Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Onderdelen opknappen en hergebruiken: Wasco doet het, doe je mee?

05/02/2024
Waarom nieuwe onderdelen gebruiken als opgeknapte onderdelen net zo goed zijn? Daarnaast zijn gereviseerde onderdelen – ook wel refurbished onderdelen genoemd - tegenwoordig met regelmaat beter verkrijgbaar, goedkoper en qua fabricage veel milieuvriendelijker. Je kunt nu bij Wasco ook terecht voor gereviseerde onderdelen; onderdelen uit gebruikte installaties die als nieuw worden opgeknapt en nog prima een ronde meekunnen. “We hebben honderden leveranciers en duizenden klanten. Met ons enorme logistieke netwerk kunnen we het verschil maken. Als groothandel kunnen we de circulaire handel op gang brengen.”, aldus Joost Bloemers, productmanager onderdelen bij Wasco.

Solar kabel- en leidingdoorvoeren

05/07/2023

Voor een lucht- en waterdichte afwerking

Een ondergeschoven kindje bij de montage van PV-panelen is de doorvoer van de kabels. Die doorvoer moet veilig zijn, waterdicht en bij voorkeur luchtdicht. Zeker bij BENG- en NOM-woningen speelt die luchtdichtheid een grote rol. Uit metingen voor luchtdicht bouwen is gebleken dat bij de aansluiting van dakdoorbrekingen de meeste lekken voorkomen. Vochtige lucht stroomt daardoor vanuit de woning langs de dakdoorbreking en condenseert in de constructie van het dak. Dat kan op termijn schimmelvorming veroorzaken en de constructie aantasten. 

Ubbink heeft in het programma Solar Kabel- en Leidingdoorvoeren meerdere doorvoeroplossingen, voor het hellende dak, voor het platte dak en voor verschillende kabeldiktes. Voor een luchtdichte afwerking langs kabels en leidingen maak je aanvullend gebruik van de Kabel- en Leidingdoorvoermanchet van Ubbink.

 

Volledig assortiment Elco Rendamax

09/03/2020

Wasco en ELCO zijn een intensieve samenwerking aan gegaan. ELCO (voorheen Rendamax) is een merk van ATAG Verwarming Nederland, dat sinds februari 2018 deze merknaam voert voor hoogvermogen verwarmingstoestellen voor Utiliteit en Industrie. Wasco levert nu het volledige onderdelenassortiment en heeft een groot deel hiervan ook op voorraad liggen.

Walraven BIS RapidRail®: Bespaar tot 40% montagetijd!

11/05/2022

Met het BIS RapidRail® Systeem van Walraven heb je een betrouwbaar railsysteem voor lichte toepassingen. Je hebt hiermee een brede keuze aan railprofielen, wandconsoles en een brede reeks toebehoren voor buisbevestiging aan rails of het maken van railconstructies.

Wasco, de beste op alle onderdelen. Nu ook in onderdelen voor warmtepompen!

15/03/2019
Als eerste groothandel in Nederland presenteert Wasco het meest uitgebreide assortiment onderdelen voor warmtepompen. Met de toevoeging van deze onderdelen aan het assortiment, anticiperen we op ontwikkelingen in de markt voor warmtepompen. Bovendien verstevigen we onze leidende positie in Nederland op het gebied van onderdelen.

Ook voor het verhelpen van storingen aan de meest gangbare merken warmtepompen kun je dus voortaan terecht bij Wasco! De belangrijkste onderdelen van de merken Nibe, Techneco, Mitsubishi Electric, Alpha Innotec, Stiebel Eltron, Remeha, AWB, IthoDaalderop, Daikin, Vaillant, Haier, Nefit, Inventum, ATAG en Artel zijn uit voorraad leverbaar. Dit assortiment wordt continu uitgebreid om zo de one-stop-shop onderdelenleverancier te blijven die je gewend bent.

Onderdelenzoeker
Uiteraard zijn alle modellen van de bovenstaande merken te vinden met de vernieuwde onderdelenzoeker. Zo wordt het nog eenvoudiger om het juiste onderdeel te vinden. Kom je er niet uit? Dan is er altijd nog de Wasco Onderdelen verkoop binnendienst om je te helpen.

Wij leveren onderdelen, al is het in het midden van de nacht!

07/01/2022

Wij hebben al 30 jaar ervaring en verstaan ons vak goed. Jouw ontzorgen bij storingen en helpen bij het leveren van onderdelen. Wij hebben Simone Tresoor van Warmte365 gevraagd onze collega Rob van Ewijk (business unit manager Onderdelen) te interviewen. Hij weet alles over het reilen en zeilen van de afdeling en de 24/7 storingsservice.

 

 

 

Wilo Connect-module voor de Yonos MAXO

21/07/2020

Wilo heeft hun populaire pompserie Yonos MAXO uitgebreid met een zogenaamde Connect-module. Deze snel en eenvoudig aan te brengen uitbreidingsmodule geeft de pomp vervolgens verschillende nieuwe functies.

De Wilo Yonos MAXO is een aantal jaren geleden ontwikkeld als een standaard hoog rendement circulatiepomp. Zodat circulatiepompen die niet meer voldeden aan de ERP-richtlijn konden worden vervangen. De Wilo-Yonos zorgde daarbij voor aantrekkelijke besparingen op het stroomverbruik, tot wel 80%.

Fernox beschermt de installatie van binnenuit

27/10/2020

Het maakt niet uit of een installatie oud of splinternieuw is, systeemwater wordt bij ingebruikname op verschillende manieren verontreinigd en deze vervuiling beschadigt de installatie van binnenuit.

 

De gevolgen van roest
Corrosie treedt onder andere op omdat er zuurstof in het water aanwezig is. Vastzittende corrosie of kleine deeltjes die door het systeem zwerven, richten schade aan.

Elektrochemische, galvanische en lokale corrosie
In elke verwarmingsinstallatie worden verschillende metalen gebruikt. Door het systeemwater staan deze, via elektrolyten in oplossing, met elkaar in contact. Daardoor ontstaat er altijd elektrochemische of galvanische corrosie. Daarnaast kan op onderdelen zoals kranen, radiatoren en andere componenten versnelde lokale corrosie plaatsvinden. Zelfs RVS is er gevoelig voor, door het hogere chloridegehalte dat kan ontstaan in systeemwater.

Schade door verkeerde pH-waarde
Verkeerde pH-waardes tasten materialen aan waardoor onderdelen kunnen uitvallen. Staal is uitermate gevoelig voor een lage pH-waarde (hoge zuurgraad) terwijl aluminium snel wordt aangetast door een te hoge pH-waarde (lage zuurgraad).

DE WINNENDE COMBINATIE VOOR ELKE INSTALLATIE
Fernox Filters werken optimaal in combinatie met Protector+ Filter Fluid. Kalkaanslag en corrosie krijgen geen kans en de pH-waarde blijft stabiel. Het toegevoegde dispergeermiddel maakt bovendien slib los en voert dit af naar een filter voor veilige verwijdering. Een systeem behoudt langer rendement, heeft minder last van storingen en u heeft minder omkijken naar het onderhoud.

Fernox TF1 Sigma filter

14/10/2022

Gesloten, hoogwaardig in-line systeemfilter gemaakt van nauwkeurig ontworpen composietpolymeer om magnetisch en niet-magnetisch vuil op te vangen. Verkrijgbaar met slipmof en ventielaansluitingen.

Fraai en robuust: de nieuwe airco buitenunit omkasting van Aircocase

09/06/2023

Als installateur krijg je steeds meer te maken met het esthetische aspect van functionele apparatuur. Zo ook bij airconditioning. Mensen willen comfort maar ook een mooi en net aangezicht van het huis. Aircocase heeft een nieuwe, universele airconditioning ombouw op de markt gebracht die stevig is, trendy oogt én voor jou heel eenvoudig te monteren is.

Grundfos SCALA2

03/05/2021

SCALA2 is een product dat ervoor zorgt dat er in een woning goede waterdruk op elk moment, op elke kraan of tappunt is. Zelfs als er meerdere kranen tegelijk openstaan.

Wanneer de SCALA2 in een woning is geinstalleerd heeft de bewoner zelfs bij de grootste regendouche harde waterstralen en merkt hij of zij het niet als ondertussen de kraan wordt aangezet om de afwas te doen.


Het mooie aan de SCALA2 is, dat deze bovendie ‘toerengeregeld’ is. Dat betekent dat hij zich aanpast aan het gevraagde verbruik.

Staan er geen kranen open, dan doet de SCALA2 bijna niks, maar gaan alle kranen open dan gaat hij harder werken.
Dat is een stuk energiezuiniger dan een pomp die alleen aan of uit kan staan.

Handige Henco tools

18/07/2017

Het komt je vast bekend voor. Een afgerolde buis die je moeilijk weer kaarsrecht kan krijgen, weinig houvast bij kleine stukjes voor kalibratie, etc. Allerlei ongemakken die vaak meer tijd kosten dan dat je zou willen.

Heb je meteen wat nodig tijdens jouw klus?

18/11/2022

Tijdens jouw klus grijp je net naast dat onderdeel dat je nodig hebt. Klinkt dit bekend? Haal snel het ontbrekende onderdeel op onze vestigingen! Voor een compleet assortiment voor al jouw klussen ben je bij Wasco aan het goede adres.

Honeywell introduceert de C2 wifi beveiligingscamera

13/04/2018

Nederlanders zijn erg zuinig op hun huis en spullen. Dat is de reden dat veel woningeigenaren een connected oplossing willen hebben voor inbraakdetectie. De nieuwe Honeywell C2 wifi beveiligingscamera is hier het perfecte apparaat voor. Deze eenvoudig te installeren high-definition camera heeft veel handige functies om het huis, de bewoners en alle eigendommen veilig te houden.