Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Trap het aircoseizoen sterk af met deze informatiebrochures en promotiematerialen

29/03/2024
Ze zijn er weer, volledig up-to-date! Vernieuwde informatiebrochures die niet alleen jou door de wondere wereld van airconditioners en toebehoren gidsen, maar ook heldere informatie die consumenten wegwijs maakt. Wil je jouw voorkeursmerk promoten bij jouw potentiële klanten? Ons professionele promotiemateriaal is gratis; hiermee kun je consumenten helpen de juiste keuzes te maken op basis van jouw professionele advies!

Wasco specialist ontwikkelt slimme houder voor werkschakelaar: probeer Aircoplate uit!

27/03/2024

In de praktijk plaatsen veel installateurs de verplichte werkschakelaar van een warmtepomp of airco op de buitenunit. Echter loopt jouw klant zo het risico op onnodige schade, lekkages, corrosievorming en storingen door de zelftappende schroeven. Dit gebeurt helaas met regelmaat, omdat een andere plek niet voorhanden is. Neem bijvoorbeeld een buitenunit op een plat dak; waar ga je bij gebrek aan een gevel de werkschakelaar monteren? Vanaf nu op deze slimme houder: Aircoplate!

Waterstof: de groene motor van de energietransitie

27/07/2021

Waterstof is een energiedrager en kan ingezet worden in plaats van elektriciteit, batterijen en fossiele brandstoffen. Het voordeel van waterstof is dat er geen CO2 vrijkomt bij verbranding. Met toepassing van waterstof in mobiliteit, industrie en woningbouw kan de CO2-uitstoot dus flink verlaagd worden.

Dé Jaga radiator voor warmtepompen: Strada Hybrid

16/03/2020

Om het behaaglijk warm te krijgen bij lage temperatuurverwarming zijn voor de afgifte van warmte grote oppervlaktes nodig.  Dankzij het gloednieuwe DBH-systeem van Jaga heb je dus geen grotere radiatoren nodig, maar kunnen ook compacte modellen verwarmen met lage temperatuurverwarming. DB staat voor Dynamic Boost, waardoor in combinatie met een warmtepomp de radiator niet groter hoeft. Het DBH-systeem vergroot de afgifte enorm. De H van Hybrid staat door de dubbele werking, zowel bij koelen als verwarmen levert DBH de hoogste afgifte.

Future proof: Spreid je investering
Nog geen warmtepompinstallatie? In combinatie met Jaga radiatoren hebben ook HR-ketels het hoogste rendement bij de laagste watertemperatuur. Alleen al door vervanging van radiatoren bespaar je direct op de energierekening. Daarbij is de installatie klaar voor een toekomst zonder CO2-uitstoot en gas. Je kunt dan op elk moment omschakelen naar een installatie met een warmtepomp of andere duurzame warmtebron, zonder iets aan de radiatoren, de warmtedistributie of de leidingen te hoeven wijzigen. 

Tip: Zelfs bestaande Jaga Low-H2O radiatoren kunnen makkelijk een upgrade krijgen naar de nieuwe Hybrid Technologie.

IF Design Award
Jaga Strada staat óók bekend om haar strakke, moderne design en integreert daardoor perfect in elk interieur. De Strada kreeg de felbegeerde IF Design Award voor de vernieuwde vormgeving. Het oppervlak van de Strada kun je altijd veilig aanraken, zonder je vingers te branden. Hierdoor zijn deze radiatoren ook de ideale oplossing voor scholen, zorginstellingen of andere openbare ruimtes.

De onderhoudsarme Easy Drain is een groot succes!

14/03/2021

Sinds vorig jaar is de onderhoudsarme Easy Drain douchegoot leverbaar. De Easy Drain Compact Clean en ombouwsets voor bestaande drains zijn een groot succes! Dankzij de nieuwste Dryphon techniek wordt schoonmaken flink geminimaliseerd. 

Hansgrohe kiest voor kleur

26/10/2020

Kies voor kleur met Hansgrohe

Kranen en douches met een persoonlijk tintje

Geef je badkamer karakter met de gekleurde kranen en douches van Hansgrohe. Van mat zwart tot glanzend goud; ieder product geeft de wastafel, het bad of de douche een persoonlijke uitstraling. Naast chroom zijn er nu ook vijf verschillende metallic en matte kleuren verkrijgbaar.

Nu uit voorraad leverbaar bij Hansgrohe! 

De matte kleuren wit en mat zwart kunnen zowel stoer als sereen ogen. In combinatie met een wastafel in een donker oppervlak of met gekleurde accessoires in de ruimte komen deze kleuren helemaal tot hun recht. De kranen en douches in matte kleuren zijn minimalistisch maar elegant en maken je moderne badkamer helemaal af.

Hygiëne voorop met Sporting-2 douchepaneel van Delabie

14/09/2021

Delabie introduceert een nieuw elektronisch douchepaneel: de SPORTING-2. Dit douchepaneel is hygiënisch, vandaalbestendig en duurzaam. 

Perfecte hygiëne

De SPORTING-2 bestaat uit elektronische technologie en die maakt contacloze bediening mogelijk. Door de handen voor de aanwezigheidsdetectie te bewegen, gaat de kraan open of dicht. Daarmee vermijd je de overdracht van bacteriën en dat zorgt ervoor dat het SPORTING-2 douchepaneel een perfecte hygiëne verzekert.

Nieuwe revolutionaire manier van afdoppen met Roteal

10/02/2022

Roteal heeft een nieuwe revolutionaire afdopmethode ontwikkeld die jouw werk een stuk makkelijker gaat maken. Met deze einddop voor cv- en waterleidingen werk je sneller en zonder gereedschap. Daarnaast is de einddop ook nog eens tot 10 keer herbruikbaar. 

Ontdek NoShow: hét ultieme ventilatieventiel!

26/09/2023

NoShow is hét instelbare en volledig vlak in te bouwen ventilatieventiel voor alle toe- en afvoerkanalen met een diameter van 125 mm. Geniet van optimale luchtcirculatie met het gepatenteerde design. Kies voor prestaties, kies voor stijl; kies voor NoShow.

Quooker, de kraan die alles kan

30/06/2020

De CUBE is de laatste innovatie van Quooker. Met de CUBE heeft de Quooker-kraan naast koud, warm en kokend water óók gekoeld, gefilterd bruisend water! En dat allemaal 1-en-dezelfde kraan. Makkelijk te bedienen, tijdbesparend en ook nog eens goed voor het milieu. Want plastic waterflessen in huis halen is niet meer nodig.

Kraan eruit, Quooker erin
Waarom zou je wachten tot je de keuken vernieuwd, als je nu al kan genieten van het gemak van koud, warm, kokend, gekoeld en bruisend water uit één kraan? De CUBE bestel je samen met één van de Quooker-kranen en het kokendwaterreservoir. De CUBE plaats je onderin het keukenkastje naast het reservoir. Met 1 CO2-cilinder tap je circa 60 liter koud bruisend water.

Geniet van bruisend water en bespaar geld
Drink je veel bruisend mineraalwater dan ben je met een Quooker die bruisend water geeft een stuk goedkoper uit. Reken maar mee. De kosten voor 4 CO2-cilinders (ze worden per 4 verkocht) die je nodig hebt om bruisend water uit je Quooker te kunnen tappen zijn € 60,-. Goed voor circa 240 liter bruisend water. Dat is € 0,25 per liter. Gefilterd water kost € 0,03 per liter. Stel dat jullie thuis 8 liter bruisend en 4 liter gefilterd water per week drinken en een liter mineraalwater € 0,50 kost. Dan bespaar je zo € 200,- per jaar.

Blijf zuinig met energie
Wie zich afvraagt of een CUBE veel energie verbruikt, kunnen we geruststellen. Of je drinkwater koelt in een koelkast of in een gekoeld-waterreservoir maakt geen verschil. Het afkoelen kost evenveel energie en met maar 16W standby-verlies (ongeveer € 0,07 per dag) is de CUBE van Quooker ook nog eens zuinig. Daar hoeft de koelkastdeur niet meer voor open te staan.

Eenvoudige installatie
Het installeren van de CUBE is erg eenvoudig.
Bekijk alle informatie, de installatiehandleiding en installatievideo op www.quooker.nl/.installateurs

Remeha Smart Service Tool

29/10/2020

Smart Service Tool - nu nog makkelijker en slimmer!

Remeha presenteert de nieuwe Smart Service Tool. Met deze tool is het stellen van diagnoses en het uitvoeren van alle voorkomende werkzaamheden aan een Remeha cv-ketel of warmtepomp een stuk eenvoudiger en vooral sneller. De Smart Service Tool is te gebruiken bij zowel installatie, onderhoud, als bij het verhelpen van storingen.

 

Wat levert de nieuwe Smart Service Tool jou op?

De Smart Service Tool is eenvoudig aan te sluiten. Met het toevoegen van Bluetooth is de koppeling en dataoverdracht nog eenvoudiger gemaakt. In combinatie met de Smart Service App lees je eenvoudig de data uit op een smartphone of tablet.

 

De Smart Service Tool en de Smart Service App vormen de schakel tussen het Remeha toestel en uw smartphone of tablet. De tool is eenvoudig aan te sluiten op alle moderne cv-ketels en warmtepompen van Remeha. Via de Bluetooth module wordt vervolgens alle data uit het toestel direct verzonden naar de Smart Service App op uw smartphone of tablet. De Smart Service App kan tevens offline als digitaal naslagwerk worden gebruikt. Zo heeft u altijd een storingswijzer en toestelhandleiding binnen handbereik.

 

De Smart Service in het kort:

- Snelle en eenvoudige verbinding met het toestel via Bluetooth;
- Direct toegang tot alle relevante waarden van het toestel;
- Eenvoudig parameters instellen en aanpassen;
- Weergave van blokkeringen en vergrendelingen;
- Foutenboom met mogelijke oorzaken en oplossingen;
- Toepasbaar op alle Remeha toestellen*
- Smart Service Tool is tevens te gebruiken in combinatie met Recom (PC service tool).

*Bekijk het product voor de actuele lijst van ondersteunende toestellen:

Danfoss Icon

14/05/2020

Complete Smart Home oplossing met 1 modulaire oplossing voor bedraad en draadloos regelen van de ruimtetemperatuur per vertrek.

Bedrade thermostaten zijn met buscommunicatie via een 2-draadsverbinding verbonden. Verkeerd aansluiten of draden verwisselen is niet meer mogelijk. De draadloze thermostaten hebben nu 60% meer bereik. Breid je uit met losse versterkers, dan kan je dit bereik zelfs verviervoudigen.

Danfoss Icon™ App
De 24V draadloze hoofdregelaar kun je uitbreiden met de app-module. Hiermee bedien je het systeem vanaf je mobiel, zowel iOS als Android. Op afstand stel je tijden, temperaturen en nog veel meer in.

Automatisch waterzijdige inregeling
Op basis van de opwarmsnelheid kan het Danfoss Icon-systeem bij benadering bepalen of er te veel of te weinig verwarmingscapaciteit is. De automatische inregeling zorgt ervoor dat vertrekken met een overcapaciteit worden begrensd en met te weinig capaciteit worden beloond. Door deze techniek wordt waterzijdige balans gecreëerd waardoor elke ruimte de optimale opwarmsnelheid heeft met minimale energiekosten.

Vloerverwarming en vloerkoeling
De combinatie vloerverwarming en vloerkoeling wint aan populariteit door de komst van WKO, warmtepompen en hybride systemen. Dit betekent dat het regelsysteem geschikt moet zijn voor uiteenlopende applicaties. Met Danfoss Icon™ beschik je over complete concepten voor vloerverwarming en vloerkoeling.
Door gebruik te maken van de uitbreidingsmodule beschik je over 8 vooraf gedefinieerde applicaties voor 2-, 3- of 4-pijpssystemen. Nadat je de gewenste applicatie hebt geselecteerd, wordt het inbedrijfstellingsproces automatisch uitgevoerd, waardoor u verzekerd bent van een foutloos ingesteld systeem.

NIEUW: Complete Smart Home beleving
In juli dit jaar gaat Danfoss een Zigbee-module op de markt brengen waarmee Danfoss Icon™ kan worden gekoppeld met Smart Home systemen. Het bedrijf Somfy, bekend van motoren voor rolluiken en zonwering, heeft Danfoss Icon™ in hun Tahoma Smart Home oplossing geïntegreerd. Dankzij een open communicatieprotocol is het mogelijk om Danfoss Icon™ vloerverwarmingsregeling te bedienen via de TaHoma® app. Via de TaHoma® app kan alles in huis worden bedient, zoals rolluiken, rolgordijnen, deuren, temperatuurregeling, beveiliging, camera’s, verlichting en nog veel meer. Met als resultaat een intelligent huis met slimme klimaatregeling voor comfort in elk seizoen.