worstelt 26% met de wijze waarop.

De GROHE Tempesta handdouche: een waterbesparende oplossing met stijl

15/12/2023
De GROHE Tempesta handdouche is populair onder consumenten, omdat het een luxe douche-ervaring geeft en tegelijkertijd water en geld bespaart. De handdouche heeft een nieuw design en slimme functies gekregen die het product nog interessanter maken voor jouw klant. De Tempesta 110 past in iedere badkamer vanwege de keuze uit verschillende designs.

Water- en energiebesparende Ceraplan kranen

11/01/2023
De serie Ceraplan is al tientallen jaren een klassieker onder de kranen, maar is onlangs opnieuw ontworpen en past daardoor nog beter bij de uitdagingen van de huidige tijd, met een perfecte balans tussen stijl en technologie. De kranen zien er moderner en slanker uit en de bediening is eenvoudiger en soepeler dan voorheen.

Siemens VXG-regelafsluiterbundel voor nauwkeurige regelingen

03/08/2022

De regelafsluiters met schroefdraad van Siemens en de bijpassende aandrijvingen en fittingen zorgen voor een snelle en eenvoudige planning, installatie en inbedrijfstelling. De VXG regelafsluiterbundel sluit naadloos aan op de aandrijvingen van Siemens en dat zorgt samen voor een nauwkeurige regeling. 

Slim sanitair voor in de badkamer

02/12/2022

Stel: je installeert een douchegoot om het wegstromende water op te vangen en af te voeren. Jouw klant kiest nu voor een wtw-douchegoot, dan warmt hij ook nog eens het water deels op wat nog uit de douchekop moet komen. 2 vliegen in een klap dus! En zo zijn er nog veel meer handige, slimme producten die je installeert voor de ene functie, maar die meer kunnen doen. 

Uniek design in publiek sanitair door DELABIE

07/09/2022

Naast zwarte sanitair toebehoren biedt DELABIE, expert op het gebied van sanitair toebehoren voor publieke ruimten, ook een volledig assortiment zwarte accessoires. Speciaal voor de uitrusting van sanitaire voorzieningen in openbare gebouwen. Het BLACK-assortiment is daarmee uitgebreid.

Waar moet je op letten bij de montage van een inbouwkraan en waskom?

30/06/2023

Een badkamer plaatsen of een sanitaire oplossing vervangen gaat gepaard met lastige keuzes voor jouw klanten. Alleen al bij het plaatsen van een waskom en een kraan. Niet wetende dat het wel degelijk uitmaakt welke waskom en inbouwkraan je bij elkaar zoekt, is de aandacht van jouw klanten waarschijnlijk vooral gericht op het uiterlijke aspect. Aan jou als installateur de mooie taak om ze hierbij te begeleiden. Hoe zorg je ervoor dat de combinatie qua uitstraling, gebruik én onderhoud ideaal is? Welke belangrijke aandachtspunten neem je het beste mee in je advies richting jouw klant? Stefan Taphoorn, producttrainer bij GROHE, geeft je vijf tips om tot een perfecte match te komen.

Wilo DrainLift SANI

01/04/2021

Pompenspecialist Wilo heeft een geheel nieuwe lijn opvoerinstallaties geïntroduceerd: Wilo-DrainLift SANI. Met de nieuwe serie wordt het bestaande portfolio gestroomlijnd. De vier basistypes zijn S en M, elk met één pomp en L en XL, elk met twee pompen. Dankzij de grote variëteit in afmetingen en technische uitvoeringen is de DrainLift SANI opvoerinstallatie  universeel toepasbaar voor het verzamelen en transporteren van afvalwater.

De nieuwe Rada vorstbestendige gevelkraan

11/08/2017

Nooit meer aftappen!  Of het nu zomer of winter is, u heeft water in uw tuin met de nieuwe Rada vorstbestendige gevelkraan. De gevelkraan is robuust, betrouwbaar en bijzonder eenvoudig te installeren, zonder dat de spindel ingekort hoeft te worden. Zodra u de gevelkraan dichtdraait en de tuinslang afkoppelt, loopt de gevelkraan automatisch leeg. Daardoor is er geen kans meer op bevriezing en heeft u altijd stromend water.

De onderhoudsarme Easy Drain is een groot succes!

14/03/2021

Sinds vorig jaar is de onderhoudsarme Easy Drain douchegoot leverbaar. De Easy Drain Compact Clean en ombouwsets voor bestaande drains zijn een groot succes! Dankzij de nieuwste Dryphon techniek wordt schoonmaken flink geminimaliseerd. 

De perfecte waterdruk: voordelen en stappenplan

30/06/2023

Alles wat je moet weten over het regelen van de waterdruk.

Een te lage waterdruk in woningen vormt vaak een probleem wanneer de vraag groter is dan de geleverde druk. Een extra douche op zolder, een grote regendouche of meerdere tappunten tegelijk openzetten kan de waterdruk behoorlijk belasten. Bijvoorbeeld tegelijkertijd de tuin sproeien, een was draaien, een douche nemen en handen wassen in het toilet is in een gezin niet onwaarschijnlijk. Gelukkig is er vrij eenvoudig iets aan te doen door het plaatsen van een drukverhoger.

De ruimtebesparende wastafelsifon van McAlpine

13/02/2019

McAlpine zorgt ervoor dat jij nooit meer in de problemen komt als je een sifon moet plaatsen in een kleine ruimte. Het merk introduceert de McAlpine ruimtebesparende wastafelsifon. Deze sifon is uiterst geschikt voor ruimtes met weinig inbouwhoogte of –diepte.