Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Volledig assortiment Elco Rendamax

09/03/2020

Wasco en ELCO zijn een intensieve samenwerking aan gegaan. ELCO (voorheen Rendamax) is een merk van ATAG Verwarming Nederland, dat sinds februari 2018 deze merknaam voert voor hoogvermogen verwarmingstoestellen voor Utiliteit en Industrie. Wasco levert nu het volledige onderdelenassortiment en heeft een groot deel hiervan ook op voorraad liggen.

Wilo Yonos MAXO of Wilo Stratos MAXO

18/06/2021

Om een nieuwe pomp te vinden, heeft Wilo verschillende uitwisseltools. Bij de selectie of uitwisseling van natlopercirculatiepompen krijg je waarschijnlijk zowel de energie-efficiënte Wilo-Stratos MAXO als de energie-efficiënte Wilo-Yonos MAXO te zien als vervanger. Beide pompen kennen veel overeenkomsten, maar verschillen ook van elkaar. Hier gaan we in op een aantal belangrijke punten.

Groei warmtepompinstallaties zet door in 2023 volgens trendrapport

28/11/2023
In 2022 werden er in Nederland 110.000 warmtepompen geïnstalleerd, een groei van 52% die mede door de energiecrisis werd gerealiseerd. Deze groei zet in 2023 naar verwachting van Dutch New Energy Research (DNE Research) en Warmte365 door met 51,8%. Volgens beide partijen is dit niet meer te wijten aan een energiecrisis, maar aan een definitieve doorbraak van de warmtepomp. Onlangs verscheen het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 2024, waarin vier scenario’s zijn uitgeschreven voor de groeiverwachting tot 2030.

Hygiëne voorop met Sporting-2 douchepaneel van Delabie

14/09/2021

Delabie introduceert een nieuw elektronisch douchepaneel: de SPORTING-2. Dit douchepaneel is hygiënisch, vandaalbestendig en duurzaam. 

Perfecte hygiëne

De SPORTING-2 bestaat uit elektronische technologie en die maakt contacloze bediening mogelijk. Door de handen voor de aanwezigheidsdetectie te bewegen, gaat de kraan open of dicht. Daarmee vermijd je de overdracht van bacteriën en dat zorgt ervoor dat het SPORTING-2 douchepaneel een perfecte hygiëne verzekert.

INTRA WASGOOT P181SV

23/12/2019

Bij Intra Benelux B.V. hebben we als doel jouw gebruiksgemak centraal te stellen. Dit komt tot uiting in al onze diensten en zeker ook in onze producten.

We laten je graag kennis maken met onze P181SV wasgoot. Deze wasgoot is gemaakt van rvs AISI-304 en verkrijgbaar in de lengtes 120 cm en 180 cm. De goten zijn perfect aan elkaar te koppelen (zie onderstaande foto). Als de standaard lengte van deze wasgoot (al dan niet gekoppeld) niet de gewenste oplossing levert, kunnen we voor jou een maatwerkgoot produceren. De wasgoot kan met of zonder kraangaten geleverd worden en op jouw verzoek kunnen we de wasgoot leveren met voorgemonteerd leidingwerk en kranen. Denk dan aan een meng-, fontein-, zelfsluitende of een infrarood kraan.

Kleine upgrade, grote impact

09/11/2023

Gelukkig zijn de huidige energietarieven niet meer zo extreem als vorig jaar, toch liggen de prijzen nog altijd hoger dan de afgelopen jaren. Alle reden dus om zo min mogelijk energie te verbruiken en te besparen waar mogelijk.

Resideo biedt thermostaten en comfortoplossingen waarmee je deze winter het verschil kunt maken. Help je klanten door via een kleine upgrade flink te besparen op hun energieverbruik met de slimme Honeywell Home thermostaten en comfortoplossingen.

KWC GASTRO-grootkeukenmengkraan

06/10/2022

De essentie in één kraan en deze kraan geeft meer water dan de meeste concurrenten. De KWC GASTRO-grootkeukenmengkraan brengt comfort, efficiëntie en hightech in de grootkeuken en commerciële keukens. Ieder detail klopt. 

 

Lage temperatuur luchtverwarmers van Winterwarm

15/09/2020

In bedrijfspanden wordt steeds vaker lage temperatuur verwarming toegepast. Winterwarm speelt hier op in met 4 nieuwe indirectgestookte-luchtverwarmers: type WWH. Speciaal ontwikkeld om bij lage watertemperaturen een optimale warmteafgifte te realiseren.

Energiezuinig en meer comfort
De nieuwe WWH-LT range bestaat uit vier modellen die bij een watertemperatuur van 45°C in en 35°C uit een vermogen opleveren tussen de 8 kW en 40 kW. De LT-luchtverwarmers zijn voorzien van een EC-ventilator waardoor het elektriciteitsverbruik ca. 25% lager ligt dan bij de standaard WWH luchtverwarmer. De luchtopbrengst ligt zo’n 10% hoger zodat in de praktijk de warmte beter verdeeld wordt in de ruimte. De traploze aansturing en stille EC-ventilator zorgen voor een hoog comfort.

Koelen in de zomer
Standaard zijn de vier types voorzien van een condensopvangbak zodat de toestellen ook kunnen koelen indien deze aangesloten worden op een warmtepomp. Een wens die in het licht van de laatste warme zomers ook voor veel bedrijfsgebouwen geldt. Bij een koelwatertemperatuur van 7°C levert dit een koelvermogen op tussen de 7 kW en 32 kW, afhankelijk van het type. Ook met een lage temperatuur CV-ketel is al prima enige verkoeling te realiseren. Aansluiting op een condensafvoer is dan wel noodzakelijk. De WWH-LT is ideaal voor kleinere productieruimtes, showrooms, winkels, etc.

WWH-EC
Voor wie lage temperatuur geen issue is maar wel graag een stille indirect gestookte luchtverwarmer wil met een laag elektriciteitsverbruik, dan is nu de WWH-EC beschikbaar. 7 capaciteiten van 15 tot 78 kW, allen voorzien van een traploos aanstuurbare, zuinige EC-ventilator.

Beschikbare types: WWH 110 LT - WWH 220 LT - WWH 330 LT - WWH 340 LT

Nieuw in ons assortiment: De Ajax M2 brandslanghaspel

30/01/2023

De Ajax M2 brandslanghaspel heeft het vertrouwde Ajax design met strakke, gladde rode haspelbladen en het gemak van een separaat geleverde trommel waarmee je beschadiging bij de installatie kan voorkomen. Er is ook een montageset beschikbaar voor een snelle een eenvoudige montage. De nieuwe functionaliteiten zijn vooral zichtbaar in het binnenwerk van deze M2 brandslanghaspel.
 

NOVELLINI BeSafe Wall

09/06/2020

Voor een veilige werkomgeving in de anderhalvemetersamenleving.

Novellini biedt met de BeSafe Wall een praktische en mooie oplossing in deze tijden van ‘social distancing’. Op plekken waar het lastig is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden zijn deze scheidingswanden ideaal. Zo beperk je de overdracht van virussen zoals corona.

Novellini heeft tientallen jaren ervaring in het maken van aluminium profielen en de verwerking van gehard veiligheidsglas voor douchewanden. Om een veilige werk-, horeca- of winkelomgeving te creëren in de anderhalvemetersamenleving van nu, hebben zij een nieuw product ontworpen en gemaakt: BeSafe Wall.

De BeSafe Wall is een scherm van gehard veiligheidsglas dat beschermt tegen infectierisico’s op de werkplek. Het helpt om ruimtes opnieuw in te richten voor een veilige werkomgeving

Hygiene          Het scherm is van glas en kan daarom met elk alcoholisch desinfectiemiddel schoongemaakt worden.

Veilig              Het scherm is gemaakt van 6 mm gehard veiligheidsglas volgens de Europese Norm UNI EN 12150/1.

Duurzaam      Glas is duurzaam en zal niet snel aan vervanging toe zijn, in tegenstelling tot bijv. kunststof.

Flexibel           De BeSafe Wall is in verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar. Altijd passend in elke omgeving,

 

Bekijk assortiment.

 

Ontdek het HVAC-assortiment van Siemens

23/04/2019

Creëer de perfecte installatie!
Van afsluiters en actoren tot opnemers, regelaars en thermostaten: alle producten van Siemens voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Energie-efficiëntie, eenvoudige bediening en een lange levenscyclus behoren tot de essentiële kenmerken van elk van de producten van Siemens. KNX en BACnet verbeteren de compatibiliteit en zorgen voor een naadloze integratie in gebouwautomatisering en besturingssystemen. Bovendien krijg je overal en altijd ondersteuning met hulpmiddelen en apps die zijn ontworpen om jouw werk zo eenvoudig mogelijk te maken.
Kortom: met de slimme producten en tools van Siemens kun je je concentreren op het creëren van de perfecte installatie voor jouw klanten.

PROJECT: Renovatie kerk tot medisch centrum

14/04/2023

KLIMAATBEHEERSING MET MRV/VRF

In Geleen transformeert Verenigde Apotheken Limburg (VAL) een historische kerk naar een medisch centrum. Opvallend aan dit project zijn de 8 buitenunits die binnen komen te staan. Hiervoor is in de kerk speciaal een tweede verdieping gecreëerd. Deze units gingen via het dak naar binnen.

Remeha Smart Service Tool

29/10/2020

Smart Service Tool - nu nog makkelijker en slimmer!

Remeha presenteert de nieuwe Smart Service Tool. Met deze tool is het stellen van diagnoses en het uitvoeren van alle voorkomende werkzaamheden aan een Remeha cv-ketel of warmtepomp een stuk eenvoudiger en vooral sneller. De Smart Service Tool is te gebruiken bij zowel installatie, onderhoud, als bij het verhelpen van storingen.

 

Wat levert de nieuwe Smart Service Tool jou op?

De Smart Service Tool is eenvoudig aan te sluiten. Met het toevoegen van Bluetooth is de koppeling en dataoverdracht nog eenvoudiger gemaakt. In combinatie met de Smart Service App lees je eenvoudig de data uit op een smartphone of tablet.

 

De Smart Service Tool en de Smart Service App vormen de schakel tussen het Remeha toestel en uw smartphone of tablet. De tool is eenvoudig aan te sluiten op alle moderne cv-ketels en warmtepompen van Remeha. Via de Bluetooth module wordt vervolgens alle data uit het toestel direct verzonden naar de Smart Service App op uw smartphone of tablet. De Smart Service App kan tevens offline als digitaal naslagwerk worden gebruikt. Zo heeft u altijd een storingswijzer en toestelhandleiding binnen handbereik.

 

De Smart Service in het kort:

- Snelle en eenvoudige verbinding met het toestel via Bluetooth;
- Direct toegang tot alle relevante waarden van het toestel;
- Eenvoudig parameters instellen en aanpassen;
- Weergave van blokkeringen en vergrendelingen;
- Foutenboom met mogelijke oorzaken en oplossingen;
- Toepasbaar op alle Remeha toestellen*
- Smart Service Tool is tevens te gebruiken in combinatie met Recom (PC service tool).

*Bekijk het product voor de actuele lijst van ondersteunende toestellen:

Siemens fijnstof- en CO-opnemers

28/10/2020

Weten wanneer je de ventilatie in gebouwen moet regelen doe je met de producten van Siemens Building Technologies.

Een goed ventilatiesysteem is noodzakelijk voor een gezond en aangenaam binnenklimaat en beperkt de overdracht van eventuele luchtweginfecties.

De pandemie toont aan dat gebouwen onderdeel zijn van het probleem en de oplossing. Het is essentieel om oplossingen te vinden die werk- en leefomgeving gezond houden. Techniek Nederland ziet noodzaak om CO2-sensoren te plaatsen om te bepalen of ruimtes van verse lucht moeten worden voorzien. Simpelweg een raam openen kan voldoende zijn, maar alleen met gezonde buitenlucht.

De combinatie van CO2- en fijnstofopnemers biedt optimaal inzicht. Siemens fijnstofopnemers zijn uitgerust met laserdiode, die deeltjes meet van 0,3-2,5 μm (PM2.5) of 0,3-10 μm (PM10). Dat zijn de kleine partikels die ook in onze longen komen.

Het ventileren van ruimten waar meerdere mensen samenkomen kan bijvoorbeeld met de ruimteopnemers die specifiek het CO2-gehalte in de luchtkwaliteit meten of gericht met een fijnstofsensor die vervolgens de luchtklepservomotor aanstuurt voor méér of minder verse lucht. Zo lever je altijd de perfecte verhouding tussen vraag en behoefte wanneer dat nodig is.

Met het uitgebreide gamma aan Siemens producten die reeds toegepast zijn in intelligente gebouwen wereldwijd heb jij de mogelijkheid om dit in de praktijk toe te passen in jouw lokale W-project, groot of klein.

Als leverancier van het totale Siemens programma voor de HVAC-industrie kunnen wij je voorzien in zowel de producten als ondersteuning bij jouw project.

Neem ook eens een kijkje in het volledige Siemens assortiment door op deze link te klikken.

Siemens PICV

01/12/2022

Ervaar ook het comfort van de juiste hoeveelheid energie op de juiste plaats op het juiste moment. Geniet van de voordelen van een perfect gebalanceerde hydraulische installatie met de nieuwe 6-weg PICV’s van Siemens.

Voordelen:

• Hoge regelnauwkeurigheid
• Vermindert het energieverbruik
• Bescherming tegen overdruk
• Ook verkrijgbaar met Modbus-aandrijving
• Foutloze selectie van de afsluiter zonder complexe drukval- en autoriteitsberekeningen
• Slechts een datapunt om de flow uit telezen en uw kosten te besparen
• Vijf jaar garantie

Siemens RDG200 thermostaat

28/05/2023

Een gezond, productief binnenklimaat is belangrijker dan ooit nu mensen op zoek zijn naar een veilige plek om te werken en te leren. Je kunt vertrouwen op het nieuwe thermostaat-assortiment RDG200 van Siemens om jouw klanten te helpen de kwaliteit van hun binnenlucht te regelen en tegelijkertijd energie- efficiëntie te bereiken. De intuïtieve bediening van de RDG200-thermostaten helpt uw klanten de gemoedsrust te ervaren die voortkomt uit een optimaal binnenklimaat.