Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Home sweet home

16/10/2020

Een virus doet rare dingen met onze samenleving. Van de een op de andere dag wijzigen onze prioriteiten. Stond verduurzaming net lekker hoog op de agenda, nu staan gezondheid en de economie centraal. En die economie mag wat kosten. Den Haag ziet KLM als een verstandige investering, maar waar kan je als burger met je spaarcentjes heen als je zelf nergens meer naar toe mag? 

Verwarmen en koelen met één VRF-systeem

20/04/2020

Zomers worden steeds warmer waardoor de behoefte aan airconditioning in meerdere ruimtes toeneemt. Steeds populairder wordt het energiezuinige VRF-systeem, dat staat voor Variable Refrigerant Flow. Hiermee kun je onafhankelijk van elkaar of tegelijkertijd verwarmen en koelen. Zo kun je ’s winters en ’s zomers hetzelfde systeem gebruiken.

Digitalisering, vloek of zegen

16/04/2020

Voor een succesvolle energietransitie is het optimaliseren van vraag en aanbod belangrijk. Daarom introduceren we steeds meer slimme apparaten en apps. Gaf je vroeger gewoon een draai aan de ronde kwikthermometer in je woonkamer, nu configureer je een warmteprofiel of je laat de software dat zelf doen. Je bespaart flink zonder dat het ten koste gaat van comfort. Maar houden we wel voldoende rekening met de keerzijde van de digitalisering van onze huizen en kantoren?

Wat is een PVT-systeem?

20/01/2020

De bronenergie die we meestal voor warmtepompen gebruiken is water of lucht. Je boort een gat in de grond voor bronwater of je haalt de energie uit de binnen- of buitenlucht. PVT is een andere vorm van bronenergie die al jaren bestaat.

Het smerigste jongetje van Europa

20/01/2020

Jarenlang komt Nederland weg met creatief boekhouden, maar nu zijn de hoogtijdagen van de Excel-politiek definitief voorbij. Door een uitspraak van de Raad van State liggen duizenden bouwprojecten stil vanwege de stikstofcrisis. Er moet wat gebeuren, maar bestuurders blijven maar praten. Boze bouwers en burgers kijken machteloos toe terwijl het draagvlak voor verduurzaming krimpt. Hoe lossen we dat op?

Onderhoud aan cv-ketels is noodzakelijk

12/07/2020

Na een periode van relatieve rust draaien cv-ketels van het ene op het andere moment weer op volle toeren. Het stookseizoen wordt dan ook gekenmerkt door kapotte onderdelen en lekkages. Regelmatig onderhoud voorkomt veel ellende. Ik geef je drie belangrijke redenen waarmee je je klant kunt overtuigen.

Samenwerking met Daikin

16/04/2020

Wasco en Daikin zijn een unieke samenwerking aangegaan. Naast het pakket van warmtepompen, levert Wasco als enige groothandel in Nederland het complete split- en multisplit assortiment airconditioningapparatuur van Daikin. En zoals je van ons gewend bent, kun je binnenkort ook voor het gehele onderdelen assortiment van Daikin bij ons terecht.

Ventilatietips voor de wintermaanden

11/12/2020

Francesco Franchimon geeft de volgende tips:

1. Controleer hoeveel er daadwerkelijk wordt geventileerd

2. Controleer in welke mate er wordt gerecirculeerd

3. Verleng de bedrijfstijden van het ventilatiesysteem: start eerder en zet later uit. Ook al is het gebouw gesloten

4. Ventilatie in de toiletten is zeer belangrijk: bij het doortrekken kan een extra virusconcentratie ontstaan

5. Kijk of de capaciteit van het ventilatiesysteem kan worden vergroot

6. Bepaal of recirculeren leidt tot een risico: veel lokaal recirculeren is een groter risico dan recirculatie in een gebouw met honderden ruimtes

Vloerkoeling met warmtepomp niet te vergelijken met airconditioning

16/09/2020

“Koeling is in nieuwbouw tegenwoordig vaak bijna verplicht vanwege bouwregelgeving”, zegt Rob van Houten van Wasco. Dat komt omdat de bouwschil zo goed geïsoleerd is, dat de warmte bijna niet weg kan.” De vraag naar koeling met warmtepompen is bij leveranciers en groothandel de laatste jaren dan ook substantieel toegenomen. Toch is koeling nog niet in alle projecten standaard. .... lees verder

Joop van Vlerken heeft Wasco's Rob van Houten geinterviewd, lees het artikel verder op Gawalo.nl

Volledig assortiment Elco Rendamax

09/03/2020

Wasco en ELCO zijn een intensieve samenwerking aan gegaan. ELCO (voorheen Rendamax) is een merk van ATAG Verwarming Nederland, dat sinds februari 2018 deze merknaam voert voor hoogvermogen verwarmingstoestellen voor Utiliteit en Industrie. Wasco levert nu het volledige onderdelenassortiment en heeft een groot deel hiervan ook op voorraad liggen.

Wasco breidt distributiecentrum uit met 8.000 m2

17/01/2020

Drie jaar geleden realiseerde Wasco een nieuw distributiecentrum van maar liefst 18.000 m² op de Ecofactorij in Apeldoorn. Door de forse groei van de bedrijfsactiviteiten wordt het distributiecentrum nu uitgebreid met nog eens 8000 m². De aanbouw wordt zeer duurzaam gebouwd, conform de BREEAM outstanding norm.

Wasco draagt bij aan circulaire aanpak bij verduurzaming corporatiewoningen

13/10/2020

In de wijk Bergvrede in Zevenaar verduurzaamt woningcorporatie Baston Wonen 300 huurwoningen. Deze krijgen straks allemaal energielabel A en B. Bij deze renovatie komt veel afval vrij. Daarom heeft corporatie GEAS Energiewacht uitgedaagt om te kijken of dit anders kan. De uitdaging: Minder afval!

GEAS stelde hen de vraag of Baston Wonen openstond voor een meer circulaire aanpak voor de laatste 54 woningen. Daar had men oren naar, zolang de eerder gemaakte keuzes voor de installaties konden worden gehandhaafd. Zo werd er, net voor het coronavirus uitbrak, een bijeenkomst georganiseerd met Baston Wonen, Wasco Groothandel en Saxion Hogeschool (die een minor Circulaire Economie aanbiedt).

Het doel: we gaan van deze laatste reeks woningen leren, bij elke volgende verduurzamingsslag wordt circulariteit meegenomen.

Studenten van Saxion brachten de afvalstromen in kaart en dachten mee over de verwerking ervan. Afgesproken werd dat de afvalstromen op het project worden gescheiden in rolcontainers en zakken. Wasco voert de retourstroom af naar terugnamebedrijven Weee en Refurn. Die weer voor de verdere verwerking hiervan zorgden, waarbij bijvoorbeeld van het polystyreen weer nieuw isolatiemateriaal wordt gemaakt.

>> Lees het hele artikel van Paolo Bouman op de website van Techniek Nederland

Wasco viert 50-jarig bestaan

17/01/2020

Wasco bestaat 50 jaar en dat wil het bedrijf niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Met onder meer feestelijke acties, ontbijt in de vestigingen, zonnige barbecues, de Wasco Experience op 28 en 29 oktober en James Bond filmpremière wil Wasco haar relaties bedanken. Van klant tot leverancier, van monteur tot werkvoorbereider, aan iedereen is gedacht. Kijk op de jubileumpagina voor alle activiteiten. 

Welkom bij Wasco

20/01/2020

Het voelt alsof je thuiskomt na een lange dag werken. Je schoenen blijven nog net aan, maar verder is een bezoek aan al onze 34 vestigingen een gezellige onderbreking van je hectische werkdag. Wij nemen graag de tijd voor je, dus pak alvast een lekkere bak koffie.

Natuurlijk kom je niet alleen voor de gezelligheid. Wij zijn een serieuze sparringpartner voor jou bij al je technische uitdagingen. Want hoe fijn het ook is om alleen op pad te zijn, soms wil je even de diepte in met vakgenoten. Ideeën uitwisselen om tot de beste oplossingen in je werk te komen. Wij denken graag met je mee.

Wilo Connect-module voor de Yonos MAXO

21/07/2020

Wilo heeft hun populaire pompserie Yonos MAXO uitgebreid met een zogenaamde Connect-module. Deze snel en eenvoudig aan te brengen uitbreidingsmodule geeft de pomp vervolgens verschillende nieuwe functies.

De Wilo Yonos MAXO is een aantal jaren geleden ontwikkeld als een standaard hoog rendement circulatiepomp. Zodat circulatiepompen die niet meer voldeden aan de ERP-richtlijn konden worden vervangen. De Wilo-Yonos zorgde daarbij voor aantrekkelijke besparingen op het stroomverbruik, tot wel 80%.

Zo blijft het aangenaam en comfortabel binnen

06/11/2020

Zolang we het in huis niet merken, vinden wij de herfst en de winter niet zo erg. Maar hoe zorg je dat het warm en comfortabel is in huis, zonder dat je hoge stookkosten moet betalen. Wij hebben een aantal tips voor jou en jouw klant. 

Dé Jaga radiator voor warmtepompen: Strada Hybrid

16/03/2020

Om het behaaglijk warm te krijgen bij lage temperatuurverwarming zijn voor de afgifte van warmte grote oppervlaktes nodig.  Dankzij het gloednieuwe DBH-systeem van Jaga heb je dus geen grotere radiatoren nodig, maar kunnen ook compacte modellen verwarmen met lage temperatuurverwarming. DB staat voor Dynamic Boost, waardoor in combinatie met een warmtepomp de radiator niet groter hoeft. Het DBH-systeem vergroot de afgifte enorm. De H van Hybrid staat door de dubbele werking, zowel bij koelen als verwarmen levert DBH de hoogste afgifte.

Future proof: Spreid je investering
Nog geen warmtepompinstallatie? In combinatie met Jaga radiatoren hebben ook HR-ketels het hoogste rendement bij de laagste watertemperatuur. Alleen al door vervanging van radiatoren bespaar je direct op de energierekening. Daarbij is de installatie klaar voor een toekomst zonder CO2-uitstoot en gas. Je kunt dan op elk moment omschakelen naar een installatie met een warmtepomp of andere duurzame warmtebron, zonder iets aan de radiatoren, de warmtedistributie of de leidingen te hoeven wijzigen. 

Tip: Zelfs bestaande Jaga Low-H2O radiatoren kunnen makkelijk een upgrade krijgen naar de nieuwe Hybrid Technologie.

IF Design Award
Jaga Strada staat óók bekend om haar strakke, moderne design en integreert daardoor perfect in elk interieur. De Strada kreeg de felbegeerde IF Design Award voor de vernieuwde vormgeving. Het oppervlak van de Strada kun je altijd veilig aanraken, zonder je vingers te branden. Hierdoor zijn deze radiatoren ook de ideale oplossing voor scholen, zorginstellingen of andere openbare ruimtes.