Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Trap het aircoseizoen sterk af met deze informatiebrochures en promotiematerialen

29/03/2024
Ze zijn er weer, volledig up-to-date! Vernieuwde informatiebrochures die niet alleen jou door de wondere wereld van airconditioners en toebehoren gidsen, maar ook heldere informatie die consumenten wegwijs maakt. Wil je jouw voorkeursmerk promoten bij jouw potentiële klanten? Ons professionele promotiemateriaal is gratis; hiermee kun je consumenten helpen de juiste keuzes te maken op basis van jouw professionele advies!

evohome System Builder: Stel snel & eenvoudig een Honeywell Home zoneregelingsysteem samen

26/03/2024

Met de evohome System Builder van Resideo stel je stap voor stap een geschikt Honeywell Home evohome systeem samen. Je bepaalt per stap welke onderdelen nodig zijn, waarmee de selectie van een Honeywell Home evohome zoneregeling een stuk eenvoudiger wordt. 

Stap voor stap
Ieder pand is anders, maar evohome is een universele regeling en dus toepasbaar in vrijwel elke situatie. De overzichtelijke evohome System Builder van Resideo leidt je stap voor stap naar de meest passende configuratie voor de situatie:

Stap 1: Kies de opwekking; ketel, warmtepomp, warmtelevering,

Stap 2: Geef aan voor hoeveel ruimtes en voor welk afgiftesysteem (vloerverwarming, radiatoren, zonekleppen) de regeling bestemd is,

Stap 3: Selecteer de producten voor een optimale comfortregeling. 

Gedetailleerd & actueel
Ongeacht de opwekker of het afgiftesysteem dat wordt geselecteerd, helpt de selectietool je altijd door het keuzeproces. Het resultaat van de ingevoerde selectie is een document met een exacte opsomming van de producten die voor het gekozen systeem nodig zijn, inclusief een gedetailleerde materiaallijst.

Alle technieken én de meest recente producten zijn aanwezig in de evohome System Builder, van aan/uit of OpenTherm ketels tot aan warmtepompen of stadsverwarming/vloerverwarming, en van de HCC100 tot de DT4. Het is een kwestie van selecteren en daarna installeren! 
Wat je wensen ook zijn, evohome biedt in elke situatie een passende oplossing. 

Je vindt de System Builder op: evohome.resideo.com

Nieuw: 2-zone evohome starterspakket
Naast de System Builder heeft Resideo onlangs ook een nieuw evohome 2-zone starterspakket geïntroduceerd. Dit pakket is in verkrijgbaar in een aan/uit uitvoering of een OpenTherm uitvoering. Het pakket bestaat uit een evohome bedieningspaneel, twee HR91 radiatorregelaars en een ketelmodule. De set is het ideale instapmodel, dat kan meegroeien met de veranderende wensen van de klant. 
 

Volledig vernieuwd! De Delta-Discovery Air warmtepompbehuizing mét WindShield

26/03/2024

De volledig vernieuwde Delta-Discovery Air warmtepompbehuizing is de tweede generatie van deze succesvolle productlijn. De behuizing is niet alleen verbeterd, maar nu ook leverbaar met opties zoals het unieke WindShield en te openen achterpaneel. 

De Delta-Discovery Air warmtepompbehuizing is ontwikkeld in samenwerking met installateurs, bouwondernemingen, warmtepompfabrikanten en eindklanten (o.a. woningcorporaties). Deze aanpak heeft ertoe geleid dat alle wensen uit de markt zijn meegenomen in het ontwikkelingsproces. Met als resultaat een strakke en efficiënte behuizing die een optimaal comfort biedt aan de eindklant, maximale bescherming van de warmtepomp en makkelijk te bereiken is voor de installateur.

De Delta-Discovery Air is leverbaar in verschillende formaten waardoor hij een optimale oplossing bied voor elk dak. Deze behuizing is geschikt voor zowel monoblock als split-unit systemen.

 

Brandwerende systemen van Walraven Pacifyre®

12/03/2024

Passieve brandbescherming vormt een integraal onderdeel van bouwkundige brandpreventie. Deze vorm van preventie voorkomt dat een brand zich in en rond het gebouw kan verspreiden. Het geeft gebruikers van een pand tijd om op een veilige manier te kunnen vluchten, terwijl ook de schade aan het pand en het milieu zo veel mogelijk wordt beperkt.

Het is daarom van groot belang dat brandbescherming op een juiste manier én met de juiste materialen wordt aangebracht. Opvallend genoeg blijkt in de praktijk vaak dat bijvoorbeeld de afgedichte doorvoeringen niet aan de vereiste brandveiligheidsnormen voldoen. Hierdoor moet aangebrachte brandbescherming later alsnog vervangen worden.

Walraven biedt met Pacifyre® een uitgebreid assortiment afdichtingsproducten, die ervoor zorgen dat brand zich niet verder kan uitbreiden. Walraven heeft brandwerende technieken aan de bestaande productlijn toegevoegd en kan zo een compleet brandwerend systeem aanbieden. De Pacifyre® producten zijn getest in zowel de eigen Walraven testfaciliteit, als bij een geaccrediteerde faciliteit en alle producten hebben een CE-markering.

Ventilatieventielen: functionaliteit ontmoet stijl

11/03/2024

Ventilatie is een essentieel onderdeel van elk gebouw, maar dat betekent niet dat de esthetiek eronder hoeft te lijden. Ventilatieventielen, ook bekend als luchtventielen, bieden niet alleen functionele voordelen, maar voegen ook een decoratief accent toe aan de ruimte. Hoe combineer je optimale luchtkwaliteit met esthetische overwegingen? Met ventilatieventielen. 

Ubbink Ventus Valetis - De logische WTW combinatie

29/02/2024

Word dakwijs met Ubbink 

Een efficiënt en goed presterend dak realiseren is niet inspelen op een vraag, het is voldoen aan de gestelde eisen! In een notendop zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden: de constructie, de isolatiewaarden van het dak, de lucht- en waterdichtheid van het dak, de aansluitingen en doorvoeren én een maximaal renderende energieopwekking. Wat in één zin is samengevat, vergt echter veel ontwerpvaardigheden, oplossingsgerichtheid en kunde van de mensen die het dak opgaan.

Iedere (energie)component op het dak stelt specifieke eisen. De luchttoevoer mag niet naast de ontspanningsleiding van de riolering of de ventilatieluchtafvoer geplaatst worden. Terwijl je bij zonnepanelen schaduw wilt voorkomen. Daarnaast moet je bij het ontwerp rekening houden met de schacht, muren en kamers binnenshuis. En juist daar, waar installateurs en bouwers elkaar tegenkomen, maakt de combinatie Ventus-Valetis het onderscheid.

De Ventus-Valetis combinatie bij Wasco

Voor zowel de luchttoevoer Ventus als luchtafvoer Valetis geldt dat de doorvoeren loodrecht door het dak geplaatst worden. Fijn voor de installateur die een rond gat in het dak maakt in plaats van een ovaal. Bovendien is het gat kleiner en exacter (lucht- en waterdicht) af te werken. Maar ook binnenshuis bieden deze haakse doorvoeren voordelen. Zo kan het leidingwerk tegen het dak geplaatst worden en neemt het minder ruimte in.

Daarnaast bewijzen de Ventus en Valetis hun klasse op het dak. Tijdwinst wordt geboekt door de ronde doorvoeren én de traploze instelling van de Ventus. Terwijl de Valetis de helling van het dak volgt. Door de beperkte opbouwhoogte - slechts 140 mm – voorkom je met het Valetis-luchtafvoersysteem schaduwen op de zonnepanelen. Én voor de Valetis is bijna overal op het hellende dak plaats, wat het ontwerp voor zowel binnen als buiten vereenvoudigd.
Dat maakt de keuze voor de Valetis-Ventus combinatie niet alleen heel logisch, maar ook bijzonder renderend.

Bekijk hier het Ventus-Valetis assortiment van Wasco.

Onderdelen opknappen en hergebruiken: Wasco doet het, doe je mee?

05/02/2024
Waarom nieuwe onderdelen gebruiken als opgeknapte onderdelen net zo goed zijn? Daarnaast zijn gereviseerde onderdelen – ook wel refurbished onderdelen genoemd - tegenwoordig met regelmaat beter verkrijgbaar, goedkoper en qua fabricage veel milieuvriendelijker. Je kunt nu bij Wasco ook terecht voor gereviseerde onderdelen; onderdelen uit gebruikte installaties die als nieuw worden opgeknapt en nog prima een ronde meekunnen. “We hebben honderden leveranciers en duizenden klanten. Met ons enorme logistieke netwerk kunnen we het verschil maken. Als groothandel kunnen we de circulaire handel op gang brengen.”, aldus Joost Bloemers, productmanager onderdelen bij Wasco.

Alles gaat sneller met Danfoss Icon2 zoneregeling

02/01/2024

Met de Icon2™ serie biedt Danfoss een nauwkeurige en efficiënte regeling van vloerverwarming en -koeling die compatibel is met warmtepompen, hybride systemen en afleversets voor warmte en koude.

Dankzij het all-in-one ontwerp van de Icon2™ hoofdregelaar kan deze worden geconfigureerd als een bedraad of draadloos systeem of als een combinatie van beide. De regelaar is geschikt om tot 15 kamerthermostaten te verbinden en is dé flexibele oplossing voor vloerverwarmings- en vloerkoelings-toepassingen.

 

Nieuw bij Wasco: Haal alle warmte uit radiatoren met Heatfan radiatorventilatoren

20/12/2023

Vanaf nu zijn de radiatorventilatoren van Heatfan verkrijgbaar bij Wasco. Deze ventilatoren zijn ontworpen om alle warmte uit de verwarming blazen en dragen op deze manier bij aan een efficiëntere en effectievere warmteverdeling in huis. Dit is niet alleen heel comfortabel, het scheelt de consument ook in de maandelijkse kosten.

Doordat de Heatfan radiatorventilatoren de warmteafgifte van radiatoren verhogen, zorgen ze ervoor dat een ruimte sneller opwarmt. En dankzij de verhoogde warmteafgifte kan de temperatuur van een radiator of convector worden verlaagd, terwijl er niets wordt ingeleverd op de capaciteit. Dit heeft dus ook meteen een gunstig effect op de levensduur van de ketel of warmtepomp.

 

De vernieuwde Walraven Montagerails

05/12/2023

De vertrouwde montagerails van Walraven zijn verder geoptimaliseerd en bieden nu een aantal verbeterde toepassingen. Hierdoor worden de werkzaamheden op de werkplaats niet alleen versneld, maar ook lichter. Dit maakt de montagerails voor uiteenlopende projecten de juiste keuze.

Duurzamer
In het productieproces van beide montagerails zijn enkele aanpassingen doorgevoerd en worden de montagerails nu duurzamer geproduceerd. 

Verbeterd gatenpatroon
Het bestaande gatenpatroon van de Walraven RapidRail® is verbeterd. Hierdoor wordt het nog eenvoudiger om Walraven starQuick® beugels, met behulp van houtschroeven, aan de montagerail te bevestigen. Ook het gatenpatroon van de Walraven RapidStrut® is vernieuwd: zo is er een extra gat toegevoegd, speciaal om ankers te bevestigen. Hierdoor kunnen met behulp van betonschroeven gemakkelijk en snel verbindingen gemaakt worden aan muren of plafonds.

 

Nieuw: Portrait-opstelling in het FlatFix Fusion assortiment

28/11/2023

Het FlatFix Fusion systeem waarmee zonnepanelen in landscape geplaatst kunnen worden kennen we natuurlijk al maar daar is nu dus ook de optie om de panelen in portrait te plaatsen.

FlatFix Fusion van Esdec is hét flexibele montagesysteem voor zonnepanelen op platte daken! Lichtgewicht en veilig voor je dak, dankzij thermische ontkoppeling. Daardoor wordt het nu ook interessant om zonnepanelen op kleinere dakoppervlaktes te plaatsen. Waar je in landscape-opstelling maar 2 panelen kwijt kan op een uitbouw van zo’n 2,5 meter, kunnen dat er met de portrait-opstelling wel 5 zijn. Hiermee kun je het dakoppervlak optimaal benutten.

Gebruiksvriendelijk systeem
De slimme, lichte componenten maken het mogelijk om flexibele rijlengtes te installeren. Zo kun je makkelijk om obstakels op het dak, zoals schoorstenen of airco-installaties, heen monteren. De revolutionaire en unieke klikverbinding maakt FlatFix Fusion een zeer snel en eenvoudig te installeren montagesysteem. Dankzij de hoge en lage basis, met een metalen inzetstuk, blijft de klemkracht optimaal na verwijderen en opnieuw bevestigen van panelen.

Unieke thermische ontkoppeling
De thermische ontkoppeling van FlatFix Fusion beschermt je dakbedekking tegen schade. Een bewegend scharnier voorkomt wrijving tussen voet en dak en houdt rekening met het krimpen en uitzetten van daken.

FlatFix Fusion bevestigingspakketten
Om het nóg makkelijker te maken hebben we bij Wasco alvast bevestigingspakketten samengesteld. Zo ben je met één klink van de muis verzekerd van het perfecte bevestigingspakket, met alle onderdelen die je nodig hebt om zonnepanelen te monteren.

De Esdec FlatFix Fusion-bevestigingspakketten vind je hier.

Zacht water dankzij de waterontharders van Pentair

10/10/2023

De Pentair Foleo en Pentair Evolio zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Wasco. Deze waterontharders voorkomen problemen door kalkaanslag, dus dat betekent; goed nieuws voor leidingen en toestellen. De waterontharders van Pentair geven het leven weer glans.

Water- en energiebesparende Ceraplan kranen

11/01/2023
De serie Ceraplan is al tientallen jaren een klassieker onder de kranen, maar is onlangs opnieuw ontworpen en past daardoor nog beter bij de uitdagingen van de huidige tijd, met een perfecte balans tussen stijl en technologie. De kranen zien er moderner en slanker uit en de bediening is eenvoudiger en soepeler dan voorheen.

Strada Hybrid – dé warmtepompradiator

20/06/2023

Naast Low-H2O technologie voor energiezuinig verwarmen, heeft deze radiator ook het vermogen om een ruimte snel te koelen, in combinatie met een warmtepompinstallatie. Dankzij het gloednieuwe DBH-systeem van Jaga kunnen ook compactere modellen verwarmen op lage watertemperaturen. Koelen doet dit milieuvriendelijke systeem met een watertemperatuur van 16 graden en koelt daarmee drie keer zoveel als vloerkoeling.

Reageert snel
Schijnt de zon plots binnen? Staat de oven aan? Heeft je klant een hectisch gezinsleven of onregelmatige werktijden? De temperatuur in een woning verandert constant. De Strada Hybrid schakelt snel en regelt nauwkeurig de temperatuur in alle omstandigheden. Dit snelle reactievermogen zorgt voor maximaal comfort met een minimaal energieverbruik, want er wordt niet onnodig doorverwarmd.

Het toestel is voorzien van een automatische sturing met sensoren, zodat telkens de juiste werkingsstand geactiveerd wordt en je in ieder seizoen verzekerd bent van een optimaal binnenklimaat.

- Strada Hybrid werkt efficiënt óók op de laagste watertemperatuur
- Laagste geluidsniveau en gegarandeerde afgifte volgens NEN16430
- Reageert snel op jouw leefritme en wisselende weersomstandigheden
- Verbetert het seizoensrendement van elke warmtepomp
- In combinatie met een warmtepomp energie-efficiënt koelen
- Hr-ketels kunnen maximaal presteren op hun laagste temperatuur

 

Verduurzamen in de historische binnenstad

11/07/2019

Het verduurzamen van panden in onze historische binnensteden brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Gebouwen zijn slecht geïsoleerd en de ruimte voor energieefficiënte installaties is vaak beperkt. Leon Nusteling van Guneco Installatietechniek bewijst momenteel dat verduurzaming ook hier mogelijk is. Dat doet hij door zijn eigen pand uit 1887 klaar te maken voor de toekomst.

Mooi pand in de binnenstad 
“Ons bedrijf zat tot vijf jaar geleden in een nieuwbouwpand op een industrieterrein in Dordrecht. Ik kreeg echter de kans om een pand te kopen aan de haven in onze historische binnenstad. Er is een grote bedrijfsruimte met daarboven twee woningen, iets wat kenmerkend is voor het havengebied in Dordrecht. Aan de achterkant van het pand zit een groot dakterras met daaraan nog een klein appartement. De bedrijfsruimte is nu mijn werkplaats en ik woon zelf in één van de bovenwoningen. De andere woning verhuur ik en in het appartement woont mijn dochter.”

Bewijzen dat het kan
Leon zit in een prachtig pand op een schitterende locatie. Het gasverbruik van zijn pand was echter gigantisch. “Daar moest ik iets aan doen. Tegelijkertijd wilde ik graag bewijzen dat je ook panden in de historische binnenstad wel degelijk kunt verduurzamen. Je hoort wel eens dat daar niet eens aan wordt begonnen omdat het onmogelijk wordt geacht. Er is geen goede stroomvoorziening, geen isolatie, geen ruimte, etc. Men is daarnaast bang om geluidsoverlast te veroorzaken. Dus ben ik het gewoon gaan doen, in mijn eigen pand, kijken of dat lukt. Als je in de historische binnenstad kunt verduurzamen, dan lukt het bijna overal.”

Vind nu nog makkelijker alle informatie over onze merken

28/05/2021

Als groothandel hebben wij artikelen van veel verschillende leveranciers in ons assortiment. Om jou te laten zien welke merken we in het assortiment hebben en om je goed over merken te kunnen informeren heeft Wasco een overzicht gecreëerd van alle merken en de bijbehorende pagina’s.